SÖNDAG 15 DECEMBER 2019

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Väderstad expanderar i Belgien tillsammans med Homburg Machinehandel

Den svenska jordbruksmaskintillverkaren Väderstad, som är ett av världens ledande inom jordbearbetning och sådd, stärker sin närvaro i Belgien tillsammans med Homburg Machinehandel.
Homburg, som sedan länge är Väderstads partner i Nederländerna och flamländska delar av Belgien, är sedan den 1 oktober i år exklusiv distributör av Väderstads maskiner i hela Belgien.

Marjin van der Akker är ansvarig för den belgiska marknaden hos Homburg och håller just nu på att bygga upp det nystartade försäljningsföretaget Homburg Belgium.

– Vi har ett mycket framgångsrikt samarbete med Homburg på den nederländska marknaden och ser nu fram emot att tillsammans stärka våra relationer till de belgiska jordbrukarna, säger Mattias Hovnert, försäljnings- och marknadschef på Väderstad.

Homburg Machinehandel har funnits på den nederländska marknaden i över 60 år och är en framgångsrik aktör inom precisionsodling. Utöver försäljning av Väderstad-maskiner tillverkar företaget dräneringsanläggningar och är även distributörer av Hardis växtskyddssprutor, Garfords radhackningsteknik och AG Leaders precisionsteknologi.

Vi är mycket glada över det utökade förtroende vi har fått från Väderstad. Deras maskiner och metoder har varit banbrytande för lantbrukare i generationer. Genom vårt utökade samarbete kan vi förbättra för ännu fler lantbrukare i Belgien, säger Jack Thibaudier, verkställande direktör, Homburg

Service- och garantifrågor kommer också att hanteras av Homburg och dess återförsäljare i Belgien, även på befintliga Väderstad-maskiner.

– En hög service- och supportnivå är viktig för våra kunder, därför ser vi alltid till att det finns på plats innan vi satsar på en marknad, säger Mattias Hovnert.

Väderstads maskiner och metoder har varit banbrytande genom åren vilket är ett resultat av företagets staka innovationskraft. En av de senaste innovationerna ”Tempo WideLining” prisades nyligen av Agritechnica Innovation Award.

Vår drivkraft är att hela tiden förbättra för världens lantbrukare och möjliggöra en ökad livsmedelsproduktion. Silvermedaljen på världens största lantbruksmässa är ännu ett bevis för att vi lyckas omsätta idéer till effektiva lösningar, säger Mattias Hovnert.

Systemet premiärvisas på lantbruksmässan Agritechnica 2019 i Hannover i november och kommer att finnas tillgänglig på marknaden under hösten 2020.

För ytterligare information vänligen kontakta:
Susanne Dalskog
VP Communication
Väderstad Group
+ 46 727 18 00 14
susanne.dalskog@vaderstad.com

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2019-12-09
​Högsta säkerhetsbetyg till Nya Renault CapturSkolan som tränar framtida ledare i InstalcoMagdalena Forsberg ny ambassadör för Mitsubishi MotorsBilhandlarnas vardag kommer att hetta till!Trästommar håller ställningarna inom nyproduktion av flerbostadshus3D-modellering med hög byggbarhetÅrets Byggchef 2019 är Jeanette Rhodin KörössyDriftsäkerhet
2019-12-06
Pro 2 - Klassledande strömförsörjningABB och Stena Recycling i nytt miljösmart samarbeteGerdau och SKF i avtal för att förbättra produktiviteten vid brasilianska stålverkNu är det nya majestätiska vattenkraftaggregatet Sofia igång i Åsens kraftverkNy dragtruck för trånga utrymmen: Jungheinrich EZS 130Elvaco breddar utbudet inom LoRaWAN – lanserar fyra nya mätarmoduler till värmemätareAldrig ett tomt batteri!TEKONF – ett kompetent företag inom teknisk konfektionVolvo Group Venture Capital investerar i programvara för autonom mobilitetWingårdhs Arkitekter flyttar till Varvsstaden
2019-12-05
Exacta har förvärvat samtliga aktier i 3P Logistic ABNy version av IRONCAD nu här!SSAB inleder studie i Finland för fossilfri ståltillverkningDe brinner för plåt och senaste teknikenInterroll trummotorer får EHEDG-certifiering för högsta hygienkrav AWS och Verizon levererar 5G Edge Cloud Computing tillsammansDan Nilsson ny standardiseringschef på SISFyra av tio småföretagare har ingen hemsidaSiemens bygger vätgas­anläggning för utsläppsfritt energisystemKraftig 18V kolborstfri gäng­stångskap med extra kraftAllt viktigare med miljö­certifierat byggmaterialSomfy lanserar radiatortermostat för det smarta hemmetStora kostnadsbesparingar efter uppgradering av kondensorer hos drygt 150 butikerProduktnyhet December 2019 - IndustrifördelareDynamics by Sigma öppnar i Storbritannien
2019-12-04
Iscar Chatterfree och Solidmill Damaskus Maskinskydd förvärvar leverantör – stärker sin ledande position i Sverige Troax skapar nya möjligheter – på längden och på höjdenBranäsgruppen startar ett vasst samarbete – tar bort plastsugrören4,5 miljoner till AI-forskning i NorrbottenNu blir det lättare att resa fossilfritt i JämtlandErik ska bidra till att utveckla svensk industriUppsala kommun vinner årets Biogasutmärkelse 2019Visma förvärvar fintech­bolaget InyettEasyfairs renodlar varu­märket Empack och lanserar nya mässan Logistics & AutomationDB Schenker startar nytt i åtta länderCaterpillar lanserar nya bandschaktaren Cat D5 och förenklad namnstruktur
2019-12-03
PR-Plast Investerar för en ljusare framtidMetal Work Sverige AB söker en driven säljareSvenska bilförare väljer helst Volvo V60Peab bygger ut SCAs sågverk i BollstabrukStröman Maskin AB är ny generalagent för Johnston och Beam i SverigePanasonic förvärvar finsk värmepump­verksamhet7 av 10 svenska hantverkare genomgår sällan eller aldrig säkerhetsutbildningar på arbetsplatsen Veeam förutspår teknologi­trenderna för 2020 De är nominerade till Träpriset 2020Rejlers förvärvar Elproj teknik ABVerkstäder uppmanas hjälpa bilägare som är oroliga för brandrisk!Årets XL-BYGG leverantör 2019Så skapar ni en hållbar affärsmodell i 5 stegKylkedjan TESAB växer!En ny generation av axialfläktarVi välkomnar Peter Benjaminsson som ny försäljningschef Bygg
2019-12-02
Ny hemsida räcker inte för att nå ut på nya marknader
Annonser