MÅNDAG 01 MARS 2021
Följ oss i sociala medier

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Varför ska man lyssna på en säljare?

Beskriver din leverantörs säljare värdet för dig av hennes produkt? Eller prutar hon med sig själv på priset för att försöka vinna en order?
Industrin och världen drivs framåt av ständigt förbättrade lösningar och nya uppfinningar. Ibland kommer en ny aktör fram med en ny lösning som förändrar spelplanen för de aktörer som använder den i sin verksamhet, det brukar ibland kallas ”disruptive technologies” eller ”distruptive innovations”. Hur skaffar sig en aktör tidigt kunskap om sådana nya tekniker, hur värderar man och hur väljer man vad att använda eller ej?

När en ny aktör kommer med en ”disruptive technology” så finns ju de gamla leverantörerna med de gamla lösningarna kvar. Dessa kommer givetvis att göra allt för att hålla kvar Er som kund, ibland genom att pruta på priset per styck för sin produkt utan att riktigt kunna beskriva kundvärdet för Er.

De företag som vill överleva idag borde vara skyldiga att söka upp och utvärdera nya tekniker och snabbt implementera de nyheter som skapar en konkurrensfördel och därmed ökad chans att vinna och få vara kvar på marknaden. Den strategiske inköparen har en viktig roll här men även ingenjörer och tekniker som kan verifiera kvalitet, funktion och miljöpåverkan liksom processansvariga som kan värdera hur helheten och flöden påverkas.

Traditionellt så har de flesta företag säljare och normalt så är det dessa som köpare har tillgång till. När du som inköpare eller ansvarig för en verksamhet skall förnya, uppgradera eller återinvestera bör du vara noga med vilken sorts leverantör du väljer, både företaget och dess representant säljaren. De bra representanterna lyssnar på era behov och vill förstå er verksamhet. De är ofta mycket kunniga på sina produkter och försöker utnyttja den kunskapen och den information Du delar med dig om Din verksamhet för att kunna föreslå den mest lämpliga lösningen för Er verksamhet.

En säljare som vet vad hon pratar om kommer att visa på vilka värden just Du erhåller med hennes lösning. Hon kommer att beskriva olika kvalitativa värden och där så är möjligt kvantifiera dessa i pengar. Det kan vara besparingar till följd av längre livslängd, minskat underhåll, snabbare trafikflöde, enklare administration eller dylikt och det kan vara ökade möjligheter till intjäning pga. bättre kvalitet, snabbare genomströmningshastighet, minskat svinn mm. Hon kan ställa detta i relation till den investering Du behöver göra genom att välja att byta till hennes lösning och hon kan hjälpa dig beräkna vilken förtjänst du gör genom ökad ROI eller minskat bundet kapital etc., mått som verkligen spelar roll för ett företag.

Säljaren som inte har koll på detta kommer nästa alltid att börja med att diskutera pris per st., något som egentligen är rätt ointressant för en verksamhet om man inte kan relatera det till t.ex. hur ofta ett sådant stycke-inköpet uppträder eller vilka effekter det har på andra kostnader eller tidsåtgång.

Kort sagt: Pris per st. är så gott som alltid ointressant! Totalkostnaden av att använda en viss lösning och den totala möjligheten att påverka bolagets nettoresultat är det som verkligen spelar roll. På engelska använder man ofta uttrycket TCO (Total Cost of Ownership).

På Tamtron tycker vi det är viktigare att erbjuda trygghet och bästa möjliga totalekonomi före lägsta pris per styck, det är vad våra säljare ägnar sin dag åt. Hur tänker Ni i Ert bolag?
Kontaktinformation

Tamtron AB

054-402 08 40
Ingen e-post
Postadress
Nattvinds­gatan 9
65221 Karlstad
Besöksadress
Nattvinds­gatan 9
65221 Karlstad
Region
Karlstad
Värmlands län
Sverige
Orgnr:
556397-9847
Grundat: 1990
Anställda: 20
Tamtron säljer och servar vågsystem för entreprenad, skog och industri.

Här finns hjullastarvåg, timmerkransvåg, markvåg, lastbilsvåg, järnvägsvåg, kranvåg. Tamtron har även tillbehör såsom backkamera, alkolås. Och självklart rikstäckande service.

Vi finns alltid inom räckhåll så hör av dig med dina funderingar. Vi lyssnar och kommer med lösningar!

Välkommen.

