Volvos nya P8820D ABG asfaltläggare kombinerar storlek och flexibilitet - industritorget.se
LÖRDAG 04 APRIL 2020
Följ oss i sociala medier

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Volvos nya P8820D ABG asfaltläggare kombinerar storlek och flexibilitet

Den nya D-seriemodellen från Volvo Construction Equipment har en ny konstruktion och nya smarta funktioner som ökar dess tillförlitlighet och produktivitet.
Den nya P8820D ABG-läggaren från Volvo Construction Equipment (Volvo CE) siktar mot toppen inom läggningsproduktivitet. Den här 2,5-metersbaserade läggaren, som har ett tråg med hög kapacitet och en högeffektiv motor från Volvo, är en kraftfull maskin redo att ta sig an de största läggningsprojekten.

Stark och stadig – de 325 mm breda och 3 120 mm långa banden, tillsammans med den robusta ramen och komponenterna, säkerställer stabilitet och jämnhet under hela läggningsprocessen. Den här nya modellen har även en maximal läggningsbredd på 13 meter och en läggningstjocklek på upp till 300 mm. Med en trågkapacitet på 14,7 ton och en stor matartunnel kan P8820D ABG åstadkomma en produktion på 1 100 ton per timme.

Premiummotorn från Volvo är specifikt justerad för hydraulsystemets behov och kombinerar högt vridmoment vid låga varvtal för enastående prestanda och effektivitet. Bränsleförbrukningen kan minskas ytterligare med hjälp av nya intelligenta funktioner som det adaptiva ECO-läget, som anpassar motoreffekten utifrån arbetsplatsens förhållanden.

Det ger förarna den kraft som behövs för att prestera samtidigt som bullernivån hålls nere – vilket uppskattas av såväl läggningsteamet som det omgivande samhället. Isolerade komponenter i hela maskinen ger ännu större bullerminskning.

Stor betyder inte klumpig. Med en mängd tillgängliga konfigurationer går det att förbereda läggaren för en rad special-applikationer utöver asfaltläggning. Åstadkom de högsta nivåerna av förkompaktering bakom skriden vid till exempel ballastläggning eller arbete med CTB- och RCC-material (Cement-Treated Base och Roller Compacted Concrete).

Kunderna kan lita på att den här maskinen levererar enhetliga läggningsresultat. Volvos konstruktion fokuserar på kvalitet och produktion, och P8820D ABG är pålitlig dag ut och dag in, med:


• Den ökade snäckskruvsjusteringen sträcker sig från 120 mm till 200 mm, vilket möjliggör optimalt materialflöde i snäckskruvskanalen för en mängd lagertjocklekar på upp till 300 mm.
• Volvos unika automatiska hydrauliska bandspännare ökar drifttiden och sänker driftkostnaderna. Det ger mer exakt och stabil styrning, medan slitstarka bandskraporna bidrar till en jämnare ytfinish.
• Den valbara Volvopatenterade skridbelastningen säkerställer högkvalitativa resultat under hela projektet genom att förhindra att gupp bildas vid starter. Skridspännanordningen låser vridstyvheten längs hela skriden, vilket säkerställer en enhetlig angreppsvinkel över hela skridens bredd. Resultatet är en enhetlig lagertjocklek. Enastående drivkraft och drivgrepp ger optimal kraft i alla läggningssituationer.
• Läggaren är redo att användas med en mängd utjämningsutrustning – inklusive 3D-utjämning.
• Ett Soft Dock-tillval hjälper till att absorbera stötar vid dockning tack vare dämpade bärrullar, vilket håller ytkvalitetsnivån hög eftersom risken för märken bakom skriden minskar.
• Snabb och säker service. P8820D ABG har förbättrad serviceåtkomst till nödvändiga kontrollpunkter via en lucka med stor öppning på förarplattformen. Det innebär smidigt underhåll, kortare stilleståndstid och minimerade driftkostnader.

Volvo P8820D ABG är kompatibel med en rad högeffektiva skridar, beroende på verksamhetskrav och preferenser. Med Volvos snabbkopplingssystem, lösningar för speciella profiler och valbara hydraulstyrda stoppgrindar kan du lita på att Volvo levererar oslagbara läggningsresultat.

