SÖNDAG 09 MAJ 2021
Följ oss i sociala medier

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Verizon och Honda testar hur 5G kan förbättra säkerheten för uppkopplade och självkörande fordon

Honda och Verizon arbetar vid University of Michigans Mcity för att utforska hur Verizon 5G Ultra Wideband och 5G Mobile Edge Compute kan säkerställa snabb och pålitlig kommunikation mellan väginfrastruktur, fordon och fotgängare.
Testerna innefattar bl.a. Honda SAFE SWARM™, tillsammans med Verizon 5G Ultra Wideband och MEC.

Stockholm, 23 april 2021 - Genom partnerskap med University of Michigans Mcity, en testbädd för uppkopplade och självkörande fordon, samarbetar Honda och Verizon för att undersöka hur ny uppkopplad säkerhetsteknik med hjälp av 5G och Mobile edge computing (MEC) kan säkerställa snabb och pålitlig kommunikation mellan väginfrastruktur, fordon och fotgängare som delar vägen, och därmed minska kollisioner och rädda liv. Supersnabb och pålitlig dataöverföring med låg latens vid nätverkets kant (edge) är avgörande för säkerheten hos uppkopplade fordon. Verizons 5G- och MEC-plattformar tar kraften med molnet närmare fordonet, sänker latensen, erbjuder massiv bandbredd, förbättrar kommunikationen och uppkopplingen mellan förare, andra bilar, trafikljus, fotgängare och utryckningsfordon, vilket främjar hotdetektion och förebygger olyckor när sekunderna är avgörande.

Honda har sedan 2017 utvecklat teknologin SAFE SWARM™, i syfte att förverkliga ett kollisionsfritt samhälle. Med hjälp av C-V2X-kommunikation (Cell-Vehicle-to-Everything) kan Honda SAFE SWARM™ kommunicera med andra trafikanter och dela nyckelinformation som plats-, hastighets- och sensordata från fordonet. En begränsning i detta tillvägagångssätt är behovet av att utrusta varje enskilt fordon med artificiell intelligens (AI). Användningen av 5G hjälper till att flytta AI-funktionerna från fordonet till MEC, vilket minskar behovet av AI ombord på varje fordon.

“Hondas forskningssamarbete med Verizon är ett viktigt steg i våra mångåriga ansträngningsförsök för att utveckla uppkopplad fordonssäkerhetsteknik för att förverkliga vår vision om ett kollisionsfritt samhälle,” säger Ehsan Moradi Pari, Doktorand och forskningsledare vid Hondas Advanced Technology Research Division. "Även om forskningen är preliminär och ännu inte avsedd som en produktfunktion, har 5G-aktiverad fordonskommunikation och MEC potential att öka säkerheten för alla som delar på vägen."

"Möjligheten att flytta datorkraft till kanten av vårt 5G-nätverk är en grundläggande byggsten för självkörande och uppkopplade fordon, vilket hjälper bilar att kommunicera med varandra nästan i realtid och även med sensorer och kameror installerade på gator, samt med trafikljus," säger Sanyogita Shamsunder, vice president of Technology Development and 5G Labs på Verizon. ”När man tänker på att ungefär 42 000 människor dödades i bilolyckor förra året och att 94% av dessa olyckor orsakades av mänskliga fel, kan vår nya teknik, med 5G och MEC, hjälpa förare att “se” saker innan det mänskliga ögat hinner registrera och reagera, vilket hjälper till att förhindra kollisioner och rädda liv.”

Med hjälp av Verizons 5G Ultra Wideband-, MEC- och V2X-programvaruplattformar undersökte Honda och Verizon tre säkerhetsscenarier:

• Scenario för fotgängare: En fotgängare korsar en gata vid en korsning. En ankommande förare kan inte se fotgängaren på grund av en byggnad som skymmer sikten. Smarta kameror monterade i korsningen vidarebefordrar information till MEC med hjälp av 5G-nätverket. Verizons MEC- och V2X-programvaruplattformar upptäcker fotgängare och fordon, och bestämmer den exakta platsen för trafikanter som får hjälp av Verizons Hyper Precise Location-tjänster. Ett visuellt varningsmeddelande skickas sedan för att varna föraren om den potentiella risken.
• Varningsscenario för räddningsfordon: En förare kan inte se ett ankommande räddningsfordon och kan inte heller höra dess siren på grund av den höga volymen inuti fordonet. Verizons MEC- och V2X-programvara tar emot ett säkerhetsmeddelande från utryckningsfordonet och skickar ett varningsmeddelande till närliggande fordon. Föraren får en visuell varning.
• Köra mot rött-scenario: Ett fordon stannar inte vid rött ljus. Med hjälp av data från smarta kameror upptäcker MEC- och V2X-programvaran fordonet och skickar ett visuellt varningsmeddelande med rött ljus till andra fordon som närmar sig korsningen.

Varje forskningsscenario visar på potentialen med 5G och MEC att snabbt kommunicera säkerhetsmeddelanden mellan fordon och infrastruktur, vilket minskar behovet av komplex databehandling ombord på varje uppkopplat fordon. I framtiden kan denna uppkopplade fordonsteknik bidra till att självkörande fordon kommer att kunna kommunicera sömlöst.

Titta på videon från Hondas och Verizons Mcity tester.

