SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Väderstad introducerar nya MixIn-skenor 50/80 och 80/120mm

Väderstad, ett av världens ledande företag inom jordbearbetning och sådd, introducerar två nya MixIn-skenor till kultivatorerna Swift, Cultus, Opus och TopDown.
De nya MixIn-skenorna har en konisk form, med en bredare topp och en smalare botten, vilket ger flera nya fördelar i fält.

Väderstads MixIn-skena kommer utrustad på alla Väderstads kultivatorer och ger en oerhört effektiv inblandning. MixIn är en klassisk Väderstadinnovation som ger unika resultat genom att kasta jorden och växtresterna framåt i stället för uppåt. Detta innebär att allt material tvingas passera kultivatorn två gånger, vilket ger en dubbel inblandningseffekt både på djupet och på längden.

– MixIn-skenan skapar en framåtrörelse på jorden, vilket i sin tur ger en intensiv inblandning och fördelning av växtrester. Samtidigt transporteras mer jord i körriktningen och ojämnheter som spår jämnas ut effektivare, detta minskar behovet av ytterligare överfarter och sparar lantbrukaren både tid och bränsle, säger Magnus Samuelsson, Concept Developer på Väderstad.

Den nya koniska formen på MixIn-skenan, vilket är en nyhet för 2021, ger ytterligare fördelar för lantbrukaren. Den bredare toppen ökar mängden jord som blandas intensivt och ökar därmed inblandningseffekten ytterligare vilket ger en ännu större fördelning av växtrester i längdled.

– Med 50 mm i botten och 80 mm i toppen, alternativt en botten på 80 mm och en topp på 120 mm, är den också bättre på att krossa jordkokor i lite tyngre jordar. Vår nya MixIn-skena är helt enkelt ytterligare ett steg för att ge våra lantbrukare de bästa förutsättningarna för en enastående uppkomst, säger Magnus Samuelsson.

De nya MixIn-skenorna 50/80mm och 80/120mm produceras precis som tidigare av högkvalitativt svenskt stål, i Väderstads egen fabrik i småländska Överum och finns tillgängliga för Swift, Cultus, Opus och TopDown från och med 2021.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Vilhelm Ektander
Product Marketing Manager
Väderstad AB
+46 142 820 45
vilhelm.ektander@vaderstad.com
Kontaktinformation

Väderstad Components AB

Postadress
Kvarn­gatan 1
59096 Överum
Region
Västervik
Kalmar län
Sverige
Organisationsnummer:
556592-7604
Grundat: 2000
Anställda: 43
Välkommen till branschens främsta tillverkare av härdade slitdelar till
jordbruksmaskiner. På Väderstad Components är tillverkningsprocessen
automatiserad med högteknologiska maskiner och mycket avancerad robotteknik.

Vi går ständigt framåt, driver hela branschens utveckling och våra specialiserade
medarbetare ligger i absolut framkant inom tekniskt kunnande.

Våra produkter anpassas exakt efter dina behov både vad gäller utformning och hårdhet. Allt för bästa resultat och hållbarhet.

Robot- och maskinparken utvecklas och uppdateras kontinuerligt, därmed har våra tillverkningslinjer inga svaga länkar.

Vi rekryterar högkvalificerad personal som specialutbildas för att hantera den senaste maskin- och robottekniken.

Ett stort lager och smarta lösningar för att undvika driftstopp gör att pålitligheten är en av våra största konkurrensfördelar.

Kontakter

Emil Blomberg
+46 (0)493 534 19
+46 (0)725148323
Susanne Dalskog
Vice President Communication
+46 142 818 33
+46 727 18 00 14

Filmer

Väderstad - Where Farming Starts

Väderstad - Where Farming Starts
Oskar, Sverige - Väderstad eng undertext
Per, Sverige - Väderstad eng undertext
Philip, Sverige - Väderstad eng undertext
Hannes, Sverige - Väderstad eng undertext

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2023-09-27
Effektiv plåtbearbetning Brandtätningar i Prefabbyggande Essentra förvärar BMP Tappi s.r.l.Dormer Pramet utökar sin produktportfölj Mitutoyo LH-600 F-serien
2023-09-26
Effektiv läcksökning Effektivisera bearbetningsprocessenMisslyckat generationsskifte? Ny återförsäljare av Volvo Pentas industrisegmentRevolutionerande teknik från SkyMaker
2023-09-25
Ett enklare sätt att böja plåtPrecision i varje skär och böjTruckutbildning för företagSolcellsmontörerna väljer infästning av högsta kvalitetDags för höstens roligaste skolutmaning
2023-09-22
Optimera ytjämnheten Volvos nya slaggskopa är redo för heta uppgifterTotalleverantör inom last och truck i GöteborgAutomatisering och fjärrstyrning?Luft är en framtidsbransch
2023-09-21
Tre år sedan lanseringen av Maeda MC285CB-3Trådbondning Ny maskin i Sveriges största tillväxtregion60 år av Busch vacuum solutionsSällsynt Massey Ferguson-traktor