Undersökning: CIO:er pressade att balansera behovet av att påskynda digital transformation i en allt mer komplex molnmiljö - industritorget.se
ONSDAG 02 DECEMBER 2020
Följ oss i sociala medier

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Undersökning: CIO:er pressade att balansera behovet av att påskynda digital transformation i en allt mer komplex molnmiljö

Ny undersökning från Dynatrace visar att CIO:er tittar på automatisering och AI för att möta IT-resursutmaningar
Software Intelligence-företaget Dynatrace (NYSE: DT)
tillkännagav idag resultatet av en oberoende global studie av 700 CIO:er, som avslöjar att IT-chefer bekymrar sig alltmer för den situation som uppstår med påskyndad digital transformation i kombination med komplexiteten i moderna multicloud-miljöer. Situationen sätter redan hårt ansträngda IT-team under alltför stor press. Detta innebär minskad tidinnovation och begränsar deras förmåga att prioritera uppgifter som genererar större värde för verksamheten och dess kunder. Rapporten “Observability, automation, and AI are essential to digital business success,” finns tillgänglig för nedladdning här.

Undersökningen visar bland annat:
• 89% av CIO:erna säger att digital transformation har accelererat under de senaste 12 månaderna och 58% tror att det kommer att fortsätta att accelerera.
• 86% av företagen använder cloud-native-teknologier, inklusive mikrotjänster, containrar och Kubernetes, för att påskynda innovation och uppnå bättre affärsresultat.
• 63% av CIO:erna säger att komplexiteten i deras molnmiljö har överträffat den mänskliga hanteringsförmågan.
• 44% av IT- och molnoperatörernas tid spenderas på manuellt rutinarbete bara för att hålla systemen igång, vilket kostar organisationer i genomsnitt ca 4,8 miljoner dollar per år.
• 56% av CIO:erna säger att de nästan aldrig kan slutföra de IT-åtgärder som företaget.
• 70% av CIO:erna säger att deras team tvingas spendera för mycket tid på att utföra manuella uppgifter som skulle kunna automatiseras om bara verktygen fanns.

- Fördelarna med IT och affärsautomation sträcker sig långt bortom kostnadsbesparingar. Organisationer behöver ha denna förmåga för att driva intäkter, hålla kontakten med kunderna och upprätthålla de anställdas produktivitet. Annars riskerar deras verksamhet att gå under, säger Bernd Greifeneder, CTO och grundare på Dynatrace. Ökad automatisering gör det möjligt för digitala team att dra full nytta av den ständigt växande volymen och variationen av data från deras alltmer komplexa och blandade miljöer. Med rätt plattform för observerbarhet kan team förvandla dessa data till användbara tillgångar, driva förändring över hela organisationen och frigöra ingenjörsresurser för att fokusera på det som betyder allra mest för dem - kunderna och verksamheten.

Andra slutsatser från studien:

Cloud-native migration påskyndar innovation men ökar komplexiteten

• Organisationer använder cloud-native-teknologier, inklusive mikrotjänster (70%), containrar (70%) och Kubernetes (54%) för att främja innovation och nå bättre affärsresultat.
• 74% av CIO:erna säger dock att den ökande användningen av molnbaserade teknologier kommer att leda till större manuella processer och innebär att det krävs mer till för att drifta systemmiljön.
• Mer än två tredjedelar (69%) av CIO:erna efterfrågar ett radikalt annorlunda tillvägagångssätt, eftersom ”ökningen av Kubernetes” ökar komplexiteten och gör IT-miljöer alltför svåra att hantera manuellt.Inte tillräckligt med traditionella verktyg och manuella ansträngningar

• Organisationer använder i genomsnitt tio övervakningslösningar för sina teknikmiljöer. Samtidigt har IT-team endast full observerbarhet i 11% av deras applikations- och infrastrukturmiljöer.
• 90% av CIO:erna säger att det finns begränsningar som hindrar dem från att övervaka en större andel av sina applikationer.
• Dagens dynamiska hybrida multicloud-ekosystem förstärker komplexiteten. 61% av CIO:erna säger att deras IT-miljö förändras minst en gång i minuten, medan nästan en tredjedel (32%) säger att deras miljö förändras minst en gång per sekund.

