SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Kulventil för Österrikes viktigaste oljedepå

Säkerställer smidig drift av nödförsörjningen av petroleum
Upptäck hur KLINGERs ventiler och packningar säkerställer smidig drift av nödförsörjningen av petroleum på ELG:s depå i Österrike.

Utifall att en nödsituation inträffar, lagrar Österrike petroleumprodukter i ELG-gruppens lagertankar. Om en situation skulle ske, ser KLINGERs packningar och ventiler till att nödförsörjningen går smidigt.

Såhär står det dokumenterat i Petroleum Stockholding Act 2012: Österrike förpliktar sig att upprätthålla oljereserver i händelse av en kollaps av importtillförseln. Republiken förväntas klara sig i upp till 90 dagar med dessa obligatoriska nödreserver. ”Det centrala lagerkontoret”, Erdöl-Lagergesellschaft m.b.H. (ELG), driver tank- och hanteringsanläggningar i Linz, Lannach och Wien-Lobau, och ansvarar för att reserverna fylls. Som ryggraden i Österrikes energiförsörjning har ELG arbetat med KLINGER Gebetsroither i flera år.

Läs mer om KLINGER’s Ballostar Kulventiler

Brandsäker dubbelblock & avluftningsventiler

“Vi använder KLINGER-ventiler eftersom de varit pålitliga i 40 år”, säger Otmar Hochreiter, platschef vid Linz-depån. Cirka 200 kulventiler bär etiketten KLINGER, och på kundens begäran tillverkas även packningarna de använder av KLINGER Gebetsroither. De höga säkerhetskraven som kommer med att driva en lagringsdepå av den här storleken påverkar även materialkraven. För att garantera maximal täthet används KHI kulventiler i Double Block & Bleed-design med en dräneringsventil. Ventilerna kan på så sätt testas för läckage under tryck medan de fortfarande är installerade. De uppfyller brandsäkerhetskraven enligt EN ISO 10497 (test av ventiler – brandtyptestningskrav) och är utrustade med ett pneumatiskt ställdon som placeras i säkert läge med fjäder vid strömavbrott.

“Vi står under de strängaste säkerhets- och miljörestriktionerna, och tekniken förhindrar alla former av oljeläckage.”

Otmar Hochreiter, platschef vid Linz-depån hos ELG (Erdöl-Lagergesellschaft m.b.H.)

Samarbetet mellan ELG och KLINGER är en framgångssaga och har även överlevt användningen av ventiler från andra tillverkare som inte var tillfredsställande för ELG.

”Det var allt annat än trevligt när en ventil började läcka inom ett år och vi upptäckte ett droppläckage under en kulventil. Sådana saker ska inte hända med en ny ventil, så vi gick tillbaka till KLINGER’s produkter eftersom de fungerar”, säger Hochreiter.

Som med mycket annat kom det någonting gott ur den negativa upplevelsen; samarbetet med KLINGER förnyades och intensifierades, och läckor blev ett minne blott.

Spara energi

ELG tänker naturligtvis på framtiden och strävar efter alternativa sätt att spara energi. Både lagring och uttag av olja är energikrävande processer, så ELG undersöker pumpar med mer ekonomiska motorer. “Vi sparar energi även i de minsta formerna, såsom vid belysningen och uppvärmning av våra byggnader”, säger Hochreiter. På frågan om den post-fossila framtiden förklarar han:

På frågan om den post-fossila framtiden förklarar han: “ELG kan även kallas ett energilagringsföretag. Vi lagrar till exempel pellets som en alternativ energikälla, vilket absolut kan ses som realistiskt. Det finns också många andra tillvägagångssätt, men slutet på oljan är fortfarande långt borta.”

Vanliga frågor

Hur står sig Österrikes reservkapacitet för nödsituationer jämfört med andra länder?
Som en medlemsstat i Europeiska unionen är Österrike skyldig att hålla ett minimilager av obligatoriska nödreserver för att säkerställa sin energiförsörjning. I jämförelse med andra länder faller Österrikes 90-dagarsutbud nära det europeiska genomsnittet på 87 dagar. Däremot hade USA reserver på upp till 2 437 dagar 2022, medan Asien-Stillahavsområdets IEA-länder i genomsnitt hade 182 dagar.

Hur bidrar KLINGER till driften och säkerheten på ELG:s oljedepå?
KLINGER tillhandahåller packningar och ventiler, inklusive brandsäkra double block- & bleedventiler, för att säkerställa smidig drift och förhindra oljeläckage. Ventilerna uppfyller brandsäkerhetskraven enligt EN ISO 10497 och är utrustade med ett pneumatiskt ställdon för att säkerställa en säker position vid strömavbrott. KLINGERS produkter har varit pålitliga i över 40 år och har spelat en avgörande roll för att upprätthålla säkerheten och effektiviteten i anläggningen.

Vilka ventiler är installerade i ELG:s oljedepå?
KHI kulventiler i Double Block & Bleed design med dräneringsventil används.

Kontakta oss för mer information
Johan Schnürer
Business Area Manager
E-post: johan.schnürer@klinger.se
Kontaktinformation
Postadress
Konto­vägen 3
17562 Järfälla
Besöksadress
Konto­vägen 3
17562 Järfälla
Region
Stockholm
Stockholms län
Sverige
Organisationsnummer:
556058-1018
Grundat: 1978
Anställda: 17
Välkommen till Klinger Sweden AB.

