SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Volvo EC500 markerar nästa generation

Snabbare, säkrare och mer produktiva grävmaskiner
I förra veckan på mässan CONEXPO 2023 i Las Vegas, presenterade Volvo Construction Equipment (Volvo CE) en förseriemodell av sin nya bandgrävmaskin EC500.

• EC500 är byggd med förarkomfort och säkerhet i fokus med en ny hyttdesign och ett nytt och förbättrat förargränssnitt.
• I linje med Volvos säkerhetsvision om noll olyckor är grävmaskinen utrustad med Volvo Smart View med objektidentifiering, vilket ger föraren en förbättrad realtidsvy över sin omgivning och automatiska varningar om ett hinder skulle upptäckas.
• Snabbare cykeltider och förbättrad bränsleeffektivitet hjälper kunderna att få jobbet gjort på kortare tid till en lägre kostnad.

Den förseriemodell av EC500 som visades upp på CONEXPO lättar på täcket till en ny generation av grävmaskiner, med förbättringar i hyttdesign och förargränssnitt, säkerhet och produktivitet.

EC500 är en ny 50-tons bandgrävare och den tilltänkta efterföljaren till Volvo EC480E. Maskinen lämpar sig för de allra tuffaste applikationerna, från bygg och anläggning, vägbyggen och stenbrott till landskapsarkitektur och är den idealiska partnern för Volvos dumprar A25G till A35G. Maskinen kommer att finnas tillgänglig på reglerade marknader inklusive Europa, Nordamerika och Korea.

Stephen Roy, vd för Volvo CE North America, säger: "Vi är glada över att bjuda på en första titt på vår nästa generation av grävmaskiner. Det är en förseriemodell och det kommer att finnas vissa skillnader i utseendet jämfört med den EC500 som kommer att vara tillgänglig för våra kunder, men den ger ändå en inblick i framtiden, med förbättrad säkerhet, funktion och produktivitet.

"På Volvo CE fortsätter vi att proaktivt utveckla intelligenta lösningar för att förbättra säkerheten och undvika olyckor på arbetsplatsen, så tillägget av Volvo Smart View med objektidentifiering är ytterligare ett viktigt steg mot vår nollvision för olyckor."

Designad för föraren

Den största förändringen kan ses i designen och stilen på hytten, med en ny layout och funktioner som inkluderar högupplöst Co-pilot-skärm, nyckelfri motorstart, trådbunden och trådlös smarttelefonladdning och en ny arbetslägesväljare.

Ett värdefullt nytt tillskott är Volvo Smart View med objektidentifiering som ger betydande säkerhetsfördelar. Föraren ges en god 360°-vy med ett nytt kamerasystem och nytt radardetekteringssystem som ger automatiska varningar när grävmaskinen närmar sig ett objekt, identifierar och klassificerar dem som ett föremål eller människa och låter föraren vidta åtgärder. Räcken runt maskinen tillåter att man har trepunktskontakt och en vikbar övre ledstång för transport är även de viktiga nya säkerhetsfunktioner.

Denna nästa generation av grävmaskiner är också designad för enkel åtkomst till en rad förarinställningar för att hjälpa föraren att utföra sina uppgifter snabbare, enklare och säkrare, samt öka deras prestanda och produktivitet. Dessa inkluderar appen Operator Coaching, grävsystemet Volvo Dig Assist – som innehåller en uppsättning verktyg som är utformade för att ge grävmaskinen noggrannhet genom att eliminera behovet av manuell utsättning av en arbetsplats och kontroll av djup och lutningar – och Volvo Lift Assist, allt tillgängligt via Co-Pilot-skärmen i hytten. Volvo Active Control, ett automatiserat grävsystem som är en del av Dig Assist, kommer också att finnas tillgängligt för första gången på en grävmaskin av denna storlek.

