SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Vertiv går med i Sustainable Digital Infrastructure Alliance

För att hjälpa till att driva en klimatneutral digital ekonomi
Vertiv (NYSE: VRT), en global leverantör av kritisk digital infrastruktur och kontinuitetslösningar, meddelade idag att man blivit en ledande sponsor för Sustainable Digital Infrastructure Alliance (SDIA). Vertiv kommer att tillämpa sin expertis, globala räckvidd och ledande position inom flera viktiga datacenterteknologiområden för att stödja SDIA:s uppdrag att samla viktiga aktörer från hela den kritiska infrastrukturarenan för att nå hållbarhetsmål.

SDIA, som grundades 2019, är ett ideellt nätverk med mer än 65 organisationer i hela Europa och även utanför Europa, som arbetar för att påskynda övergången till hållbar digital infrastruktur. Den riktar sig till alla intressenter i det digitala ekosystemet - från energiförsörjning och datacenter till fiberoptiska nät och programvara - i syfte att främja en hållbar digital ekonomi och förverkliga deras färdplan mot en hållbar digital infrastruktur senast 2030.

Max Schulze, SDIA:s verkställande ordförande, välkomnade Vertiv till Alliansen:

– Vertivs erfarenhet och expertis inom sektorn för kritisk infrastruktur, inklusive datacenter, är väletablerad. Tillsammans kommer vi att fortsätta utveckla nya koncept och teknik för att göra klimatneutrala datacenter och digital infrastruktur till verklighet.

Giordano Albertazzi, ansvarig för Europa, Mellanöstern och Afrika (EMEA) på Vertiv, kommenterar partnerskapet med SDIA:

– För att uppnå en framgångsrik övergång till en hållbar och digital framtid krävs samarbete från en mängd olika intressenter, inklusive regeringar såväl som organisationer från energi- och teknikindustrin. Vertiv är stolta över att stödja en grupp som SDIA som kan hjälpa till att sammanföra dessa bidragsgivare och rikta in dem mot det gemensamma målet att utveckla en hållbar digital ekonomi.

Inledningsvis kommer Vertiv och SDIA att fokusera sina relationer på Europa - som för närvarande ligger i framkant när det gäller utveckling av hållbar teknik samt reglering och investeringar från myndigheter.

Vertivs medlemskap i SDIA följer liknande initiativ med organisationer som European Data Center Association (EUDCA), som Vertiv anslöt sig till 2018. Via sitt medlemskap i EUDCA hjälper Vertiv också till att bidra till utvecklingen av den nyligen tillkännagivna Climate Neutral Data Centre Pact Pakten är ett stort självregleringsinitiativ för att få moln- och datacenterindustrin att uppfylla EU-kommissionens mål för klimatneutrala datacenter senast 2030, och som stöder det bredare målet för den europeiska gröna given att göra Europa den första klimatneutrala kontinenten år 2050.

Samarbetet med SDIA är det senaste i en rad framsteg som Vertiv har gjort kring hållbarhet och den bredare ESG-arena (Environmental, Social & Governance). Vertiv släppte nyligen en serie högeffektiva produkter i EMEA, till exempel Liebert EXM2 avbrottsfri strömförsörjning (UPS), Liebert AFC växelriktade kylaggregat med låg global uppvärmningspotential (GWP) kylmedel och den innovativa Vertiv Liebert EXL S1 UPS med Dynamic Grid Support-funktion, som gör att energiintensiva industrier kan använda UPS-system på ett proaktivt sätt och stödja övergången till gröna energikällor. Eftersom intermittenta förnybara energikällor fortsätter att utmana konventionell elproduktion krävs nya energilagringstjänster för att nå hållbarhetsmål, generera intäkter och minska energiräkningar. I mars 2021 meddelade Vertiv också att det har stött den norska colocation-leverantören Green Mountain med att använda avancerad teknik för att ytterligare öka effektiviteten och hållbarheten på det som redan var bland de grönaste datacenterna i världen.

