Uppsving för onlinevideo under COVID-19 - industritorget.se
MÅNDAG 30 NOVEMBER 2020
Följ oss i sociala medier

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Uppsving för onlinevideo under COVID-19

Allt fler använder sig av onlinevideo i olika format för att ta del av nyheter och underhållning - men även för kommunikation och fysisk träning. En markant ökning jämfört med tidigare statistik enligt en ny global undersökning ”How Video is Changing the World” från Limelight Networks.
Globalt tittar vi på över fyra timmar onlinevideo varje dag och i Skandinavien är siffran ännu högre.

Videostreaming ligger i framkant av det som blivit det nya normala och globalt tittar konsumenter på video online i genomsnitt fyra timmar och tre minuter varje dag. Jämfört med för bara sex månader sedan är det en ökning med fyra gånger så mycket. Skandinavien sticker ut i rapporten, där är siffran ännu högre och närmar sig fem timmar per dag (med fyra timmar och 52 minuter).

Onlinevideo fyller tomrummet i sociala interaktioner mellan personer. Globalt sett använder nio av tio (89 procent) nu videochatt för att hålla kontakten. Det kan jämföras med 61 procent före COVID-19.

– Under våren vände många sig till onlinevideo för att hålla kontakt med andra och sköta sina arbeten, men det slutar inte när pandemin är över. Vår rapport pekar på att det kommer att förbli en viktig del av våra liv i det som blivit det nya normala, säger Mike Milligan, produktchef på Limelight Networks.

Nyheter, konserter, träning
De flesta människor (70 procent) har använt onlinevideo för att hålla sig informerade genom att titta på livestreamade tal och presskonferenser under pandemin – 43 procent har gjort det på nyhetssajter och 24 procent globalt strömmade på sociala medier globalt. Även många äldre, däribland fyrtiotalister (63 procent för att vara exakt) tittar på streamade nyheter och information online.

I takt med att konsumtionen av video har gått upp har även andra former av interaktiv underhållning ökat. Bland annat så har en tredjedel (31 procent) (36,5 procent i Skandinavien) av de globala konsumenterna haft sin första e-sportupplevelse under pandemin. En liknande trend noteras även i underhållningsbranschen. Samtidigt som många live-evenemang ställs in ökade intresset för virtuella konserter. Nästan hälften (44 procent globalt jämfört med 53 procent i Skandinavien) av deltagarna i undersökningen meddelade att de tittat på sin första virtuella konsert.

Fysisk träning tar också steget in i den digitala världen. 31 procent (28 procent i Skandinavien) av de tillfrågade hade deltagit i olika träningspass online och ytterligare 24 procent (26 procent i Skandinavien) planerar att göra det under de kommande sex månaderna, enligt de globala siffrorna i undersökningen.

Distansjobb, plugg, vård
Även distansarbete och professionell utveckling är beroende av onlinevideo. Eftersom pandemin har tvingat många att arbeta på distans är 79 procent av människorna överens om att onlinevideo ger dem möjlighet att upprätthålla dagliga aktiviteter. En tredjedel (33 procent) (29 procent i Skandinavien) arbetar hemifrån för första gången och säger att onlinevideo hjälper dem att hålla kontakten med kollegor (24 procent) och arbeta mer effektivt (36 procent globalt och 35 procent i Skandinavien.)

Mer än hälften (60 procent) har eller planerar att använda onlinevideo för professionell utveckling eller för att lära sig en något nytt (23 procent i Skandinavien). De flesta, 83 procent globalt och 81 procent i Skandinavien tror att videobaserat lärande kommer att vara en fortsatt viktig del även efter-COVID-19.

Pandemin har också lett till en snabb ökning av vårdtjänster online över hela världen. Mer än en femtedel, 22 procent globalt och 32 procent i Skandinavien, har nyligen träffat sin läkare virtuellt. Denna trend förväntas hålla i sig längre än pandemin där ytterligare en fjärdedel (27 procent globalt och 23 procent i Skandinavien) planerar att hålla digitala vårdsamtal under de kommande sex månaderna.

