Vikten av att tänka om kring företagsbilar och fordonsflottor i den nya tiden - efter Covid-19 - industritorget.se
FREDAG 27 NOVEMBER 2020
Följ oss i sociala medier

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Vikten av att tänka om kring företagsbilar och fordonsflottor i den nya tiden - efter Covid-19

Ingen vet riktigt hur världen kommer att se ut efter pandemin, men en sak är i alla fall säker – arbetsplatserna kommer aldrig att bli desamma. Framflyttade tidsplaner, temperaturkontroller och socialt distanserade skrivbord kan bli det nya normala när de anställda väl återvänder till sina arbetsplatser.
Av: Joe Gorman, Director, UK, Irland och Norden, ChargePoint

Förmåner som syftar till att förmå de anställda att samlas och umgås, såsom t ex gemensamma kök och matsalar, kan komma att slopas, liksom många andra privilegier som kanske inte är nödvändiga i förhållande till de resultat företag vill uppnå. Ta till exempel företagsbilen, som en gång var en tilltalande förmån för många anställda. Den kan snart bli en del av det förflutna, i och med att färre pendlar till sina arbeten och de flexibla alternativen för hemarbete blir allt vanligare - eller till och med bestående.

Samma problem möter idag företag med fordonsflottor bestående av mindre eller stora lastbilar. Minskad användning innebär att många av dessa fordon är stillastående och kostar tusentals kronor i underhåll och värdeminskning, samtidigt som de genererar små eller inga intäkter till verksamheten.

Medan de anställda måste anpassa sig till denna föränderliga värld måste vagnparksansvariga ta fram nya strategier för att hålla sina fordonsflottor levande. Bilpooler, istället för enskilda, dedikerade fordon kan ge enorma kostnadsbesparingar och andra fördelar, vilket säkerställer att du investerar i en elektrifierad bilpool som är lönsam för verksamheten.

Bilpooler har länge erbjudit en möjlighet till ökad användning av fordonen i flottan. Framsteg inom mjukvarulösningar för vagnparkshantering innebär att förare numera kan boka fordon online, se vilka fordon som finns tillgängliga och när, samt reservera ett visst fordon eller en fordonstyp med ett knapptryck. Mjukvarulösningarna kan integreras med smart laddinfrastruktur, vilket gör det möjligt för förare att inte bara välja fordon som passar deras behov utan även garantera att de är fulladdade och klarar av arbetsdagens åtaganden. De vagnparksansvariga kan också vara tryggt medvetna om att om en resa blir längre än planerat eller ett fordon blir försenat, så kan systemet hantera dessa osäkerhetsfaktorer och säkerställa att andra fordon tillgängliggörs.

Företagen kan också erbjuda de anställda som tar hem sina fordon efter arbetsdagen att ladda vid bostaden och automatiskt ersätta dem för deras elanvändning. Genom roamingavtal kan företag få tillgång till över 130.000 publika laddplatser över hela Europa, vilket säkerställer att dina fordon alltid kan laddas.

Att byta ut enskilda fordon mot poolbilar, som delas mellan två eller flera anställda, kan utgöra en sömlös anpassning av de anställdas nya arbetssätt och ge betydande kostnadsbesparingar för en organisation. Genom att övergå från traditionella fordon till elbilar kan besparingarna - och andra fördelar – komma att öka ytterligare.

I takt med att batteripriserna fortsätter sjunka, förväntas kostnaden för elfordon att ligga i paritet med förbränningsmotordrivna fordon redan i början av detta decennium. Redan idag kan den verkliga kostnaden för batteridrivna elfordon vara lägre tack vare generösa incitament från regeringen, både för bilarna själva och den nödvändiga laddningsinfrastrukturen.

På tal om laddning är bränslekostnaderna betydligt lägre för elbilar jämfört med bilar med förbränningsmotor - ca tio kronor billigare per mil - vilket kan resultera i tusentals kronor i årliga besparingar.

Tack vare sina betydligt färre rörliga delar (cirka 20 stycken mot över 2000 för ett typiskt fordon med förbränningsmotor) så har elbilar också mycket lägre underhållskostnader samt bättre andrahandsvärde. I genomsnitt halverar elbilsföraren sina kostnader för service och reparationer under hela bilens livslängd, jämfört med en bil med förbränningsmotor.

