TISDAG 18 FEBRUARI 2020

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Volvos nya P8820D ABG asfaltläggare kombinerar storlek och flexibilitet

Den nya D-seriemodellen från Volvo Construction Equipment har en ny konstruktion och nya smarta funktioner som ökar dess tillförlitlighet och produktivitet.
Den nya P8820D ABG-läggaren från Volvo Construction Equipment (Volvo CE) siktar mot toppen inom läggningsproduktivitet. Den här 2,5-metersbaserade läggaren, som har ett tråg med hög kapacitet och en högeffektiv motor från Volvo, är en kraftfull maskin redo att ta sig an de största läggningsprojekten.

Stark och stadig – de 325 mm breda och 3 120 mm långa banden, tillsammans med den robusta ramen och komponenterna, säkerställer stabilitet och jämnhet under hela läggningsprocessen. Den här nya modellen har även en maximal läggningsbredd på 13 meter och en läggningstjocklek på upp till 300 mm. Med en trågkapacitet på 14,7 ton och en stor matartunnel kan P8820D ABG åstadkomma en produktion på 1 100 ton per timme.

Premiummotorn från Volvo är specifikt justerad för hydraulsystemets behov och kombinerar högt vridmoment vid låga varvtal för enastående prestanda och effektivitet. Bränsleförbrukningen kan minskas ytterligare med hjälp av nya intelligenta funktioner som det adaptiva ECO-läget, som anpassar motoreffekten utifrån arbetsplatsens förhållanden.

Det ger förarna den kraft som behövs för att prestera samtidigt som bullernivån hålls nere – vilket uppskattas av såväl läggningsteamet som det omgivande samhället. Isolerade komponenter i hela maskinen ger ännu större bullerminskning.

Stor betyder inte klumpig. Med en mängd tillgängliga konfigurationer går det att förbereda läggaren för en rad special-applikationer utöver asfaltläggning. Åstadkom de högsta nivåerna av förkompaktering bakom skriden vid till exempel ballastläggning eller arbete med CTB- och RCC-material (Cement-Treated Base och Roller Compacted Concrete).

Kunderna kan lita på att den här maskinen levererar enhetliga läggningsresultat. Volvos konstruktion fokuserar på kvalitet och produktion, och P8820D ABG är pålitlig dag ut och dag in, med:


• Den ökade snäckskruvsjusteringen sträcker sig från 120 mm till 200 mm, vilket möjliggör optimalt materialflöde i snäckskruvskanalen för en mängd lagertjocklekar på upp till 300 mm.
• Volvos unika automatiska hydrauliska bandspännare ökar drifttiden och sänker driftkostnaderna. Det ger mer exakt och stabil styrning, medan slitstarka bandskraporna bidrar till en jämnare ytfinish.
• Den valbara Volvopatenterade skridbelastningen säkerställer högkvalitativa resultat under hela projektet genom att förhindra att gupp bildas vid starter. Skridspännanordningen låser vridstyvheten längs hela skriden, vilket säkerställer en enhetlig angreppsvinkel över hela skridens bredd. Resultatet är en enhetlig lagertjocklek. Enastående drivkraft och drivgrepp ger optimal kraft i alla läggningssituationer.
• Läggaren är redo att användas med en mängd utjämningsutrustning – inklusive 3D-utjämning.
• Ett Soft Dock-tillval hjälper till att absorbera stötar vid dockning tack vare dämpade bärrullar, vilket håller ytkvalitetsnivån hög eftersom risken för märken bakom skriden minskar.
• Snabb och säker service. P8820D ABG har förbättrad serviceåtkomst till nödvändiga kontrollpunkter via en lucka med stor öppning på förarplattformen. Det innebär smidigt underhåll, kortare stilleståndstid och minimerade driftkostnader.

Volvo P8820D ABG är kompatibel med en rad högeffektiva skridar, beroende på verksamhetskrav och preferenser. Med Volvos snabbkopplingssystem, lösningar för speciella profiler och valbara hydraulstyrda stoppgrindar kan du lita på att Volvo levererar oslagbara läggningsresultat.