CIO:er kräver radikala förändringar

• Nästan tre fjärdedelar (74%) av CIO:erna säger att deras företag kommer att förlora sin konkurrensfördel om IT-teamen inte ges möjlighet att spendera mindre tid på driften.
• 84% säger att den enda effektiva vägen framåt är att minska antalet verktyg och de omfattande manuella processer som IT-team investerar i för att övervaka och hantera molnet och användarupplevelsen.
• 72% säger att de inte kan fortsätta att sammankoppla övervakningsverktyg för att bibehålla observerbarheten. Istället behöver de ha en enda plattform som täcker alla användningsfall och erbjuder en samordnad informationskälla.

Observerbarhet, automatisering och AI är nyckeln
• 93% av CIO:erna säger att AI kommer att vara avgörande för IT-teamens förmåga att hantera ökande arbetsbelastningar och leverera maximalt värde till verksamheten.
• CIO:er förväntar sig att automatisering i moln- och IT-operationer kommer att minska tidsåtgången för drifta miljön med 38%, vilket besparar organisationer i genomsnitt 2 miljoner dollar per år.
• Trots denna fördel har endast 19% av alla återkommande processer för hantering av den digitala upplevelsen observerbarhet automatiserats.

- Historien visar att framgångsrika organisationer förändringar i marknaden till sin fördel,” tillade Greifeneder. Nu är det dags att bryta silos, skapa en riktig BizDevOps-strategi och leverera smidiga processer över en konsekvent, kontinuerlig leveransstack. Detta är viktigt för effektiv och intelligent automatisering och, ännu viktigare, för att ingenjörer ska kunna ta ett större ansvar för de resultat och de värden de skapar för verksamheten.

Rapporten är baserad på en global studie av 700 CIO:er i större företag med över 1000 anställda och genomfördes av Vanson Bourne på beställning av Dynatrace.
Kontaktinformation

Northern Link PR i Sverige AB

Postadress
Kungs­gatan 60
11122 Stockholm
Besöksadress
Kungs­gatan 60
11122 Stockholm
Region
Stockholm
Stockholms län
Sverige
Orgnr:
556834-7198
Grundat: Ej angivet
Anställda: Ej angivet
Välkommen till Northern Link PR.

Vi hjälper företag med nordiska ambitioner.
När det gäller PR och kommunikation, strävar Northern Link PR att vara det bästa valet för företag med svensk eller helt nordiska ambitioner.

Vi ser vikten av meddelanden, strategi och taktik som är nära i linje med dina affärsmål. Därför har vi etablerat kompetens inom en rad tjänster som kan utvecklas och anpassas beroende på din unika situation.

Välkommen att kontakta oss.

Kontakter

Henrik Aare
Kontaktperson
070-598 22 82

Nyheter med koppling till företaget

2020-11-20Mimecast: Tusentals falska nätbutiker öppnar dörrarna inför Black Friday
2020-11-19För snäll eller för snål? Svenskarnas omfattande lösenordsdelning öppnar upp för bedragare
2020-11-18ChargePoint tillkännager integration med Apple CarPlay – Revolutionerar förarupplevelsen på en växande elbilsmarknad
2020-11-18Veeam har nu över 400 000 kunder som använder dess backup-lösningar för att skydda, hantera och frigöra sina data
2020-11-12Arvals resultat för tredje kvartalet: +7% tillväxt för den finansierade vagnparken
2020-11-05Data måste hanteras säkert även utanför datacentrets fyra väggar
2020-11-04Nordisk vind i seglen för Okta – växlar upp ytterligare i regionen
2020-11-04HCL Technologies i partnerskap med Green Datacenter
2020-11-03Vikten av att tänka om kring företagsbilar och fordonsflottor i den nya tiden - efter Covid-19
2020-10-22Verizon Business lanserar privat 5G globalt
2020-10-22Undersökning: CIO:er pressade att balansera behovet av att påskynda digital transformation i en allt mer komplex molnmiljö
2020-10-19IT-säkerhetsföretaget Mimecast: cyberkriminella utnyttjar Trump i ny bluffvåg
2020-10-15HCL Technologies lanserar 1PLMCloud för att snabba på digital transformation inom tillverkande industri
2020-10-12Endast 1 av 4 globala företag håller kortinnehavarnas betalningsuppgifter säkra
2020-10-09Veeam och Kastens datahanteringsplattform ska snabba på införande av container-baserade applikationer
2020-10-07Everest placerar HCL Technologies som ledare inom Digital Workplace Services
2020-10-07HCL och IBM utökar sin allians för att hjälpa organisationer med digital transformation