KLINGER är en etablerad och världsledande leverantör av lösningar inom tätning, vätskereglering och nivåmätning. Företaget grundades 1886 och är känt pionjär inom tätningsteknik. KLINGER har en global kundbas och levererar pålitliga produkter över hela världen för användning inom petrokemi, kemi, industri, energi, infrastruktur och transport.

Vi tillhandahåller produkter av högsta kvalitet, certifierade och som uppfyller internationella standarder. Vårt kunnande som sträcker sig mer än 130 år tillbaka i tiden, gör det möjligt för oss att inte bara leverera produkter utan skräddarsydda lösningar för tätning, vätskekontroll och vätskeövervakning så att våra kunder kan fokusera på sin kärnverksamhet. Då – Nu – och i framtiden!

Välkommen att kontakta oss.

Relaterade sökord

Andningshuv, Andningshuv, Backventil, Backventiler, Ballostar, Ballostar, Boxpackning, Boxpackningar, Deflagrationsskydd, Deflagrationsskydd, Detonationsskydd, Detonationsskydd, Fiberpackning, Fiberpackningar, Flottörventil, Flottörventiler, Flänsisoleringssats, Flänsisoleringssatser, Flänspackning, Flänspackningar, Flänsskydd, Flänsskydd, Flödesindikator, Flödesindikator, Formdetalj, Formdetaljer, Gammaring, Gammaringar, Gore-packning, Gore-packningar, Grafitpackning, Grafitpackningar, Gummi/ståltätning, Gummi/ståltätningar, Gummikompensator, Gummikompensator, Gummipackning, Gummipackningar, Gummistålbricka, Gummistålbrickor, Gummitätning, Gummitätningar, Hydraulik, Hydraulikar, Högtemperaturpackning, Högtemperaturpackningar, Instrument, Instrument, Instrument, Kilslidsventil, Kilslidsventiler, Kolvslidventil, Kolvslidventiler, Kompensator, Kompensator, Kulventil, Kulventiler, Kägelventil, Kägelventiler, Metallpackning, Metallpackningar, Monoball, Monoballar, Monolith, Monolith, Montagebox, Montagebox, Mätarventil, Mätarventiler, Nivåställ, Nivåställare, Nålventil, Nålventiler, O-ring, O-ringar, Packboy, Packboy, Packning, Packningar, Packningar, Packningskratsar, Packningskratsar, Packningsskärare, Packningsskärare, PIG-system, PIG-system, Planpackning, Planpackningar, PTFE-packning, PTFE-packningar, Radialtätning, Radialtätningar, Reglerventil, Reglerventiler, Sjutspjällsventil, Sjutspjällsventiler, Slanghylsventil, Slanghylsventiler, Slangmembranventil, Slangmembranventiler, Slusslucka, Slussluckor, Smutsfilter, Smutsfilter, Sprayskydd, Sprayskydd, Stålkompensator, Stålkompensator, Ståltätning, Ståltätningar, Stödring, Stödringar, Synglas, Synglas, Säkerhetsarmatur, Säkerhetsarmaturer, Säkerhetsventil, Säkerhetsventiler, Temperaturgivare, Temperaturgivare, Temperaturvakt, Temperaturvakter, Tryck- och vakuumventil, Tryck- och vakuumventiler, Tryckluftstyrd ventil, Tryckluftstyrd ventiler, Tätning, Tätningar, Tätningar, Tätningar, Tätningar, Valstätning, Valstätningar, Ventil, Ventiler, Ventiler, Vridspjällsventil, Vridspjällsventiler, V-ring, V-ringar, Vävkompensator, Vävkompensator, Överströmningsventil, Överströmningsventiler

Certifieringar

ISO 14001:2015 – ISO 9001:2015

Kontakter

Kundsupport
010-199 87 00
Info
010-199 87 00

Filmer

KLINGER BALLOSTAR KHA 2022

KLINGER BALLOSTAR KHA 2022
KLINGER Ballostar® KHI
KLINGER Group Image Movie
KLINGER - Our Values

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-23
Smarta produkter och tipsMercedes-Benz Lastbilar laddar med 1 000 kilowattPlan för hamnens systemvisningsprojekt!Speedheater lanserar FlexiarmenSolör Bioenergi deltar i EU-projekt
2024-04-22
Ny joystick gör jobbet enklareMekanisk delrenoveringLegendarisk maskin som går på vattenHLR-utbildning för före­tag inom industrivärlden NYHET! - Apparatskåp
2024-04-19
Swecon stödjer en hållbar racerbanaIndustrivågar är viktiga för modern produktionAI-förstärkt säkerhets­plattform visas av Cisco6 handfasta tips inför sjösättningenRamirent levererar till Vindpark Horshaga
2024-04-18
Revolutionerande kabelmärkningKorrekt test och mätning av kraftelektronikLär dig mer om magnetventilerFarlig växthusgas förbjuds i ställverk NYAB utför omfattande muddringsarbeten
2024-04-17
Skapa kompletta robotceller med 3D-CADWTS Machinery ingår partnerskapKomfort och ergonomi med Lännens grävlastare EdmoLift belönas med silver i EcovadisrankningElpriser i realtid när