Volvos skridar bygger på årtionden av skicklig ingenjörskonst och ger bästa möjliga kvalitet, enhetlighet och jämnhet. Med läggningsbredder på upp till 13 meter kan P8820D ABG utrustas med en rad branschledande skridar som kan hantera en mängd olika material. Volvo erbjuder Variomatic-skridar och manuella skridar för P8820D ABG. Volvos Variomatic-skridar har åtta styrrör, fyra för varje hydraulförlängning, som bidrar till en enhetligt och jämnt kompakterad yta. I fråga om användning kan VB79- och VB78-skridar användas på samma arbetsplats, men VB79-skridar har större potential när speciella kronprofiler ska göras eller vid specifika dräneringskrav. De ställbara skridarna har två ytterligare ledade sektioner och är justerbara uppåt och nedåt med 10 % (5,7 grader), vilket möjliggör smidigare läggning av oregelbundna profiler, mindre materialåtgång och till lägre kostnad.

När det gäller att uppnå önskad måldensitet för materialet kan du lita på Volvos specialkonstruerade stampknivar. Beroende på tillämpning och förhållanden kan du välja mellan skridar med enkel eller dubbel stampkniv för att säkerställa en jämn, enhetlig yta. Volvos system med dubbla stampknivar säkerställer branschens högsta förkompaktering.

Tack vare Volvos unika kopplingssystem kan skridarna bytas effektivt och säkert – på så lite som 55 minuter – och utan att några specialverktyg behövs. Dessutom eliminerar den valbara hydraulstyrningen av stoppgrindarna – som är integrerad i skridpanelen – behovet av besvärliga manuella justeringar. Det garanterar en ren sidofinish och håller förarna på säkert avstånd från trafiken. För ännu större förarkomfort och mångsidighet är de hydrauliska stoppgrindarna försedda med en Power Float-funktion.

Volvos läggare är kända i branschen för att ha bästa möjliga förarkomfort, och P8820D ABG erbjuder förarna komfortabla, säkra och produktiva arbetspass, med reglage som är lätta att använda, utmärkt sikt, intelligenta funktioner och en rymlig plattform

Med EPM3-systemet (Electronic Paver Management) får föraren full kontroll. Alla knappar är konsoliderade i styrsystemet och ordnade för smidig användning – med bakgrundsbelysning för körning i mörker. EPM3 har integrerade funktioner som till exempel en inställningshanterare, som lagrar anpassade inställningar för enskilda projekt för att säkerställa enhetlig läggningskvalitet i varje jobb, och en hanterare för serviceintervall som uppmärksammar föraren på nödvändigt eller schemalagt underhåll. Och det är inte allt. När det gäller smarta funktioner är P8820D ABG ett geni.

Med Pave Assist, som drivs av Volvo Co-Pilot, får du en kraftfull uppsättning digitala verktyg, inklusive Material Manager (beläggningsdator), Thermal Profiling (värmekameror) och Weather View (väderprognos), som är utformade för att underlätta förarens arbete, dokumentera läggningsprocessen och öka ytkvaliteten.

Läggningseffektiviteten ökas även med valbara Smart Dock – fjärrstyrda ljusramper ger lastbilsförare visuella signaler, så att de kan närma sig och lossa lasten i läggarens tråg så säkert och effektivt som möjligt. Det ger mindre störningar i materialförsörjningen, mindre materialspill och en mer enhetlig ytkvalitet.

Äntligen har förarna nu fri sikt från förarplattformen tack vare den plana motorhuvskonstruktionen och mindre elskåpen. Sikten förbättras ytterligare av de glasade områdena på plattformens sidor, det utskjutbara sätet och närfältsspeglarna för sikt åt sidorna. Sex arbetsstrålkastare som standard och valbara belysningssatser ökar säkerheten ännu mer vid arbete i mörker, medan välkomstbelysningen tänder plattformen i tre minuter efter att huvudströmbrytaren slås på eller tändningen stängs av. Efter arbetspassets slut kan förarna förvara läggningspanelen, skridkonsolen och verktygslådan i maskinen och lämna platsen tomhänta tack vare nya förvaringsutrymmen – och för ännu större bekvämlighet är allt låsbart med tändningsnyckeln.

