SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Viktigt att tänka på när du investerar i en ruggad dator

Datorer som klarar de tuffaste miljöerna
Att investera i en ruggad dator kan vara avgörande, särskilt för dem som arbetar under krävande förhållanden som industri, bygg, militär eller andra miljöer där tekniken utsätts för påfrestningar, som vanliga datorer inte klarar av. I artikeln kommer vi gå över ett antal övervägandena du behöver göra innan du köper en ruggad dator.

Vad är en ruggad dator?


En ruggad dator är en robust och tålig enhet designad för att klara extrema arbetsmiljöer. Dessa enheter är byggda för att klara stötar, vibrationer, damm, fukt och extrema temperaturer, vilket garanterar pålitlig prestanda i industriella, militära och utomhusapplikationer. Med tåliga skal, damm- och vattentäta egenskaper (ofta med IP-klassificering) samt stötdämpande teknik, utgör ruggade datorer oumbärliga enheter för yrkesverksamma som kräver tillförlitlig teknik i utmanande miljöer.

Faktorer att överväga innan köp


IP-klassning: IP (Ingress Protection) klassificeringen indikerar enhetens motstånd mot damm och vätska. En högre siffra, som exempelvis IP65, innebär bättre skydd mot vattenstrålar och damm.

MIL-STD: MIL-STD-standarden, utformad av det amerikanska försvarsdepartementet, sätter krav för hållbarhet och prestanda under olika påfrestningar som stötar, vibrationer och extrema temperaturer.

Robust konstruktion: En stark och hållbar konstruktion är nödvändig för att klara fall, stötar och vibrationer, typiska i krävande arbetsmiljöer.

Skärmteknologi: Skärmen bör vara lättläst i olika ljusförhållanden och kunna hantera beröring eller användning med handskar, som ofta används i tuffare miljöer. Många ruggade datorer har även solskydd för bättre synlighet utomhus.

Anslutningsmöjligheter: Se till att enheten har nödvändiga anslutningar för ditt användningsområde, inklusive USB-portar och Ethernet-anslutningar med mera.

Batteritid: Lång batteritid är viktig för användare på fältet och minskar behovet av frekvent laddning, vilket ökar enhetens mobilitet.

Temperaturtolerans: För användning i extrema temperaturer är det viktigt att enheten kan bibehålla prestanda utan avsevärd påverkan.

Vilka branscher nyttjar denna typ av datorer?


Ruggade datorer är oumbärliga inom industrier som kräver pålitlig teknik i utmanande miljöer. De används inom industri, bygg, militär, olja och gruvindustrin, jordbruk och många andra sektorer där robusta datorer behövs för att klara tuffa förhållanden.

Tactile – Rugged Solutions


Upptäck Tactiles skräddarsydda lösningar för mobila och robusta datorer. Dem är helhetsleverantörer som erbjuder kompletta lösningar med väl integrerade datorer, WLAN-installationer, mjukvara och tillbehör som fungerar sömlöst i ditt affärssystem. Kontakta Tactile idag för att diskutera dina behov och få pålitlig teknik som håller även i krävande miljöer.
Kontaktinformation
Postadress
Tryffelslingan 8
18157 Lidingö
Region
Lidingö
Stockholms län
Sverige
Organisationsnummer:
556664-6344
Grundat: 2004
Anställda: Ej angivet
Välkommen till Tactile Rugged Computers AB!

Tactile. Datorer som tål hårda tag.

De flesta datorer ”tål” kontor. Våra tål värme, kyla, stötar, vibrationer, fall mot hårda underlag och annat elände, som vanliga datorer inte kommer i närheten av. Om ditt företag arbetar inom transport, lager, hamn, återvinning, skog, bygg, livsmedel eller annan industri, har ni mycket att tjäna på Tactiles lösningar.

Tactile står för svensk kvalitet med egen tillverkning och kvalitetssäkring i Sverige. Ni kan göra besparingar på tusentals, för att inte säga tiotusentals kronor, jämfört med andra produkter på marknaden.

Tactile började tillverka egna truckdatorer för mer än femton år sedan. I dag utvecklar vi kompletta IT-lösningar i nära samarbete med våra kunder. Ju tuffare krav du ställer på förenkling och effektivisering desto mer har vi att erbjuda dig.

Välkommen att kontakta oss!

Kontakter

Niclas Hallstedt
08-500 014 50
Mats Greenhow
08-500 014 50
Mahdi Khoraman
+46 8 5000 14 50

Filmer

Tactiles VMR12A at Unibrew

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-15
Ny era av skärmaskinerSolcellsmätning och framtidens mätverktygHöj ribban med UGIMA®-XSlitsad U-formad genomföringVälj rätt tätningssats för din hydraulcylinder
2024-04-12
Varför långsammare stubbfräsar är bättre Tuffa miljöer kräver tuffa märkningarVikten av rätt montering och kapsling av chipÅtervinn dina använda blybatterierNYHET - Blixtljus 1570884
2024-04-11
Boxon i förarsätet Ständig incidenthante­ring och dåligt samarbete Kvantgenombrott 5G-router med inbyggt SIM-kortTransportfirma leder MC-återförsäljare till Europa
2024-04-10
4 fördelar med Maskinera auktionsförsäljningFördelar och funktioner för det nya vajersystemetSeiferts avfuktareNy STIHL produktions­anläggning i RumänienDåligt förberedda och övermodiga
2024-04-09
Upptäcka blixtsnabbt av­vikelser i era mätresultatTotal kabel- och kabelkedjelösningProblemfria timmar i nya hybridgrävarenLesjöfors först med SBTi-godkända klimatmålNytt från HEIDENHAIN