Vad kul att du är nyfiken på modern markbaserad rening! - industritorget.se
TISDAG 02 JUNI 2020
Följ oss i sociala medier

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Vad kul att du är nyfiken på modern markbaserad rening!

Modern markbaserad rening står för robusthet, kostnadseffektivitet, och är beprövat med ett överlägset smittskydd.
Infiltrationer och markbäddar har installerats sen 60- och 70-talet för att ge ett optimalt smittskydd som minireningsverken inte kommer i närheten av utan dyra och tekniska kompletteringar.

BAGA har genom sin utveckling av bioModulteknik och spridarplattor förbättrat reningen med en faktor 100 och ligger så nära noll det går att komma avseende bakterieutsläpp.

Genom vattentoaletternas intåg i svenska hem transporteras avskrädet bort, vilket ger befolkningen en mycket bättre livskvalitet. Första reningsverket byggs på 30-talet men på landsbygden anläggs främst stenkistor, endast för kvittblivning. Först 1969 kommer högre krav på rening av enskilda avlopp med infiltrationer och markbäddar som installeras för ett optimalt hälsoskydd med hjälp av naturens egna biologiska funktioner.

1. Naturens egen reningsmetod
Genom att leda avloppsvatten via slamavskiljare till efterföljande infiltration så utnyttjas naturens förmåga att rena vattnet på ett naturligt sätt. Utan energikrävande system så sköter naturen själv att skadliga bakterier bryts ner och renat vatten återgår till kretsloppet.

2. Beprövat
Hundra-tusentals hushåll har skyddat sitt eget dricksvatten och andra närliggande vattenbrunnar genom att infiltrera sitt avloppsvatten. De senaste två decennierna har teknikutvecklingen inom området varit betydande vilket ger bädden längre livslängd, mindre yta, bättre funktion och rening. Moderna markbaserade anläggningar överträffar de flesta reningsverk vad gäller miljö- och hälsoskydd samt ekonomi.

3. Överlägset hälsoskydd
Det finns olika alternativ för att bli kvitt skadliga bakterier. Traditionella stenkistor ger i princip ingen reningseffekt. UV-ljus och andra tekniska lösningar kräver underhåll och tillsyn. De minireningsverk som säljs behöver nästan undantagslöst någon form av hygieniseringsmetod för ett säkert hälsoskydd. När det är fysiskt möjligt är markbaserad rening enklast, säkrast och mest ekonomiskt!

4. Trygghet
Den långvariga traditionen och erfarenheten av markbaserade system hos anläggare, miljökontor och leverantörer ger husägare en stor trygghet. Det huvudsakliga valet som måste göras är det mellan infiltration och anlagd markbädd med sand. Välutbildade entreprenörer i samråd med miljökontoren säkerställer att valet blir rätt gjort!

5. Robust och enkelt
Att pumpa till bädden förbättrar funktionen och ger förutsättningar att välja den lämpligaste platsen. Den långsiktiga robustheten har förbättrats markant på senare år tack vare smarta komplement som moderna infiltrationer har. Största skillnaden mellan då och nu är den överlägsna syresättningen, vilket ”lyfter” biohuden från att täppa till markytan och växer istället uppåt i biomoduler och spridarplattor. Det innebär att livslängden på infiltrationen dubbleras eller mer – men enbart då detaljkonstruktionen är genomtänkt så att syresättningen är optimerad och säkerställd.

6. Flexibilitet
I Sverige ställs krav på hög respektive normal skyddsnivå. Markbaserad rening är lika användbar i båda fallen, men det krävs en fungerande förfällning för att fosforreduktionen ska verka. Markbaserad rening ger full flexibilitet vad gäller placering så att markförhållande och annat kan optimeras. Genom att pumpa vatten från slamavskiljaren kan höjdskillnader kompenseras. Då ventilationen genom slamavskiljare därmed bryts blir det ännu viktigare att bädden ventileras lokalt – se bild.
God ventilation är A och O.

7. Hållbarhet
Att låta naturen göra jobbet och att bibehålla vattnets kretslopp lokalt är i grunden hållbart. Modern teknik som ger en gnutta hjälp på traven minskar drastiskt storleken och djupet på bädden – och därmed mängden grävmassor som behöver schaktas. Moderna bäddar har en livslängd på 30–50 år – utan underhåll! Låg energiförbrukning, minimal driftskostnad och lång livslängd ger en mycket hållbar anläggning!

BAGA Water Technology AB
T 0455-61 61 50
E info@baga.se
Kontaktinformation
Postadress
Torskors­vägen 3
37148 Karlskrona
Besöksadress
Torskors­vägen 3
37148 Karlskrona
Region
Karlskrona
Blekinge län
Sverige
Orgnr:
556445-5557
Grundat: 1992
Anställda: 53
Välkommen till Baga Water Technology AB!

Rent vatten blir en allt viktigare fråga för många människor i dagens hårt belastade miljö. Kraven ökar från myndigheternas sida och gränsvärden skärps. Vi på BAGA har som målsättning att rena vatten på ett effektivt och driftsäkert sätt.

BAGA Water Technology AB är ett företag verksamt inom vattenhantering. Vi arbetar med forskning och utveckling och innehar ett flertal internationella patent. Detta återspeglar sig på BAGAs produkter som ligger i framkant av den tekniska utvecklingen. Vi erbjuder helhetslösningar, från projektering till färdig produkt med serviceåtagande.

