LÖRDAG 31 JULI 2021
Följ oss i sociala medier

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Undersökning: CIO:er pressade att balansera behovet av att påskynda digital transformation i en allt mer komplex molnmiljö

Ny undersökning från Dynatrace visar att CIO:er tittar på automatisering och AI för att möta IT-resursutmaningar
Software Intelligence-företaget Dynatrace (NYSE: DT)
tillkännagav idag resultatet av en oberoende global studie av 700 CIO:er, som avslöjar att IT-chefer bekymrar sig alltmer för den situation som uppstår med påskyndad digital transformation i kombination med komplexiteten i moderna multicloud-miljöer. Situationen sätter redan hårt ansträngda IT-team under alltför stor press. Detta innebär minskad tidinnovation och begränsar deras förmåga att prioritera uppgifter som genererar större värde för verksamheten och dess kunder. Rapporten “Observability, automation, and AI are essential to digital business success,” finns tillgänglig för nedladdning här.

Undersökningen visar bland annat:
• 89% av CIO:erna säger att digital transformation har accelererat under de senaste 12 månaderna och 58% tror att det kommer att fortsätta att accelerera.
• 86% av företagen använder cloud-native-teknologier, inklusive mikrotjänster, containrar och Kubernetes, för att påskynda innovation och uppnå bättre affärsresultat.
• 63% av CIO:erna säger att komplexiteten i deras molnmiljö har överträffat den mänskliga hanteringsförmågan.
• 44% av IT- och molnoperatörernas tid spenderas på manuellt rutinarbete bara för att hålla systemen igång, vilket kostar organisationer i genomsnitt ca 4,8 miljoner dollar per år.
• 56% av CIO:erna säger att de nästan aldrig kan slutföra de IT-åtgärder som företaget.
• 70% av CIO:erna säger att deras team tvingas spendera för mycket tid på att utföra manuella uppgifter som skulle kunna automatiseras om bara verktygen fanns.

- Fördelarna med IT och affärsautomation sträcker sig långt bortom kostnadsbesparingar. Organisationer behöver ha denna förmåga för att driva intäkter, hålla kontakten med kunderna och upprätthålla de anställdas produktivitet. Annars riskerar deras verksamhet att gå under, säger Bernd Greifeneder, CTO och grundare på Dynatrace. Ökad automatisering gör det möjligt för digitala team att dra full nytta av den ständigt växande volymen och variationen av data från deras alltmer komplexa och blandade miljöer. Med rätt plattform för observerbarhet kan team förvandla dessa data till användbara tillgångar, driva förändring över hela organisationen och frigöra ingenjörsresurser för att fokusera på det som betyder allra mest för dem - kunderna och verksamheten.

Andra slutsatser från studien:

Cloud-native migration påskyndar innovation men ökar komplexiteten

• Organisationer använder cloud-native-teknologier, inklusive mikrotjänster (70%), containrar (70%) och Kubernetes (54%) för att främja innovation och nå bättre affärsresultat.
• 74% av CIO:erna säger dock att den ökande användningen av molnbaserade teknologier kommer att leda till större manuella processer och innebär att det krävs mer till för att drifta systemmiljön.
• Mer än två tredjedelar (69%) av CIO:erna efterfrågar ett radikalt annorlunda tillvägagångssätt, eftersom ”ökningen av Kubernetes” ökar komplexiteten och gör IT-miljöer alltför svåra att hantera manuellt.Inte tillräckligt med traditionella verktyg och manuella ansträngningar

• Organisationer använder i genomsnitt tio övervakningslösningar för sina teknikmiljöer. Samtidigt har IT-team endast full observerbarhet i 11% av deras applikations- och infrastrukturmiljöer.
• 90% av CIO:erna säger att det finns begränsningar som hindrar dem från att övervaka en större andel av sina applikationer.
• Dagens dynamiska hybrida multicloud-ekosystem förstärker komplexiteten. 61% av CIO:erna säger att deras IT-miljö förändras minst en gång i minuten, medan nästan en tredjedel (32%) säger att deras miljö förändras minst en gång per sekund.

CIO:er kräver radikala förändringar

• Nästan tre fjärdedelar (74%) av CIO:erna säger att deras företag kommer att förlora sin konkurrensfördel om IT-teamen inte ges möjlighet att spendera mindre tid på driften.
• 84% säger att den enda effektiva vägen framåt är att minska antalet verktyg och de omfattande manuella processer som IT-team investerar i för att övervaka och hantera molnet och användarupplevelsen.
• 72% säger att de inte kan fortsätta att sammankoppla övervakningsverktyg för att bibehålla observerbarheten. Istället behöver de ha en enda plattform som täcker alla användningsfall och erbjuder en samordnad informationskälla.

Observerbarhet, automatisering och AI är nyckeln
• 93% av CIO:erna säger att AI kommer att vara avgörande för IT-teamens förmåga att hantera ökande arbetsbelastningar och leverera maximalt värde till verksamheten.
• CIO:er förväntar sig att automatisering i moln- och IT-operationer kommer att minska tidsåtgången för drifta miljön med 38%, vilket besparar organisationer i genomsnitt 2 miljoner dollar per år.
• Trots denna fördel har endast 19% av alla återkommande processer för hantering av den digitala upplevelsen observerbarhet automatiserats.

