SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Gröna packningar revolutionerar branschen

Överlägsna tätningslösningar och bidrar till en grönare framtid
Vi vill här presentera KLINGERSIL – ”The original green” den gröna packningen, ett bevis på KLINGERs engagemang för hållbarhet inom tätningstekniken.

Energieffektivitet inom vätskekontroll innebär stor potential: Tereos i Spanien litar på KLINGER’s team av specialister för att hitta dyra ångläckor.

Precis som ett träd är för en skog, är KLINGER’s packningar för industrisektorn: integrerade, väsentliga och bidrar till ett större ekosystem. Men till skillnad från de flesta industriella komponenter går KLINGER’s packningar ett steg längre – de strävar efter att skydda det ekosystem de är en del av.

I en era av växande miljömedvetenhet leder KLINGER Dichtungstechnik skiftet mot hållbara metoder inom industrisektorn. Resan kännetecknas av ett åtagande att inte bara skapa högpresterande tätningslösningar, utan att göra det ansvarsfullt. Eko-innovation handlar inte bara om att producera miljövänliga produkter, utan innebär också att omforma och revolutionera sättet företag bedriver verksamhet på. Därför har KLINGER avsatt betydande resurser till forskning och utveckling (FoU) för länge sedan, vilket har lett till genombrott inom tillverkningen av mer hållbara packningar.

Födelsen av “The original green”
År 1982 introducerade KLINGER en banbrytande uppfinning som skulle förändra landskapet för tätningstekniken för alltid – KLINGERSIL, den gröna packningen. Som namnet antyder representerar dess karakteristiska gröna färg mer än bara ett estetiskt val. KLINGERSIL ark var resultatet av ett åtagande för hållbarhet och nya regleringar. Detta fiberförstärkta tätningmaterial erbjuder exceptionell mekanisk styrka, kemisk resistens och termisk stabilitet, samtidigt som det är miljömedvetet.

Packningar erbjuder inte bara överlägsna tätningslösningar utan bidrar också till en grönare framtid.

Här förklarar vi hur:
Hållbara material: Användning av hållbara och återvinningsbara material när det är möjligt. Målet är att minimera avfall och främja en cirkulär ekonomi där resurser återanvänds och inte bara kastas.

Energieffektiv produktion: Satsning på att optimera tillverkningsprocesser för att minska energiförbrukningen, vilket i sin tur minskar utsläppen av växthusgaser.

Längre livslängd: Designade för att hålla längre, vilket minskar behovet av frekventa utbyten och därigenom minskar avfallet.

Läckageförebyggande: Noggrant konstruerade för att förhindra läckage som potentiellt kan skada miljön

Minska koldioxidavtrycket
Miljövänliga lösningar bör inte offra prestanda eller kvalitet; därför strävar KLINGER-teamet ständigt efter att driva gränserna för hållbarhet. Därför fokuserar koncernens FoU på att skapa packningar som levererar både enastående tätningseffekt och miljöfördelar. Vid hjärtat av ekoinnovationen ligger strävan efter kontinuerlig förbättring. Som Barbara Köfinger, VD för KLINGER Dichtungstechnik, säger,

“Vår vision sträcker sig bortom att bara leverera högkvalitativa tätningslösningar. Vi är engagerade i att skapa produkter som tar hänsyn till vår planets hälsa. Detta är framtiden för vår bransch, och KLINGER Dichtungstechnik är stolt över att vara en del av den.” Barbara Köfinger, VD för KLINGER Dichtungstechnik och KLINGER Tyskland

Engagemang för hållbarhet
KLINGER’s resa mot ekoinnovation är långt ifrån över. År 2022 firade KLINGERSIL sitt 40-årsjubileum. Medan koncernen fortsätter att utforska mer hållbara metoder och teknologier att integrera i sin produktlinje och sina processer, handlar det inte bara om att producera högpresterande packningar för KLINGER Dichtungstechnik. Genom att sammanväva åtagandet för kvalitet och hållbarhet skapar KLINGER ett grönt arv som kommer att vara till nytta för kommande generationer.

Initiativ för cirkulär ekonomi
I en tidigare intervju betonade Barbara hur KLINGER Dichtungstechnik har överkommit utmanande omständigheter, såsom brist på råmaterial och höga energikostnader, samtidigt som man har behållit sin leveranskapacitet och till och med ökat produktionen. Hon underströk företagets engagemang för energiövervakning. KLINGER Dichtungstechnik visar sitt engagemang för miljöansvar genom olika hållbara tillverkningsmetoder, inklusive:

Sortering och återvinning av industriellt avfall av olika material familjer som plast och trä

Kalendrar utrustade med energieffektiva komponenter

Omvandling av använda maskinoljor till högkvalitativa basoljor

Dessa initiativ belyser KLINGER’s proaktiva tillvägagångssätt för hållbarhet och säkerställer en grönare och mer effektiv tillverkningsprocess.

Kampen mot förfalskning
Även om KLINGERSIL-sortimentet av fiberförstärkta packningar utmärker sig när det gäller kvalitet handlar det inte bara om att vara “grön” i ekologisk bemärkelse. Dessa packningar är de ursprungliga, de autentiska, de som sätter standarden inom branschen. De representerar den pålitliga KLINGER-kvaliteten och står som en vittnesbörd om expertis, innovation och integritet.

Förhindrande av miljöskador
På en marknad mättad av förfalskade produkter betonar KLINGER Dichtungstechnik vikten av att använda äkta KLINGER-produkter. Förfalskade packningar kan inte bara leda till driftproblem utan också bidra till miljöskador på grund av sämre kvalitet och kortare livslängd.

