MÅNDAG 14 JUNI 2021
Följ oss i sociala medier

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Vikten av att tänka om kring företagsbilar och fordonsflottor i den nya tiden - efter Covid-19

Ingen vet riktigt hur världen kommer att se ut efter pandemin, men en sak är i alla fall säker – arbetsplatserna kommer aldrig att bli desamma. Framflyttade tidsplaner, temperaturkontroller och socialt distanserade skrivbord kan bli det nya normala när de anställda väl återvänder till sina arbetsplatser.
Av: Joe Gorman, Director, UK, Irland och Norden, ChargePoint

Förmåner som syftar till att förmå de anställda att samlas och umgås, såsom t ex gemensamma kök och matsalar, kan komma att slopas, liksom många andra privilegier som kanske inte är nödvändiga i förhållande till de resultat företag vill uppnå. Ta till exempel företagsbilen, som en gång var en tilltalande förmån för många anställda. Den kan snart bli en del av det förflutna, i och med att färre pendlar till sina arbeten och de flexibla alternativen för hemarbete blir allt vanligare - eller till och med bestående.

Samma problem möter idag företag med fordonsflottor bestående av mindre eller stora lastbilar. Minskad användning innebär att många av dessa fordon är stillastående och kostar tusentals kronor i underhåll och värdeminskning, samtidigt som de genererar små eller inga intäkter till verksamheten.

Medan de anställda måste anpassa sig till denna föränderliga värld måste vagnparksansvariga ta fram nya strategier för att hålla sina fordonsflottor levande. Bilpooler, istället för enskilda, dedikerade fordon kan ge enorma kostnadsbesparingar och andra fördelar, vilket säkerställer att du investerar i en elektrifierad bilpool som är lönsam för verksamheten.

Bilpooler har länge erbjudit en möjlighet till ökad användning av fordonen i flottan. Framsteg inom mjukvarulösningar för vagnparkshantering innebär att förare numera kan boka fordon online, se vilka fordon som finns tillgängliga och när, samt reservera ett visst fordon eller en fordonstyp med ett knapptryck. Mjukvarulösningarna kan integreras med smart laddinfrastruktur, vilket gör det möjligt för förare att inte bara välja fordon som passar deras behov utan även garantera att de är fulladdade och klarar av arbetsdagens åtaganden. De vagnparksansvariga kan också vara tryggt medvetna om att om en resa blir längre än planerat eller ett fordon blir försenat, så kan systemet hantera dessa osäkerhetsfaktorer och säkerställa att andra fordon tillgängliggörs.

Företagen kan också erbjuda de anställda som tar hem sina fordon efter arbetsdagen att ladda vid bostaden och automatiskt ersätta dem för deras elanvändning. Genom roamingavtal kan företag få tillgång till över 130.000 publika laddplatser över hela Europa, vilket säkerställer att dina fordon alltid kan laddas.

Att byta ut enskilda fordon mot poolbilar, som delas mellan två eller flera anställda, kan utgöra en sömlös anpassning av de anställdas nya arbetssätt och ge betydande kostnadsbesparingar för en organisation. Genom att övergå från traditionella fordon till elbilar kan besparingarna - och andra fördelar – komma att öka ytterligare.

I takt med att batteripriserna fortsätter sjunka, förväntas kostnaden för elfordon att ligga i paritet med förbränningsmotordrivna fordon redan i början av detta decennium. Redan idag kan den verkliga kostnaden för batteridrivna elfordon vara lägre tack vare generösa incitament från regeringen, både för bilarna själva och den nödvändiga laddningsinfrastrukturen.

På tal om laddning är bränslekostnaderna betydligt lägre för elbilar jämfört med bilar med förbränningsmotor - ca tio kronor billigare per mil - vilket kan resultera i tusentals kronor i årliga besparingar.

Tack vare sina betydligt färre rörliga delar (cirka 20 stycken mot över 2000 för ett typiskt fordon med förbränningsmotor) så har elbilar också mycket lägre underhållskostnader samt bättre andrahandsvärde. I genomsnitt halverar elbilsföraren sina kostnader för service och reparationer under hela bilens livslängd, jämfört med en bil med förbränningsmotor.

Det finns även många andra sätt som organisationer kan spara pengar genom att ha utsläppsfria fordon. Förutom regeringens miljöbilsbonus på upp till 60 000 kronor för elbilar och laddhybrider, så ligger dess årliga fordonsskatt på 360 kronor, vilket är betydligt lägre än för bensin- och dieselbilar. Dessutom kan anställda som installerar en laddbox hemma få 50 % i kostnadsbidrag från Naturvårdsverket.

Att erbjuda sina anställda elektriska poolfordon kan samtidigt vara ett smart alternativ för att förbättra deras engagemang och lojalitet, samtidigt som det innebär besparingar och ger ditt varumärke en hållbarhetsimage gentemot dina kunder.

