SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Två skånska yrkesklädes­leverantörer går samman

Ökad tillgänglighet och närhet
Två av Skånes främsta leverantörer av yrkeskläder går samman och blir en av branschens största privatägda aktörer, med en gemensam omsättning på 120 miljoner kronor. Det handlar om Malmöbaserade W.O.R.X och Helsingborgs-företaget Kondektor, som har yrkesbutiker i Ängelholm, Helsingborg och Lund. Nu siktar man på att bli den mest moderna och tillgängliga leverantören.

Kondektor har servat företag och yrkesproffs i nordvästra Skåne i drygt 16 år. Det började i Helsingborg, men efterhand har företaget expanderat genom nya butiker i Ängelholm, och senast också i Lund. I 20 år har W.O.R.X gjort detsamma i Malmö.

Ökad tillgänglighet och närhet
Nu gör de gemensam sak och blir i och med det regionens största privata leverantör. Men framförallt är det kundernas behov som ligger bakom beslutet, menar de båda ägarna, Henrik Dahlberg och Erik Ramneskog.

- Många av kunderna har verksamhet över en större geografi. Tillsammans ökar vi kraftigt tillgängligheten för våra kunder, säger Henrik Dahlberg, Kondektor.

- Ja, våra kunder kommer uppleva en större geografisk närhet som förbättrar alltifrån service till leveranstid och miljönytta, säger Erik Ramneskog på W.O.R.X.

Ännu återstår en del innan hopslagningen är färdigställd. Men redan nu kommer företagen börja marknadsföra sig gemensamt, och synergierna får kunderna ta del av omedelbart.

- Visionen är att bli yrkesproffsens ledande partner, med marknadens främsta service, sortiment och närhet, oavsett var de arbetar, berättar Erik Ramneskog.

Utvecklar erbjudandet
En del i att utveckla erbjudandet är också att tillhandahålla expertrådgivning och ett välutvecklat sortiment inom personlig skyddsutrustning.

- Det är en specialistkompetens som vi redan nu anställt och som våra kunder kommer kunna få hjälp och vägledning av, säger Henrik Dahlberg.

- Vi blir nu ett större privatägt bolag med ca 30 medarbetare, och tillsammans har vi starkare förutsättningar att utveckla erbjudandet till nytta för våra kunder. Men det skapar också fler möjligheter för våra medarbetare att växa i företaget. Det är något vi verkligen värdesätter, avslutar Erik Ramneskog.

För mer information, kontakta:
Henrik Dahlberg
VD, Kondektor AB
T: 0703-96 72 80
E: henrik@kondektor.se

Erik Ramneskog
VD, Wind or Rain Xtratech AB
T: 0766-07 10 10
E: erik@worx.nu

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2023-11-24
QNAP lanserar TVS-h674T/TVS-h874T1KOMMA5° förvärvar nu Easy InstallationsSenergia lanserar ny flexibilitets- och stödtjänst Tio skäl att automatiseraSvedbergs Group har slutfört förvärvet av Thebalux
2023-11-23
Jernbro tecknar 3-årigt driftsäkerhetsavtal Clip-Lok SimPak på Elmia Subcontractor 2023Produktlansering - Treston BiOX Volvos nya höglyft hos MoelvenSå investerar AJ i bättre arbetsmiljöer
2023-11-22
Maximera ESD-skyddet vid era arbetsstationerVoyado förvärvar ReDeals verksamhet Svenska konsumenter utsätts för risk Sex av tio svenskar känner sig nöjda på jobbetLEMO presenterar stolt sin nya hemsida
2023-11-21
Ny funktion och app på ingångLuni Metall vidare mot en komplett systemleverantörISCAR Sverige presenterar en ny projektteknikerISCAR Sverige presenterar ny projektteknikerEn frisk fläkt inom global vindkraft
2023-11-20
Kostnadseffektiv och tillförlitlig lösningReThink Factory gör lokal 3D-printning möjligUnga väljer bort AIAnders är östra Sveriges främsta entreprenörDEFA klättrar mot toppen