SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Västerviksföretag har köpts upp

Etablerar sig i vimmerby
Västerviksföretaget Bernströms Truck har köpts upp av Systemtruckar AB. Nu flyttas företaget till Vimmerby och Krönsmon. Nya jobb kan skapas.
– Vårt mål har varit att expandera i södra Sverige, så det här ska bli jättekul, säger ägaren Stefan Lindblad.

I höstas köpte Systemtruckar AB upp Västerviksföretaget Bernströms Truck. Det senare bolaget har ett tiotal anställda och omsätter cirka 22 miljoner kronor.

Nu väljer Systemtruckar att flytta företaget till Krönsmon. Man har köpt två stora lokaler i Leif Sörensens senaste industrihotell på området.

– Det stämmer. Systemtruckar ligger i Örebro och vi blev intresserade redan när vi såg att Bernström låg ute till försäljning och inledde en dialog. Vi ser att det finns synnergier att hitta och vill växa ytterligare, säger Stefan Lindblad, ägare till Systemtruckar.

Den tidigare ägaren ville gå i pension.

– Vi såg att det var ett jättefint bolag och det passade väldigt bra.

Det här är första gången Systemtruckar gör ett uppköp likt det här.

– Det här är det första vi köper till, så det blir lite av en försökskanin. Funkar det bra, så kanske vi gör det här oftare. Jag kan inte se att det inte skulle fungera. Vi kommer göra det här bolaget till en del av Systemtruckar på sikt.

Etablerar sig i Vimmerby

Bolaget har haft sin verksamhet på den tidigare ägarens gård.

– När vi tog över bolaget ansåg vi att det var bättre att flytta därifrån.

Nu kommer företaget istället att etablera sig i Vimmerby.

– Vimmerby passar bättre och då kommer vi närmare kunden. Vi ser att det var bättre för alla och lokalerna i Vimmerby är mer ändamålsenliga. Lokalen i Västervik var en stor ladugård och så stora lokaler behöver vi inte. Nu får vi mer effektiva och helt nybyggda lokaler på Krönsmon.

Blir nyanställningar

Papperen skrevs på i början av det här året.

– Så nu håller allt på att färdigställas. Det ska anpassas lite och vi siktar på att flytta in någon gång i april månad.

Företaget har ett tiotal anställda och flytten till Vimmerby kommer innebära nya jobb.

– De flesta är servicetekniker, så de är nästan aldrig inne på kontoret. De kommer in för lite enklare reparationer och för att hämta reservdelar och så vidare. Men vi kommer vi ha en ekonomiansvarig och säljare som sitter på kontoret. Vi tittar nu på att anställa en säljare till, så målet är att ha minst ett tiotal. Vi anställde en ny servicetekniker precis före jul och letar efter en till. Det kanske blir någon extra, men det blir inga jättestora förändringar.

Hur känns det att flytta till Vimmerby?

– Det känns jättekul. Vi har ett mål att expandera i södra Sverige och det är ett väldigt fint bolag vi har tagit över.

Kontaktinformation
Postadress
Vagn­gatan 9
70227 Örebro
Region
Örebro
Örebro län
Sverige
Organisationsnummer:
556559-0196
Grundat: 1974
Anställda: 25
Välkommen till Systemtruckar Sverige AB.

Vi är specialister på truckar

Systemtruckar är baserat i Sverige och specialiserat på försäljning, uthyrning, service och reservdelar av allt från små palldragare, staplare, motviktstruckar till större truckar och andra typer av materialhanteringsutrustning.
Företaget grundades 1974 och har sitt huvudkontor i Örebro.
Vi samarbetar med branschens främsta varumärken och tillgodoser marknaden med nordens bredaste sortiment.
Sedan 2023 är vi stolt samarbetspartner till Mitsubishi Logisnext.

Ni hittar oss i Örebro respektive Vimmerby.

Välkommen att kontakta oss.

Senaste annonser från Systemtruckar Sverige AB

Se alla företagets 95 annonser »

Agenturer

Carer stora elektriska motviktstruckar, Sverige (Generalagent)
Vi har agenturen för Carer stora elektriska motviktstruckar med lyftkapacitet upp till 20 ton.
Merlinum Forklift, Sverige
Vi är återförsäljare av Merlinum Forklifts truckar, svensktillverkad truck från Ljungby med marknadens bästa förarkomfort och servicetillgänglighet. Elektriska motviktstruckar som är framtagna för att ersätta dieseldrivna motviktstruckar.
Movella Oy, Sverige (Generalagent)
Vi har agenturen för Movella vagnar. Vagnar för hantering av alla typer av gods för hamnar, betongindustri, stålverk och alla som behöver hantera någon form av lång gods.

Certifieringar

AAA – ISO 14001:2015 – ISO 9001:2015 – SSG Access

Kontakter

Martin Pudas
Säljare
070 - 529 65 00
019-207470
Mattias Lindh
VD
+46 (0)70-254 14 41
Växel
019-207470

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-22
Ny joystick gör jobbet enklareMekanisk delrenoveringLegendarisk maskin som går på vattenHLR-utbildning för före­tag inom industrivärlden NYHET! - Apparatskåp
2024-04-19
Swecon stödjer en hållbar racerbanaIndustrivågar är viktiga för modern produktionAI-förstärkt säkerhets­plattform visas av Cisco6 handfasta tips inför sjösättningenRamirent levererar till Vindpark Horshaga
2024-04-18
Revolutionerande kabelmärkningKorrekt test och mätning av kraftelektronikLär dig mer om magnetventilerFarlig växthusgas förbjuds i ställverk NYAB utför omfattande muddringsarbeten
2024-04-17
Skapa kompletta robotceller med 3D-CADWTS Machinery ingår partnerskapKomfort och ergonomi med Lännens grävlastare EdmoLift belönas med silver i EcovadisrankningElpriser i realtid när
2024-04-16
Så här kan även du exportera till USATillverkning med hjälp av horisontal-svarvar Skydda fötterna på arbetsplatsen Exakt positionsbestämning Ett nytt användarvänligt fallskydd