SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Utökar onlineövervakning på pappersmaskin

Pappersbruket DS Smith Zărnești
Efter en framgångsrik första etapp av ett omfattande projekt för tillståndskontroll sommaren 2021 har det rumänska pappersbruket DS Smith Paper Zărnești beslutat om en utvidgning av projektet. När ytterligare två projektetapper genomförts kommer övervakning med onlinesystemet Intellinova Parallel EN från SPM att omfatta samtliga ledvalsar i torkpartiet på pappersmaskinen PM1.

I projektetapperna 2 och 3 kommer SPM Instrument Bulgarien att leverera mätenheter med åtta respektive sexton kanaler med DuoTech-accelerometrar samt givare för vibrations- och temperaturmätning. Projektet inkluderar också en uppgradering till analys- och diagnostikmjukvaran Condmaster Ruby 2022.

Installation och driftsättning av de nya systemen påbörjades under det planerade driftstoppet i maj och kommer att slutföras under nästa underhållsstopp i oktober 2022.

Tack vare det system som installerades i etapp 1 har man hittat flera fall av lagerskador, vars utveckling för närvarande övervakas med mätmetoderna SPM HD och HD ENV för tillståndskontroll. Investeringen har därmed redan visat sig väl motiverad.

Pappersbrukets underhållschef Dorin Carutasu säger: ”Förra året implementerades SPM:s lösning för tillståndskontroll framgångsrikt på PM1. Med den snabba installationen och onlinesupporten vi fick från SPM överträffade lösningen våra förväntningar. Onlinesystemet har hjälpt oss att förutsäga och förebygga problem genom att generera värdefull information om utrustningens kondition.

Vi har nu beslutat att utöka projektet för tillståndskontroll till att omfatta hela PM1. Sedan övervakningen inleddes har vi inte haft några oväntade driftstopp på de övervakade partierna. Vi ser också fram emot att implementera denna lösning på kringutrustning och kontinuerligt öka vår kunskap och förmåga inom tillståndskontroll.”

DS Smith är en ledande leverantör av hållbara förpackningslösningar, pappersprodukter och återvinningstjänster över hela världen. Pappersbruket DS Smith Zărnești i Rumänien har varit i drift i över 150 år. Bruket är en av landets främsta tillverkare av papper och wellpapp med en årlig produktion på cirka 200 000 ton liner- och fluting-produkter, baserat på råvara bestående av 100% pappers- och kartongavfall. Pappersbruket tillgodoser nästan hälften av den lokala marknadens behov.
Kontaktinformation
Postadress
Box 504
64525 Strängnäs
Besöksadress
Finninge­vägen 71
SE-64525 Strängnäs
Region
Strängnäs
Södermanlands län
Sverige
Organisationsnummer:
556132-4228
Grundat: 1970
Anställda: 90
Välkommen till SPM Instrument

SPM Instrument AB är världsledande inom tillståndskontroll. Vi har levererat lösningar med överlägsen prestanda till industrier världen över i 50 år, och vi brinner för det vi gör. Vi fokuserar helt på utveckling av produkter i världsklass, för driftsäkerhet och underhåll i världsklass – det skiljer oss från andra.

Som en komplett leverantör utvecklar och marknadsför vi all teknik för att mäta, analysera och presentera konditionsdata från komplexa maskiner. Kapaciteten hos våra patenterade innovationer gör det möjligt för våra kunder att dra nytta av potentialen i världens mest effektiva lösningar för tillståndskontroll.

Förutom avancerade mätteknologier täcker vår omfattande produktlinje allt från givare, transmittrar och kablage till kraftfulla onlinesystem, handinstrument och analysmjukvara, samt metoder och produkter för korrigerande underhåll, såsom laseruppriktning och balansering.

Våra avancerade och intelligenta lösningar bildar en utmärkt bas för en proaktiv underhållsstrategi som är integrerad i normala underhållsaktiviteter och som ger en övergripande bild av driftskonditionen på kritiska maskiner. Den mekaniska konditionen utvärderas omedelbart efter mätning och visas som en intuitiv skala i grönt-gult-rött för enkel och snabb identifikation av potentiella problem.

SPM Instrument är skapare av de ultraffektiva HD-teknologierna för konditionsmätning. Med oöverträffade förvarningstider upptäcker dessa metoder maskinproblem i god tid för planering av underhåll och reparationer, med minimala avbrott i produktionsprocessen. HD-teknologierna ger dig optimala möjligheter att hantera såväl komplexa som enklare underhållsproblem.

Vårt utbildningscenter SPM Academy erbjuder standardiserade kurser och skräddarsydd utbildning för alla nivåer av personal som arbetar med tillståndskontroll, så att de kan vara uppdaterade och kontinuerligt vidareutveckla kunskaperna om våra produkter och mätmetoder. Vi är en ackrediterad Mobius Institute Training Partner och erbjuder utbildning i vibrationsanalys ISO CAT I - III med certifiering, samt SPM-certifierade kurser i tillståndskontroll.

Vårt huvudkontor ligger i Strängnäs, ca 60 minuter från Stockholm. Här ligger också forskning och utveckling, produktionsanläggning, marknadssupport och SPM Academy. Strängnäs är även bas för den svenska försäljningsorganisationen. Koncernen SPM har ungefär 220 anställda, varav cirka 90 arbetar på huvudkontoret. Vårt globala nätverk av kvalificerade och noga utvalda försäljnings- och servicerepresentanter – som tillsammans täcker mer än 50 länder – finns här för att stötta din underhållsavdelning och hjälpa er få ut det mesta av er tillståndskontroll.

Kontakta oss idag – vi ser fram emot att höra från dig!

Certifieringar

AAA – AFS 2001:1 – ISO 9001:2008

Kontakter

Tomas Årman
Försäljningschef, SPM Instrument AB
070-330 84 38

Nyheter med koppling till företaget

Filmer

Product teaser

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2022-11-23
Advenica lanserar ZoneGuard PE250
2022-11-22
Kan CAM-system bidra till bättre miljö?En ny marknad växer framVåra specialister blir ännu bättre!Överens om att gemensamt undersöka lösningarFrån mötesapp till kommunikations­plattform
2022-11-21
Experten om de nya eldrivna maskinerna Bättre hälsa och säkerhet inom trävaruindustrinÖkad oro för IT-attackerFörändring i Stora Ensos koncernledningNimos måleriavdelning fördubblar produktionen
2022-11-18
Utsläppsfri återvinning i Bayern Maskin- och fixtur­konstruktioner blir säkrareLyfta och flytta gods smidigtEdge Gateway - Industri 4.0 har aldrig varit enklareHydro elektrifierar aluminiumtransporter
2022-11-17
Amada erbjuder kantpressar i mellansegmentetÄr chatbots standardalter­nativet för kundtjänst?Ny fabrik med rörlaser i spetsen ökar produktion TAWIs lyftanordningar hos PostnordVolvo klarar de hårda kraven hos SSAB