SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Trådbondning: fördelar och nackdelar

Förbättra kvaliteten och prestandan hos elektroniska komponenter
Trådbondning är en teknik som används för att förbättra kvaliteten och prestandan hos elektroniska komponenter. Det är en process som involverar att använda en tråd för att föra elektrisk ström mellan två punkter. Trådbondning används ofta i mikroelektronik, där det är viktigt att minimera storleken på komponenterna.

Trådbondning – vad är det och hur gör man det?


För att göra en trådbondning, använd en ren och torr tråd. Först och främst, skär av ändarna av tråden så att de är jämna. Förbered sedan en kolv med en diameter som är lite mindre än trådens. Sätt sedan kolven på en av ändarna av tråden och tryck sedan ned kolven med en skruvmejsel eller ett liknande verktyg. Upprepa sedan processen på den andra änden av tråden.

När du har gjort det, kan du börja ansluta tråden till de elektriska komponenterna. Börja med att ansluta den ena änden av tråden till en av komponenterna. Använd sedan en skruvmejsel eller ett liknande verktyg för att trycka ned kolven på den andra änden av tråden. Upprepa sedan processen för att ansluta den andra änden av tråden till den andra komponenten.

Fördelar med trådbondning


Det finns flera fördelar med trådbondning. För det första är det en mycket pålitlig kontakteringsteknik. Detta innebär att du inte behöver oroa dig för att kontakterna ska lossna. Det är också en mycket enkel teknik att använda. Du behöver inte göra något annat än att skära av ändarna på tråden och trycka ned kolven.

En annan fördel med trådbondning är att det är en mycket hållbar teknik. Kontakterna kommer inte att lossna, oavsett hur mycket påfrestningar de utsätts för. Detta gör trådbondning till ett mycket bra val för användning i krävande miljöer.

Nackdelar med trådbondning


Det finns dock också några nackdelar med trådbondning. För det första är det en relativt dyr teknik. Detta beror på att det krävs specialutrustning för att göra en bondning. Dessutom krävs det också mycket tid och omsorg för att göra en bondning för att det ofta handlar om mikroelektronik. Detta gör trådbondning till ett mycket dyrt alternativ för vissa applikationer.

En annan nackdel med trådbondning är att det är en relativt svår teknik att lära sig. Det krävs mycket övning och erfarenhet för att bli bra på trådbondning. Detta gör det till ett mycket svårt alternativ för nybörjare. Trådbondning är en teknik som har många fördelar, men det finns också några nackdelar. Trådbondning är en relativt dyr teknik och det är också en relativt svår teknik att lära sig.
Kontaktinformation
Postadress
Bjärby Himmelslund 1
58561 Linghem
Region
Linköping
Östergötlands län
Sverige
Organisationsnummer:
556616-3670
Grundat: 2001
Anställda: 2
Välkommen till Mandalon Technologies AB!

Vi är din packaging partner inom mikroelektronik, inkluderande ASIC’s, MEMS, sensorer och andra mikroelektroniska system.

Vi arbetar med, prototyp- och legotillverkning av mikroelektronik, från fåtal till mindre serier.
Kvalificerade chip packaging-tjänster; mikromontering av t.ex. ASIC, MEMS och sensorer; tråd-bondning, layout samt även med problemlösning.

Bondning och kapsling av ett chip, chip packaging, är ofta ett kort steg. Trots det korta steget har det en stor inverkan på hela produktens prestanda i slutänden. Mandalon Technologies har många års kunnande och erfarenhet av att bygga vitt skilda strukturer. Detta gör oss särskilt lämpade att på bästa sätt ta hand om ert chip och er chipmontering.

Med erfarenhet från sensorverksamheten inom S-SENCE på Linköpings universitet föddes företagsidén, och vi bildade Mandalon Technologies HB 1999. Ända sedan dess har vi monterat sensorer, MEMS-strukturer och ASICs. Vi byggde vårt eget mikromonteringslab 2001. Från och med 2002 är vi aktiebolag och genomförde ISO 9001:2008-certifieringen 2008 och sedan 2017 gäller certifiering enligt ISO 9001:2015.

Välkommen att kontakta oss!

Certifieringar

ISO 9001:2015

Kontakter

Per-Erik Fägerman
0733 206050

Filmer

Bondning

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-06-04
Ammann slutför förvärvet Framgångsrikt Konvent och 60-årsfirandeHögkvalitativa packningssatser Specialanpassade mask­inskydd till ECMEC ABtwoday utser Elias Inderberg till ny VD
2024-06-03
Smidig materialhantering med ledstaplareSkärning när material är värmekänsliga ISCAR QUICK-X-FLUTEÄventyret börjar med Lesjöfors gasfjädrarOLSONS breddar programmet
2024-05-31
3D-printing för flexibel och innovativ tillverkning Karlslunds Marina på Dalarö väljer BioDisc® BN Framtidens svetsmetod Välj rätt kompressor för verkstaden Framstående teknik för effektiv kabelinstallation
2024-05-30
Ravema distribuerar ScandiTools Lännen deltar på Svenska Maskinmässan 2024 Nytillverkning av 77 år gammal reservdelDen optimala restaurangbelysningenVi hjälper företag
2024-05-29
Rengör och passiverar svetssömmarRätt borstar till din grävmaskin Volvo CE inviger nya anläggningarHögsta utmärkelse vid Red Dot Design AwardStort intresse för nya Plannja Infinity