SÖNDAG 01 AUGUSTI 2021
Följ oss i sociala medier

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Världens snabbaste formsprutningstjänst lägger till CTQ-inspektion för kritisk kvalitetskontroll

Protolabs har lanserat en CTQ-inspektionstjänst för sin formsprutning på begäran, som inte påverkar dess snabba leveranstider.
Den världsledande digitala tillverkaren fortsätter erbjuda oslagbar produktionshastighet – med så lite som en dag från CAD-uppladdningen till leverans av delar. ¨

Den nya tjänsten från Protolabs hjälper designtekniker spara flera dagars eller till och med veckors leveranstid av kvalitetssäkrade delar.

En viktig aspekt bakom denna snabba rapportering och leverans är Protolabs revolutionerande nya programvaruplattform, som genererar en digital tråd så fort en kund laddar upp sin CAD-ritning i systemet. På den nya plattformen behöver kunden bara skicka in en ritning av sin modell och använda röda cirklar på sin design för att markera upp till fem detaljer med kritiska mått och toleranser.

De kan också använda en blå cirkel för att ange vilka detaljer de vill mäta för referens - dessa är inte kritiska för delen, men visar att kunden ändå vill att de mäts.

Ingenjörer från Protolabs granskar sedan modellen och skickar en inspektionsbeskrivning via e-post som visar om någon av de cirkelmarkerade kritiska detaljerna medför problem med toleranser och tillverkning.

Om det inte finns några problem behandlar Protolabs beställningen för att möta kundens leveransscheman utan dröjsmål. Om det däremot finns problem uppmanas kunden att kontakta Protolabs för att diskutera vilka åtgärder som bör vidtas.

Efter att ha slutfört formutvecklingsprocessen inspekterar Protolabs de tre första delarna från verktyget med hjälp av en koordinatmätmaskin (CMM). Då mäts de kritiska detaljerna som markerats i CAD och en FAI-rapport (First Article Inspection) genereras.

Med samma CMM inspekterar Protolabs sedan ytterligare 30 delar från beställningen, tagna i samma intervall från produktionskörningen, för att producera en CTQ-inspektionsrapport.

Så här säger Lee Ball,General Manager på Protolabs. ”Traditionellt har tillverkare ansett denna nivå av rapportering som ett extra steg i processen, som antingen kan medföra längre tid i produktionen eller slutföras i kundens egna metrologilabb när de fått ordern. Men på Protolabs gör vi en sådan kvalitetsinspektion utan att det påverkar produktions- och leveranstid på formsprutade delar.”

”Detta kan göra stor skillnad för att våra kunder ska få ut sina produkter på marknaden först. Det sparar flera dagar och i vissa fall veckor. Vi kan utföra en kundorder direkt från CAD-uppladdningen och ge en offert av CTQ-försäkrade delar på så lite som en dag. Som jämförelse tar de flesta andra leverantörer veckor på sig.”

Den nya tjänsten är tillgänglig som en del av Protolabs tillverkningstjänst på begäran. Detta gör det möjligt för ingenjörer att styra hela utvecklingen och produktionen av sina delar direkt från skrivbordet. Även om en design behöver ändras behöver de inte vänta på att leverantören ska komma tillbaka till dem, utan de har full insyn i processen.

Lee Ball fortsätter. ”Vår tillverkningstjänst på begäran ger kunden all kontroll. Det är som om de har en egen produktionslinje, styrd från sitt skrivbord. Om allt går smidigt är en snabb produktion och leverans garanterad. Och även om det blir problem kan de själva ta kontrollen och lösa problemet utan dröjsmål.”

”Modern automatisering handlar om mycket mer än robotik. Det handlar om att ha insyn och kontroll över själva processen. Vi har utökat den här processen så att kunderna kan se produktionen i realtid i hela leveranskedjan.”

Mer information om Protolabs tillverkning på begäran och CTQ-inspektion för kritiskt kvalitetskontroll finns på: https://www.protolabs.se/
Kontaktinformation
Postadress
Halesfield 8
TF74QN Telford
Besöksadress
Sickla Industriväg 3
13154 Nacka
Region
Storbritannien
Organisationsnummer:
5366160
Grundat: Ej angivet
Anställda: Ej angivet
Välkommen till Protolabs!

Företaget grundades 1999 av Larry Lukis, en framgångsrik entreprenör och datanörd. Han ville radikalt minska tidsåtgången för att ta fram formsprutade prototypsdelar.

Hans lösning var att automatisera den traditionella produktionsprocessen genom att utveckla en komplex mjukvara som kommunicerade med ett nätverk av fräsar och pressar. Till följd av detta kunde plast- och metalldelar produceras på en bråkdel av den tid det tidigare hade tagit.