Certifieringar

ISO 14001:2008 – ISO 9001:2008 – ISO/IEC 17025

Kontakter

Thomas Larsson
VD
054-402 08 42
Monalisa Sjöström
054-402 08 40
Michael Karlsson
054-402 08 40
Odd Johansson
054-402 08 40
Fredric Jonsson
054-402 08 40
Sara Sturesson
031-3311011
0723-307230

Nyheter med koppling till företaget

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2021-02-17
Rikard Wiedenborg ny Affärschef Service & Reservdelar för Swecon i SverigeReparationsstation för industriell användning hos ConradDefa lanserar användar­vänlig laddkabel för extrema klimatDynatrace lanserar Cloud Automation-modul till sin Software Intelligence-plattformLängre räckvidd med kraftfulla och tysta stamkvistare från STIHLNordisk turnaround ger fördelar under oförutsägbart Corona-år
2021-02-16
Liedholms fortsätter att investeraMelin & Carlsson förvärvar Tranåsföretaget Tubex ABFa-Tec satsar på PEMA Svetsautomation från IntercutEn guide till glidstyrningar för robottillämpningarFörflytta mer till mindre kostnad med uppdaterade EC250E och EC300E från VolvoKomponenter för transport­band: sortimentet utökasTOSIBOX® lanserar nya Lock 200-serienYIT förstärker inom stadsutveckling med SpacemakerNu blir alla Harmony tryckknappar från Schneider Electric trådlösa och batterifriaNästan 90 procent av alla företag kommer att investera i NextGen-teknik till följd av COVID-19Hur påverkas medarbetarna av distansarbete?Vi har väntat på en maskin i den här storleken
2021-02-15
Hexagon lanserar R-evolution, en ny affärsenhet fokuserad på en hållbar framtidNy taxiaktör i Uppsala vill erbjuda snabba och prisvärda resorNytt Linde-försäljningsställe i KirunaMartin Evertsson ny vd för Norvatek och affärsområdeschef för Uniwater Pumping StationsNu tas nästa steg i utvecklingen av ny kärnkraft i SverigeVad gör en konstruktör på emb-papst?Arkitekt får teknisk-naturvetenskapliga fakultetens pedagogiska prisAbetong nyanställer i Falkenberg – rekordår följs upp med ytterligare satsning2020: Ett framgångsrikt år av tillväxt för arvalInbjudan till lanserings­evenemangNCC och Svenskt Vatten föreslår insatser för att modernisera Sveriges VA-system
2021-02-12
Repay Mitt AB i Köping expanderar med större lagerytor!Från transparent återvunnen ädelmetall till den finaste produkten för teknisk, industriell eller kemisk tillämpning.  Ny produktkatalog med spännande nyheter!Fulspola inte!Doosan och Hyundai Construction får samma ägareChefer tror att 5G kommer hjälpa den ekonomiska återhämtningen från COVID-19-pandeminDe okända skälen till att molnet tar över och konsekvenserna av detIvanti utser Erik Randles till ny global kanalchef SAS Institutes hackathons ska bidra till innovationer över hela världen – det startade i Norden för fyra år sedanKärleksfälgar till alla hjärtans dagHydroscand utökar sorti­mentet av spiralsugslangMECA+ i Östersund är nu en Godkänd BilverkstadKallt och torrt väder ger höga elpriserCroisette fortsätter växa inom Digital FörvaltningPonsse AB öppnar servicecenter i Uddevalla
2021-02-11
Vakuumpumpar för pneumatisktransportPOWERTEX lastsurrning – fri från Cr6+AFF/AM/AMD/AMK – Ledningsfilter i enlighet med ISO8573OLA driftsätter robot- och automationslösningar från ABB vid megafabriken för elmopeder i IndienRekordår för Combitech med kraftigt ökat resultatSå här övervinner du svårigheterna med pulverblandningLFV och Vattenfall i samarbete om den fossilfria flygplatsenFramgångar för Ouman AB trots ovanligt år: Utökad kundstock med 25 procent Veeam växte med 22 procent under 2020 då efterfrågan på moderna lösningar för dataskydd ökade bland företag av alla storlekar
2021-02-10
Cell Impact utökar maskinparken med avancerat matningssystemVi säkrar transporter och batterilivslängd i Sesam 800 sändarnaFörsta kunderna att beställa Volvos eldrivna kompaktmaskiner på bauma 2019 får sin leveransSCA deltar i stor satsning på autonom skogsföryngringNy simulator för bromssträcka förbättrar säkerheten och minskar nödvändigt robotutrymme med upp till 25 procentDynabook ansluter sig till IGEL ready-programmet som teknikpartner för klintenheterValeo förbinder sig att uppnå koldioxidneutralitet 2050Trenderna som påverkar företagen under 2021Solör satsar i Nora och levererar fossilfri fjärrvärme
Annonser