TL Bygg går mot strömmen – satsar på yrkesarbetare - industritorget.se
ONSDAG 27 MAJ 2020
Följ oss i sociala medier

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

TL Bygg går mot strömmen – satsar på yrkesarbetare

Byggentreprenören TL Bygg väljer en annan väg än många av sina konkurrenter. Istället för att kraftigt minska ner i rekryteringen eller i antal av yrkesarbetare har företaget under de senaste 12 månaderna ökat antalet yrkesarbetare med 20 %.
TL Bygg är nämligen övertygade om att egna yrkesarbetare är både en konkurrensfördel och en väg till framgång. Att egna yrkesarbetare ger affärsnytta ger vd Johan Edlund flera exempel på.

- Vi ser massa fördelar med att ha en stor del egna yrkesarbetare jämfört med att hyra in personal för projekten. Förutom att vi ser att egen personal ger en större stolthet för de enskilda projekten så känner de också ett eget ansvar för slutprodukten, berättar Johan. Våra väldigt kompetenta yrkesarbetare är bra på att se helheten och tar ansvar för olika delar av bygget och på så vis kan vi effektivt säkra kvaliteten i våra projekt. Genom att de är kvar i företaget behåller vi dessutom massa kompetens inom våra väggar vilket är ovärderligt i erfarenhetsåterföringen, där vi alla kan lära mycket av varandra, fortsätter Johan.

TL Bygg har på senare tid upplevt både att många yrkesarbetare från större byggföretag söker sig till dem för trygghetens men också att många som tidigare sökt utmaningar på annat håll vill komma tillbaka. Bolaget tror att en stor del av anledningen till det är en kombination av deras familjära stämning och en ekonomisk stabilitet, t.ex. har bolaget aldrig sagt upp någon på grund av arbetsbrist.

Förutom den trygghet det ger både för beställaren och bolaget själv att ha en stor del yrkesarbetare så är det även ett sätt att stärka arbetsstyrkan även på tjänstemannasidan.

- Utöver den kvalitetssäkring vi ser med egna yrkesarbetare har vi även framgångsrikt lyft många av dem till att bli arbetsledare, och i en hel del fall senare även platschefer. Det är alltså även ett bra sätt att komplettera rekryteringen av tjänstemän i bolaget. Tjänstemännen i sin tur utvecklas även som ledare då de får ett personalansvar, tar ett än större ansvar för arbetsmiljön samt får en bättre blick för helheten i företaget, berättar Johan Edlund.

TL Bygg har idag fördelning på cirka 40 - 50 % yrkesarbetare i företaget där resterande är tjänstemän i produktion och stödenheter. Just idag har de inget ytterligare anställningsbehov men om omsättningen ökar enligt beräkningar kommer de anställa fler, företaget nämligen har inga tankar på att lämna sin framgångsrika strategi.

- Genom våra egna yrkesarbetare kan våra beställare känna sig trygga med att vi lämnar över en kvalitetsprodukt där vi inte tummat på vare sig våra egna eller beställarens krav på produktion och värderingar. Vi ser det som en ovärderlig strategi, avslutar Johan.

Johan Edlund
VD
johan.edlund@tlbygg.se
073-026 19 87

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2020-05-19
Magnetgripdon kan lösa uppgifter som andra lyftmetoder inte klararVälj rätt dykrörnorelems nya rullkedjor och kedjehjul boostar kedje­drivare i tunga tillämpningarSaknar du också känslan av att få gå runt på mässor och inspireras?Kommuninvest emitterar 5 miljarder kr i grön obligationPlastförpackningar hetare än någonsin! – Ny förpacknings­konferens i Malmö!Wibax säkrar tillgången till färskt dricksvattenKalmars hittills största sedumtak är på plats!Arbetskraft fördelas om för att hjälpa skogsbruk och lantbruk​Nytt högteknologiskt automationslabb i SkellefteåKalibrering av elsäkerhets­provare hos CA Mätsystem!Smarta val med hållbara lösningar från Procurator PackagingHCL lanserar Virtual Distributed Agile-ramverkDriftsäkerheten avgörande när Borås Schakt AB valde Manitou teleskoplastareZüblin Scandinavia AB och Renta har skrivit ett rikstäckande avtalLK Systems lanserar nytt PushFit-sortiment för både PE-X och PAL
2020-05-18
Ny serie fästen till robotarmarABB levererar laddinfra­struktur till norska ASKOProtek Norr växer genom förvärvVar tredje bil är nu laddbar hos Europcar!Xylem Emmaboda donerar 5000 ansiktsmasker ​Mercedes-Benz bästa generalagent för lastbilar i Sverige. För tredje året i rad!Makita lanserar kolborstfri kapmaskin​Areco Profiles fabrik i Finland återvinner alltLuxbrights tar in 12,5 Mkr och siktar på börsnotering!Inlandsbanan är först i Sverige med ny typ av fjärrmanövrering Vilka symboler vill du visa?GK rustar för hållbarhet och lönsamhetDell introducerar nya XPS 15 och XPS 17
2020-05-15
Nya verktygssystem till robotar ​Swecontekniker mötte framtiden i KonzEtt partnerskap som genererar innovationerVäxande marknad för elektroniklösningarNyanställda på Maskin AB FranssonVad kul att du är nyfiken på modern markbaserad rening!Veeam rapporterar fortsatt årlig tillväxt och ökade marknadsandelarABB och Metsä Fibre tecknar avtal för att leverera elektrifiering och drivteknik till nytt finskt bioproduktbrukSvensk Biogas levererar 100 procent förnybart bränsle till bussarna i NorrköpingRejlers satsar på Management Consulting inom energiSuccé för BioLyftet – utbildningen för företag som vill ställa om till hållbara materialKvinnor går ihop för att bygga och investera hållbartGemensam dataplattform ökar lönsamhet, hållbarhet och innovationRedan nu måste vi rusta för kommande kriser i industrin
2020-05-14
Kom igång och producera snabbt och enkelt med DATRON neoBillyften levererar för J BilVet du varför ren luft och hanterad luft är så viktigt för din industris välbefinnande? Tjugo nya ställplatser byggs på ElmiaRadiomodul för enkel integrationNya betongmetoder kan spara 50 miljoner per årDigital signering via Verified i Kontek HRMFAST Deck Mate - för perfekta skruvrader!Webers hållbara golv var startskottet för arbetet med EPD:erNaturstensföretag prisas för miljövänliga leveranserMedvind för Ramirents vindkraftsprojekt när intresset ökarCramo AB lanserar ny appfunktion med fokus på arbetsmiljö och säkerhetHemSol lanserar unik onlineresurs för solcellerTeknikutbildarna och C-con i samarbete Facebook LinkedIn TwitterLedande batteritillverkaren GS Yuasa etablerar bolag i SverigeSolcellsparken börjar växa fram på GärstadCisco vill krossa långlivade säkerhetsmyter i ny rapportProtolabs lanserar nytt 3D-printingmaterial och ny teknologi för de allra minsta detaljernaPeab bygger bostäder i Esbo
Annonser