SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Vårt renrum är i full drift!

Carlsson & Möller har ökat sin exponering inom medicinteknik
Carlsson & Möller har förvärvat ytterligare en fastighet i Helsingborg och har därmed två moderna anläggningar för maskinbearbetning av konstruktionsplast samt möjlighet att erbjuda en rad kringtjänster såsom montering, tvättning, kittning och paketering.

I samband med förvärvet av fastigheten investerades även i nya maskiner, bl.a. längdsvarv samt ytterligare 5-axliga överfräsar och cnc-svarvar. Carlsson & Möller har ökat sin exponering inom medicinteknik och för att möta efterfrågan på marknaden investerades det även i ett modernt renrum av ISO klass 8. I renrummet erbjuder vi oss att utföra bl.a. montering, kittning, tvättning, torkning och paketering. Vi erbjuder oss även att montera våra maskinbearbetade detaljer i konstruktionsplast med detaljer i exempelvis metall.

Branscher där krav på renrum finns är bl.a. inom medicinteknisk produktion, elektronik, forskning-, laboratorium och livsmedel. Kravet på strikt kontrollerade förhållanden och en kliniskt ren miljö är absolut nödvändigt för certifierat arbete inom medicin- och renrumsteknik.

Har ni frågor om vårt renrum och hur vi tillsammans skulle kunna skapa gemensamma hållbara affärsmöjligheter, vänligen kontakta våra säljare:

Telefon 042-253800
E-mail info@c-m.se
Web www.c-m.se

Välkommen till oss – tillsammans skapar vi nya möjligheter
Kontaktinformation
Postadress
Garnisons­gatan 45
25466 Helsingborg
Besöksadress
Garnisons­gatan 45
25466 Helsingborg
Region
Helsingborg
Skåne län
Sverige
Organisationsnummer:
556057-0011
Grundat: 1948
Anställda: 75
Trygghet och lönsamma lösningar
Med vår erfarenhet kan vi hjälpa dig till lösningar som ger dina produkter nya egenskaper och möjligheter.
I mer än 70 år har vi hjälpt kunder med framgångsrika lösningar.

Vi har ett av Nordens största lager av härdplaster och termoplaster från världens främsta tillverkare.

Vi arbetar endast med kvalitetsmaterial med specifika egenskaper, som är noggrant fastställda och kontrollerade. Allt som vi levererar till dig kan du få med ursprungscertifikat såsom SS-EN 10204 och liknande. Du får fullt spårbara, trygga och säkra lösningar som ger full valuta för pengarna.

Vår affärsidé
Carlsson & Möller är ett ledande kunskapsföretag inom konstruktionsplaster som erbjuder tillverkning, montering, halvfabrikat och tekniska lösningar inom prioriterade branscher i Norden.

Vår vision och ambition
Vår vision är att vara den naturliga partnern vid materialval och lösningar i konstruktionsplast för företag i Norden. Vi ska vara marknadens mest kundvänliga och pålitliga leverantör av konstruktionsplaster och plastdetaljer. Som underleverantör av plastdetaljer till krävande kunder, vet vi hur viktigt det är att vara en partner som man kan lita på, slippa jaga och få bästa tänkbara service av.
Vi har många företag med mycket kända varumärken bland våra kunder. De allra flesta har vi haft under många år. Våra kunder finns främst i Sverige, eftersom de uppskattar fördelarna med närheten till leverantören.

När vi tar fram en teknisk lösning deltar vi gärna i era utvecklingsprojekt för att optimera resultatet ur kvalitets- och kostnadshänseende, för er skull och för vår.

Nyckeln till vår framgång är vår företagskultur. Denna har lagt grunden till att vi kan infria det vi lovar beträffande pålitlighet och att vara lätta att göra affärer med.

