SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Två skånska yrkesklädes­leverantörer går samman

Ökad tillgänglighet och närhet
Två av Skånes främsta leverantörer av yrkeskläder går samman och blir en av branschens största privatägda aktörer, med en gemensam omsättning på 120 miljoner kronor. Det handlar om Malmöbaserade W.O.R.X och Helsingborgs-företaget Kondektor, som har yrkesbutiker i Ängelholm, Helsingborg och Lund. Nu siktar man på att bli den mest moderna och tillgängliga leverantören.

Kondektor har servat företag och yrkesproffs i nordvästra Skåne i drygt 16 år. Det började i Helsingborg, men efterhand har företaget expanderat genom nya butiker i Ängelholm, och senast också i Lund. I 20 år har W.O.R.X gjort detsamma i Malmö.

Ökad tillgänglighet och närhet
Nu gör de gemensam sak och blir i och med det regionens största privata leverantör. Men framförallt är det kundernas behov som ligger bakom beslutet, menar de båda ägarna, Henrik Dahlberg och Erik Ramneskog.

- Många av kunderna har verksamhet över en större geografi. Tillsammans ökar vi kraftigt tillgängligheten för våra kunder, säger Henrik Dahlberg, Kondektor.

- Ja, våra kunder kommer uppleva en större geografisk närhet som förbättrar alltifrån service till leveranstid och miljönytta, säger Erik Ramneskog på W.O.R.X.

Ännu återstår en del innan hopslagningen är färdigställd. Men redan nu kommer företagen börja marknadsföra sig gemensamt, och synergierna får kunderna ta del av omedelbart.

- Visionen är att bli yrkesproffsens ledande partner, med marknadens främsta service, sortiment och närhet, oavsett var de arbetar, berättar Erik Ramneskog.

Utvecklar erbjudandet
En del i att utveckla erbjudandet är också att tillhandahålla expertrådgivning och ett välutvecklat sortiment inom personlig skyddsutrustning.

- Det är en specialistkompetens som vi redan nu anställt och som våra kunder kommer kunna få hjälp och vägledning av, säger Henrik Dahlberg.

- Vi blir nu ett större privatägt bolag med ca 30 medarbetare, och tillsammans har vi starkare förutsättningar att utveckla erbjudandet till nytta för våra kunder. Men det skapar också fler möjligheter för våra medarbetare att växa i företaget. Det är något vi verkligen värdesätter, avslutar Erik Ramneskog.

För mer information, kontakta:
Henrik Dahlberg
VD, Kondektor AB
T: 0703-96 72 80
E: henrik@kondektor.se

Erik Ramneskog
VD, Wind or Rain Xtratech AB
T: 0766-07 10 10
E: erik@worx.nu

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2023-09-18
Rätt radplintar för tåg och järnvägsapplikationer
2023-09-15
Behöver du effektiva lagerlösningar?Volvomaskiner viktiga hos Gamleby EntreprenadMer variation från Dormer PrametVad kostar egentligen era packningar?Grundläggande Plåtbearbetningsprocess
2023-09-14
Ett omfattande utbud av lyftverktyg.ABB investerar 280 miljoner dollarInnovationer, hållbarhet och automation i fokus OEM Electronics hjälper med certifikat & dokumentationAI rankas som den främsta teknologin
2023-09-13
Racoon Miljöfilter AB Expanderar Mot Kanada EdmoLift blir nordisk och baltisk generalagentur Peter Claesson är ny försäljningschef Wallbox - officiell hållbarhetspartner Originell Scooby Doo-bil på auktion
2023-09-12
Volvo visar vägenHandhållen och automat­iserad 3D-laserskanner Företagskunder vill ha samma shoppingupplevelse Frekvensomriktare från Schneider Electric Ny VD till GJS verktyg