SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Vad gör ett mikroelektronik-bolag?

En djupare insyn i vad bolag som arbetar inom mikroelektronik egentligen gör
Vad är egentligen mikroelektronik och vad jobbar mikroelektronik-bolag med? Mikroelektronik är den del av elektroniken som baseras på integrerade kretsar och hybridkretsar. Det är ett fält inom elektronik som använder mikrokomponenter för att tillverka elektronik. Ofta handlar det om uppsättningar av elektriska komponenter som ska ansluta tillsammans. Vanliga komponenter är transistorer, kondensatorer, dioder och motstånd.

Om någon säger att de arbetar inom mikroelektronik-branschen så är det mycket troligt att deras arbetsuppgifter består av utveckling och prototyper, trådbondning och paketering, mikroelektronik-montering samt ingjutning och kapsling.

Montering med mikroelektronik


Mikroelektronikmontering innebär, om man ska uttrycka sig enkelt, hur man sätter ett chip på rätt plats och kontakterar detsamma. Arbetet innebär såklart mer än så, och ska man kortfattat uttala sig om hela processen så berör den också prestanda på färdig krets, materialval, producerbarhet, ekonomi, arbetsmiljö, geometriaspekter och tidsplanering.

Trådbondning och paketering


När det kommer till kontaktering av chip och andra strukturer kan det ske på olika sätt. Trådbondning är en av dem och har använts länge. Trådbondningsmaskiner kommer i olika varianter, som ballbonding-maskiner, wedgebonding-maskiner, manuella bondningsmaskiner och helautomatiska bondningsmaskiner.

Kapsling och ingjutning


För att skydda elektronik är det vanligt att man använder sig av en ingjutningsmetod som kallas för kapsling. Varför man vill kapsla elektronik finns det många olika anledningar till, men den främsta orsaken är att man vill skydda elektroniken. Genom kapsling får elektroniken ett bra skydd mot kemikalier, fukt, vibrationer och annan yttre miljö.

Mandalon är ett av Sveriges främsta mikroelektronikbolag


Mandalon är ett av Sveriges främsta bolag när det kommer till mikroelektronik. Mandalon har, i olika skepnader, varit verksamma inom branschen sedan 1999. Idag arbetar det med allt som tidigare tagits upp i artikeln, som mikroelektronikmontering, trådbondning och kapsling.
Kontaktinformation
Postadress
Bjärby Himmelslund 1
58561 Linghem
Region
Linköping
Östergötlands län
Sverige
Organisationsnummer:
556616-3670
Grundat: 2001
Anställda: 2
Välkommen till Mandalon Technologies AB!

Vi är din packaging partner inom mikroelektronik, inkluderande ASIC’s, MEMS, sensorer och andra mikroelektroniska system.

Vi arbetar med, prototyp- och legotillverkning av mikroelektronik, från fåtal till mindre serier.
Kvalificerade chip packaging-tjänster; mikromontering av t.ex. ASIC, MEMS och sensorer; tråd-bondning, layout samt även med problemlösning.

Bondning och kapsling av ett chip, chip packaging, är ofta ett kort steg. Trots det korta steget har det en stor inverkan på hela produktens prestanda i slutänden. Mandalon Technologies har många års kunnande och erfarenhet av att bygga vitt skilda strukturer. Detta gör oss särskilt lämpade att på bästa sätt ta hand om ert chip och er chipmontering.

Med erfarenhet från sensorverksamheten inom S-SENCE på Linköpings universitet föddes företagsidén, och vi bildade Mandalon Technologies HB 1999. Ända sedan dess har vi monterat sensorer, MEMS-strukturer och ASICs. Vi byggde vårt eget mikromonteringslab 2001. Från och med 2002 är vi aktiebolag och genomförde ISO 9001:2008-certifieringen 2008 och sedan 2017 gäller certifiering enligt ISO 9001:2015.

Välkommen att kontakta oss!

Certifieringar

ISO 9001:2015

Kontakter

Per-Erik Fägerman
0733 206050

Filmer

Bondning

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2022-11-23
Advenica lanserar ZoneGuard PE250
2022-11-22
Kan CAM-system bidra till bättre miljö?En ny marknad växer framVåra specialister blir ännu bättre!Överens om att gemensamt undersöka lösningarFrån mötesapp till kommunikations­plattform
2022-11-21
Experten om de nya eldrivna maskinerna Bättre hälsa och säkerhet inom trävaruindustrinÖkad oro för IT-attackerFörändring i Stora Ensos koncernledningNimos måleriavdelning fördubblar produktionen
2022-11-18
Utsläppsfri återvinning i Bayern Maskin- och fixtur­konstruktioner blir säkrareLyfta och flytta gods smidigtEdge Gateway - Industri 4.0 har aldrig varit enklareHydro elektrifierar aluminiumtransporter
2022-11-17
Amada erbjuder kantpressar i mellansegmentetÄr chatbots standardalter­nativet för kundtjänst?Ny fabrik med rörlaser i spetsen ökar produktion TAWIs lyftanordningar hos PostnordVolvo klarar de hårda kraven hos SSAB