Sejong Ko, produktchef för grävmaskiner på Volvo CE North America, säger: "Med EC500 och vår nästa generation grävmaskiner använder vi ny teknik för att hjälpa föraren att arbeta mer produktivt och snabbare och konsekvent med mer precision, för att hjälpa dem att få jobbet gjort varje gång."

Snabbare cykeltider och bättre bränsleeffektivitet

Nya joysticks med elservo ger föraren ännu mer kontroll över hydraulsystemet. Hydraulpumparna kan manövreras tillsammans såväl som praktiskt taget frånkopplade, vilket gör att föraren kan kontrollera bommen utan att påverka bandhastigheten, vilket ger säkerhetsfördelar och en mjukare körning för föraren. Detta ökar också manövrerbarheten, förkortar cykeltiderna och förbättrar bränsleeffektiviteten – vilket ger högre produktivitet och prestanda.

Comfort Driver Control låter föraren manövrera maskinen framåt, bakåt och styra med joysticks. Dessutom kan varje förare ställa in sina egna hydrauliska inställningar baserat på deras preferenser och applikationen de arbetar med och spara dem i Co-Pilot så att de snabbt och enkelt kan nås vid framtida arbetspass.

Ökad drifttid och minskade underhållskostnader

Ökad kylkapacitet innebär att EC500 klarar de mest extrema väderförhållandena och grävmaskinen har längre serviceintervall – från 2 000 till 3 000 timmar – för hydraulolja och filter, vilket ger både kostnadsbesparingar tack vare minskade underhållskrav och ökad drifttid. Detta innebär att kundernas maskiner kan stanna på arbetsplatsen och fungera på bästa sätt längre med en lägre miljöpåverkan utan att kompromissa med prestanda.

Tillverkningen av EC500 påbörjas under fjärde kvartalet 2023 i Volvo CE:s bandgrävarfabrik i Changwon, Korea, och kommer därefter att finnas tillgänglig på utvalda marknader. Ytterligare modeller av denna nästa generations grävmaskin följer senare.

Fredrik Rigö
Chef Marknadskommunikation
Swecon Anläggningsmaskiner AB
fredrik.rigo@swecon.com
+46105563462
Kontaktinformation

Swecon Anläggningsmaskiner AB

Postadress
Box 55
63102 Eskilstuna
Besöksadress
Bolinder­vägen 100
63510 Eskilstuna
Region
Eskilstuna
Södermanlands län
Sverige
Organisationsnummer:
556575-1137
Grundat: 2000
Anställda: 400
Välkommen till Swecon Anläggningsmaskiner AB

Vi är återförsäljare av Volvo anläggningsmaskiner i Sverige.
Sweconkoncernen finns även representerad i de baltiska länderna samt delar av Tyskland.

Utöver Volvos produkter är Swecon även generalagent för Soosan hydraulhammare, kombinationssaxar och sorteringsgripar på den svenska marknaden.

Med ca 400 anställda och 41 serviceplatser i landet kan Swecon erbjuda dig ett komplett sortiment av anläggningsmaskiner, utrustning, reservdelar, service och support. Hos oss kan du också få hjälp med förmånlig finansiering och försäkring vid köp av en Volvo anläggningsmaskin - allt under ett tak.

Läs mer om våra tjänster, produkter, nyheter, film & kontakter längre ner i profilen.

Välkommen att kontakta oss!