Volvos skridar bygger på årtionden av skicklig ingenjörskonst och ger bästa möjliga kvalitet, enhetlighet och jämnhet. Med läggningsbredder på upp till 13 meter kan P8820D ABG utrustas med en rad branschledande skridar som kan hantera en mängd olika material. Volvo erbjuder Variomatic-skridar och manuella skridar för P8820D ABG. Volvos Variomatic-skridar har åtta styrrör, fyra för varje hydraulförlängning, som bidrar till en enhetligt och jämnt kompakterad yta. I fråga om användning kan VB79- och VB78-skridar användas på samma arbetsplats, men VB79-skridar har större potential när speciella kronprofiler ska göras eller vid specifika dräneringskrav. De ställbara skridarna har två ytterligare ledade sektioner och är justerbara uppåt och nedåt med 10 % (5,7 grader), vilket möjliggör smidigare läggning av oregelbundna profiler, mindre materialåtgång och till lägre kostnad.

När det gäller att uppnå önskad måldensitet för materialet kan du lita på Volvos specialkonstruerade stampknivar. Beroende på tillämpning och förhållanden kan du välja mellan skridar med enkel eller dubbel stampkniv för att säkerställa en jämn, enhetlig yta. Volvos system med dubbla stampknivar säkerställer branschens högsta förkompaktering.

Tack vare Volvos unika kopplingssystem kan skridarna bytas effektivt och säkert – på så lite som 55 minuter – och utan att några specialverktyg behövs. Dessutom eliminerar den valbara hydraulstyrningen av stoppgrindarna – som är integrerad i skridpanelen – behovet av besvärliga manuella justeringar. Det garanterar en ren sidofinish och håller förarna på säkert avstånd från trafiken. För ännu större förarkomfort och mångsidighet är de hydrauliska stoppgrindarna försedda med en Power Float-funktion.

Volvos läggare är kända i branschen för att ha bästa möjliga förarkomfort, och P8820D ABG erbjuder förarna komfortabla, säkra och produktiva arbetspass, med reglage som är lätta att använda, utmärkt sikt, intelligenta funktioner och en rymlig plattform

Med EPM3-systemet (Electronic Paver Management) får föraren full kontroll. Alla knappar är konsoliderade i styrsystemet och ordnade för smidig användning – med bakgrundsbelysning för körning i mörker. EPM3 har integrerade funktioner som till exempel en inställningshanterare, som lagrar anpassade inställningar för enskilda projekt för att säkerställa enhetlig läggningskvalitet i varje jobb, och en hanterare för serviceintervall som uppmärksammar föraren på nödvändigt eller schemalagt underhåll. Och det är inte allt. När det gäller smarta funktioner är P8820D ABG ett geni.

Med Pave Assist, som drivs av Volvo Co-Pilot, får du en kraftfull uppsättning digitala verktyg, inklusive Material Manager (beläggningsdator), Thermal Profiling (värmekameror) och Weather View (väderprognos), som är utformade för att underlätta förarens arbete, dokumentera läggningsprocessen och öka ytkvaliteten.

Läggningseffektiviteten ökas även med valbara Smart Dock – fjärrstyrda ljusramper ger lastbilsförare visuella signaler, så att de kan närma sig och lossa lasten i läggarens tråg så säkert och effektivt som möjligt. Det ger mindre störningar i materialförsörjningen, mindre materialspill och en mer enhetlig ytkvalitet.

Äntligen har förarna nu fri sikt från förarplattformen tack vare den plana motorhuvskonstruktionen och mindre elskåpen. Sikten förbättras ytterligare av de glasade områdena på plattformens sidor, det utskjutbara sätet och närfältsspeglarna för sikt åt sidorna. Sex arbetsstrålkastare som standard och valbara belysningssatser ökar säkerheten ännu mer vid arbete i mörker, medan välkomstbelysningen tänder plattformen i tre minuter efter att huvudströmbrytaren slås på eller tändningen stängs av. Efter arbetspassets slut kan förarna förvara läggningspanelen, skridkonsolen och verktygslådan i maskinen och lämna platsen tomhänta tack vare nya förvaringsutrymmen – och för ännu större bekvämlighet är allt låsbart med tändningsnyckeln.

