SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Vad kostar egentligen era packningar?

Vad betyder det att något är dyrt?
Är det enbart att man måste betala en stor summa pengar? Vad är i så fall en stor summa? 1 000 kronor? 100 000 kronor? Vi vet nog alla att man inte kan avgöra om något är dyrt utan att veta vad man får för pengarna, hur mycket alternativen kostar och om köpet löser ens viktigaste behov.

När det gäller inköp av packningar är ofta den första reaktionen att det är dyrt att byta från traditionella standard-packningar, av blå och svart teflon, till expanderade och fyllda PTFE-packningar. Detta trots att de expanderade och modernt fyllda PTFE-packningarna har bättre kemikalieresistens samt klarar höga tryck och temperaturer på ett överlägset sätt i jämförelse med alternativet. De har egenskaper som gör att de varken försprödas eller kallflyter och därför sällan orsakar läckage. Trots detta prioriteras ofta den här uppgraderingen bort på grund av pris.

Ladda ner gratis guide: För- och nackdelar med PTFE som packningsmaterial

Ser du bara till styckpriset så är det helt korrekt att de modifierade PTFE-packningarna är avsevärt dyrare än de traditionella alternativen. Det är dock inte så enkelt att du kan jämföra inköpspriset per packning rakt av och sedan fatta ett köpbeslut. Du behöver se helheten och räkna in alla kostnader som kan uppkomma under packningens livstid samt se till vilka behov man faktiskt har.

Gör en TCO-kalkyl
För att förstå prissättningen behöver man titta på Total Cost of Ownership – TCO. Alltså att utöver priset per packning även räkna in faktorer som packningens livslängd, hållbarhet samt merkostnader för efterdragning och driftstopp vid läckage.

Efter att ha gjort kalkylen inser du förmodligen att en uppgradering av packningarna blir billigare i längden, än att behålla de allt för enkla standardvarianterna.

Byt bara ut de packningar som behöver bytas ut
En annan viktig aspekt av TCO är att du inte nödvändigtvis behöver byta ut alla dina packningar på en gång. Ofta räcker det med att du byter ungefär 20-30% av det totala antalet. Det viktigaste är att se till att du har rätt material för ändamålet och fläns. Om det är så att flänsarna och packningarna utsätts för högt tryck och temperatur så borde du se över vilket material ni har på era packningar och eventuellt byta ut en del av dem till en mer avancerad expanderad och fylld PTFE-packning. Rådfråga gärna din kontakt på KLINGER vid minsta tveksamhet.

Glöm inte bort de mjuka värdena
När du gör en TCO-kalkyl är det svårt att kvantifiera de mjuka värdena, som vad ett läckage betyder för arbetsmiljön och naturen, samt vilken påverkan det kan ha på fabriksarbetarnas hälsa. Du får inte glömma att också ta med detta i din TCO-kalkyl, även om det är svårare att kvantifiera detta än direkta, konkreta kostnader.

I slutändan kommer den billigaste produkten alltid att vara den som passar bäst för dina behov och den som är mest hållbar långsiktigt. Enligt vår erfarenhet betyder det sällan den med lägst styckpris.

Ladda ner vår guide!
Om du vill veta mer om skillnaderna i PTFE-packningar, och vad du bör tänka på vid köp och uppdatering av era packningar så rekommenderar vi att du laddar ner vår guide.
Kontaktinformation
Postadress
Konto­vägen 3
17562 Järfälla
Besöksadress
Konto­vägen 3
17562 Järfälla
Region
Stockholm
Stockholms län
Sverige
Organisationsnummer:
556058-1018
Grundat: 1978
Anställda: 17
Välkommen till Klinger Sweden AB.

KLINGER är en etablerad och världsledande leverantör av lösningar inom tätning, vätskereglering och nivåmätning. Företaget grundades 1886 och är känt pionjär inom tätningsteknik. KLINGER har en global kundbas och levererar pålitliga produkter över hela världen för användning inom petrokemi, kemi, industri, energi, infrastruktur och transport.

Vi tillhandahåller produkter av högsta kvalitet, certifierade och som uppfyller internationella standarder. Vårt kunnande som sträcker sig mer än 130 år tillbaka i tiden, gör det möjligt för oss att inte bara leverera produkter utan skräddarsydda lösningar för tätning, vätskekontroll och vätskeövervakning så att våra kunder kan fokusera på sin kärnverksamhet. Då – Nu – och i framtiden!