Det finns även många andra sätt som organisationer kan spara pengar genom att ha utsläppsfria fordon. Förutom regeringens miljöbilsbonus på upp till 60 000 kronor för elbilar och laddhybrider, så ligger dess årliga fordonsskatt på 360 kronor, vilket är betydligt lägre än för bensin- och dieselbilar. Dessutom kan anställda som installerar en laddbox hemma få 50 % i kostnadsbidrag från Naturvårdsverket.

Att erbjuda sina anställda elektriska poolfordon kan samtidigt vara ett smart alternativ för att förbättra deras engagemang och lojalitet, samtidigt som det innebär besparingar och ger ditt varumärke en hållbarhetsimage gentemot dina kunder.

På grund av ovanstående skäl, samt andra såsom förbättrad folkhälsa, säkerhet och tystare gator, kommer (och måste) elektrifierade fordonsflottor ersätta de traditionella när den nuvarande striden mot COVID-19 väl är över och vi fortsätter den tuffa kampen mot klimatförändringarna. Även om fördelarna kan verka uppenbara för företag kan de vara ännu viktigare för samhället i stort.
Kontaktinformation

Northern Link PR i Sverige AB

Postadress
Kungs­gatan 60
11122 Stockholm
Besöksadress
Kungs­gatan 60
11122 Stockholm
Region
Stockholm
Stockholms län
Sverige
Orgnr:
556834-7198
Grundat: Ej angivet
Anställda: Ej angivet
Välkommen till Northern Link PR.

Vi hjälper företag med nordiska ambitioner.
När det gäller PR och kommunikation, strävar Northern Link PR att vara det bästa valet för företag med svensk eller helt nordiska ambitioner.

Vi ser vikten av meddelanden, strategi och taktik som är nära i linje med dina affärsmål. Därför har vi etablerat kompetens inom en rad tjänster som kan utvecklas och anpassas beroende på din unika situation.

Välkommen att kontakta oss.

Kontakter

Henrik Aare
Kontaktperson
070-598 22 82

Nyheter med koppling till företaget

2020-11-19För snäll eller för snål? Svenskarnas omfattande lösenordsdelning öppnar upp för bedragare
2020-11-18ChargePoint tillkännager integration med Apple CarPlay – Revolutionerar förarupplevelsen på en växande elbilsmarknad
2020-11-18Veeam har nu över 400 000 kunder som använder dess backup-lösningar för att skydda, hantera och frigöra sina data
2020-11-12Arvals resultat för tredje kvartalet: +7% tillväxt för den finansierade vagnparken
2020-11-05Data måste hanteras säkert även utanför datacentrets fyra väggar
2020-11-04Nordisk vind i seglen för Okta – växlar upp ytterligare i regionen
2020-11-04HCL Technologies i partnerskap med Green Datacenter
2020-11-03Vikten av att tänka om kring företagsbilar och fordonsflottor i den nya tiden - efter Covid-19
2020-10-22Verizon Business lanserar privat 5G globalt
2020-10-22Undersökning: CIO:er pressade att balansera behovet av att påskynda digital transformation i en allt mer komplex molnmiljö
2020-10-19IT-säkerhetsföretaget Mimecast: cyberkriminella utnyttjar Trump i ny bluffvåg
2020-10-15HCL Technologies lanserar 1PLMCloud för att snabba på digital transformation inom tillverkande industri
2020-10-12Endast 1 av 4 globala företag håller kortinnehavarnas betalningsuppgifter säkra
2020-10-09Veeam och Kastens datahanteringsplattform ska snabba på införande av container-baserade applikationer
2020-10-07Everest placerar HCL Technologies som ledare inom Digital Workplace Services
2020-10-07HCL och IBM utökar sin allians för att hjälpa organisationer med digital transformation
2020-10-02eeam utser sina 50 främsta EMEA-samarbetspartners och belönar dem med en Accredited Service Partner-utmärkelse

