Uppsving för onlinevideo under COVID-19 - industritorget.se
ONSDAG 05 AUGUSTI 2020
Följ oss i sociala medier

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Uppsving för onlinevideo under COVID-19

Allt fler använder sig av onlinevideo i olika format för att ta del av nyheter och underhållning - men även för kommunikation och fysisk träning. En markant ökning jämfört med tidigare statistik enligt en ny global undersökning ”How Video is Changing the World” från Limelight Networks.
Globalt tittar vi på över fyra timmar onlinevideo varje dag och i Skandinavien är siffran ännu högre.

Videostreaming ligger i framkant av det som blivit det nya normala och globalt tittar konsumenter på video online i genomsnitt fyra timmar och tre minuter varje dag. Jämfört med för bara sex månader sedan är det en ökning med fyra gånger så mycket. Skandinavien sticker ut i rapporten, där är siffran ännu högre och närmar sig fem timmar per dag (med fyra timmar och 52 minuter).

Onlinevideo fyller tomrummet i sociala interaktioner mellan personer. Globalt sett använder nio av tio (89 procent) nu videochatt för att hålla kontakten. Det kan jämföras med 61 procent före COVID-19.

– Under våren vände många sig till onlinevideo för att hålla kontakt med andra och sköta sina arbeten, men det slutar inte när pandemin är över. Vår rapport pekar på att det kommer att förbli en viktig del av våra liv i det som blivit det nya normala, säger Mike Milligan, produktchef på Limelight Networks.

Nyheter, konserter, träning
De flesta människor (70 procent) har använt onlinevideo för att hålla sig informerade genom att titta på livestreamade tal och presskonferenser under pandemin – 43 procent har gjort det på nyhetssajter och 24 procent globalt strömmade på sociala medier globalt. Även många äldre, däribland fyrtiotalister (63 procent för att vara exakt) tittar på streamade nyheter och information online.

I takt med att konsumtionen av video har gått upp har även andra former av interaktiv underhållning ökat. Bland annat så har en tredjedel (31 procent) (36,5 procent i Skandinavien) av de globala konsumenterna haft sin första e-sportupplevelse under pandemin. En liknande trend noteras även i underhållningsbranschen. Samtidigt som många live-evenemang ställs in ökade intresset för virtuella konserter. Nästan hälften (44 procent globalt jämfört med 53 procent i Skandinavien) av deltagarna i undersökningen meddelade att de tittat på sin första virtuella konsert.

Fysisk träning tar också steget in i den digitala världen. 31 procent (28 procent i Skandinavien) av de tillfrågade hade deltagit i olika träningspass online och ytterligare 24 procent (26 procent i Skandinavien) planerar att göra det under de kommande sex månaderna, enligt de globala siffrorna i undersökningen.

Distansjobb, plugg, vård
Även distansarbete och professionell utveckling är beroende av onlinevideo. Eftersom pandemin har tvingat många att arbeta på distans är 79 procent av människorna överens om att onlinevideo ger dem möjlighet att upprätthålla dagliga aktiviteter. En tredjedel (33 procent) (29 procent i Skandinavien) arbetar hemifrån för första gången och säger att onlinevideo hjälper dem att hålla kontakten med kollegor (24 procent) och arbeta mer effektivt (36 procent globalt och 35 procent i Skandinavien.)

Mer än hälften (60 procent) har eller planerar att använda onlinevideo för professionell utveckling eller för att lära sig en något nytt (23 procent i Skandinavien). De flesta, 83 procent globalt och 81 procent i Skandinavien tror att videobaserat lärande kommer att vara en fortsatt viktig del även efter-COVID-19.

Pandemin har också lett till en snabb ökning av vårdtjänster online över hela världen. Mer än en femtedel, 22 procent globalt och 32 procent i Skandinavien, har nyligen träffat sin läkare virtuellt. Denna trend förväntas hålla i sig längre än pandemin där ytterligare en fjärdedel (27 procent globalt och 23 procent i Skandinavien) planerar att hålla digitala vårdsamtal under de kommande sex månaderna.

