Vad innebär tillräckligt pålitlig när du anlitar en barnvakt? - industritorget.se
FREDAG 03 JULI 2020
Följ oss i sociala medier

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Vad innebär tillräckligt pålitlig när du anlitar en barnvakt?

Vikten av att "vakta" din data. Mer ingående om hur det är att skydda det allra viktigaste för din verksamhet, din data. Inte bara att skydda den men att även återställa den snabbt och enkelt.
Hur väljer du barnvakt? Är det viktigt att han eller hon är pålitlig? Eller vad sägs om trovärdighet? Det är förstås retoriska frågor, eftersom vi alla är särskilt noga med att vårda och skydda det som är mest värdefullt för oss. Tyvärr kan inte detsamma sägas om näringslivet. Och jag talar inte bara om enskilda delar av verksamheten, utan om själva kärnan i varje modernt företag, särskilt i tider av digital transformation. Självklart kan ingenting i näringslivet jämföras med ditt barn, men det finns vissa saker som är viktigare än andra för ditt företag. När jag påstår att chansen är stor att du försummar detta, så kanske du har en aning om vad jag pratar om? Du gissade rätt, jag pratar om dina data och hur du hanterar och skyddar dem på ett adekvat sätt.

Din förmåga att effektivt omvandla data till konkreta affärsmöjligheter avgör hur framgångsrikt ditt företag kommer att bli - både på kort och lång sikt. De flesta företag vet redan detta, men om du fortfarande anser att fastigheter, guld eller olja är mer värdefulla än data, så tänk bara på affärsmodellerna för Google, Facebook och Apple.

Efter 13 år i branschen och tre år som nordisk företagsledare för ett globalt IT-företag är jag övertygad om att nordiska företag redan är relativt bra på att förstå värdet av data och att de också agerar därefter. Vare sig det handlar om företag inom detaljhandeln, finanssektorn, sjukvården eller tillverkningsindustrin, snabbar molnbaserade och datadrivna affärsmodeller på innovation och bidrar till betydande förbättringar inom alla branscher. Dessa data måste skyddas och finnas tillgängliga genom moderna lösningar för molndatahantering. En färsk global rapport visar strävan att öka pålitligheten är det främsta skälet till att globala organisationer överväger att byta ut sina primära backup-lösningar under 2020.

Dessutom ignorerar det genomsnittliga nordiska företaget inte längre traditionella säkerhetsprodukter som brandväggar, virusskydd eller DDoS-skydd tills något händer, vilket var normen för några år sedan.
Så vad är då problemet? Jo, även om nordiska företag på många sätt ligger i framkant, tar många fortfarande stora risker kring sina data. Riskerna är inte alltid uppenbara, men de kan vara helt förödande för ett företag. I bästa fall blir det bara väldigt dyrt, då studier visar att varje timmes driftstopp kostar det genomsnittliga företaget över 60 000 dollar. Därför vill jag här lyfta fram tre områden, där nordiska företag idag tar för stora risker och vad de kan göra åt det.

1. De misstolkar molnleverantörernas ansvar. Det är fullt förståeligt att företag snabbt vill använda de datahanterings- och beräkningsfunktioner som publika moln ofta erbjuder. Men många företag tycks missuppfatta molnleverantörens roll kring dataskyddet. Microsoft, Amazon Web Services (AWS) och Google ansvarar för tillgängligheten av sina tjänster, men de är inte ansvariga för förlorade eller komprometterade data i de applikationer som körs eller lagras i deras respektive moln. Dessutom hävdar de flesta CIO:er att de snabbt kan återställa data som förlorats, men det stämmer inte. Även om dina data säkerhetskopieras regelbundet, kan själva återskapandeprocessen i sig också ta tid. Hur som helst, om du förlorar kritiska data, är det dåligt för dig på många olika sätt. Det gäller framför allt om du förlorar dina kunders data, vilket avsevärt kan skada ditt varumärke och din verksamhet. Ett snabbt råd är att titta närmare på din molnleverantörs serviceavtal (SLA) för att säkerställa att du förstår var ditt ansvar börjar - och sedan agera på det genom att vidta ytterligare lämpliga åtgärder.