Större och bättre än tidigare – P8820D ABG lär bli läggarförarnas förstahandsval.

Svante Bodare
Produktspecialist väganläggningsmaskiner
svante.bodare@swecon.com
+46105563472
Kontaktinformation
Postadress
Box 55
63102 Eskilstuna
Besöksadress
Bolinder­vägen 100
63510 Eskilstuna
Region
Eskilstuna
Södermanlands län
Sverige
Orgnr:
556575-1137
Grundat: 2000
Anställda: 400
Välkommen till Swecon Anläggningsmaskiner AB

Vi är återförsäljare av Volvo anläggningsmaskiner i Sverige.
Sweconkoncernen finns även representerad i de baltiska länderna samt delar av Tyskland.

Utöver Volvos produkter är Swecon även generalagent för Soosan hydraulhammare, kombinationssaxar och sorteringsgripar på den svenska marknaden.

Med ca 400 anställda och 41 serviceplatser i landet kan Swecon erbjuda dig ett komplett sortiment av anläggningsmaskiner, utrustning, reservdelar, service och support. Hos oss kan du också få hjälp med förmånlig finansiering och försäkring vid köp av en Volvo anläggningsmaskin - allt under ett tak.

Läs mer om våra tjänster, produkter, nyheter, film & kontakter längre ner i profilen.

Välkommen att kontakta oss!

Företagets tjänster/produkter

Finansiering & kreditinformation: Avbetalning, Entreprenadfinansiering, Fordonsfinansiering, Hyra, Kontokredit företag, Leasing, Maskinfinansiering
Maskiner: Försäljning: Entreprenadmaskiner, Specialmaskiner
Maskinreparationer: Akutservice, Analys/underhåll av hydraulolja, Elservice/reparation, Hydraulisk service/reparation, Mekanisk service/reparation, Renoveringar
Service, reparation & underhåll: Mekaniskt underhåll, Service, Reparation & Underhåll, Service, Reparation av Entreprenadmaskiner
Skog, Entreprenad & Lantbruksmaskiner: Försäljning: Asfalt kall fräsmaskiner, Asfaltfräsmaskiner, Asfaltläggningsmaskiner, Asfalts maskins tillbehör, Asfalts skärare, Asfaltverk, Banddumprar, Bandgrävmaskiner, Dumprar, Gaffelställ, Gafflar, Gripare, Gruvtruckar, Hjulgrävmaskiner, Hjullastare, Kompakttraktorer, Krossar, Midigrävmaskiner, Minidumprar, Minigrävmaskiner, Planeringsskopor, Schaktare, Silogrepar, Skopor, Stenbrytare, Stengrep, Tiltrotatorer, Vagnar, Vägbyggnadsmaskiner, Väghyvlar, Vägvältar, Återvinningsmaskiner för asfalt
Skog, Entreprenad & Lantbruksmaskiner: Uthyrning: Asfalt kall fräsmaskiner, Asfaltfräsmaskiner, Asfaltläggningsmaskiner, Asfalts maskins tillbehör, Asfalts skärare, Asfaltverk, Bandgrävmaskiner, Bandlastare, Dumprar, Gruvtruckar, Grävmaskiner, Hjulgrävmaskiner, Hjullastare, Kompaktlastare, Lastare, Midigrävmaskiner, Mindre asfaltmaskiner, Minidumprar, Minigrävmaskiner, Redskapshållare, Rivningsgrävmaskiner, Vagnar, Vibratorer, Vägbyggnadsmaskiner, Väghyvlar, Vägvältar, Återvinningsmaskiner för asfalt
Truckservice, redskap & reservdelar: Aggregat, Brandskyddskontroll, Däck & fälgar, Förarutbildning, Förebyggande underhåll, Gaffelaggregat, Gaffeltest, Gafflar, Hyttmontering, Kranarm, Reparation av AC, Reparationer, Reservdelar, Rotator, Service, Snöblad, Snöskopa, Totalunderhåll/serviceavtal
Utbildning: Grävmaskinsutbildning, Hjullastarutbildning, Kvalitetsutbildning, Truckförarutbildning, Truckutbildning

