SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Ubåt för två söker ny ägare

Just nu på auktion på Klaravik
Att rariteter och udda ting dyker upp på auktion händer titt som tätt. Men ubåten som just nu ligger ute till försäljning på Klaravik kommer sällan upp till ytan – en unik och spännande möjlighet för undervattensfantasten.

År 2015 lyckades nuvarande ägaren, som föredrar att vara anonym, lägga vantarna på ett skrov till en ubåt. Intresset för ubåtar och att utforska undervattenslivet hade funnits med ända sedan tonåren. När hen, via amerikanska organisationen Psubs (Personal Submersibles Organization), fick chansen att köpa den tvåsitsiga farkosten var det därför omöjligt att tacka nej.

– Varken då eller nu har jag någonsin sett något liknande till salu i Europa. Det var en unik möjlighet. En möjlighet jag nu vill ge någon annan med samma brinnande intresse som jag.

Väntar på första undervattensturen

Vad som vid köpet var ett färdigbyggt skrov från 90-talet, från det kanadensiska märket Sport Sub, skulle förvandlas till en vattenredo farkost. Men ironiskt nog var det ägarens intresse av att hitta nya sätt att utforska sjöar och hav – det som ledde till köpet från första början – som satte käppar i hjulen för projektet.

– Jag fick en ny idé och påbörjade bygget av en helt egen ubåt med tryckkabin. När den väl blev klar fanns inte samma behov av att färdigställa byggsatsen.

Projektet att färdigställa maskinen ska nu passas vidare. Ett projekt som inte är särskilt svårt att ro i hamn.

– Det behövs två utombordsmotorer, ett bilbatteri, några dykflaskor och lite enklare kabeldragningar. Allt är lätt att få tag på så det är inga konstigheter.

Ner till 40 meters djup

Ubåten, som kan gå ner på 40 meters djup, är designad för att kunna hanteras av privatpersoner. I stället för en tryckkabin skapas en luftbubbla i cockpiten för att möjliggöra turer under ytan.

– Du simmar in i cockpiten underifrån. Eftersom den är öppen i botten kommer du att ha vatten upp till midjan så i vårt klimat är våtdräkt att rekommendera.

Vem som kammar hem den unika ubåten, som för tillfället har Jönköping som hemadress, får vi vänta och se. För att ratta farkosten bör man ha dykcertifkat, att dyka ner utan erfarenhet vill ägaren inte uppmuntra.

– Man bör ha dykkunskaper sedan tidigare, eftersom samma riktlinjer kring dyktid och djup gäller för den här ubåten.

Auktionen avslutas på klaravik.se den 14 december kl. 10.58.
Kontaktinformation
Postadress
Tynäs­gatan 10
65216 Karlstad
Besöksadress
Tynäs­gatan 10
65216 Karlstad
Region
Karlstad
Värmlands län
Sverige
Organisationsnummer:
556881-8693
Grundat: 2012
Anställda: 190
Välkommen till Klaravik - marknadsplatsen för maskiner, verktyg och fordon.

Klaravik är marknadsplatsen för maskiner, verktyg och fordon. Vi ger företag och privatpersoner möjlighet att köpa begagnade maskiner, verktyg och fordon enkelt, tryggt och till rätt pris. Vårt mål är att förmedla vinnare i alla led. För våra säljande kunder jobbar vi nära med lokal förankring för en ansvarsfull affär. För våra köpare är vi marknadsplatsen som aldrig stannar, alltid med nya relevanta auktioner. Och för samhället bidrar vårt hållbara återbruk till att göra miljön en smula lyckligare. Win-win-win, helt enkelt. Klaravik Sverige & Danmark har 190 anställda, 390 000 registrerade budgivare och varje vecka läggs tusentals nya objekt ut på auktion. 2021 omsatte Klaravik drygt 3 miljarder svenska kronor.

Välkommen att kontakta oss!

Kontakter

Åsa Albinsson
073-523 24 25
Klaravik Kundtjänst
Kundtjänst
054-151304
David Kvicklund
Content Manager
054-774 52 31

Filmer

Klaravik - Så funkar det

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-23
Smarta produkter och tipsMercedes-Benz Lastbilar laddar med 1 000 kilowattPlan för hamnens systemvisningsprojekt!Speedheater lanserar FlexiarmenSolör Bioenergi deltar i EU-projekt
2024-04-22
Ny joystick gör jobbet enklareMekanisk delrenoveringLegendarisk maskin som går på vattenHLR-utbildning för före­tag inom industrivärlden NYHET! - Apparatskåp
2024-04-19
Swecon stödjer en hållbar racerbanaIndustrivågar är viktiga för modern produktionAI-förstärkt säkerhets­plattform visas av Cisco6 handfasta tips inför sjösättningenRamirent levererar till Vindpark Horshaga
2024-04-18
Revolutionerande kabelmärkningKorrekt test och mätning av kraftelektronikLär dig mer om magnetventilerFarlig växthusgas förbjuds i ställverk NYAB utför omfattande muddringsarbeten
2024-04-17
Skapa kompletta robotceller med 3D-CADWTS Machinery ingår partnerskapKomfort och ergonomi med Lännens grävlastare EdmoLift belönas med silver i EcovadisrankningElpriser i realtid när