TISDAG 13 APRIL 2021
Följ oss i sociala medier

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Unik helsvensk intelligent robust radiostyrning inom 433-434MHz

Nu även redo för AI och maskininlärning (IoT, M2M (4G, 5G)).
Behöver din maskin eller automationsprocess en pålitlig trådlös kabelersättning för att koppla samman dina enheter både lokalt och på distans?

Räkna ut vad en kabel i en industribyggnad/maskin kostar när den är beställd, inköpt, monterad och ansluten av montör.

Glöm ej kostnaden för all dokumentation på kort och lång sikt.

Vad kostar ett 100 meter långt kabeldike med schaktning, grävtillstånd, kabelskydd och återfyllnad mm?

RadioControl SMD AB
Kolholmevägen 4
SE-453 50 Lysekil, Sweden
+46 523 166 10
info@radiosmd.se
Kontaktinformation
Postadress
Kolholme­vägen 4
45350 Lysekil
Besöksadress
Kolholme­vägen 4
45350 Lysekil
Region
Lysekil
Västra Götalands län
Sverige
Orgnr:
556770-6501
Grundat: 2008
Anställda: 5
Välkommen till ! RadioControl SMD AB - Autec Sweden

Med vårt breda flexibla produktsortiment inom industriell radiostyrning skapar vi korta ledtider för ditt projekt.

Vår vision är att din lysande idé - i samverkan med våra applikationsingenjörer skapar ett användarvänligt och kostnadseffektivt system som lyfter er applikation till helt nya nivåer.

Våra egenutvecklade Svensktillverkade radiostyrningssystem benämns SMD (ytmonterade komponenter), andra kända benämningar är SMD700 eller irab system som systemen benämndes på 80-talet . SMD radion är särskilt anpassad för industriportar, grindar eller bommar. Även fordonsapplikationer som t.ex. skogsmaskiner, lantbruk samt marina applikationer är andra typiska användningsområden.

Utöver SMD radion påbörjade vi resan 2009 att utveckla en ny logisk intelligent programmerbar PLC radio som skulle klara uppgiften att enkelt kundanpassa olika händelsestyrda styrsystem. Idag används Radiologic-systemet bl.a. för LKABs malmutlastning underjord, Trafikväsendet i Norge, ersätter sjökabel i Östersjön, förarlös färja i Strömstad, produktionsstatistik för mobila krossverk, styrsystem för avgasreaktorer..

Utöver våra två egna produktfamiljer är vi sedan 2009 stolta exklusiva distributörer för den världsledande italienska tillverkaren Autec Srl, primärt för den Nordiska marknaden. Vårt team ritar, genomför noggranna förstudier och behovsanalyser med hänsyn till maskindirektiven. Autecs radiostyrningssystem når de högsta säkerhetsdirektiven PL/e, SIL3, KAT4. Gäller även för Ex radio, enligt ATEX och IECEx direktiven, Zon 0.

Vår marknadsplats är global, vi tar fram kundanpassade industriella radiostyrningssystem för alla kontinenter med tillhörande godkännanden. SMD system och Autec system har sålts och marknadsförts i över 30 år och finns idag över hela världen.

Vårt bolags säte finner du i hjärtat av Lysekil, R&D finns Brastad, Skövde samt Stockholm. Alla reparationer/service utförs i Lysekil av certifierade autec-tekniker, vår målsättning för reparationer/service omfattar att era system ska returneras med vändande post inom 2 arbetsdagar för att undvika onödiga stopptider.

Vår vision är att ersätta all tänkbar onödig kabeldragning för funktioner. Räkna ut vad en kabel i en industribyggnad/maskin kostar när den är beställd, inköpt, monterad och ansluten av montör. Glöm ej kostnaden för all dokumentation på kort och lång sikt. Vad kostar ett 100 meter långt kabeldike med schaktning, grävtillstånd, kabelskydd och återfyllnad mm?

Vårt produktutbud är det bredaste marknaden kan erbjuda idag, från enklaste ON/OFF funktioner till den komplexaste proportionala radiostyrningen med full två-vägskommunikation som klarar de högsta ställda maskindirektiven vilket betyder att valmöjligheten för att välja rätt system till just din applikation hos oss blir en enkel resa.

Välkommen att kontakta oss!

Agenturer

Autec Safety Remote Control, Sverige (Generalagent)
AUTEC är en ledande tillverkare av industriell radiostyrning, med tillgängliga säkerhetsfunktioner, som används för att fjärrstyra mobila eller fasta positioneringsmaskiner för otaliga applikationer inom konstruktion, industri, materialhantering och intralogistik. Kundspecificerade system Efter att nyligen ha firat 30 år i branschen har AUTEC blivit expert på att anpassa trådlösa styrsystem för att passa specifikt till våra kunders olika behov. Autecs motto är 'Undantaget är regeln'. Vi är annorlunda då vårt mål inte bara handlar om att bygga den bästa fjärrkontrollen, det handlar om att bygga den bästa fjärrkontrollen för var och en av våra kunder. Du kan räkna med vårt internationella försäljnings- och servicenätverk och professionell kundservicepersonal att vara tillgänglig både före och efter försäljningen.