Kontakter

Fredrik Rigö
Chef Marknadskommunikation
016-42 95 00
+46702268730
Anne Bast
Presskontakt
016 54 15 906
Söderberg, Lennart Christer
VD
016-42 95 00

Nyheter med koppling till företaget

Filmer

Volvo L350H hjullastare - bäst har blivit bättre

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2020-02-11
OutSystems fortsätter att växa i SverigeGapwaves lanserar ny fasstyrd 5G-antennSLU och RISE tecknar nytt samarbetsavtalFinja utsedd till årets leverantörspartner 2019!Tre procents bränslebespar­ing för Wiklund TransportHisstillverkaren Aritco väljer hållbar inredningSticksågar med HiKOKIs smarta teknikSjälvfixerande märknings­slang för ledar- och kabelmärkning
2020-02-10
Slang med fuktutdrivande teknik förebygger kondens i tryckluftssystemAnpassning och flexibilitet utmärker norelems nya sortimentVäxtvägg, DENIOS miljöbidrag till industrinReparbete med säkerheten i fokusDet började med en rostig amerikanare…Slipmedelstillverkare går samman för hållbarhet100 % tillverkarkompetens – innovativ och mångsidigHubSpots partnerprogram fyller 10 år – lanserar Solution Partner-programKährs träpellets certifierad enligt Sustainable Biomass Program för hållbar biomassaSolcellspark planeras för Hammarby SjöstadSchneider Electric vinnare av Elektroskandias utmärkelse – Årets leverantör 2019Helsingborgsregionen är i toppen av Sveriges viktigaste logistiklägen NCC renoverar bostäder i Danmark för en miljardÖrebroregionen utsedd till årets kompetenslyft av Intelligent LogistikTESAB företag fixar hållbar kyla till Ica supermarket butik
2020-02-07
Reparbete med säkerheten i fokusGillar du innovation och produktutveckling - då är det här något för dig!Gripen E och GlobalEye avslutar utvärdering i FinlandVolvo Cars rapporterar ökad rörelsevinst på SEK14.3 miljarder för helåret 2019Sverigepremiär för Fords laddhybrider på eCar ExpoSmal givar-, ställdonsplint för snabb och säker installationKONE lanserar världens första hissar med inbyggd uppkopplingCapgemini öppnar innovationscenter för att stötta företagÖresundskrafts nätunderhåll lockar internationell publikPremiär på svensk mässa för Volkswagens nya elbil ID.3B&R introducerar en industriel TSN switch för realtidsnätverk3D-printade fönster från NorDan sätter svensk innovation på världskartanKort e-bok ska få teknikrädda att våga börja programmeraHur energisektorn kan säkra driften och ett fungerande samhälleOplanerade stopp inom industrin i fokus på UnderhållsmässanSigma Recruit startar upp i SkövdeNy tjänst som hjälper fler företagare och förändrar branschenLi-ion batteri har framtiden för sigMercedes-Benz Unimog och Aebi Schmidt lanserar kompletta snöröjningsbilar i svenska paketVärldens största Comfort Hotel har öppnat på Arlanda flygplats.Elastisys vinner upphandling av molntjänster till Public Service-bolagVindkraften växer hos Sveaskog
2020-02-06
ABB hjälper till att maximera energieffektiviteten hos framtidens fossilfria stålpilotSäkerhets-PLC Safety SimplifierAnna Björklund går in som ny marknadsdirektör för Tikkurila Fler och fler ME-skolor startas runt om i SverigeJobb- och utbildningsmässa på Sjöängen 11 februariHögtryck i Radonovas instrumentverkstadNorwegian med högre enhetsintäkter, rekordhög punktlighet och högre kabinfaktor Ford Transit kör på gröna bränslen tillverkat av matoljaStark prestation för DAF 2019Biogas på plats i UmeåBatteriborrhammaren med avvibrerat handtagWürth Group fortsätter att växaEngcon firar 30 årGasum öppnar sin första tankstation för gas i UmeåRenault Trucks i historiskt avtal med Carlsberg om leverans av 20 elektrifierade lastbilarUPS storsatsar på eldrivna fordon
Annonser