SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Undvik smuts i avloppet

Ny folie hjälper hantverkarna tryggt genom VVS-installationen
Unidrain har utvecklat en helt ny folie som skyddar avloppen under installationen, samtidigt som den hjälper hantverkarna genom arbetsflödet.


Det är inte ovanligt att betongrester, murbruk och kakelskärvor hamnar i avloppet när ett badrum renoveras. Det kan vara både dyrt och besvärligt för hantverkaren att städa upp efteråt.

Nu har vi tagit lärdom av detta och utvecklat en ny informativ folie som både skyddar avloppet och hjälper VVS-montörerna med de komplicerade avloppsinstallationerna. Detta berättar Lasse Lyck, som är byggtekniskt ansvarig hos Unidrain.

- Alltför ofta slutar det med att en murare eller VVS-montör tillbringar dyrbara timmar med att försiktigt plocka upp smuts och skräp från ett avlopp. Det kan resultera i bortkastad arbetstid, repade avlopp och irriterade kunder. Men med vår nya folielösning blir detta enkelt att undvika, förklarar Lasse Lyck.

Folien förseglar avloppet
Den nya lösningen är en bit plastfolie som VVS-montören lägger över avloppet. Därefter tar muraren över, gjuter golvet och lägger plattorna. Folien förseglar avloppet och säkerställer därmed att inget murbruk eller annan smuts faller ned i avloppet medan muraren arbetar.

- Folien går mycket snabbt och enkelt att montera, och när arbetet är klart kan VVS-montören enkelt ta bort och kasta den. Det är en mycket enkel lösning på ett stort problem, berättar Lasse Lyck.

Instruktioner på folien
Förutom den skyddande effekten har folien en tryckt illustration som steg för steg visar korrekt installation av avloppet. Se denna videoguide till installationen.

- Det är nästan en intelligent folie, eftersom den förutom att skydda avloppet också hjälper hantverkaren att installera det, säger Lasse Lyck.

Unidrains nyutvecklade folie medföljer som standard alla linjeavlopp. Förutom den nya folien ingår också en rengöringsservett, som används för att avfetta avloppsrännan innan våtrumsmembranet appliceras.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Marita Hedström
Grafisk designer / Marknadskommunikatör
marita.hedstrom@jafo.eu

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-15
Jungheinrich får validering AI spås som en av tre utmaningar Företag prioriterar mjukvarudesign Affären klarDe vanligaste orsakerna till visselblåsning
2024-04-12
Varför långsammare stubbfräsar är bättre Tuffa miljöer kräver tuffa märkningarVikten av rätt montering och kapsling av chipÅtervinn dina använda blybatterierNYHET - Blixtljus 1570884
2024-04-11
Boxon i förarsätet Ständig incidenthante­ring och dåligt samarbete Kvantgenombrott 5G-router med inbyggt SIM-kortTransportfirma leder MC-återförsäljare till Europa
2024-04-10
4 fördelar med Maskinera auktionsförsäljningFördelar och funktioner för det nya vajersystemetSeiferts avfuktareNy STIHL produktions­anläggning i RumänienDåligt förberedda och övermodiga
2024-04-09
Upptäcka blixtsnabbt av­vikelser i era mätresultatTotal kabel- och kabelkedjelösningProblemfria timmar i nya hybridgrävarenLesjöfors först med SBTi-godkända klimatmålNytt från HEIDENHAIN