Som Barbara påpekar, “När du väljer den ursprungliga KLINGERSIL säkerställer du inte bara högpresterande kvalitet utan också försäkran om att du stödjer våra ansträngningar för en mer hållbar och ansvarsfull bransch. När du väljer gröna packningen väljer du en produkt som står för äkthet, prestanda och miljöansvar.”

Mer information om KLINGERSIL tätningsmaterial

Kontaktinformation
Postadress
Konto­vägen 3
17562 Järfälla
Besöksadress
Konto­vägen 3
17562 Järfälla
Region
Stockholm
Stockholms län
Sverige
Organisationsnummer:
556058-1018
Grundat: 1978
Anställda: 17
Välkommen till Klinger Sweden AB.

KLINGER är en etablerad och världsledande leverantör av lösningar inom tätning, vätskereglering och nivåmätning. Företaget grundades 1886 och är känt pionjär inom tätningsteknik. KLINGER har en global kundbas och levererar pålitliga produkter över hela världen för användning inom petrokemi, kemi, industri, energi, infrastruktur och transport.

Vi tillhandahåller produkter av högsta kvalitet, certifierade och som uppfyller internationella standarder. Vårt kunnande som sträcker sig mer än 130 år tillbaka i tiden, gör det möjligt för oss att inte bara leverera produkter utan skräddarsydda lösningar för tätning, vätskekontroll och vätskeövervakning så att våra kunder kan fokusera på sin kärnverksamhet. Då – Nu – och i framtiden!

Välkommen att kontakta oss.

Relaterade sökord

Andningshuv, Andningshuv, Backventil, Backventiler, Ballostar, Ballostar, Boxpackning, Boxpackningar, Deflagrationsskydd, Deflagrationsskydd, Detonationsskydd, Detonationsskydd, Fiberpackning, Fiberpackningar, Flottörventil, Flottörventiler, Flänsisoleringssats, Flänsisoleringssatser, Flänspackning, Flänspackningar, Flänsskydd, Flänsskydd, Flödesindikator, Flödesindikator, Formdetalj, Formdetaljer, Gammaring, Gammaringar, Gore-packning, Gore-packningar, Grafitpackning, Grafitpackningar, Gummi/ståltätning, Gummi/ståltätningar, Gummikompensator, Gummikompensator, Gummipackning, Gummipackningar, Gummistålbricka, Gummistålbrickor, Gummitätning, Gummitätningar, Hydraulik, Hydraulikar, Högtemperaturpackning, Högtemperaturpackningar, Instrument, Instrument, Instrument, Kilslidsventil, Kilslidsventiler, Kolvslidventil, Kolvslidventiler, Kompensator, Kompensator, Kulventil, Kulventiler, Kägelventil, Kägelventiler, Metallpackning, Metallpackningar, Monoball, Monoballar, Monolith, Monolith, Montagebox, Montagebox, Mätarventil, Mätarventiler, Nivåställ, Nivåställare, Nålventil, Nålventiler, O-ring, O-ringar, Packboy, Packboy, Packning, Packningar, Packningar, Packningskratsar, Packningskratsar, Packningsskärare, Packningsskärare, PIG-system, PIG-system, Planpackning, Planpackningar, PTFE-packning, PTFE-packningar, Radialtätning, Radialtätningar, Reglerventil, Reglerventiler, Sjutspjällsventil, Sjutspjällsventiler, Slanghylsventil, Slanghylsventiler, Slangmembranventil, Slangmembranventiler, Slusslucka, Slussluckor, Smutsfilter, Smutsfilter, Sprayskydd, Sprayskydd, Stålkompensator, Stålkompensator, Ståltätning, Ståltätningar, Stödring, Stödringar, Synglas, Synglas, Säkerhetsarmatur, Säkerhetsarmaturer, Säkerhetsventil, Säkerhetsventiler, Temperaturgivare, Temperaturgivare, Temperaturvakt, Temperaturvakter, Tryck- och vakuumventil, Tryck- och vakuumventiler, Tryckluftstyrd ventil, Tryckluftstyrd ventiler, Tätning, Tätningar, Tätningar, Tätningar, Tätningar, Valstätning, Valstätningar, Ventil, Ventiler, Ventiler, Vridspjällsventil, Vridspjällsventiler, V-ring, V-ringar, Vävkompensator, Vävkompensator, Överströmningsventil, Överströmningsventiler

Certifieringar

ISO 14001:2015 – ISO 9001:2015

Kontakter

Kundsupport
010-199 87 00
Info
010-199 87 00

Filmer

KLINGER BALLOSTAR KHA 2022

KLINGER BALLOSTAR KHA 2022
KLINGER Ballostar® KHI
KLINGER Group Image Movie
KLINGER - Our Values

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-23
Smarta produkter och tipsMercedes-Benz Lastbilar laddar med 1 000 kilowattPlan för hamnens systemvisningsprojekt!Speedheater lanserar FlexiarmenSolör Bioenergi deltar i EU-projekt
2024-04-22
Ny joystick gör jobbet enklareMekanisk delrenoveringLegendarisk maskin som går på vattenHLR-utbildning för före­tag inom industrivärlden NYHET! - Apparatskåp
2024-04-19
Swecon stödjer en hållbar racerbanaIndustrivågar är viktiga för modern produktionAI-förstärkt säkerhets­plattform visas av Cisco6 handfasta tips inför sjösättningenRamirent levererar till Vindpark Horshaga
2024-04-18
Revolutionerande kabelmärkningKorrekt test och mätning av kraftelektronikLär dig mer om magnetventilerFarlig växthusgas förbjuds i ställverk NYAB utför omfattande muddringsarbeten
2024-04-17
Skapa kompletta robotceller med 3D-CADWTS Machinery ingår partnerskapKomfort och ergonomi med Lännens grävlastare EdmoLift belönas med silver i EcovadisrankningElpriser i realtid när