SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Vinnarna av Sveriges Topp20 bästa affärsidéer Region Öst

Varje år arrangerar Venture Cup tävlingen IDEA
Topp20 är evenemanget som prisar Sveriges bästa affärsidéer. Varje år arrangerar Venture Cup tävlingen IDEA som syftar till att främja entreprenörskap och lyfta bra och tidiga affärsidéer. I år kom det en bit över 150 bidrag, där samtliga bidrag har gått igenom en screening jury samt en regional jurygrupp. Till slut har fem vinnare utsetts i de fyra regionerna och tillsammans utgör de listan över Topp20 Sveriges bästa affärsidéer 2023.

Onsdagen den 6 december hade region Öst prisutdelning på The Park Södra i Stockholm. Åsa Sandberg var moderator och The Park, Potter Clarkson samt Invest Stockholm eventpartners. Fem vinnare i tävlingen IDEA 2023 gick upp på scen och tog emot pris.

Läs mer om vinnarna nedan:Agteria Biotech
Här hittar du Agteria Biotechs hemsida.
Team: Martin Blomberg

Berätta kort om er idé:
"Agteria Biotech erbjuder ett patent - pending fodertillsats som minskar metanutsläppen hos kor med 92%, och kräver endast 1 gram per ko och dag. Denna kostnadseffektiva lösning är nästan 100 gånger billigare än rödalger, vilket ger ett prisvärt och effekti vt sätt att minska jordbrukets metanutsläpp."

Vad betyder vinsten för er?
"Först och främst kul att bli uppmärksam på allt hårt jobb vi gjort hittills. Självklart är det bra att vi syns mer då vi ska ta in vår första runda i April 2024."

Safety By Cilia
Här hittar du Safety By Cilia hemsida.
Team: Cissi Nilsson, Suranjan Ottikkutti och Ada Ferngren

Berätta kort om er idé:
"Safety By Cilia är specialiserade på tillverkning av överfallslarm i form av smycken. Dessa smycken är integrerade med vår egenutvecklade App, som erbjuder en omfattande uppsättning säkerhetsfunktioner avsedda att förebygga överfall och underlätta bevisinsamling. Dessutom rymmer appen engemenskaps funktion som syftar till att ge stöd åt de som behöver hjälp och sammanföra användare."

Vad betyder vinsten för er?
"En möjlighet att sprida vårt budskap till en bredare publik. Genom ökad synlighet skulle vår App kunna nå fler människor, vilket i sin tur ökar antalet nedladdningar. Det här är så mycket mer än bara en framgång för oss–det är ett steg mot att göra hela Sverige säkrare. Vi tror på kraften av samarbete och gemenskap. Genom att synas och engagera fler människor i vår strävan efter trygghet, skapar vi en starkare och mer effektiv front mot överfall. Varje användare är en länk i kedjan, och vinsten i IDEA är en vinst för tryggheten i hela Sverige"

Chargly
Här hittar du Charglys pitch.
Team: Abdiqani Muhiydun Haji Ali, Ahmednur Abdiaziz Moallim och Abdul Matin Abdul Hamid

Berätta kort om er idé:
"Chargly är en mobilapp som ger elbilägarerealtids-information om tillgängliga laddningsstationer, bokningssystem, enkelbetalnings integration och användarvänliga funktioner för att förbättra deras laddningsupplevelse."

Vad betyder vinsten för er?
"Att vinna tävlingen validerar teamets hårda arbete och engagemang. Det ger erkännande och stöd för vår affärsidé, vilket hjälper oss att vidareutveckla och växa företaget. Vi är glada över att få hamnat på Topp-20 listan."

Controla
Här hittar du Cotrolas hemsida.
Team: Agnes Onne

Berätta kort om din idé:
"Controla ger SME:s möjlighet att enkelt hantera deras cybersäkerhet genom en allt-i-ett-lösning som förenklar och automatiserar fem kritiska cybersäkerhets-verktyg. Har man dessa tekniska lösningar minskar risken för att bli attackerad med 98%".

Vad betyder vinsten för dig?
Det känns väldigt ärofyllt att ha blivit vald till vinnare i Venture Cup IDEA 2023. All publicitet så här i uppstartsfasen är viktig! Jag ser fram emot att nätverka med de andra vinnarna och lära känna jurymedlemmarna."

YoungNest
Här hittar du YoungNests hemsida.
Team: Camilla Sandström och Nick Sandström

Berätta kort om er idé:
"En digital plattform som erbjuder vägledning inom livsfärdigheter, tillsammans med ett digitalt konsekvensspel skräddarsytt för ungdomar och unga vuxna för att stärka dem nu och förbereda dem för framtiden".

Vad betyder vinsten för er?
"Det betyder super mycket att Venture Cup är en så erkänd startups spelare idag och att få en verifiering (kvitto) från er att vi jobbar på något bra ger oss ännu mer motivation att fortsätta framåt för att stötta och hjälpa andra unga."

Joakim Johannesson
Marketing Manager
Nationellt
joakim.johannesson@venturecup.se
073 143 25 01

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-02-26
Klarar snöröjning i tuffa förhållandenSkärande verktyg för precision och effektivitetSäkerhetsoro bland svenska konsumenter Eaton lanserar DC snabb­laddare för elfordonBröderna Sjögrens Trafik firar 100 år som företag
2024-02-23
Forma framtiden med plåtbockning i 3DLuftfilterlösningar och aggregat för extrema miljöerUtforska vattenskärares mångsidighet och precisionISOBUS: En revolution för jordbruksmaskinerengcon lanserar ny storlek på markvibrator
2024-02-22
Förbättra din arbetsmiljöKvalitetssäkrade begagnade maskiner Tydlighet vid installations­märkningCarita Nero blir ny vd på KlaravikÖka effektiviteten i din tillverkningsprocess
2024-02-21
Det är viktigt att förstå termografins användbarhetFörsäkra dig om att hörseln inte tar skada vid arbetetUpptäck våra senaste produkterEn ny hydraul­cylinder eller renovera de befintliga? Mångsidiga verktyg för formning och bockning
2024-02-20
Effektiva lösningar för industriell luftkomprimeringEn väsentlig kugg i energi­försörjningens maskineriINTELLilight - Testa dig fram för bästa ljuset för stundenStranda AB har investerat i en ny bandsågautomatRätt lyftverktyg är kritiskt för effektiva lyftningar