SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Väderstad köper USA-baserade AGCO-AMITY JV LLC.

Väderstad AB, ett av världens ledande företag inom jordbearbetning och sådd köper 100 procent av AGCO-Amity JV LLC (AAJV).
AAJV, även känt under namnet Wil-Rich, har sin bas i Wahpeton, North Dakota och kommer att bli fullt integrerat i Väderstads växande globala grupp av företag under företagsnamnet Vaderstad Inc.

Sedan 2011 tillverkar, designar och supportar AAJV Wil-Rich, Wishek och Concords produktvarumärken med 270 återförsäljare över hela världen, de flesta av dem i USA. Genom att integrera AAJV inom Väderstad Group så får Väderstad tillgång till distributionsställen över hela USA, en fabrik i USA samt att vi kan dra nytta av det historiska arvet och starka varumärke som Wil-Rich, Wishek och Concord har på den nordamerikanska marknaden.

– Det här förvärvet ligger helt i linje med vår långsiktiga ambition att växa på den nordamerikanska marknaden. AAJV har en stark position på den amerikanska marknaden kombinerat med en produktportfölj som ger oss ett mer komplett produktutbud i Nordamerika, säger Mats Båverud, vd för Väderstad.

AAJV har sedan 2011 ägts gemensamt av av AGCO och AMITY och har i dag 110 medarbetare och en fabrik på 30 000 m2, ett lager för distribution av slitdelar och en forskning och utvecklings-enhet i Wahpeton, North Dakota.

– Vi ser det här som en utmärkt möjlighet att skapa ett större fotavtryck på den amerikanska marknaden. Vår vision fortsätter att vara densamma: att vara världens ledande partner för en enastående uppkomst. Med förvärvet av AAJV är vi ännu mer exalterade inför vad framtiden har att erbjuda, säger Henrik Gilstring, Vice President för Business Development samt delägare i Väderstad.

AAJV tar med sig en stark produktportfölj in i det nya bolaget, med ett brett utbud inom både jordbearbetning och sådd som till exempel kultivatorer, harvar, direktsåmaskiner och Air Carts.

– Från AGCO-AMITY JV LLC:s perspektiv är vi mycket glada över att bli en del av Väderstads familj. Vår förmåga och högkvalificerade personal, i kombination med Väderstads gedigna och omfattande erfarenhet kommer att vara en bra grund för det nya företaget att växa, säger AAJV:s nuvarande vd Keith Whitaker.

Jason Strobbe blir ny MD för Vaderstad Inc. Strobbe har sedan tidigare också en befattning som VP för Sales & Marketing för Väderstad i Nordamerika.

2013 tog Väderstad full kontroll över det kanadensiska företaget Seed Hawk, efter att ha varit delägare sedan 2006. Företaget heter i dag Vaderstad Industries Inc och är baserat i Langbank, Saskatchewan, där de producerar Väderstads mycket populära direktsåmaskin Seed Hawk för den nordamerikanska marknaden.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Susanne Dalskog, VP Communication
Väderstad Group
Mobil: 0727-180014
susanne.dalskog@vaderstad.com
Kontaktinformation

Väderstad Components AB

Postadress
Kvarn­gatan 1
59096 Överum
Region
Västervik
Kalmar län
Sverige
Organisationsnummer:
556592-7604
Grundat: 2000
Anställda: 43
Välkommen till branschens främsta tillverkare av härdade slitdelar till
jordbruksmaskiner. På Väderstad Components är tillverkningsprocessen
automatiserad med högteknologiska maskiner och mycket avancerad robotteknik.

Vi går ständigt framåt, driver hela branschens utveckling och våra specialiserade
medarbetare ligger i absolut framkant inom tekniskt kunnande.

Våra produkter anpassas exakt efter dina behov både vad gäller utformning och hårdhet. Allt för bästa resultat och hållbarhet.

Robot- och maskinparken utvecklas och uppdateras kontinuerligt, därmed har våra tillverkningslinjer inga svaga länkar.

Vi rekryterar högkvalificerad personal som specialutbildas för att hantera den senaste maskin- och robottekniken.

Ett stort lager och smarta lösningar för att undvika driftstopp gör att pålitligheten är en av våra största konkurrensfördelar.

Kontakter

Emil Blomberg
+46 (0)493 534 19
+46 (0)725148323
Susanne Dalskog
Vice President Communication
+46 142 818 33
+46 727 18 00 14

Filmer

Väderstad - Where Farming Starts

Väderstad - Where Farming Starts
Oskar, Sverige - Väderstad eng undertext
Per, Sverige - Väderstad eng undertext
Philip, Sverige - Väderstad eng undertext
Hannes, Sverige - Väderstad eng undertext

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-07-02
Peab Asfalt i nytt forskningsprojekt Ny avfallskraftanläggning nära PragHertz och RedLocker på sommarturnéIVECO S-Way har tilldelats prisRamirent öppnar nytt kundcenter i Kungsbacka
2024-07-01
Lär dig om vakuum­mätarens viktiga rollEffektiviteten av värmekamerorHur man förstärker delar Samuel Sollenby återvänder till OlsonsEn historia inom skärande bearbetning
2024-06-28
Kantvikars betydande roll Kompressorns roll i kylanläggningarOTTO Digital Services för systemSäkerhet med väggrindar och vägbommarNyhet i sortimentet från Western Fabrications
2024-06-27
Födelsedag 60-års Rockwell arrangerar år­ets automationshändelse Optimera kabelhanteringen Saab tecknar kontraktOKQ8 Bank har tecknat ett 3 årigt avtal
2024-06-26
XMOR® revolutionerar grävandetInga maskiner är för stora för ossTrejon lanserar CONDORÅtervunnet material möter AI ROCKWOOL bygger stenullsfabrik i Sverige