Företagets tjänster/produkter

Finansiering & kreditinformation: Avbetalning, Entreprenadfinansiering, Fordonsfinansiering, Hyra, Kontokredit företag, Leasing, Maskinfinansiering
Maskiner: Försäljning: Entreprenadmaskiner, Specialmaskiner
Maskinreparationer: Akutservice, Analys/underhåll av hydraulolja, Elservice/reparation, Hydraulisk service/reparation, Mekanisk service/reparation, Renoveringar
Service, reparation & underhåll: Mekaniskt underhåll, Service, Reparation & Underhåll, Service, Reparation av Entreprenadmaskiner
Skog, Entreprenad & Lantbruksmaskiner: Försäljning: Asfalt kallfräsmaskiner, Asfaltfräsmaskiner, Asfaltläggningsmaskiner, Asfaltsmaskinstillbehör, Asfaltsskärare, Asfaltverk, Banddumprar, Bandgrävmaskiner, Dumprar, Gaffelställ, Gafflar, Gripare, Gruvtruckar, Hjulgrävmaskiner, Hjullastare, Kompakttraktorer, Krossar, Midigrävmaskiner, Minidumprar, Minigrävmaskiner, Schaktare, Silogrepar
Skopor (Planeringsskopor, Övriga skopor), Stenbrytare, Stengrep, Tiltrotatorer, Vagnar, Vägbyggnadsmaskiner, Väghyvlar, Vägvältar, Återvinningsmaskiner för asfalt
Skog, Entreprenad & Lantbruksmaskiner: Uthyrning: Asfalt kallfräsmaskiner, Asfaltfräsmaskiner, Asfaltläggningsmaskiner, Asfaltsmaskinstillbehör, Asfaltsskärare, Asfaltverk, Bandgrävmaskiner, Bandlastare, Dumprar, Gruvtruckar, Grävmaskiner, Hjulgrävmaskiner, Hjullastare, Kompaktlastare, Lastare, Midigrävmaskiner, Mindre asfaltmaskiner, Minidumprar, Minigrävmaskiner, Redskapshållare, Rivningsgrävmaskiner, Vagnar, Vibratorer, Vägbyggnadsmaskiner, Väghyvlar, Vägvältar, Återvinningsmaskiner för asfalt
Truckservice, redskap & reservdelar: Aggregat, Brandskyddskontroll, Däck & fälgar, Förarutbildning, Förebyggande underhåll, Gaffelaggregat, Gaffeltest, Gafflar, Hyttmontering, Kranarm, Reparation av AC, Reparationer, Reservdelar, Rotator, Service, Snöblad, Snöskopa, Totalunderhåll/serviceavtal
Utbildning: Grävmaskinsutbildning, Hjullastarutbildning, Kvalitetsutbildning, Truckförarutbildning, Truckutbildning

Kontakter

Fredrik Rigö
Chef Marknadskommunikation
016-42 95 00
+46702268730
Anne Bast
Presskontakt
016 54 15 906
Söderberg, Lennart Christer
VD
016-42 95 00
Britt-Marie klingborg
010 556 02 53

Filmer

Volvo L350H hjullastare - bäst har blivit bättre

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2023-05-31
Fem sätt att skydda hemmet mot inbrott i sommarSå ska AWS göra det lättare att nå AI-målen Tre nya varumärken till batterialliansen AmpShare Gör det enklare att bygga generativa AI-modellerMatts Rylander ny VD för Mal Proff i Sverige
2023-05-30
Design & ergonomi: Herman Miller kontorsstolar har alltGlobal marknadsplats för begagnade maskinerHårdhetsprovare: Vad är det och varför är det viktigt? Industriell 3D-mätning med hjälp av TBMXMandalons tips vid design av chip och sensorer
2023-05-29
Vepax: Komplett lösning för verktyg och maskinerEn lång kedja av flexibla lyftRope Access: En effektiv lösning på fågelproblemPersonskydd - en investering i säkerhetSäker truckhantering på arbetsplatsen
2023-05-26
Fallskydd från Cranemech: säkerhet på arbetsplatsen Högkvalitativa transporttankar från MPPEntreprenad och anläggningsmaskinerOmarbetade högprecisionsfräsarKongress med extra allt
2023-05-25
Gnosjö har Nordens största hydromatpark VBN Components nya maskinVad företag ska tänka på vid val av företagsabonnemangDubbade däck på hjul­lastaren ger säker snöröjningTillkännager Partner Award-vinnarna på SPHERE23