SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Välj rätt skrivbord till hemmakontoret

Vikten av att välja ett ergonomiskt skrivbord till kontoret eller hemmet
Allt fler arbeten sker idag framför en dator eller bildskärm, vilket innebär långa stunder av stillasittande och låg fysisk aktivitet. Att sitta ned under längre perioder kan ha en skadlig effekt på vår hälsa. Förutom att det är lätt att bli trött, stel och okoncentrerad kan det även orsaka svaga muskler, dålig hållning, ryggsmärtor, skört skelett och även diabetes då ämnesomsättningen blir sämre vid stillasittande. De vanligaste fysiska besvären som orsakas vid långa perioder av stillasittande är besvär i nacke, skuldror och armar.

Med ett höj- och sänkbart skrivbord får vi möjligheten att variera vår arbetsställning och därmed minska risken för skador. När vi skiftar från sittande till stående arbete aktiverar vi musklerna i både rygg och ben vilket ökar blodcirkulationen och förebygger belastningsskador orsakat av datorarbete.

Att minska stillasittandet två timmar om dagen har stora hälsofördelar


Genom att variera arbetsställningen minskas risken för belastningsskador markant. Att minska stillasittandet med så lite som två timmar om dagen har stora hälsofördelar då vi aktiverar musklerna och ökar blodcirkulationen.

Med höj- och sänkbara skrivbord till hemmakontoret får vi möjligheten att med ett knapptryck skifta mellan sittande och stående arbetsställning. Viktigt att tänka på är att arbetsställningen bör variera, du bör alltså inte heller stå upp i allt för långa perioder då det kan orsaka överbelastning i både knä och fötter. Att byta arbetsställning varannan timme är att föredra, med en bensträckare varje halvtimme för att minska riskerna för belastningsbesvär så mycket som möjligt.

Vart hittar jag ergonomiska skrivbord till kontoret eller hemmet?


Att hitta det perfekta skrivbordet är kanske inte den lättaste uppgiften. AZ Design har ett brett sortiment av höj- och sänkbara skrivbord av mycket hög kvalité. De har även en köpguide som du kan använda dig av för att hitta rätt skrivbord för just dig. Förutom ergonomi och trivsel ger de också tips på vilket material, storlek, form, färg och stil du kan använda dig av för att hitta det optimala skrivbordet.
Kontaktinformation
Postadress
Träff­gatan 2
13644 Handen
Region
Stockholm
Stockholms län
Sverige
Organisationsnummer:
556777-4319
Grundat: 2009
Anställda: 7
Välkommen till AZ Design!

MÖBLER OCH INREDNING FÖR OFFENTLIG MILJÖ (B2B)Skräddarsydda möbler online
2009 startades AZ Design av grundaren Andreas Zwahlen. Med gedigen erfarenhet och kunskap inom möbeldesign erbjuder vi nu ett av Nordens största sortiment av möbler och inredning för offentliga miljöer. Det innebär bland annat restauranger, konferenser, hotell och kontor. Företaget är en stark aktör inom business-to-business (B2B).

Hos oss hittar du ett enormt utbud av högkvalitativa produkter för både inne- och utemiljö till marknadens bästa priser och med korta leveranstider. I vår webshop hittar du bland annat ett enormt utbud av restaurangmöbler, konferensmöbler och kontorsmöbler. Totalt finns det över 5000 produkter. Vi riktar oss till företag och organisationer inom hela Norden.

105 % PRISGARANTI
Hos AZ Design får du alltid 105% prisgaranti på våra redan låga priser. Detta innebär att om du hittar våra produkter till ett lägre pris någon annanstans, så lägger vi oss 5% under deras pris.

ÅRETS SUPERFÖRETAG 2019, 2020
AZ Design har av Veckans Affärer och Bisnode utsetts till "Superföretag 2019" och även "Superföretag 2020". Kriterierna för att komma med på listan är mycket höga. Företaget ska under minst 4 år i rad ha uppnått höga krav på ökad tillväxt, lönsamhet och avkastning på kapital som krävs för att komma in på listan.

Kontakter

Andreas Zwahlen
CEO/Sälj
08 - 660 20 30
0709-28 71 62
Marie Nilsson
CFO/Sälj
08 - 660 20 30
Stefan Bölke Göthe
Digital Marketing Manager
08 - 660 20 30
Vendela Hult
E-commerce Manager/Sälj
08 - 660 20 30

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-18
Så snabbt elektrifieras Göteborg World of Volvos invigningRO-Gruppen utför fasadrenoveringMVB och Panattoni tar ett första spadtagRamirent levererar till Vindpark Horshaga
2024-04-17
Skapa kompletta robotceller med 3D-CADWTS Machinery ingår partnerskapKomfort och ergonomi med Lännens grävlastare EdmoLift belönas med silver i EcovadisrankningElpriser i realtid när
2024-04-16
Så här kan även du exportera till USATillverkning med hjälp av horisontal-svarvar Skydda fötterna på arbetsplatsen Exakt positionsbestämning Ett nytt användarvänligt fallskydd
2024-04-15
BE Group lanserar Salcos gröna konstruktionsstålUtökad satsning på batteriutvecklingInget mer kvicksilver i offentlig belysningCERTEX hissar världens högsta trävindkraftverkNy era av skärmaskiner
2024-04-12
Varför långsammare stubbfräsar är bättre Tuffa miljöer kräver tuffa märkningarVikten av rätt montering och kapsling av chipÅtervinn dina använda blybatterierNYHET - Blixtljus 1570884