Veeam utser Gil Vega till Chief Information Security Officer - industritorget.se
TORSDAG 02 APRIL 2020
Följ oss i sociala medier

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Veeam utser Gil Vega till Chief Information Security Officer

Ny roll ska hjälpa företag att skala interna säkerhets- och efterlevnadsprocesser,.
Samt framgångsrikt navigera på den komplexa och utvecklande Cloud Data Management-marknaden, där kunder strävar efter att säkra och skydda sina kritiska data.

- Veeam® Software, det ledande företaget inom backup-lösningar för Cloud Data Management™, meddelade idag att Gil Vega har utsetts till Chief Information Security Officer (CISO). Vegas tidigare erfarenheter inkluderar tjänster som Managing Director och CISO på CME Group, Inc., samt assisterande informationschef och CISO för U.S. Department of Energy och U.S. Immigration & Customs Enforcement i Washington, DC.

Gil Vega kommer att ansvara för förankring och upprätthållande av Veeams vision och strategi för att garantera att dess informationstillgångar och lösningar är tillräckligt skyddade. Han kommer även att inneha en viktig roll för att driva strategier för att hjälpa kunder att skydda sina kritiska data över flera miljöer och säkerställa regelefterlevnad. Vega, som tidigare har haft ledande positioner inom cybersäkerhet på Department of Defense (DoD) och Intelligence Community, kommer att rapportera till Bill Largent, CEO på Veeam, och ingå i företagets verkställande ledningsgrupp.

"Data är den mest kritiska tillgången i alla organisationer, men att skydda dem mot hot – såväl externa som interna - blir alltmer komplexa," säger Bill Largent, CEO på Veeam.

”Cybersäkerhet är en av de viktigaste frågorna för företagsledare och det är därför de vänder sig till Veeam för att garantera att deras data hanteras och skyddas, oavsett placering. För att säkerställa att vi fortsätter att vara pionjär inom detta område och hjälper till att fortsätta bredda våra erbjudanden inom alla sektorer, är jag glad över att Gil har anslutit sig till vårt verkställande team. Hans erfarenhet är oöverträffad och jag vet att vi under hans ledning kommer att ta vår datasäkerhet och styrning, samt vår efterlevnads- och policystrategi, till nästa nivå för att fortsätta vara ledande i branschen.”

Med över 22 års erfarenhet är Vega en fulländad säkerhetsexpert. Innan han kom till Veeam var Vega Managing Director & CISO, med ansvar för global cybersäkerhet, teknologisk risk och efterlevnad vid CME Group Inc. i Chicago, en global finanskoncern som bl a tillhandahåller derivatprodukter och årligen hanterar 3 miljarder kontrakt värda uppskattningsvis 1 biljard dollar. Innan hans karriär inom finansiella tjänster var Vega medlem av U.S. Federal Government’s Senior Executive Service och verkade som Associate Chief Information Officer & CISO på U.S.

Department of Energy och U.S. Immigration & Customs Enforcement i Washington, DC.

"Jag är glad över att ansluta till Veeam, inte bara för att det är ledande inom Cloud Data Management, utan även för att vara i en position där jag har kunnat studera i företagets vision för vart det är på väg. Jag tror fullt och fast på att Veeam kommer fortsätta att förändra branschen," kommenterade Gil Vega, Chief Information Security Officer (CISO) på Veeam. ”Veeams DNA handlar om att leverera den ultimata kundupplevelsen och se till att data skyddas, oavsett placering. Veeams vision och strategi är oöverträffad på marknaden och har en exceptionellt solid färdplan fram till 2020 och därefter. Jag ser fram emot att leda Veeams ansträngningar för att ta intern datasäkerhet, styrning och efterlevnadsstrategi till nästa nivå. "

Vega innehar en undergraduate- och graduateexamen i Information Systems & Information Assurance från Federal Executive Institute i Charlottesville, Virginia, och är en stolt U.S Army-veteran som har deltagit i stridsuppdragen Operations Just Cause, Desert Shield och Desert Storm.

För mer information, vänligen besök www.veeam.com.

Henrik Aare | PR consultant
henrik@nlpr.se | +46 70 598 22 82
Kungsgatan 60 | 111 22 Stockholm
www.northernlinkpr.se

Kontaktinformation

Northern Link PR i Sverige AB

Postadress
Kungs­gatan 60
11122 Stockholm
Besöksadress
Kungs­gatan 60
11122 Stockholm
Region
Stockholm
Stockholms län
Sverige
Orgnr:
556834-7198
Grundat: Ej angivet
Anställda: Ej angivet
Välkommen till Northern Link PR.