Välkommen att kontakta oss.

Relaterade sökord

Andningshuv, Andningshuv, Backventil, Backventiler, Ballostar, Ballostar, Boxpackning, Boxpackningar, Deflagrationsskydd, Deflagrationsskydd, Detonationsskydd, Detonationsskydd, Fiberpackning, Fiberpackningar, Flottörventil, Flottörventiler, Flänsisoleringssats, Flänsisoleringssatser, Flänspackning, Flänspackningar, Flänsskydd, Flänsskydd, Flödesindikator, Flödesindikator, Formdetalj, Formdetaljer, Gammaring, Gammaringar, Gore-packning, Gore-packningar, Grafitpackning, Grafitpackningar, Gummi/ståltätning, Gummi/ståltätningar, Gummikompensator, Gummikompensator, Gummipackning, Gummipackningar, Gummistålbricka, Gummistålbrickor, Gummitätning, Gummitätningar, Hydraulik, Hydraulikar, Högtemperaturpackning, Högtemperaturpackningar, Instrument, Instrument, Instrument, Kilslidsventil, Kilslidsventiler, Kolvslidventil, Kolvslidventiler, Kompensator, Kompensator, Kulventil, Kulventiler, Kägelventil, Kägelventiler, Metallpackning, Metallpackningar, Monoball, Monoballar, Monolith, Monolith, Montagebox, Montagebox, Mätarventil, Mätarventiler, Nivåställ, Nivåställare, Nålventil, Nålventiler, O-ring, O-ringar, Packboy, Packboy, Packning, Packningar, Packningar, Packningskratsar, Packningskratsar, Packningsskärare, Packningsskärare, PIG-system, PIG-system, Planpackning, Planpackningar, PTFE-packning, PTFE-packningar, Radialtätning, Radialtätningar, Reglerventil, Reglerventiler, Sjutspjällsventil, Sjutspjällsventiler, Slanghylsventil, Slanghylsventiler, Slangmembranventil, Slangmembranventiler, Slusslucka, Slussluckor, Smutsfilter, Smutsfilter, Sprayskydd, Sprayskydd, Stålkompensator, Stålkompensator, Ståltätning, Ståltätningar, Stödring, Stödringar, Synglas, Synglas, Säkerhetsarmatur, Säkerhetsarmaturer, Säkerhetsventil, Säkerhetsventiler, Temperaturgivare, Temperaturgivare, Temperaturvakt, Temperaturvakter, Tryck- och vakuumventil, Tryck- och vakuumventiler, Tryckluftstyrd ventil, Tryckluftstyrd ventiler, Tätning, Tätningar, Tätningar, Tätningar, Tätningar, Valstätning, Valstätningar, Ventil, Ventiler, Ventiler, Vridspjällsventil, Vridspjällsventiler, V-ring, V-ringar, Vävkompensator, Vävkompensator, Överströmningsventil, Överströmningsventiler

Certifieringar

ISO 14001:2015 – ISO 9001:2015

Kontakter

Kundsupport
010-199 87 00
Info
010-199 87 00

Filmer

KLINGER BALLOSTAR KHA 2022

KLINGER BALLOSTAR KHA 2022
KLINGER Ballostar® KHI
KLINGER Group Image Movie
KLINGER - Our Values

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-06-17
Teknikchef firar tre decennier IT-utrustning blir liggande i förråd Främjar hållbarhet med återbrukad inredningAWS miljardsatsar på AI-startupsKraven på luft- och ventil­ationsflöden missförstås
2024-06-14
Vollenweider Entre­prenad AB drar full nytta Kompakta och okapslade motion controllersPonsses nya lösningarFinja Betong tar emot förnyat certifikatTre nya partners på Delphis kontor
2024-06-13
Enklare och effektivare TIG-svetsningKalorimetrisk flödesgivare med displayFulltaliga utbildningarFokus på hållbarhet och låg energiförbrukning GodEl & 1KOMMA5° lans­erar solcellssamarbete
2024-06-12
Hjälper till att förbättra industriella pumparsonnen i nytt partnerskap med Tibber Sigtunaskolans nya belysning sparar energi STRATO lanserar ny hemsidebyggarePax8:s nya marknads­plats använder AI
2024-06-11
Befintlig produkt, men i nytt material Volvo CE presenterar utökad flottaMagasinera i StockholmHLR utbildning StockholmFiberlaserteknik i plåtbearbetningsindustrin