SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Tretorn lanserar ny e-handel på elva marknaderGer möjlighet att arbeta mer marknadsspecifikt i sina kampanjer
Svenska Tretorn satsar på att bli mer digitala och lanserar nu bland annat en ny e-handel på samtliga elva marknader där de är verksamma. Den nya SaaS-lösningen innebär bland annat att man har möjlighet att arbeta mer marknadsspecifikt i sina kampanjer.

Sedan 1891 har svenska Tretorn försett världen med kläder anpassade för Skandinaviens tuffa väder. på 1960-talet breddade man sig och började med tillverkning av tennisskor, tennisbollar och kläder. Nu har man valt att modernisera sig genom att lansera sin e-handel på elva marknader. En lansering som man menar gick väldigt smidigt.

Vi lanserade först vår norska webbplats samt vår övergripande europeiska webbplats med olika betallösningar. Efter det kom Sverige och resterande marknader. Eftersom vi också bytte PIM så fanns det ett och annat svettigt moment när vi dagar innan lansering inte hade riktig produktdata inne. Men alla i projektet har varit så erfarna och på tårna så att torrsimma med mockupdata sent i projektet var inga som helst problem, säger Andreas Rudklint, Ecommerce Project Manager på Tretorn.

Den nya lösningen ger Tretorn möjlighet att fokusera ännu mer på kunden. Med den SaaS-lösning som man nu implementerat behöver man inte tänka på performance, uppgraderingar, versionshantering och annat, Istället kan man känna att motorn funkar och att den är stabil.

– Att allt är API-drivet var mycket viktigt för oss i beslutet av e-handelsplattform och är något vi verkligen nyttjar i vår nya lösning. Vi har både externt CMS, PIM och personaliseringsverktyg för att nämna några av de komponenter som samspelar, förklarar Andreas Rudklint.

Hela Theveas IT-setup ändrar Tretorn nu till en SaaS-orienterad miljö för att i slutänden kunna ägna mer tid åt det som gör en konvertering. Historiskt har Tretorn till exempel behövt jobba med en kampanj på alla marknader. Nu kan man med Storyblocks och Jetshop börja arbeta mer marknadsspecifikt i kampanjerna.

– Att vi just nu behöver varma regnkläder i Sverige betyder ju inte att man gör det i Spanien, säger säger Andreas Rudklint.

Tittar man längre fram i tiden så har Tretorn höga mål. Thevea Brand Group kommer att omsätta cirka 500 miljoner kronor i år och ecom skall omsätta cirka 100 miljoner på alla sajter.

– Om tre år ska omsättningen för e-commerce vara uppe i 300 miljoner. Med en sådan aggressiv plan är det skönt att veta att vi har satt en teknisk plattform som kan hänga med. Vi kommer inte slå i taket rent tekniskt på väldigt länge, berättar Andreas Rudklint.

Jetshop Commerce står för e-handelsplattformen som Tretorn nu använder för att öka sin konvertering och kunna saluföra sina produkter i Europa.

– Det är både kul och givande att se hur ett anrikt varumärke som Tretorn satsar på sin digitala resa. Att vi på Jetshop får vara med på ett hörn är vi väldigt glada för. Ett riktigt spännande samarbete som både involverar flera marknader och delar inom Thevea Brands Group; Tretorn B2C, Tretorn Outlet och Raquet, säger Emil Lissborg Nordenskiöld, Head of Sales, Jetshop.

Kontaktuppgifter
Pressansvarig Jetshop

Mikaela Lennermar, Head of Marketing
+46 739 89 46 14
mikaela.lennermar@jetshop.se

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Nicholas Christiansen
Nicholas@cloudberry.se
+46 (0) 702-07 10 57

Cloudberry Communications AB
Box 112 28
100 61 Stockholm
Sweden

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2021-10-13
Intercut på Blechexpo 26 – 29 oktober 2021Etablerar sig på den svenska marknadenNCC bygger tunnel för skyfall i KöpenhamnHitta bra ergonomi när du jobbar hemifrånTurbo R-Line är här!Läkemedelsrobotar gör entréNy standard för batteri­anläggningar med litium-jonbatterierUtställning om svensk arkitektur och hållbarhetBiogasen kan minska koldioxid­utsläppen inom industrinHöghastighetsfräsmaskinen DATRON MLCube är unik i sin storlekAI och framtidens arbetslivSamrådsstart för reviderad vindbruksplanSelga och Storel blir Rexel
2021-10-12
Correa presenterade två stora nyheter under EMO 2021Ravema tar fram modulbaserad automationslösning!Smart belysning spar energi i hjärnsmart skolaIntegritetsfokuserade annonserings­lösningar är här för att stannaSå ska en grönare verkstadsindustri hjälpa Sverige att nå klimatmålenGötene Ufo lanserar nya skopor
2021-10-11
Ny termiskt ledande plast för krävande applikationerÖgonsäker industriell laser med hög effektComPacT NSX/NSXm en ny generation isolerkapslad effektbrytareFossilfri E-mobilityNy teknik kan göra kropps­arbete 60 procent lättaregop lanserar akrylskivor av 100% återvunnet materialHydroscand utökar sortimentet med flexibel avgasklammerSTIHL lanserar kraftfull topphandssågÖka din lönsamhet med Hitachi ZX210-7 och ZX225US/USR-7BRA Bygg partner till WangeskolanInterConsult Sverige sluter samarbetsavtal med Malte Månson VerkstäderAlcros höstnyheter är utvalda för perfektionHiQ etablerar sig i Jönköping
2021-10-08
Här är kreditkortet av 100 procent träFem tips när du väljer avlopp för hög miljöskyddsnivåSäkra framtidens arbetsplats med identitet i centrumFler eldrivna grävmaskiner och lastare från VolvoEngcon förenklar transport och förvaring av tiltrotatorerEyetron lanserar inom kort sin säkerhetsproduktVärldens smartaste mobila B2B-projektor?Power expanderar lager i SkillingarydNy dalakraft till föreningslivetVästerbotten gör kompetens­inventeringSTIHL lanserar röjsågen FS 561Kopplar samman Betong och AI
2021-10-07
Rörkopplingar i tekno­polymerSpeciallösning för Med Tech!Varmluftspistoler för krympslangFortsatt medvind för laddnätverket ChargePointSkanska väljer innerväggar från Xella till NatriumSkapa affärer av insamlad data - steg för steg Bjelin ställer om till grön elHur väljer man rätt processvärmare?Solcellsparken är nu på plats på taketNy generation elektriska motviktstruckarEngcon öppnar webbshopMaximera drifttiden med Hitachi ZX160-7 och ZX180-7
2021-10-06
Från siktdukar till elcentraler - en 127-årig historiaScania satsar på grönare ITIp-klassade snabb­kontakter för tuffa miljöerVårt kvalitetsarbete tar aldrig pausÅterbrukad plåt gör entré inom rymdforskningenYoung Entrepreneurs Challenge 2021 i Europa