- Historien visar att framgångsrika organisationer förändringar i marknaden till sin fördel,” tillade Greifeneder. Nu är det dags att bryta silos, skapa en riktig BizDevOps-strategi och leverera smidiga processer över en konsekvent, kontinuerlig leveransstack. Detta är viktigt för effektiv och intelligent automatisering och, ännu viktigare, för att ingenjörer ska kunna ta ett större ansvar för de resultat och de värden de skapar för verksamheten.

Rapporten är baserad på en global studie av 700 CIO:er i större företag med över 1000 anställda och genomfördes av Vanson Bourne på beställning av Dynatrace.
Kontaktinformation

Northern Link PR i Sverige AB

Postadress
Kungs­gatan 60
11122 Stockholm
Besöksadress
Kungs­gatan 60
11122 Stockholm
Region
Stockholm
Stockholms län
Sverige
Organisationsnummer:
556834-7198
Grundat: Ej angivet
Anställda: Ej angivet
Välkommen till Northern Link PR.

Vi hjälper företag med nordiska ambitioner.
När det gäller PR och kommunikation, strävar Northern Link PR att vara det bästa valet för företag med svensk eller helt nordiska ambitioner.

Vi ser vikten av meddelanden, strategi och taktik som är nära i linje med dina affärsmål. Därför har vi etablerat kompetens inom en rad tjänster som kan utvecklas och anpassas beroende på din unika situation.

Välkommen att kontakta oss.

Kontakter

Henrik Aare
Kontaktperson
070-598 22 82

Nyheter med koppling till företaget

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2021-07-01
Accelerera digitaliseringen genom “the power of integration”Förlängt partneravtal med HV71Infinidat lanserar storage-as-a-service (STaaS) som förenklar och effektiviserar AIOps i stora IT-miljöerSweco blir teknisk rådgivare för utformning av energiö i NordsjönJessica Öberg ny vd för CombitechSolör Bioenergy Group förvärvar framgångsrikt fjärrvärmeverksamhet från Veolia NordicMVS ansluter sig till nätverk för smart elektrifieringSciety-nätverket och Segulah Medical Acceleration investerar 106 MSEK i SAGA DiagnosticsBOLIST Svedala byter ägare
2021-06-30
Semi-automatiserade plocktruckar effektiviserar plockprocessernaSwedish Agro Machinery blir ny återförsäljare för MetsjöEcoStruxure Security Expert från Schneider Electric nu SSF-certifierat i samtliga larmklasserHybrit har producerat världens första vätgas­reducerade järnsvampNexans Aurora: Byggd för framtiden, redo för världs­haven, nyss namngiven i NorgeVerizon och Digital Catapult lanserar Retail Accelerator-program med uppslukande 5G-teknologi Företags- och privatlån under pandeminCTEK stärker sin styrelse och utser två nya medlemmarMålbilder för miljöhänsyn utvärderasEn företagscykel har många fördelar!Coronapandemin har gjort svenskarna mer hygienmedvetna
2021-06-29
Överväg gärna keramiska standardkomponenter för att minska nötning och slitageVolvo EC530E och EC550E - 50-tons grävmaskiner med idéer som är större än deras storleksklassKaeser förvärvar Kompressorservice i SkövdeHållbarhet är kärnan i Mirkas verksamhetFyra fällor att undvika när du vill lånaSensor Control Nordic AB har tecknat ett partneravtal med RealWearHelene Åsander tillträder som inköpschef på Wästbygg GruppenAdvenica får order värd 19,2 MSEKVolvo Cars utökar sitt samarbete med BluJay W3 Energy ska förvalta Fu-Gens första vindkraftparker i SverigeNy tvätthall i Sjöbo med klimatsmart uppvärmningTECE lanserar prefabskåp för golvvärmeFörändrade krav i spåren av pandeminNya Ducato 2021Scandinavian Carbide Company – Ny aktör med lång erfarenhet på hårdmetallprodukter
2021-06-28
I datacentren är det ingen som vill ha varmt väder – så här går kylning till på bästa sättSkanska investerar cirka 540 miljoner kronor i logistikprojekt i HelsingborgMSB ska bidra till ökad kontroll över explosiva varorWorld Trade Center Göteborg expanderar – tar över top floor på Mässans gata 10Halmstad digitaliseras – väljer AddMobile som leverantörIngenjörsstudenter vidareutvecklade Skövdeföretagets prototypKlimatpåverkan en viktig fråga i utvecklingen av Frihamnen i GöteborgTelia testar livestreaming för drönare
2021-06-24
SMC Automation tecknar avtal med Bravida CoolingNy generation plasma­skärare från SPARTUS!Binar och Standby sponsrar Trollhättan City Trail96 % av svenska företag planerar fortsatt hybridarbeteDuroc Machine Tool utökar i Västra Götaland.David lämnar över till PeterSchneider Electrics koncernchef Jean-Pascal Tricoire har utsetts till “Glassdoor Top CEO” 2021Sweco förvärvar Boydens EngineeringTidernas investeringslyft i MoelvenMinskade energileveranser av fasta biobränslen 2020Veeam stärker sitt ProPartner-nätverk i EMEA med nya strategiska rekryteringar
2021-06-23
Elektronikföretaget som vågar ta plats Nya kulrullar och rullöverföringsenheter i teknopolymerSå kan du jobba mer aktivt Ahlsell förvärvar Kartecon OyHon ska öka intresset för ventilation HCL Technologies uppmärksammas av Great Place to Work Institute Stora utsläppsminskningar vid återvinning av plastförpackningar Connect Companies växer – anställer två nya experter på integration och systemutveckling