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2020-11-19
SCHABLONER FÖR SOCIAL DISTANSERING FRÅN TECHNIMA NORDICNy innovativ lösning från ABB för smart energioptimering av byggnaderNy halvledarbeläggning kan bana väg för framtidens gröna bränslenFör snäll eller för snål? Svenskarnas omfattande lösenordsdelning öppnar upp för bedragare
2020-11-18
Höganäs Verkstads AB köper MTE bäddfräsCERTEX och Klätterteknik blir ett bolagÖppet brev till Maskinentreprenadmarknaden!ABB:s lösning Compact Interior Paint sparar utrymme och ger minskade målningskostnader samt mindre miljöpåverkan100 procent sortering av avfallet när Glöstorpsskolan byggs”Offentliga upphandlingar ett sätt att driva byggbranschen framåt”ChargePoint tillkännager integration med Apple CarPlay – Revolutionerar förarupplevelsen på en växande elbilsmarknad Veeam har nu över 400 000 kunder som använder dess backup-lösningar för att skydda, hantera och frigöra sina dataFörväntad stark julhandel – men ökade krav på flexibilitet
2020-11-17
Ännu vassare support med ny skärande tekniker Nya Mirka® AIROS är den första smarta elektroniska robotsliparenPUB, Singapores nationella vattenförvaltningsorgan, utser ABB att automatisera världens största membranbioreaktorDBT har fått ytterligare två nya medarbetare Cementas byte till A60H dumprar ökade produktiviteten med cirka 30 procentKundunika kapslingarDynabook utökar sitt prisvärda satellit pro-sortiment med ny C40- och uppdaterad C50-modell
2020-11-16
​Nu öppnar Veldi Bemanning i Malmö!Nya Iridium grovlekar för den perfekta finishenGreen Cargo och Schenker AS i samarbete med ny miljösmart lösning för tempererat godsABB tar hem priset för Bästa Elnyhet för andra året i radSkarpare lösning för rakelbladProtolabs nya e-handelsplattform ger utvecklingsingenjörer ännu snabbare service och ökad flexibilitetBäst i landet på klimatförbättrad betongDesignstolen ”Straw” - en hållbar uppstickare med skandinavisk touchZert skräddarsyr utbildningar inom riskbedömning och CE-märkningPandemin har snabbat på företags resa mot “IT-kanten”
2020-11-13
Spara energi med Intelligent VakuumteknikEn bilturné på 200 mil i norr med Jörgen WedmarkNCC undertecknar kontrakt för Lisebergs nya vattenparkKrandagarna 2020 – CERTEX med som föreläsareNya online-mätningar möjliggör effektivare och mer kostnadseffektiva uppstarter.Givande dialog om Sörgraninge mångfaldsparkBolt blir Europas största mikromobilitetsleverantör nästa år – siktar på att ha 130 000 elsparkcyklar i mer än 100 städer
2020-11-12
Fullspäckat digitalt seminarium om smarta industrilösningarDigitala checklistor underlättar vardagen100 gånger kvalitet med Trygg plåtMotala Verkstad Groups verksamhet i AB Motala Verkstad utser VD för framtidenSödra lanserar Wood Solutions för växande partnerskap inom hållbart träVälkommen till ett webbinarium om Trygg plåtDe utsågs till Svealands främsta entreprenörerArvals resultat för tredje kvartalet: +7% tillväxt för den finansierade vagnparken
2020-11-11
Smart Manufacturing och Logistics & Automation Malmö ställs in på grund av pandeminDurma Fiberlaser erbjuder tre olika optionerAnimation av digital flödesvakt för vatten - PF3WB/C/S/R Nu ska södra Sveriges främsta entreprenör utsesMimecast: Tre av fyra medarbetare äventyrar företagets IT-säkerhetCTEK E-Mobility lanserar nästa generations elbilsladdare Honeywell och Vertiv satsar på hållbara datacenter
2020-11-10
Den tunnaste rotationsenheten med elektrisk bromsHälften fortsätter permittera - stora variationer hos underleverantörernaVolvo presenterar F-generationens ECR50 - enastående mångsidighet och användarvänlighetSmart vattennät hjälper Anglian Water att förebygga vattenbristBoliden Rönnskär – världsledande på metallåtervinningFörpackningsändring och ny färgkodning på Q&E-ringarNy rapport: 2,6 miljoner laddbara personbilar kan rulla på svenska vägar inom tio årJönköping Energi investerar i företaget Primrock tillsammans med fyra energibolagNy rapport pekar på behovet av hybrida molnlösningar som möjliggör kontinuerlig drift
2020-11-09
Schuchardt Maskin AB är med och skapar nästa generations tekniker
Annonser