– Att arbeta och att lära på distans, eller till och med söka vård via appar som Kry eller Min Doktor har varit möjligt sedan länge. Men idag används tjänsterna av fler och så kommer det nog att förbli, förklarar Mike Milligan.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2020-11-17
PUB, Singapores nationella vattenförvaltningsorgan, utser ABB att automatisera världens största membranbioreaktorDBT har fått ytterligare två nya medarbetare Cementas byte till A60H dumprar ökade produktiviteten med cirka 30 procentKundunika kapslingarDynabook utökar sitt prisvärda satellit pro-sortiment med ny C40- och uppdaterad C50-modell
2020-11-16
​Nu öppnar Veldi Bemanning i Malmö!Nya Iridium grovlekar för den perfekta finishenGreen Cargo och Schenker AS i samarbete med ny miljösmart lösning för tempererat godsABB tar hem priset för Bästa Elnyhet för andra året i radSkarpare lösning för rakelbladProtolabs nya e-handelsplattform ger utvecklingsingenjörer ännu snabbare service och ökad flexibilitetBäst i landet på klimatförbättrad betongDesignstolen ”Straw” - en hållbar uppstickare med skandinavisk touchZert skräddarsyr utbildningar inom riskbedömning och CE-märkningPandemin har snabbat på företags resa mot “IT-kanten”
2020-11-13
Spara energi med Intelligent VakuumteknikEn bilturné på 200 mil i norr med Jörgen WedmarkNCC undertecknar kontrakt för Lisebergs nya vattenparkKrandagarna 2020 – CERTEX med som föreläsareNya online-mätningar möjliggör effektivare och mer kostnadseffektiva uppstarter.Givande dialog om Sörgraninge mångfaldsparkBolt blir Europas största mikromobilitetsleverantör nästa år – siktar på att ha 130 000 elsparkcyklar i mer än 100 städer
2020-11-12
Fullspäckat digitalt seminarium om smarta industrilösningarDigitala checklistor underlättar vardagen100 gånger kvalitet med Trygg plåtMotala Verkstad Groups verksamhet i AB Motala Verkstad utser VD för framtidenSödra lanserar Wood Solutions för växande partnerskap inom hållbart träVälkommen till ett webbinarium om Trygg plåtDe utsågs till Svealands främsta entreprenörerArvals resultat för tredje kvartalet: +7% tillväxt för den finansierade vagnparken
2020-11-11
Smart Manufacturing och Logistics & Automation Malmö ställs in på grund av pandeminDurma Fiberlaser erbjuder tre olika optionerAnimation av digital flödesvakt för vatten - PF3WB/C/S/R Nu ska södra Sveriges främsta entreprenör utsesMimecast: Tre av fyra medarbetare äventyrar företagets IT-säkerhetCTEK E-Mobility lanserar nästa generations elbilsladdare Honeywell och Vertiv satsar på hållbara datacenter
2020-11-10
Den tunnaste rotationsenheten med elektrisk bromsHälften fortsätter permittera - stora variationer hos underleverantörernaVolvo presenterar F-generationens ECR50 - enastående mångsidighet och användarvänlighetSmart vattennät hjälper Anglian Water att förebygga vattenbristBoliden Rönnskär – världsledande på metallåtervinningFörpackningsändring och ny färgkodning på Q&E-ringarNy rapport: 2,6 miljoner laddbara personbilar kan rulla på svenska vägar inom tio årJönköping Energi investerar i företaget Primrock tillsammans med fyra energibolagNy rapport pekar på behovet av hybrida molnlösningar som möjliggör kontinuerlig drift
2020-11-09
Schuchardt Maskin AB är med och skapar nästa generations teknikerTAMTRON VANN UPPHANDLING OCH FÅR INSTALLERA ÄNNU ETT RFID-SYSTEMTruckar - Vilka regler är det som gäller, och vilka risker finns det?Hanterbara förpackningar för extraktionskåp.ComboExcelsior® - en ny hoppfällbar IBC anpassad internationell logistik.Industriell Switch med fiberopikVärldens största MarTech-grupp förvärvar AI-företagSå ställer du in rätt temperatur i dina olika rum hemmaDynabook lanserar portégé x30w-j – världens lättaste evo-certifierade 13-tums hybriddator med 11:e generationens intel-processor​
2020-11-06
Stranda AB har investerat i en bäddfräsmaskin av fabrikatet MTE från Mekana Maskin AB.Flexibla kylvätskeslangar hos ElesaAssemblin är märkesoberoende och säljer även nya elmotorer av önskat fabrikat. Tvåhandsdon med extra funktioner - S-2HAND-OAX00676 Snabb montering utan verktygBAGAs styrelseordförande är Blekinges kandidat till GuldklubbanLK Systems levererar till SkiStar Lodge Hundfjället, Sälen
Annonser