BAGA erbjuder kompletta systemlösningar från projektering till leverans av färdiga anläggningar. Vi driver en omfattande produktutveckling och kan genom djup kunskap och lång erfarenhet presentera lösningar som präglas av nytänkande och enkelhet. BAGA har patenterade och driftsäkra anläggningar med den senaste tekniken inom vattenrening. Vi erbjuder också serviceåtaganden i form av olika servicekontrakt, och andra typer av uppföljningar för att ge våra kunder full trygghet. Miljötänkandet är en naturlig del av vår verksamhet. Genom detta engagemang och våra produkter kan vi alla hjälpas åt att värna om vår gemensamma miljö.

BAGA grundades 1992 och är beläget i Karlskrona, med lokalkontor i Göteborg, Norrköping Stockholm och Helsingborg.Försäljning i Norden sker genom egen personal samt samarbetspartners i Norge och Finland. Övrig försäljning sker via agenter.


Välkommen att kontakta oss!

Certifieringar

ISO 14001:2004 – ISO 9001:2008

Kontakter

Katarina Ketzénius
073-417 17 50
073-417 17 50
Reimer Rexmyr
031 – 760 76 55
Magnus Carlsson
0455-61 61 50

Filmer

Baga Technology

Baga Technology
Baga Vortech

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2020-05-26
Beijer Byggmaterial tecknar avtal med JM kring byggförnödenheterProduktionstekniska dagen 2020 blir digitalt eventAdvenica får ny order på datadioder värd 1,7 MSEK från svensk myndighetSALTO Systems fortsätter växaZinc Booster - finlir för hållbara kamaxlar och ventilerSkyLine vinner ännu ett internationellt pris - design och ergonomi är nyckelfaktorerEn ny generation kablarIndustriella gateways får sensorstödNordic Capital förvärvar Max MatthiessenPeab bygger Sundsvalls nya logistikpark Starkt första kvartal för lokalbyggandet 2020Extrema förhållanden för maskinerna på smältverk
2020-05-25
Förnyade kvalitetscertifikat för Hydroscand Special HosesWidriksson investerar i nya elfordon - på väg mot klimatneutralitetBemanningsbranschen får godkända betyg men osäkerheten är storVeidekke bygger vindkraftpark åt Stena RenewableTele2 har lanserat Sveriges första publika 5G-nätAllblästring AB förvärvar Britab ABRenta certifierar sin verk­samhet för kunder och miljöSvebio nöjda med Klimatpolitiska vägvalsutredningen men avvisar två av utredningens förslagBolt lanserar elsparkcyklar i Stockholm
2020-05-22
Technima NORDIC har utvecklat säkerhetshattar för sina aerosoler för säkrare och enklare användning28 nya Volvo hjullastare redo för tjänstgöringABB erbjuder skräddarsydda digitala verktyg och uppstartsservice i takt med att världen återvänder till arbetetSvårigheterna kring finansiering under den fjärde industriella revolutionenDanska personsökarsystem ger säkerhet och snabbare åtkomst till ramperna vid produktions- och logistikplatser.Färsk data från HubSpot visar positiva tecken på återhämtning i SverigePeanta Inventions AB ökar omsättningen med flera miljoner efter juridisk storsegerVattenfall tecknar avtal om klimatsmart fjärrvärme i London5G kommer revolutionera tillverkningsindustrin och driva digital transformation Från problem till lösning – Östersjöns alger ska förädlas till en biobaserad råvara för hygien- och rengöringsprodukter100 dagar med corona - antalet cyberhot har ökat med 33 procentKavli väljer Rejlers som helhetsleverantör av IT-tjänster
2020-05-20
Väderstad lanserar ett nytt innovativt stopphjul till TempoLyckade tester med Litiumjonbatterier Gnosjö Automatsvarvning nomineras till årets klimatprisNu lanseras Verizon Business Data Breach Investigations Report 2020 ABB Power Grids och Stena Recycling i cirkulärt samarbete kring transformatorerFörhoppningsfulla grabbar som investerar för framtidenOKQ8 hjälper Fastighetsägarna MittNords medlemmar till en grönare vardag Ohlssons är den enda certifierade aktören i Skandinavien för underhåll av hydrofilter Dränerande isolerskiva miljövarudeklarerad för ökad transparensLeica Geosystems satsar på uthyrning genom Leica RentalMirola lägger produktionen i SverigeMakita lanserar ny bilningshammare LXT®SeaTwirl får patent i USADells nya Precision Workstations: Mindre, Snabbare, CoolareAtt bygga med limträ har aldrig varit enklareProtolabs utökar kapacitet för 3D-print investerar 12 miljoner euro Tre leveransutmaningar att hantera i CoronatiderLogistic Contractor har rekryterat Johanna Kindlund som teknisk chefMätverktyg för hållbarhetsdata nu tillgängligt för IT produkter
2020-05-19
Finansierings möjlighet för Sveriges industriMagnetgripdon kan lösa uppgifter som andra lyftmetoder inte klararVälj rätt dykrörnorelems nya rullkedjor och kedjehjul boostar kedje­drivare i tunga tillämpningarSaknar du också känslan av att få gå runt på mässor och inspireras?Kommuninvest emitterar 5 miljarder kr i grön obligationPlastförpackningar hetare än någonsin! – Ny förpacknings­konferens i Malmö!Wibax säkrar tillgången till färskt dricksvattenKalmars hittills största sedumtak är på plats!Arbetskraft fördelas om för att hjälpa skogsbruk och lantbruk
Annonser