På grund av ovanstående skäl, samt andra såsom förbättrad folkhälsa, säkerhet och tystare gator, kommer (och måste) elektrifierade fordonsflottor ersätta de traditionella när den nuvarande striden mot COVID-19 väl är över och vi fortsätter den tuffa kampen mot klimatförändringarna. Även om fördelarna kan verka uppenbara för företag kan de vara ännu viktigare för samhället i stort.
Kontaktinformation

Northern Link PR i Sverige AB

Postadress
Kungs­gatan 60
11122 Stockholm
Besöksadress
Kungs­gatan 60
11122 Stockholm
Region
Stockholm
Stockholms län
Sverige
Orgnr:
556834-7198
Grundat: Ej angivet
Anställda: Ej angivet
Välkommen till Northern Link PR.

Vi hjälper företag med nordiska ambitioner.
När det gäller PR och kommunikation, strävar Northern Link PR att vara det bästa valet för företag med svensk eller helt nordiska ambitioner.

Vi ser vikten av meddelanden, strategi och taktik som är nära i linje med dina affärsmål. Därför har vi etablerat kompetens inom en rad tjänster som kan utvecklas och anpassas beroende på din unika situation.

Välkommen att kontakta oss.

Kontakter

Henrik Aare
Kontaktperson
070-598 22 82

Nyheter med koppling till företaget

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2021-06-03
Har du också sett fördelen med IO-Link?Serviceteknikern Emma gillar att vara ute i fältCertifierad ballåsning till Western BalvagnarHögre upplösning med nya boost-serienMicke stärker upp servicen av Merlo i Stockholms­områdetSmidig integration med kompletta verktygssystemABB stärker satsningen på att minska koldioxid­utsläppenEnormt intresse för 3D-printad elsparkcykelBosch lanserar ergonomiska excenterslipar för proffsEndress+Hauser utmanar den traditionella industrinI Trollhättan är assisten störst av alltGör en SWAPP® till mer hållbara förpackningar! Pernilla har fått en ny kollega
2021-06-02
PON Equipment bygger världens största batteri-elektriska grävmaskiner - utrustade med CEJN’s ultraFLOWEcoStruxure Micro Data Centers med IP- och NEMA-klassning är tillgängliga i EuropaNya resecentrum i Sundsvall får markvärme från LKMaterialbristen lamslår svensk industriFramtidens industriarbetare är inte mest hotad - det är fotomodellenFörvärv av kroatiska Spacva gör Bjelin till Europas största tillverkare av ekfanérNya Daily: det smarta fordonet som tar lätta transporter till nya höjderSå gör nätverksjätten Cisco sin molnresaEY:s Andreas Bliersbach med på prestigefylld listaDachser satsar på större lastutrymme
2021-06-01
Vi byter namn!Anmäl dig till vårt webbinariumBusch Vacuum Solutions nominerade till priset Rudolf Diesel Nya investeringar i TYRI:s eget EMC-laboratorium Entreprenör lanserar innovativ diskhandske med hjälp av crowdfunding Geomatikk-gruppen förvärvar finska tech-bolaget Keypro OyIgår invigdes nytt landmärke på LandvetterXL-BYGG lanserar XL-PadeltourAhlstrom-Munksjö lanserar FiltEV®
2021-05-31
Schneider Electric lanserar Easy Rack-serien i Europa Vibrationsdämpare förlänger livslängden för tunga applikationer inom bl. a sten- och gruvindustrinHem med solceller på taken från BoKlok säljstartas i Linköping!Altech breddar sortimentet av diffusionstäta anslutningsslangarNytt nätverk skall stärka europeisk edtechMakita lanserar nytt 18V multiverktygLeverans av Komatsu WA500-8 Stone Handler till Bilfrakt Bothnia AB.Hydroscand ser ett ökat intresse för att förebygga slangbrott
2021-05-28
Välkommen till vårt andra webbinarium om stållinorTraktorer för 200 miljoner kronor – försäljningen på Klaravik fortsätter att ökaEtt nytt flaggskepp bland svarvsorter bildar en ny generationNy Pneumatisk slipmaskin för smalbandNy version av ePI – uppdaterad och förbättrad design!Marknadens bredaste kedje- och kabelsortiment för robotapplikationerFlexibla produkter med hjälp av Prodtimes produktkonfiguratorStora Enso avyttrar bruk i tyska SachsenVägen till framgång byggs med en Komatsu väghyvelNy försäljningschef på LAPP Miltronic ABFantasi och gedigna material möts när Lisebergs upplevelsehotell växer framNu startar Sveriges modernaste fyllnings­anläggning för köldmediaNy VD för XL-BYGG Lundgrens i KalmarRabbalshede Kraft och Solkompaniet erbjuder investeringsfri solel
2021-05-27
SMC gillar IO-LinkIndustrilås expanderar i FrankrikeVäderstad köper USA-baserade AGCO-AMITY JV LLC. Ny lösning förenklar tidsregistrering och löneadministration för små och medelstora företagKRAUSZ väljer IBECO som exklusiv agent för HYMAX produkter även i NorgeBosch lanserar ny ergonomisk kap-/geringssåg i BITURBO-serienDet fortsätter uppåt!Arevo släpper världens första 3D-printade elsparkcykel – helt i kolfiberkomposit
Annonser