– Att arbeta och att lära på distans, eller till och med söka vård via appar som Kry eller Min Doktor har varit möjligt sedan länge. Men idag används tjänsterna av fler och så kommer det nog att förbli, förklarar Mike Milligan.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2020-07-09
2D-kodläsare får automatiseringen att rullaEffektivitet på en ny nivå med IE5+ motorer och LogiDriveNy undersökning bland småföretagare: Få känner till vad fossilfri el innebär Equinix i nytt globalt samarbete med Alibaba Med IT som vapen besegrar Panini matsvinnet
2020-07-08
LFE – Animation av elektromagnetisk digital flödesvaktHantera dina spännband som ett proffsFöråldrad teknik gör att transport-och logistikföretag förlorar kunder Svenskarna börjar pensionsspara för sent – många riskerar att få klara sig på halva lönen BluJay partnerskap med Raven Logistics ger ett enda transportsystemUnit4 introducerar nytt globalt partnerprogramVerizon Business utökar sin VNS-portfölj med Ciscos ENCSAI-företag ska hjälpa handeln fylla butikerna med bibehållet avstånd
2020-07-07
Stort projekt för bilindustrin avklarat!Förbättrad säkerhet och ergonomi med ny och modern produktionsutrustningCTEK och Ferroamp lanserar ny integrationslösning för Chargestorm Connected och EnergyHubElesa tilldelas Högsta Kreditklass av Syna!
2020-07-06
Ny och unik data visar på bred och stor efterfrågan av byggplåtWELAND AB förvärvar Andon Robotics AB och Svets & Robotteknik i Småland ABJuni blir den första månaden under 2020 med färre inledda konkurser i Sverige än 2019.Ny rapport uppmärksammar HCL som ledande leverantör av specialiserade insiktstjänster Emballator skräddarsydde guldhink för Svenska SpelHushåll i Europa är för varma under sommarenNya möjligheter för telekomoperatörer med edge computingMambu ingår partnerskap med Google Cloud för att snabba på kundernas övergång till molnet
2020-07-04
Nytt distributionsavtal med Pedab breddar marknaden för dynabook
2020-07-03
Bolt introducerar ny och unik prissättningsmodell för sina elsparkcyklar mySwecon uppdaterad - här är nya finesserna!Wibax ingår i avtal om att förvärva Baltic TankNorelem säkrar fabriksteknik med ny skärmhållare och tillbehörssortimentFallskyddsprodukter från PetzlDana Lim rekryterar nyckelkompetens inom industriförsäljningMolnanvändningen i företag ökar både under och efter pandeminTechnima Nordic har lanserat nya aerosoler med RAL-bättringsfärger avsedda för färgmarknadenGoldman Sachs och TPG Growth leder Infinidats nya finansieringsrunda
2020-07-02
En återfödelse i innovationens namnNy gratis e-utbildning inom byggetik ska nå flerFixera med vakuumteknik direkt på arbetsbordetAtt anlita en konsult kommer aldrig blir detsamma igen!Maximera era digitala verktyg – för kreativitetens skull Lindab lanserar ställbar rännkrok som passar alla takNy handbok beskriver hållbarhetsaspekterna för skogsråvara från svenskt skogsbrukMontera i sten eller betong vid sommarhuset
2020-07-01
100 procent återvunnen plast i ny pall för Systembolagets flödenAnimation av flerstegsejektorer som minskar luftförbrukning100-årig forskning kan utrota dödsolyckornaKompakt och tunn centrifugalfläktHär är utsuget som renar utandningsluften från virus och bakterier
2020-06-30
VBN Components hårdmetall vinner Best of Industry AwardWeland investerar i såglinje från KaltenbachTryggare arbetsplats inom tillverkningsindustrinIntegrerat packflöde skapade ökad effektivitetEtt par räcker - HARTING TW1STEREftermontering av dödvinkelassistent för tunga lastbilarMotorer för puckhantering och sorteringsarmar i automatiserat i labbFör gemensam och säker hantering av produkt- och miljödata
2020-06-29
Unikt samarbete med ABB säkrar leverans av Tiki-maskerEldriven hjullastare – ett bättre alternativ för både klimatet och arbetsmiljönVad innebär tillräckligt pålitlig när du anlitar en barnvakt? Hållbar industri, innovationer och infrastrukturIndustriell 5G Router utvecklas i samarbete mellan Phoenix Contact, Ericsson och Quectel
Annonser