SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Vaxxa anlitar Kiwa Inspecta för kontroller av begagnade entreprenad- och lantbruksmaskiner

Fordonsauktionssajten Vaxxa har gett Kiwa Inspecta i uppdrag att genomföra statuskontroller på begagnade maskiner och fordon ute på fält.
- Det här är ytterligare ett steg mot en tryggare affär för alla våra registrerade köpare, säger Pär Larsson, VD för Vaxxa.

Vaxxa säljer objekt åt fordons- och maskinhandlare på Vaxxa.se. Nu har auktionssajten ingått ett avtal med besiktningsföretaget Kiwa Inspecta för att säkra kvaliteten på de entreprenad- och lantbruksmaskiner som säljs på sajten.

- Det är jätteviktigt att vi som partner till branschen är noga med att verifiera skador och skadekostnader, även på inbyten som aldrig når maskinhandlarens anläggning, säger Pär Larsson, VD på Vaxxa.

Statuskontrollerna kommer att ske enligt Vaxxas testprotokoll inom entreprenad och lantbruk. Lösningen har arbetats fram i samråd med maskinhandlare för att kunna hantera alla inbyten på ett så enkelt sätt som möjligt, oavsett pris och märke.

- Vi är glada över att Vaxxa har valt att anlita oss för att utföra statuskontroller. Med vår maskinkännedom och erfarenhet inom området hoppas vi kunna bidra till tryggare affärer för Vaxxas kunder, säger Jonas Axelsson, affärsområdeschef för Fastighet- och Lyftsäkerhet på Kiwa Inspecta.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-07-02
engcon tecknar strategiska avtal i JapanOKQ8 öppnar bilpool i AlingsåsMed rätt volym slår stansning allt
2024-07-01
Lär dig om vakuum­mätarens viktiga rollEffektiviteten av värmekamerorHur man förstärker delar Samuel Sollenby återvänder till OlsonsEn historia inom skärande bearbetning
2024-06-28
Kantvikars betydande roll Kompressorns roll i kylanläggningarOTTO Digital Services för systemSäkerhet med väggrindar och vägbommarNyhet i sortimentet från Western Fabrications
2024-06-27
Födelsedag 60-års Rockwell arrangerar år­ets automationshändelse Optimera kabelhanteringen Saab tecknar kontraktOKQ8 Bank har tecknat ett 3 årigt avtal
2024-06-26
XMOR® revolutionerar grävandetInga maskiner är för stora för ossTrejon lanserar CONDORÅtervunnet material möter AI ROCKWOOL bygger stenullsfabrik i Sverige