Några av samarbetsområdena mellan SDIA och Vertiv i närtid kommer att innefatta framsteg inom nätinteraktiv teknik. Medlemskapet i SDIA, som omfattar leverantörer och operatörer av datacenterteknik samt energiföretag, har goda förutsättningar att hjälpa till med utveckling och distribution av nya lösningar som kan förbättra integrationen mellan kritisk infrastruktur och energinät. För att lära dig mer om samarbetet mellan Vertiv och SDIA, gå med i panelsamtalet “How is the climate imperative stimulating innovation?” vid det kommande digitala evenemanget DCD Europe den 13 oktober 2021 klockan 11 svensk tid.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Presskontakt:
Madelene Kornfehl
Telefon: 070 658 58 85
E-post: madelene@cloudberry.se

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2021-11-18
Schneider Electric lanserar hårdvaruoberoende automationsplattformStora Ensos hållbarhets­rapport erhåller prisZebware blir partner med Wasabi HCL ska hjälpa till att förbättra Euroclears digitala landskapNimo-KG levererar 17 maskinerDachser Denmark testar transporter med HVO-dieselDQC, Endeavor och Orango byter namn till FellowmindHållbara konstruktions­material levereras till seismiskt område på Island
2021-11-17
Kvävgasframställning on-site sänker kostnaderna med nästan 300.000 kronor per årJernbro breddar sitt erbjudandeNy generation kvalitets­verktyg från Osborn InternationalVi organiserar dina kablageBioolja från befintliga värmeverkSvenska planglas­leverantören Glasgruppen fossilfri!Hållbar industri, innova­tioner och infrastrukturLär dig mer om reparbete och fallskydd på Fastighets­mässanStjärnformade fjällstugor vinner arkitekttävling för barn och ungaBillerudKorsnäs presenterar ny strategiCastrol har ingått ett femårigt tekniskt partnerskap med Williams Advanced Engineering64 procent beredda att byta jobb för hemarbete Skicka mindre luft med hållbara förpacknings­lösningarTegelgigant tar sjumilasteg på vägen mot CO2-neutral produktion
2021-11-16
MCM – högvolym­produktion med stora 4- och 5-axliga fleroperations­maskinerDENIOS miljöcontainer får toppbetyg i brand­kammartestStora Enso Biomaterials utvecklar och testar nya miljövänliga material och lösningarKrea lanserar ny tjänst för fastighetsfinansieringVerdion satsar ytterligare i NordDICTATOR på Fastighets­mässan Kista 24-25 November 2021Novedo förvärvar VentilationskontrollDEFA huvudsponsor på eCar Expo igen!Idag öppnar Microsofts hållbara datacenter i SverigeMineralvatten från istiden på flaskaEaton ger fyra råd hur industrin ska undvika ett error 404 Säkerhet och innovation i produktion för Plasman
2021-11-15
Elmia Wood återstartar med nytt fokus 2-4 juni 2022Ny Eftermarknadschef på TamtronNP Nilsson fortsätter sin satsning på egenproducerad el Storsatsar på utbildningar inom tak-och tätskikts­branschenNu ska även den tunga trafiken elektrifierasVedum utvecklar ytbehandlingenPremiär för eventveckan Tech InWest SwedenÖvergång till effektiv eldrift Stark tillväxt för miljö­tjänstföretaget Delete Gratis värme, avfuktar och torkar ut!Kaspersky lanserar centraliserad Threat Intelligence-plattform
2021-11-12
Världssuccé tack vare besöken på Elmia SubcontractorÖkad efterfrågan på våra miljötjänster Ny elektronisk flödesvakt Invigning hos VBN Components Enkel digitalisering minimerar svåra felbeslutStor framgång i marina applikationerVarför identitet är grunden till säkra hybrida IT-miljöerJungheinrich köper AMR-företaget arculus GmbHScanmaskin utökar säljkåren i Sverige!Standarder för cybersäkerhetRottneros stöttar grön innovation från Biosorbe
2021-11-11
Vassa teknikbolag skapar affärsmöjligheter för industrinStoppa damm med Mirkas dammfria lösningarVill du sänka luft­förbrukningen med 70%?Dormer Pramet utser ny koncernchef Shippeo lanserar andra upplagan av Visibility Now! Vilka krav behöver uppfyllas för brandfarlig vara?