Verizon expanderar sitt internationella 5G-ekosystem med nya 5G Lab i London - industritorget.se
LÖRDAG 04 APRIL 2020
Följ oss i sociala medier

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Verizon expanderar sitt internationella 5G-ekosystem med nya 5G Lab i London

Verizon har öppnat sitt nya 5G Lab och produktionsstudio i London, företagets första 5G-anpassade anläggning, utanför USA.
Labbet, som öppnade idag, är beläget vid Verizons Mid City Place-kontor i centrala London, och erbjuder en live-miljö som aktiverats av Verizons 5G där organisationer kan utveckla och testa 5G-applikationer och upplevelser.

Verizons 5G Labs är utformade för att ge teknikinnovatörer en plats att få 5G-ekosystemet att växa. Start-ups, akademiker, företag och organisationer arbetar med Verizon i labben för att utforska gränserna med 5G-nätverkstekniken, för att tillsammans skapa nya applikationer och hårdvara och ompröva vad som är möjligt i en värld med 5G. De potentiella användarfallen innefattar att utforska hur autonoma fordon, smarta samhällen, virtuell sjukvård, smart tillverkning, det industriella Internet of Things, djupgående utbildning, AR och VR och responsiv gaming kan förstärkas med de supersnabba hastigheter, den massiva bandbredd och den låga latens som 5G för med sig.

Verizons London Lab möjliggör för företaget att dela sina upplevelser och expertis inom 5G-applikationsleverans med företag utanför USA. Organisationer som besöker Lab kan titta på existerande, levande exempel med 5G och kan också arbeta tillsammans med Verizons team för att utveckla 5G-anpassade applikationer.

”Verizon har en beprövad expertis när det kommer till att leverera 5G i USA”, sa Tami Erwin, Group CEO, Verizon Business. ”Ett av de bästa sätten att släppa lös de sanna möjligheterna med 5G är att sätta det i händerna hos innovatörer och visionärer. Vår anläggning i London gör att våra internationella kunder kan dra nytta av denna expertis allt eftersom de också syftar till att driftsätta 5G-anpassade applikationer och upplevelser”.

London Lab visar upp ett urval av 5G-anpassade användarfall över en rad olika vertikaler inklusive marknadsföring och underhållning, utbildning, tillverkning, medicin, handel, hjälpmedel och lokaler. Dessa innefattar en mobil kommandocentral, shopping med förstärkt verklighet och smarta hyllor för handeln, intelligent kapitalförvaltning och ett AR-anpassat sätt att tänka om arbetsplatsen.

Dessutom kommer Verizon att öppna en 5G-anpassad produktionsstudio i London i april 2020, som komplement till 5G Lab-anläggningen. Studion kommer att erbjuda ett utrymme där Verizon Medias varumärken, partners och kunder, kan producera högkvalitativt 3D-innehåll, inklusive virtuella och förstärkta verklighetsupplevelser med toppmoderna verktyg som t ex volumetric capture, motion capture och AR broadcast. Den 5G-anpassade studion har ett inkubatorutrymme för innovativa och kreativa företag att testa och lära sig hur de i framtiden kan skapa innehåll som drar nytta av kapaciteten med 5G och att nästintill omedelbart kunna överföra enorma datamängder.

Verizon Medias RYOT-studio har redan demonstrerat kraften bakom 5G-anpassade upplevelser, för marknadsförare och media, vid t ex FNs General Assembly 2019 Climate Action Summit och vid premiären av filmen Star Wars – Rise of Skywalker.

Guru Gowrappan, CEO, Verizon Media, säger: ”Vår 5G-studio i Los Angeles, driven av RYOTs plattform, var världens första 5G-produktionsstudio när det öppnade förra året och nu öppnar vi en ny studio i London, där vi erbjuder tillgång alla lika fantastiska verktyg och plattform för innehållsproduktion. Den nya studion i London representerar vår fortsatta hängivenhet till att ge våra kunder tillgång till experimentellt premiuminnehåll över vårt globala ekosystem av varumärken. I samband med att vi övergår från en 2D- till en 3D-innehållsmiljö erbjuder Verizon Media våra utgivare och marknadsförare tillgång till den mest medlen att distribuera detta på stor skala”.

Verizon driver redan 5G Labs i New York, Washington D.C., Cambridge, MA, San Jose, CA och Los Angeles. Företaget har även öppnat ett 5G First Responder Lab på sin Washington DC-anläggning, samt ett 5G Gaming Center vid Los Angeles-anläggningen. Verizon tillkännagav även nyligen sitt engagemang tillsammans med América Móvil, KT, Rogers, Telstra och Vodafone, i 5G Future Forum, med syfte att påskynda leveransen av 5G-lösningar och mobila lösningar som möjliggjorts av edge computing världen över.