• Hög kvalitet på halvfabrikat
• Hög kvalitet vid bearbetning
• Certifierade material enl: EG1935/2004EU, USP, EMEA, EU Pharma, ISO 10993, FDA 3A-DIARY, EU direktiv 2002/95/EC (RoHS)
• God leveranssäkerhet
• Spårbarhet enligt SS-EN 10204
• Certifierade enl. ISO 9001:2015
• Certifierade enl. ISO 14001:2015

Företagspolicy
• De varor och tjänster som Carlsson & Möller tillhandahåller skall tillfredsställa kundens uttalade och underförstådda förväntningar. På så sätt uppnår vi världsklass och förbättrar vår konkurrenskraft för att i framtiden behålla och öka våra marknadsandelar.
• Vår verksamhet kan påverka oss själva och den miljön vi lever i. Vi förbättrar ständigt vårt verksamhetssystem och reducerar skadliga effekter och risker som kan drabba människa eller miljö.
• Vi utvecklar metoder och använder material som är skonsammare mot miljön och reducerar avfall och utsläpp. Vi tar vara på våra resurser och utbildar personal som aktivt deltar i miljöarbetet och bidrar till förbättringar. Vi uppfyller lager , förordningar och miljökrav.

Mål
Företagets kvalitets- och miljömål fastställs och följs upp av ledningsmöten och ledningens genomgång. Verksamhetens övriga mål fastställs vid processutvärderingarna.

Agenturer

Mitsubishi Chemical Advanced Materials, Belgien (Generalagent)
Mitsubishi Chemical Advanced Materials är en ledande global tillverkare av högpresterande termoplastiska material i form av halvfabrikat och färdiga delar. Finns i 20 länder och mer än 2 800 anställda. Dess specialtekniska termoplaster och kompositer har överlägsen prestanda än metaller och andra material och används i ett brett spektrum av applikationer, främst inom kapitalvaruindustrin. Företaget utvecklar kontinuerligt nya applikationsområden i nära samarbete med branschledare på en mängd olika kundmarknader. Mitsubishi Chemical Adv Carlsson & Möller AB har varit Mitsubishi Chemical Advanced Materials förutvald leverantör sedan 1983.

Certifieringar

AAA – EC 1935/2004 – ISO 14001:2015 – ISO 9001:2015 – REACH Compliance – RoHS Declaration – RoHS Directive

Kontakter

Jonas Stålhandske
Marknadschef
042-25 38 26
Leif Gjerlöv
Säljare Danmark
+45 23707842
Pavel Nilsson
Försäljare
042-253830
Åsa Sjöstrand
Storkundsäljare - medicinteknik
042-253807
Fredrik Olsson
Kvalitétschef
042-253833
Heléna Munkert Siroky
Innesäljare
042-253808
Anders Johansson
Försäljare
0705-303633
0705-303633
Patrik Peterson
Försäljare
042-253813
Magnus Nilsson
042-253845

Filmer

Trailer Carlsson & Möller AB

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-15
Ny era av skärmaskinerSolcellsmätning och framtidens mätverktygHöj ribban med UGIMA®-XSlitsad U-formad genomföringVälj rätt tätningssats för din hydraulcylinder
2024-04-12
Varför långsammare stubbfräsar är bättre Tuffa miljöer kräver tuffa märkningarVikten av rätt montering och kapsling av chipÅtervinn dina använda blybatterierNYHET - Blixtljus 1570884
2024-04-11
Boxon i förarsätet Ständig incidenthante­ring och dåligt samarbete Kvantgenombrott 5G-router med inbyggt SIM-kortTransportfirma leder MC-återförsäljare till Europa
2024-04-10
4 fördelar med Maskinera auktionsförsäljningFördelar och funktioner för det nya vajersystemetSeiferts avfuktareNy STIHL produktions­anläggning i RumänienDåligt förberedda och övermodiga
2024-04-09
Upptäcka blixtsnabbt av­vikelser i era mätresultatTotal kabel- och kabelkedjelösningProblemfria timmar i nya hybridgrävarenLesjöfors först med SBTi-godkända klimatmålNytt från HEIDENHAIN