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2020-11-16
Green Cargo och Schenker AS i samarbete med ny miljösmart lösning för tempererat godsABB tar hem priset för Bästa Elnyhet för andra året i radSkarpare lösning för rakelbladProtolabs nya e-handelsplattform ger utvecklingsingenjörer ännu snabbare service och ökad flexibilitetBäst i landet på klimatförbättrad betongDesignstolen ”Straw” - en hållbar uppstickare med skandinavisk touchZert skräddarsyr utbildningar inom riskbedömning och CE-märkningPandemin har snabbat på företags resa mot “IT-kanten”
2020-11-13
Spara energi med Intelligent VakuumteknikEn bilturné på 200 mil i norr med Jörgen WedmarkNCC undertecknar kontrakt för Lisebergs nya vattenparkKrandagarna 2020 – CERTEX med som föreläsareNya online-mätningar möjliggör effektivare och mer kostnadseffektiva uppstarter.Givande dialog om Sörgraninge mångfaldsparkBolt blir Europas största mikromobilitetsleverantör nästa år – siktar på att ha 130 000 elsparkcyklar i mer än 100 städer
2020-11-12
Fullspäckat digitalt seminarium om smarta industrilösningarDigitala checklistor underlättar vardagen100 gånger kvalitet med Trygg plåtMotala Verkstad Groups verksamhet i AB Motala Verkstad utser VD för framtidenSödra lanserar Wood Solutions för växande partnerskap inom hållbart träVälkommen till ett webbinarium om Trygg plåtDe utsågs till Svealands främsta entreprenörerArvals resultat för tredje kvartalet: +7% tillväxt för den finansierade vagnparken
2020-11-11
Smart Manufacturing och Logistics & Automation Malmö ställs in på grund av pandeminDurma Fiberlaser erbjuder tre olika optionerAnimation av digital flödesvakt för vatten - PF3WB/C/S/R Nu ska södra Sveriges främsta entreprenör utsesMimecast: Tre av fyra medarbetare äventyrar företagets IT-säkerhetCTEK E-Mobility lanserar nästa generations elbilsladdare Honeywell och Vertiv satsar på hållbara datacenter
2020-11-10
Den tunnaste rotationsenheten med elektrisk bromsHälften fortsätter permittera - stora variationer hos underleverantörernaVolvo presenterar F-generationens ECR50 - enastående mångsidighet och användarvänlighetSmart vattennät hjälper Anglian Water att förebygga vattenbristBoliden Rönnskär – världsledande på metallåtervinningFörpackningsändring och ny färgkodning på Q&E-ringarNy rapport: 2,6 miljoner laddbara personbilar kan rulla på svenska vägar inom tio årJönköping Energi investerar i företaget Primrock tillsammans med fyra energibolagNy rapport pekar på behovet av hybrida molnlösningar som möjliggör kontinuerlig drift
2020-11-09
Schuchardt Maskin AB är med och skapar nästa generations teknikerTAMTRON VANN UPPHANDLING OCH FÅR INSTALLERA ÄNNU ETT RFID-SYSTEMTruckar - Vilka regler är det som gäller, och vilka risker finns det?Hanterbara förpackningar för extraktionskåp.ComboExcelsior® - en ny hoppfällbar IBC anpassad internationell logistik.Industriell Switch med fiberopikVärldens största MarTech-grupp förvärvar AI-företagSå ställer du in rätt temperatur i dina olika rum hemmaDynabook lanserar portégé x30w-j – världens lättaste evo-certifierade 13-tums hybriddator med 11:e generationens intel-processor​
2020-11-06
Stranda AB har investerat i en bäddfräsmaskin av fabrikatet MTE från Mekana Maskin AB.Flexibla kylvätskeslangar hos ElesaAssemblin är märkesoberoende och säljer även nya elmotorer av önskat fabrikat. Tvåhandsdon med extra funktioner - S-2HAND-OAX00676 Snabb montering utan verktygBAGAs styrelseordförande är Blekinges kandidat till GuldklubbanLK Systems levererar till SkiStar Lodge Hundfjället, SälenLogistiksektorn efter Brexit
2020-11-05
E-handelsjätten Komplett effektiviserar internlogistikenFramtidens fordonsindustri - behöver ny kompetensABB använder återvunnen plast i tillverkningen av lock till installationsdosorDHL uppgraderade sin terminal i TrondheimÖkad effektivitet med visuellt planeringsverktygAD Plast – superautomatiserat med förarlösa truckar
Annonser