Större och bättre än tidigare – P8820D ABG lär bli läggarförarnas förstahandsval.

Svante Bodare
Produktspecialist väganläggningsmaskiner
svante.bodare@swecon.com
+46105563472
Kontaktinformation
Postadress
Box 55
63102 Eskilstuna
Besöksadress
Bolinder­vägen 100
63510 Eskilstuna
Region
Eskilstuna
Södermanlands län
Sverige
Orgnr:
556575-1137
Grundat: 2000
Anställda: 400
Välkommen till Swecon Anläggningsmaskiner AB

Vi är återförsäljare av Volvo anläggningsmaskiner i Sverige.
Sweconkoncernen finns även representerad i de baltiska länderna samt delar av Tyskland.

Utöver Volvos produkter är Swecon även generalagent för Soosan hydraulhammare, kombinationssaxar och sorteringsgripar på den svenska marknaden.

Med ca 400 anställda och 41 serviceplatser i landet kan Swecon erbjuda dig ett komplett sortiment av anläggningsmaskiner, utrustning, reservdelar, service och support. Hos oss kan du också få hjälp med förmånlig finansiering och försäkring vid köp av en Volvo anläggningsmaskin - allt under ett tak.

Läs mer om våra tjänster, produkter, nyheter, film & kontakter längre ner i profilen.

Välkommen att kontakta oss!

Företagets tjänster/produkter

Finansiering & kreditinformation: Avbetalning, Entreprenadfinansiering, Fordonsfinansiering, Hyra, Kontokredit företag, Leasing, Maskinfinansiering
Maskiner: Försäljning: Entreprenadmaskiner, Specialmaskiner
Maskinreparationer: Akutservice, Analys/underhåll av hydraulolja, Elservice/reparation, Hydraulisk service/reparation, Mekanisk service/reparation, Renoveringar
Service, reparation & underhåll: Mekaniskt underhåll, Service, Reparation & Underhåll, Service, Reparation av Entreprenadmaskiner
Skog, Entreprenad & Lantbruksmaskiner: Försäljning: Asfalt kall fräsmaskiner, Asfaltfräsmaskiner, Asfaltläggningsmaskiner, Asfalts maskins tillbehör, Asfalts skärare, Asfaltverk, Banddumprar, Bandgrävmaskiner, Dumprar, Gaffelställ, Gafflar, Gripare, Gruvtruckar, Hjulgrävmaskiner, Hjullastare, Kompakttraktorer, Krossar, Midigrävmaskiner, Minidumprar, Minigrävmaskiner, Planeringsskopor, Schaktare, Silogrepar, Skopor, Stenbrytare, Stengrep, Tiltrotatorer, Vagnar, Vägbyggnadsmaskiner, Väghyvlar, Vägvältar, Återvinningsmaskiner för asfalt
Skog, Entreprenad & Lantbruksmaskiner: Uthyrning: Asfalt kall fräsmaskiner, Asfaltfräsmaskiner, Asfaltläggningsmaskiner, Asfalts maskins tillbehör, Asfalts skärare, Asfaltverk, Bandgrävmaskiner, Bandlastare, Dumprar, Gruvtruckar, Grävmaskiner, Hjulgrävmaskiner, Hjullastare, Kompaktlastare, Lastare, Midigrävmaskiner, Mindre asfaltmaskiner, Minidumprar, Minigrävmaskiner, Redskapshållare, Rivningsgrävmaskiner, Vagnar, Vibratorer, Vägbyggnadsmaskiner, Väghyvlar, Vägvältar, Återvinningsmaskiner för asfalt
Truckservice, redskap & reservdelar: Aggregat, Brandskyddskontroll, Däck & fälgar, Förarutbildning, Förebyggande underhåll, Gaffelaggregat, Gaffeltest, Gafflar, Hyttmontering, Kranarm, Reparation av AC, Reparationer, Reservdelar, Rotator, Service, Snöblad, Snöskopa, Totalunderhåll/serviceavtal
Utbildning: Grävmaskinsutbildning, Hjullastarutbildning, Kvalitetsutbildning, Truckförarutbildning, Truckutbildning

