SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Vi firar 50 år tillsammans 2022

Samarbetet skapar mervärde för våra kunder
Vi brinner för våra kunder och vår bygd!
2022 firar vi 50-årsjubileum. Då har Industriunderhåll AB funnits i 40 år och det var tio år sedan KG Mekaniska blev en del av oss. Vi är två företag som ryms i samma fastighet, men med olika verksamheter. Genom ett tätt samarbete skapar vi mervärde för våra kunder, genom kostnadseffektiva helhetslösningar. Vi erbjuder också en snabb och flexibel service, byggd på nära kundrelationer och en familjär stämning. Att ha kontakt med oss ska vara enkelt, smidigt och framförallt roligt!

Lika mycket som vi månar om våra kunder bryr vi oss om vår bygd. Vi är det största företaget på orten och ser det som självklart att bidra till den lokala utvecklingen. Vi är därför lite extra stolta över att vi 2020 startade vandrarhemmet KG SleepOver, där tanken först var att kunna erbjuda vår egen personal goda logimöjligheter. Men 2021 fick även semesterresenärer upp ögonen för KG SleepOver, vilket är otroligt glädjande. Genom att skapa liv i Karl Gustav ser vi ännu ljusare på framtiden, både för byn och för oss själva!

Ett aktivt hållbarhetsarbete
Hållbarhet går som en röd tråd inom allt vi gör. Vi har valt att fokusera på tre områden; arbetsmiljö, kund & konsument och samhälle. Till exempel verkar vi för utveckling på arbetsplatsen och sunda arbetsvillkor samt bidrar till samhällsinvesteringar i den mån vi kan och engagerar oss i det lokala samhället. För oss är det självklart att stå bakom FN:s globala mål för hållbar utveckling.

Industriunderhåll – innovativa och kundanpassade lösningar
Huvuddelen av Industriunderhålls kunder återfinns inom skogs- och träindustrin, men vi jobbar med kunder inom all typ av tung industri. Här utför vi allt från enkla montage och reparationer/underhåll till de mest avancerade. Till exempel är vi en totalpartner för våra sågverkskunder.

Men framförallt hjälper vi våra kunder från idé till verklighet, tack vare vår egen konstruktionsavdelning. Här är självklart vår gedigna kompetens och erfarenhet viktig, den hjälper oss att se flera steg framåt. Det gör att vi kan ge våra kunder smarta tips och råd om vad de bör tänka på. Tillsammans hittar vi sedan den bästa lösningen!

SL 30 – en svensktillverkad saturator med hållbart tänk
Saturatorn SL 30 har funnits på marknaden sedan 1989. Industriunderhåll har varit en del i tillverkningen ända sedan start. 2019 tog Industriunderhåll över hela konceptet kring SL 30, dvs försäljning, marknadsföring, utveckling, service, support och reservdelar. SL 30 är en anläggning att räkna med för att få halkfria vintervägar i framför allt Sverige. Vi siktar på att i framtiden även finnas på de andra nordiska marknaderna.

Försäljning av sandwichpaneler och byggplåt
Som en del i vårt koncept, att kunna erbjuda helhetslösningar, säljer vi isolerade paneler i olika utföranden och byggplåt tillsammans med vår samarbetspartner Balex Metal i Polen.

KG Mekaniska – expert på specialprodukter
I KG Mekaniskas moderna verkstad sker ingen legotillverkning. Med hög kompetens, stor flexibilitet och en rejäl dos nytänkande utvecklar vi smarta produkter som förenklar kundernas vardag.

Drillmaster
Drillmaster är en borrmast avsedd att monteras på grävmaskinens rotortilt. Det gör att man får maximal rörlighet och bästa åtkomlighet där det är trångt.

Flexcon
Flexcon kopplar automatiskt ihop lastväxlare och till exempel schaktflak med två tryckluftsledningar, utan att du ens behöver hoppa ur hytten. Svensk konstruktion och tillverkning garanterar kvalitet och funktion.

KG Mekaniskas slang- & kabelplog
Ledad frontmatad slang- och kabelplog med utmatning av märkband. Med avtagbar överdel och fäste är det lätt att placera slang och kabel i plogen. Öppen och flexibel materiallåda. Man kan plöja dubbla SRE 110 och en 75 mm slang samtidigt.

Industriunderhåll AB
Karl Gustav 143
432 69 Karl Gustav
0340-333 44
info@industriunderhall.se

KG Mekaniska AB
Karl Gustav 143
432 69 Karl Gustav
0340-331 33
info@kgmek.se
Kontaktinformation

Industriunderhåll i Kungsäter AB

Postadress
Karl Gustav 143
43269 Karl Gustav
Besöksadress
Karl Gustav 143
43269 Karl Gustav
Region
Varberg
Hallands län
Sverige
Organisationsnummer:
556214-7776
Grundat: 1982
Anställda: 15
Välkommen till Industriunderhåll i Kungsäter AB vi firar 40 år 2022 och vårt dotterbolag KG Mekaniska AB 10 år.