För mer information, kontakta:
Björn Dahlgren, PR för Verizon Business via Northern Link PR
bjorn@nlpr.se
+46 76 160 37 60
Kontaktinformation

Northern Link PR i Sverige AB

Postadress
Kungs­gatan 60
11122 Stockholm
Besöksadress
Kungs­gatan 60
11122 Stockholm
Region
Stockholm
Stockholms län
Sverige
Orgnr:
556834-7198
Grundat: Ej angivet
Anställda: Ej angivet
Välkommen till Northern Link PR.

Vi hjälper företag med nordiska ambitioner.
När det gäller PR och kommunikation, strävar Northern Link PR att vara det bästa valet för företag med svensk eller helt nordiska ambitioner.

Vi ser vikten av meddelanden, strategi och taktik som är nära i linje med dina affärsmål. Därför har vi etablerat kompetens inom en rad tjänster som kan utvecklas och anpassas beroende på din unika situation.

Välkommen att kontakta oss.

Kontakter

Henrik Aare
Kontaktperson
070-598 22 82

Nyheter med koppling till företaget

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2021-04-28
Så använder Travix chattbottar för att avlasta trycket under pandeminHydroscand lanserar SlangExpress i NässjöPeab arrangerar nordisk säkerhetsdagTriss i teleskoplastare från Manitou och Scantruck AB hos Byggbröderna i Falkenberg AB
2021-04-27
ABB ska leverera lösning för gruvtruckar för att stötta Copper Mountain Minings hållbara utvecklingsmål i KanadaMontico är nu ackrediterat testcenter även inom grafisk industri.Blue Partners kundcase för Elektroautomatik i Sverige ABSchneider Electric inleder samarbete med Female Technical Engineer för ökad mångfald i branschenSBB-fastigheter stärker hållbarheten med batterifria digitala lås från iLOQNy Smart Pallet Mover från Interroll ger prestanda­ökning i tillverknings­logistikenMer säkerhet i tuffa miljöerSvenska elever sätter nytt återvinningsrekord
2021-04-26
Intercut söker maskinsäljare med starkt affärsmannaskapAtlas Copcos nya OSC för rening av kompressor­kondensat är effektiv och enkel att underhållanorelem fastställer säkerheten med spänndorn med sidklämningHon blev Årets byggkvinna 2021Den 14 april reviderades vi för en uppgradering av vårt EN 1090-godkännande till EXC3.DENIOS Webinar belyser riskerna kring brandfarlig varaEquinix förenklar för globala Azure-kunder som satsar på hybridmolnModulära datacenter nästa steg för snabbare byggenTech startup inleder samarbete med RISE - Sveriges största forskningsinstitutNy starkare serie av bits från Makita
2021-04-23
Med tanke på robotikHållbarhet i fokus när Lesjöfors rustar för tillväxtFiat Ducato- Europas bästsäljande kommersiella fordon nu med 100 % eldriftBejö AB investerar i ny svarvSuccé för studsmattor med välbalanserade svenska kvalitetsfjädrar Förbättra noggrannheten och processekonomin med våra nya dubbelskruvpumpar för lägre flödePalo Alto Networks satsar på konsulttjänster inom cybersäkerhet
2021-04-22
Rörick El. verkstad utför jobb för en av deras kärnkraftskunder. Läs om Gnosjöregionen i vårt magasinNya Blåspistoler från UnoflowABB har släppt Sheet Break PerformanceNy kvartalsrapport från Unit4 visar ökad tillväxtNya smarta serviceplugg från HydroscandAlgeco lanserar ny webbplats: ”Väldigt stolta”Merlo lyfter Skellefteås nya kulturhusiktigt att skydda kundernas data – men företagen lever inte upp till sina höga ambitionerItello byter namn till Lumera och förbereder europeisk expansion
2021-04-21
ISCAR sumocham Viktiga upphandlingarSpännande nyheter i PMHs nya sortilogFranska industrijättar bildar öppet ekosystem för smart och hållbar mobilitetDeliverect tar in 65 miljoner dollar i ny investeringsrundaSailGP seglar vidare på Oracles moln – tävlingarna blir bättre och fansen gillar detEOS ska leda vägen mot global ansvarsfull tillverkning med industriell 3D-printingSödra levererar stabilt resultat efter gynnsam prisutveckling i skuggan av pandeminLeca Tur & Retur ett nytt hållbarhetskoncept.Logistic Contractor bygger åt Swedish Logistic Property i HelsingborgÅrets Värnamo Industriexpo blir digitalt, arrangeras online den 26–27 maj
2021-04-20
Effektiva insikter för den moderna verkstadsindustrinISCAR threading handbookTacton introducerar fullständig CAD-automatisering för att eliminera manuella uppgifter i försäljnings- och teknikprocessenNya gångjärnen CFM-TR i SUPER-TeknopolymerGör din tryckluftsinstallation mer energieffektivSCAs Christian Kugge får Sundbladsfondens pris på 700 000 krRejlers tecknar nytt ramavtal med Vattenfall
2021-04-19
Rak bom omvandlar 38-tonnaren Volvo EC380E till en kompetent rivningsmaskinF-Secure: 72 % av CISO:er känner sig utmanövrerade av cyberkriminellaNCC utvecklar KY Building i Helsingfors till moderna kontorslokalerNär de anställda på Kongskilde Industries fick välja nytt CRM-system föll valet på Freshworks
Annonser