Henrik Aare | PR consultant
henrik@nlpr.se | +46 70 598 22 82
Kungsgatan 60 | 111 22 Stockholm
www.northernlinkpr.se
Kontaktinformation

Northern Link PR i Sverige AB

Postadress
Kungs­gatan 60
11122 Stockholm
Besöksadress
Kungs­gatan 60
11122 Stockholm
Region
Stockholm
Stockholms län
Sverige
Orgnr:
556834-7198
Grundat: Ej angivet
Anställda: Ej angivet
Välkommen till Northern Link PR.

Vi hjälper företag med nordiska ambitioner.
När det gäller PR och kommunikation, strävar Northern Link PR att vara det bästa valet för företag med svensk eller helt nordiska ambitioner.

Vi ser vikten av meddelanden, strategi och taktik som är nära i linje med dina affärsmål. Därför har vi etablerat kompetens inom en rad tjänster som kan utvecklas och anpassas beroende på din unika situation.

Välkommen att kontakta oss.

Kontakter

Henrik Aare
Kontaktperson
070-598 22 82

Nyheter med koppling till företaget

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2020-03-31
Stockholmsmässan blir FältsjukhusNu lanseras Purus Corner med mattsvart sil i mönstret ChessNordprofil Byggplåt AB förvärvar grossistverksamhet i Luleå Kraftfulla gamingdatorer bidrar i kampen mot Covid-19Mercedes-Benz 8-sitsiga elbil vintertestad i SverigeStructor bidrar till vindkrafts­utbyggnaden i SverigeHallströms Verkstäder AB om Projektet Smart Industriell Modernisering JHSatsning på fossilfritt gruvbrytningssystemFyrfasen Energi och Eways krokar arm för att göra det lätt att köra elbil
2020-03-30
Vi har godkända kirurg­maskar som är CE och ISO märkta.Akutsjukhus prisat för innovativ plåtfasadLesjöfors koncernchef: ”Vår beredskap är god och vi följer utvecklingen dag för dag”Passa på innan den 6 AprilLär dig mer om DATRONs fräsverktyg Ny betydande order: DVel levererar mätutrustning till Studsvik Det stora antalet video­möten utmanar IT-säkerheten Distansutbildning värdefullt i CoronatiderStor potential för bioenergi - branschen står redo för att levereraEntreprenad Live är positiva i orostider – “Vårt koncept håller”3D-skrivarna går varmaGPIF och Kommuninvest gör gemensam satsning på gröna obligationerSatsa på varseldrabbade – skapa snabbspår för omställningNSVA ser stora fördelar med schaktfria lednings­dragningarAnvänd telefonen som Passerkort
2020-03-27
Rototilts helautomatiska snabbfästessystem den stora snackisen under ConexpoStyrud investerar för hållbarhetFAT av RO-anläggningEmballator Melleruds Plast kraftsamlarArkitekter skriver ut skyddsutrustning till vårdpersonal i coronatiderVolkswagen fyller på med laddbara bilar för den svenska marknadenRegion Värmland väljer Steora efter lyckad utvärderingLinde & Lantmännen Agroetanol bygger ut koldioxidanläggningen Norlic i NorrköpingVattenstämman 2020 i Kalmar ställs inBilfläktar blir respiratorer när Ford samarbetar med 3M, GE Healthcare och UAWBranschens första självsugande batteridrivna vattenpumpEnergiförbättring blir elföretag
2020-03-26
Ny agentur hos LichronProblem med att få fram prototyper och små serier?Hög tid att boka reparationer och renoveringar under semesterperioden.Falun först i Sverige med Dig Assist i skolanKunskap om tryck & kvalité i varje bitLagerautomation är hetare än någonsin Descartes stärker sitt e-handelserbjudande, förvärvar PeoplevoxDescartes växlar upp i Norden – rekryterar HR-chefSå påverkas det sydsvenska näringslivet av CoronavirusetDen smarta fabrikenRädda SME-företagen - Storföretagen måste betala sina fakturor i tidSTIHL inför hemleverans av motorsågarASUS lanserar Chromebook Flip C436 i SverigeFullt fokus på hållbarhet när Klädesholmen satsar på solcellsanläggningSökte en nischverksamhet – blev lösullsentreprenör på heltidNu öppnar Würth butik i Växjö - invigningsdagar 26-27 mars!Träbyggandet ökar och Sweco skriver ramavtal med DeromeBranschens första batteridrivna rensmaskinHuawei och Deloitte i ny rapport: 5G-teknik hjälpte Kina bekämpa Coronaviruset
2020-03-25
Hållfasta tryckfjädrar i verktygsstål för höga temperaturer Säkerhet från EnglandElmia Lastbil flyttas fram till 2021Gasum ska förse Preem med förnybart marint bränsleAbsolicon står stadigt trots Coronakris​Beijer Byggmaterial släpper guide till hantverkare i hantering av Covid-19Derome expanderar mer – slår upp portarna i Karlskrona
Annonser