2. De underskattar behovet av snabb återställning av data i alla IT-miljöer. Många företag tänker sällan på konsekvenserna av att inte snabbt kunna återställa data från samtliga plattformar och applikationer. Om återställningsprocessen tar för lång tid och det så kallade tillgänglighetsglappet blir för stort kan hela ditt företag bli lidande av driftstoppet, på ett sätt som ditt företag kanske aldrig återhämtar sig från. Det kan vara kunder som lämnar dig för konkurrenter, problem med efterlevnad av dataregleringar (GDPR gäller fortfarande även om många verkar ha glömt bort det) eller innovationsprocesser som avstannar virtuellt. Ett snabbt råd är att du, istället för att enbart fokusera på kontinuerlig tillväxt, tar dig tid att analysera och utvärdera dina data och applikationer. Centrala frågor är: Hur snabbt kan jag flytta mina data och hur snabbt kan jag återställa dem i händelse av förlust? Vilka är mina "High Priority" -applikationer? Att skydda data är viktigt, men att snabbt kunna flytta data kan vara lika avgörande för din organisation.

3. De betraktar av Cloud Data Management, inklusive backup och replikering av data, som något som är trevligt att ha snarare än som en av grundpelarna för varje modernt företag. ”Dataförlust är något som drabbar andra företag” är en vanlig uppfattning bland nordiska företag. Ett snabbt råd är att inse att Cloud Data Management och backup är betydande för dataskyddet, och helt enkelt inte kan ignoreras. Om du är en av de människor som förstår riskerna men känner dig obekväm med att ta upp dem med företagets ledning eller chefen efter en lång period utan en lösning på plats, så är rådet enkelt: Svälj din stolthet och bara gör det. Du är inte ensam och du kommer sannolikt att bli belönad för att du bryr dig om vad som är företagets viktigaste tillgångar.

För att sammanfatta: vi är många som aldrig skulle kunna tänka oss att välja en barnvakt slumpmässigt. Istället vänder vi oss till någon som vi vet är pålitlig och kan anförtros det som är det mest värdefulla vi har. Att chansa är inte ett alternativ. I affärsmässiga termer har data blivit den mest värdefulla tillgången, vilket innebär att det inte finns några ursäkter till varför vi inte ska tillämpa ett liknande tankesätt där. De ansträngningar som krävs för att ta hand om och skydda dina data är mycket låga jämfört med de stora värde som står på spel.

Av: Victor Engelbrecht Dohlmann, nordisk försäljningschef på Veeam Software
Kontaktinformation

Northern Link PR i Sverige AB

Postadress
Kungs­gatan 60
11122 Stockholm
Besöksadress
Kungs­gatan 60
11122 Stockholm
Region
Stockholm
Stockholms län
Sverige
Orgnr:
556834-7198
Grundat: Ej angivet
Anställda: Ej angivet
Välkommen till Northern Link PR.

Vi hjälper företag med nordiska ambitioner.
När det gäller PR och kommunikation, strävar Northern Link PR att vara det bästa valet för företag med svensk eller helt nordiska ambitioner.

Vi ser vikten av meddelanden, strategi och taktik som är nära i linje med dina affärsmål. Därför har vi etablerat kompetens inom en rad tjänster som kan utvecklas och anpassas beroende på din unika situation.

Välkommen att kontakta oss.