Hur vi kan hjälpa
Snabbare produktutveckling, minskade kostnader och optimerad leveranskedja med 3D-utskrifter, CNC-bearbetning och formsprutning som tekniken möjliggör.

Välkommen att kontakta oss!

Certifieringar

ISO 13485:2016 – ISO 14001:2015 – ISO 9001:2015

Kontakter

Tom Edstav
Area Sales Manager – Nordic & Baltics
+46 (0) 8 408 391 86
+46 (0) 70 39 30 444
Stephan Garber
Account Manager
+46 (0) 8 408 391 59
Eino Heinonen
Account Manager - Finland
+46 (0) 8 502 426 41

Filmer

This is Digital Manufacturing

This is Digital Manufacturing
We Are Local: CNC Machining at Protolabs

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2021-07-01
Förlängt partneravtal med HV71Infinidat lanserar storage-as-a-service (STaaS) som förenklar och effektiviserar AIOps i stora IT-miljöerSweco blir teknisk rådgivare för utformning av energiö i NordsjönJessica Öberg ny vd för CombitechSolör Bioenergy Group förvärvar framgångsrikt fjärrvärmeverksamhet från Veolia NordicMVS ansluter sig till nätverk för smart elektrifieringSciety-nätverket och Segulah Medical Acceleration investerar 106 MSEK i SAGA DiagnosticsBOLIST Svedala byter ägare
2021-06-30
Semi-automatiserade plocktruckar effektiviserar plockprocessernaSwedish Agro Machinery blir ny återförsäljare för MetsjöEcoStruxure Security Expert från Schneider Electric nu SSF-certifierat i samtliga larmklasserHybrit har producerat världens första vätgas­reducerade järnsvampNexans Aurora: Byggd för framtiden, redo för världs­haven, nyss namngiven i NorgeVerizon och Digital Catapult lanserar Retail Accelerator-program med uppslukande 5G-teknologi Företags- och privatlån under pandeminCTEK stärker sin styrelse och utser två nya medlemmarMålbilder för miljöhänsyn utvärderasEn företagscykel har många fördelar!Coronapandemin har gjort svenskarna mer hygienmedvetna
2021-06-29
Överväg gärna keramiska standardkomponenter för att minska nötning och slitageVolvo EC530E och EC550E - 50-tons grävmaskiner med idéer som är större än deras storleksklassKaeser förvärvar Kompressorservice i SkövdeHållbarhet är kärnan i Mirkas verksamhetFyra fällor att undvika när du vill lånaSensor Control Nordic AB har tecknat ett partneravtal med RealWearHelene Åsander tillträder som inköpschef på Wästbygg GruppenAdvenica får order värd 19,2 MSEKVolvo Cars utökar sitt samarbete med BluJay W3 Energy ska förvalta Fu-Gens första vindkraftparker i SverigeNy tvätthall i Sjöbo med klimatsmart uppvärmningTECE lanserar prefabskåp för golvvärmeFörändrade krav i spåren av pandeminNya Ducato 2021Scandinavian Carbide Company – Ny aktör med lång erfarenhet på hårdmetallprodukter
2021-06-28
I datacentren är det ingen som vill ha varmt väder – så här går kylning till på bästa sättSkanska investerar cirka 540 miljoner kronor i logistikprojekt i HelsingborgMSB ska bidra till ökad kontroll över explosiva varorWorld Trade Center Göteborg expanderar – tar över top floor på Mässans gata 10Halmstad digitaliseras – väljer AddMobile som leverantörIngenjörsstudenter vidareutvecklade Skövdeföretagets prototypKlimatpåverkan en viktig fråga i utvecklingen av Frihamnen i GöteborgTelia testar livestreaming för drönare
2021-06-24
SMC Automation tecknar avtal med Bravida CoolingNy generation plasma­skärare från SPARTUS!Binar och Standby sponsrar Trollhättan City Trail96 % av svenska företag planerar fortsatt hybridarbeteDuroc Machine Tool utökar i Västra Götaland.David lämnar över till PeterSchneider Electrics koncernchef Jean-Pascal Tricoire har utsetts till “Glassdoor Top CEO” 2021Sweco förvärvar Boydens EngineeringTidernas investeringslyft i MoelvenMinskade energileveranser av fasta biobränslen 2020Veeam stärker sitt ProPartner-nätverk i EMEA med nya strategiska rekryteringar
2021-06-23
Elektronikföretaget som vågar ta plats Nya kulrullar och rullöverföringsenheter i teknopolymerSå kan du jobba mer aktivt Ahlsell förvärvar Kartecon OyHon ska öka intresset för ventilation HCL Technologies uppmärksammas av Great Place to Work Institute Stora utsläppsminskningar vid återvinning av plastförpackningar Connect Companies växer – anställer två nya experter på integration och systemutveckling