Vi hjälper företag med nordiska ambitioner.
När det gäller PR och kommunikation, strävar Northern Link PR att vara det bästa valet för företag med svensk eller helt nordiska ambitioner.

Vi ser vikten av meddelanden, strategi och taktik som är nära i linje med dina affärsmål. Därför har vi etablerat kompetens inom en rad tjänster som kan utvecklas och anpassas beroende på din unika situation.

Välkommen att kontakta oss.

Kontakter

Henrik Aare
Kontaktperson
070-598 22 82

Nyheter med koppling till företaget

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2020-03-30
Det stora antalet video­möten utmanar IT-säkerheten Distansutbildning värdefullt i CoronatiderStor potential för bioenergi - branschen står redo för att levereraEntreprenad Live är positiva i orostider – “Vårt koncept håller”3D-skrivarna går varmaGPIF och Kommuninvest gör gemensam satsning på gröna obligationerSatsa på varseldrabbade – skapa snabbspår för omställningNSVA ser stora fördelar med schaktfria lednings­dragningarAnvänd telefonen som Passerkort
2020-03-27
Rototilts helautomatiska snabbfästessystem den stora snackisen under ConexpoStyrud investerar för hållbarhetFAT av RO-anläggningEmballator Melleruds Plast kraftsamlarArkitekter skriver ut skyddsutrustning till vårdpersonal i coronatiderVolkswagen fyller på med laddbara bilar för den svenska marknadenRegion Värmland väljer Steora efter lyckad utvärderingLinde & Lantmännen Agroetanol bygger ut koldioxidanläggningen Norlic i NorrköpingVattenstämman 2020 i Kalmar ställs inBilfläktar blir respiratorer när Ford samarbetar med 3M, GE Healthcare och UAWBranschens första självsugande batteridrivna vattenpumpEnergiförbättring blir elföretag
2020-03-26
Ny agentur hos LichronProblem med att få fram prototyper och små serier?Hög tid att boka reparationer och renoveringar under semesterperioden.Falun först i Sverige med Dig Assist i skolanKunskap om tryck & kvalité i varje bitLagerautomation är hetare än någonsin Descartes stärker sitt e-handelserbjudande, förvärvar PeoplevoxDescartes växlar upp i Norden – rekryterar HR-chefSå påverkas det sydsvenska näringslivet av CoronavirusetDen smarta fabrikenRädda SME-företagen - Storföretagen måste betala sina fakturor i tidSTIHL inför hemleverans av motorsågarASUS lanserar Chromebook Flip C436 i SverigeFullt fokus på hållbarhet när Klädesholmen satsar på solcellsanläggningSökte en nischverksamhet – blev lösullsentreprenör på heltidNu öppnar Würth butik i Växjö - invigningsdagar 26-27 mars!Träbyggandet ökar och Sweco skriver ramavtal med DeromeBranschens första batteridrivna rensmaskinHuawei och Deloitte i ny rapport: 5G-teknik hjälpte Kina bekämpa Coronaviruset
2020-03-25
Hållfasta tryckfjädrar i verktygsstål för höga temperaturer Säkerhet från EnglandElmia Lastbil flyttas fram till 2021Gasum ska förse Preem med förnybart marint bränsleAbsolicon står stadigt trots Coronakris​Beijer Byggmaterial släpper guide till hantverkare i hantering av Covid-19Derome expanderar mer – slår upp portarna i KarlskronaSLP gör nytt förvärv i Malmö och bygger nyttNolia Beer i Luleå flyttas till 13-14 november10 krisåtgärder för svenska småföretag och jobbFull fart på försäljning och planering inför Stora Nolia och Load Up North – vårens mässor flyttasNetOnNet möter behovet av snabba leveranser när allt fler svenskar ställer om till arbete hemifrånWeber dry renovationProduktnyhet Mars 2020 - Gruppfördelare 1"Svenska bygg- och infrastrukturprojekt anlitar Sika för bredd och kvalitetKronans Apotek kraftsamlar för att prioritera läkemedelsleveranserNu bygger Derome hotell­rummen till Sara KulturhusHydroscand investerar i rörbockningsverksamheten i HudiksvallSuccén fortsätter trots corona kris
2020-03-24
Fem stjärnor för effektiv fasningnorelems dämpare levererar rätt strukturAngående rådande situation om Coronaviruset COVID-19
Annonser