Kontakter

Henrik Aare
Kontaktperson
070-598 22 82

Nyheter med koppling till företaget

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2020-06-18
Här utvecklas nästa generations 5G-nät Henrik Johannesson ny styrelseordförande för Eurobattery MineralsNominera en gruvinnovation till Swedish Mining Innovation Award 2020
2020-06-17
Stor amerikansk efterfrågan på tråddetaljer i medicinsk utrustningMOTOMAN MH900Elfordon skapar nya risker för landets verkstäderSafe Control Materialteknik utökar sin ackreditering med två nya metoderAdvanced Engineering flyttar till våren 2021Ny VD på ELKO - Peter Wotz tar över från 1 juli Reviderad standard för bränslecellerFörnyat avtal resulterar i minskade utsläpp om 6 500 ton koldioxid årligenLEJS – Animation av elektrisk linjärenhet med korta cykeltiderMartin & Servera inför strategisk ruttplanering för optimerade transporter – tar hjälp av DescartesSäkra lasten lätt, snabbt och säkert med ErgolashWibax rengör för maximal produktionskapacitet på SunpineÅTERHÄMTNINGEN DRÖJER FÖR KEMI- OCH PLAST- OCH GUMMIINDUSTRINWibax fortsätter jobba för ett fossilfritt Sverige
2020-06-16
EDMOLIFT TILLKÄNNAGER NYTT DIGITALT KONCEPTPumpen som först skär sönder och sedan pumpar iväg, Netzsch såklart.Stålproduktionen minskade i majKonditionsanalys – Vad gäller egentligen?Framtidstron i handeln på väg tillbaka efter coronarasetSommarens största järnvägsarbeten – för punktligare tågresorPressinbjudan till Elmiadalen
2020-06-15
Energihantering allt viktigare i företagens hållbarhetsarbete, rapport från Schneider Electric​Miljonstöd för att nå helt fossilfria byggskivor och byggelement i träMRF justerar prognosen för tunga lastbilar (>16 ton)141 startup-bolag får dela på 42 miljonerAlgeco förvärvar WexusDEHNclip – ny klämma för armeringsjärn som halverar monteringstiden vid installation!Internationellt logistikföretag skapar hållbara transporter i Malmö hamnSolör Bioenergi förvärvar Vasa Värme
2020-06-12
Standardmässigt traverser upp till 42 m. spännvidd.CiRo XL maximerar livslängden på robotkablage Protolabs lanserar ny tjänst - levererar CNC-frästa delar från stora block på bara en dagSpridarplattor – höjer prestanda och sänker kostnader!Lansering av unik kunskapsdatabas för produktion och tillverkningKoldioxidavtryck från olika typer av avloppsreningsverkAluminium i slutet kretslopp har sparat 350.000 ton CO2-utläpp Tillverkningsindustrin drabbas hårt i andra vågen av pandemin
2020-06-11
Effektiv montering av små komponenter i medicinsk utrustning och elektronikprodukterStora Enso Paper AB, Nymölla Mill, har förlängt sitt avtal med JernbroFöråldrade teknologier hindrar IT-moderniseringNy uppfinning gör grävmaskinsförare 30 % snabbareHur mobil teknik kan lätta på bördan av covid-19 för transport- och logistikföretagNu byggs Beijers nya IT-organisation – ”Vi ska stärka våra kunder”
2020-06-10
VBN Components ökar takten med Swedish ScaleupsJMHZ2 – Animation av kompakt parallellgripdonPaulig-koncernen går över till CHEP:s koldioxidneutrala lastpallarOzon i ventilationskanaler och dess hälsoeffekterYstaMaskiner AB presenterar den helt nya släntklippare serien Scorpion 530/630 S samt 530/630 Plus modeller från GreenTec A/S.Poly presenterar ny flaggskeppsprodukt inom Blackwire-familjen – Blackwire 8225Vilka är de tretton största säkerhetshoten i din inkorg?
2020-06-09
DENIOS säkra lösning för tillverkning av handspritKonjunkturbarometer för andra kvartalet 2020 En driftsättning på ett företagshus i StockholmSvensk teknik tvättar speglar för väldens största spegelteleskop i ChileElmia lanserar ny mässa - Elmia MatbrukAI högsta prioritet för svenska företag​Kia är största märke för privatköpare – går starkare än marknadenChecklista för förvaring av brandfarlig handspritFörebygg läckage för en säkrare arbetsplatsRejäla förslag för att stärka yrkesförberedande utbildning
Annonser