Kontakter

Fredrik Rigö
Chef Marknadskommunikation
016-42 95 00
+46702268730
Anne Bast
Presskontakt
016 54 15 906
Söderberg, Lennart Christer
VD
016-42 95 00

Nyheter med koppling till företaget

Filmer

Volvo L350H hjullastare - bäst har blivit bättre

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2020-03-31
Stockholmsmässan blir FältsjukhusNu lanseras Purus Corner med mattsvart sil i mönstret ChessNordprofil Byggplåt AB förvärvar grossistverksamhet i Luleå Kraftfulla gamingdatorer bidrar i kampen mot Covid-19Mercedes-Benz 8-sitsiga elbil vintertestad i SverigeStructor bidrar till vindkrafts­utbyggnaden i SverigeHallströms Verkstäder AB om Projektet Smart Industriell Modernisering JHSatsning på fossilfritt gruvbrytningssystemFyrfasen Energi och Eways krokar arm för att göra det lätt att köra elbil
2020-03-30
Vi har godkända kirurg­maskar som är CE och ISO märkta.Akutsjukhus prisat för innovativ plåtfasadLesjöfors koncernchef: ”Vår beredskap är god och vi följer utvecklingen dag för dag”Passa på innan den 6 AprilLär dig mer om DATRONs fräsverktyg Ny betydande order: DVel levererar mätutrustning till Studsvik Det stora antalet video­möten utmanar IT-säkerheten Distansutbildning värdefullt i CoronatiderStor potential för bioenergi - branschen står redo för att levereraEntreprenad Live är positiva i orostider – “Vårt koncept håller”3D-skrivarna går varmaGPIF och Kommuninvest gör gemensam satsning på gröna obligationerSatsa på varseldrabbade – skapa snabbspår för omställningNSVA ser stora fördelar med schaktfria lednings­dragningarAnvänd telefonen som Passerkort
2020-03-27
Rototilts helautomatiska snabbfästessystem den stora snackisen under ConexpoStyrud investerar för hållbarhetFAT av RO-anläggningEmballator Melleruds Plast kraftsamlarArkitekter skriver ut skyddsutrustning till vårdpersonal i coronatiderVolkswagen fyller på med laddbara bilar för den svenska marknadenRegion Värmland väljer Steora efter lyckad utvärderingLinde & Lantmännen Agroetanol bygger ut koldioxidanläggningen Norlic i NorrköpingVattenstämman 2020 i Kalmar ställs inBilfläktar blir respiratorer när Ford samarbetar med 3M, GE Healthcare och UAWBranschens första självsugande batteridrivna vattenpumpEnergiförbättring blir elföretag
2020-03-26
Ny agentur hos LichronProblem med att få fram prototyper och små serier?Hög tid att boka reparationer och renoveringar under semesterperioden.Falun först i Sverige med Dig Assist i skolanKunskap om tryck & kvalité i varje bitLagerautomation är hetare än någonsin Descartes stärker sitt e-handelserbjudande, förvärvar PeoplevoxDescartes växlar upp i Norden – rekryterar HR-chefSå påverkas det sydsvenska näringslivet av CoronavirusetDen smarta fabrikenRädda SME-företagen - Storföretagen måste betala sina fakturor i tidSTIHL inför hemleverans av motorsågarASUS lanserar Chromebook Flip C436 i SverigeFullt fokus på hållbarhet när Klädesholmen satsar på solcellsanläggningSökte en nischverksamhet – blev lösullsentreprenör på heltidNu öppnar Würth butik i Växjö - invigningsdagar 26-27 mars!Träbyggandet ökar och Sweco skriver ramavtal med DeromeBranschens första batteridrivna rensmaskinHuawei och Deloitte i ny rapport: 5G-teknik hjälpte Kina bekämpa Coronaviruset
2020-03-25
Hållfasta tryckfjädrar i verktygsstål för höga temperaturer Säkerhet från EnglandElmia Lastbil flyttas fram till 2021Gasum ska förse Preem med förnybart marint bränsleAbsolicon står stadigt trots Coronakris​Beijer Byggmaterial släpper guide till hantverkare i hantering av Covid-19Derome expanderar mer – slår upp portarna i Karlskrona
Annonser