Certifieringar

ISO 9001:2000 – SafeTrade

Kontakter

Fredrik Röckner
Ordförande och COO
+46 523 166 10
+46 70 308 90 31
Peter Langåssve
CTO
+46 523 166 10
+46 70 308 96 83
Cheyenne Röckner
VD
+46 523 166 10
+46 73 977 82 88
Jimmy Karlsson
Automationstekniker
+46 523 166 11
+46 70 308 90 25
Philip Larka
Tekniker montör
+46 523 166 11
+46 70 610 84 61

Filmer

SMD868MHz mottagare för montage på 35mm DIN skena med enkel programmering

SMD868MHz mottagare för montage på 35mm DIN skena med enkel programmering
Radiologic styrning - konfigurering av RL-Minisändare och RL-PRIO med LogicLink
Radiologic - Minisändare - hur vet jag vad sändaren har för ID?
Radiologic - robust och tillförlitlig kabelersättning med smalbandig radio
Autec Dynamic serie - kundanpassad industriell radiostyrning med hög säkerhet

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2021-03-29
KB Components expanderar i Centraleuropa
2021-03-26
SourceMe:s vision om tillverkningsindustrins nästa generationABUS utvidgar radiostyrningsprogrammet ABURemoteLesjöfors Fjädrar ställer om till fossilfritt och sänker utsläpp med upp till 90 procentÄr ditt företag intresserad av formeln för en IT-driftslösning som verkligen gör skillnad?HCL Technologies lanserar ASM 2.0-ramverk för att omvandla applikations­hanteringen i den digitala eranSafe Control Materialteknik 2021 – firar 20 år och 2 miljoner framgångarAlicat scientific lanserar coda – en ny typ av coriolis massflödesinstrumentProtolabs lanserar ett unikt hackathon i hållbarhet för designingenjörerHar ergonomin hos industri­arbetare glömts bort?Coval GVMAX HD, Mångsidigt vakuum för alla branscherNy rapport från F-Secure: CISO-rollen har skiftat från IQ till EQNy rapport om cybersäkerhet för styrelseledamöter
2021-03-25
Ny HR-roll behövs i pandemins kölvattenAC-D – Ny modulär luftbehandling, helt utifrån dina behovKostnadsfri kompetenshöjning genom Veldi – ansök redan idag!Europeisk VD-allians förespråkar ambitiös klimatstrategiFIEPOS - Framtidens spänningsaggregatVeeam offentliggör nya förbättringar i sitt ProPartner-nätverk i EMEAABB-robotar förbättrar produktiviteten vid Nestlés brasilianska anläggningar med över 50 procentSM-finalerna i bandy 2021Red Bull Racing trimmar Formel 1-teamet med avancerade molnlösningar för dataanalysTA Associates köper majoritetsandel i Unit4 i affär värderad till 2 miljarder dollarBetala hur och var du villEtteplan introducerar HowTo
2021-03-24
Tillförlitlig strömförsörjning med nya kompakta nätaggregat från Schneider Electric Verizon utökar kundupplevelse- och kontaktcenter-erbjudandet med Genesys CloudNytt forskningsprojekt med klimatskyddsmål för pappersindustrinE.ON tecknar ramavtal med RejlersSolör Bioenergi med i satsningen på fjärrvärme i EkeröVarje vätska har ett fingeravtryck – och nu kan det mätas i realtid Södras nya fabrik för KL-trä närmar sig – ökar kapaciteten med tio gångerNytt grepp för att försöka minska klimatoroHCL stödjer företagens flytt till molnet med hjälp av RISE with SAPtado° släpper en rad nya funktioner i sin app TCS ska hjälpa Skanska att bli mer digitalt avanceradeRejlers förnyar ramavtal med Agder Energi i NorgeSTIHL lanserar ny grov­dammsugare för konsumenter
2021-03-23
Nytt webinarium om logistik­fastighets­marknaden i Norden ABB och ETH utökar samarbetet för att främja forskningen om framtidens robotarVertiv underlättar för partner med nya stödfunktionerKyltorn med EC-fläktarna AxiBlade hjälpte företag i tappningsindustrin att spara energiSveriges snabbaste superdator för AI är invigdLambertsson expanderar i Umeå – nu går flytten till nya större lokalerHållbar logistik och självledarskap skapar nya jobbmöjligheter i VästeråsUnik forskarutbildning lockar nya doktoranderCaroline Szyber ny styrelse­ordförande för CM-bolagen
2021-03-22
DENIOS Webinar belyser riskerna kring litium­batterierStockholm Norviks hamn är Årets bygge 2021Coronapandemin har fått offentliga verksamheter att satsa mer på distansarbete och molnlösningarHCL stödjer företagens flytt till molnet med hjälp av RISE with SAPStort genombrott för ”viktlös” energilagringVårens elpriser fem gånger högre än i fjolABB stöttar hållbar tillverkning i Kina
2021-03-19
Ny maskin i vårt TeknikcenterMer exakt grävning med uppdaterade Dig Assist-apparEnersize skriver avsikts­förklaring för att tillhanda­hålla tjänster i IndienSvemester ger högtryck för båtar och samlarbilarEn ny unik lösning för inkoppling av rör till värmepumparSå vårstädar du hemmet smart och få tid över till annat Oracle presenterar innovationer för det autonoma datalagret
Annonser