Som resemontörer arbetar vi mycket med service, reparationer och underhåll inom industrin främst på sågverk samt inom papper- och massaindustrin.
För att kunna serva våra kunder mer startade vi dotterbolaget KG Mekaniska AB.
Vår gemensamma slogan är " Från Idé till verklighet!"
Vi tillverkar det mesta i vår verkstad för att kunna hjälpa industriföretag som en mer helhets leverantör nästan allt inom plåt/stål och mekaniska arbeten.
Vi jobbar även med stålkonstruktionsbyggen, rivning,
flyttning av all förekommande maskinutrustning och byggnader.
Försäljning av sandwichpaneler för byggnation mm

Våra bilar är viktiga i vårt dagliga arbete. Vi har en stor bil och verktygspark.

” Vår affärsidé är att installera, underhålla och reparera maskinpark inom industrin.”

2020 Startade vi vandrarhemmet KG SleepOver i Karl Gustav.
Besök gärna vår hemsida www.kgsleepover.se

Välkommen att kontakta oss.

Senaste annonser från Industriunderhåll i Kungsäter AB

Se alla företagets 3 annonser »

Agenturer

Heinola i Sverige, Sverige
Vi har försäljnings agenturen för sågverksutrustning i Sverige och Norge

Filer

50 år

Certifieringar

AAA – FR 2000 – FR 2000 med tillägg för MVR stålbyggnader

Kontakter

Ann-Sofie Borglund.
VD/styrelse
0340-21 92 50
070-587 38 44
Kent Nilsson
Glad Pensionär men jobbar ibland/Styrelse
070-587 33 44
Tommy Nilsson
Försäljning/Resemontör/Styrelse
070-587 33 45
Börje Nilsson
Reparatör/Styrelse
070-587 33 38
Anna-Lena Jonsson
Ekonomiassistent
0340-59 55 65
Marie Segelöv
ekonomiassistent
0340-595565
Tobias Arvidsson
Verkstadschef/styrelse KG Mekaniska
0340-595561
Mikael Carlsson
Försäljning/Cadritning
0340-219253

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2022-01-13
77 entreprenadmaskiner i veckan får nytt liv genom KlaravikMolex uppdaterar din-kontaktenAhlsell tankar fossilfritt för mer hållbara fjärrtransporterIndustri påverkas av elpriser och inflation- fortsatt skärpt spelansvar för online casinoSvensk start-up främjar omställningen till grönt stålEssity först i världen med storskalig produktionFirst Stop värvar ny verkstad från stor koncernDoosan breddar sin produktportfölj med kompakthjullastareVolkswagen fördubblade de globala leveranserna av elbilar under 2021Nya papperspåsar för avfall testas i VärmlandJungheinrich bygger hel­automatiskt logistikcenter Nextbase presenterar världens första smarta bilkamera Xellas isoleringsvarumärke Multipor tar ansvar för CO2-utsläpp
2022-01-12
MGPK – Förstklassig cylinder blir ännu bättreHögpresterande fläktar med låg ljudnivå254 Volvo BM-traktorer bytte ägare på Klaravik under 2021Busch Vacuum Solutions expanderarEn säkrare, jämnare och snabbare materialhanteringNanoleaf öppnar upp stöd för Thread med HomeKitLoxam förnyar sitt Managed SD-WAN-nätverk med GTTStort intresse att etablera i KungsbackaMarknadens första helt delbara nyckel Uniwater förvärvar ABAT ABtado° förvärvar aWATTarManitou presenterar fem nya tunglyftande teleskoplastareVerktygsfritt kablage med M12 Push-Lock-kontakterHögteknologiska II-VI skalar upp sin produktion i SverigeProcurator säger nej till evighetskemikalierFranska startupen Ankorstore får enhörningsstatus Christos Selman tillträder som VD för Heco Nordiska AB
2022-01-11
Franska startupen Ankorstore får enhörningsstatus efter ny investeringsrunda på 2,5 miljarder kronorACD 220 Ex – ett kompakt processutsug för explosiva gaserTrafikverket planerar för Sveriges första permanenta elvägHett med solceller efter höstens höga elpriserNetatmo offentliggör sin första Matter-produkt
2022-01-10
Upplev Volvos maskiner i ditt vardagsrum!Atlas Copco introducerar GA VSD[S]Ultrafilter har uppdaterat sitt sortiment av tankar Pålitligt gränssnitt för blindpluggning av modulära anslutningarAcronis utser Michael Callahan till Chief Marketing OfficerThomas Concrete Group expanderarHSB Göteborg köper andelar i en av Sveriges största solcellsparkerMöt Anders Ingemarsson – månadens innovatörSödertälje Science Park uppmärksammas inom EU
2022-01-07
OilQuick Americas kickade igång 1 januari 2022!Renault visar upp mer av Nya AustralFöreningen Industrilandskap samlar berättelser digitaltTrioworld höjer hållbarhetsmåletBeijer öppnar nytt topp­modernt byggvaruhus i Haninge
2022-01-05
Mobil syrgasgeneratorSKF licensierar teknologi för återvinning av avfallsoljaKjell på Swecon siktar mot 50 år på samma arbetsplatsBrett sortiment av termo­stater och överhettnings­skydd2021 bra år för Mercedes-Benz lastbilar i SverigeZeppelin-Cat startar samarbete med Utbildning NordKapsling – nu med displayer och knappsatserEfterlängtad CT-scanner på plats på Produktionstekniskt CentrumNy VD för Swerock från årsskiftet
2022-01-04
Ni skottar väl säkert i vinter?Swecons HR-chef Paula Hernandez: "Tillsammans är vi safe@swecon"Conrad erbjuder nu kontakter från Molex