Webers hållbara golv var startskottet för arbetet med EPD:er - industritorget.se
MÅNDAG 25 MAJ 2020
Följ oss i sociala medier

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Webers hållbara golv var startskottet för arbetet med EPD:er

Webers golvavjämningsprodukter var först ut i Webers sortimentet att verifieras med EPD:er. Fortfarande är man den enda svenska tillverkaren av golvavjämningsprodukter som tillhandahåller EPD:er.
Idag arbetar Weber med att verifiera produkter med EPD:er, miljövarudeklarationer, inom alla sina produktområden. De viktigaste aspekterna i det här arbetet är att kunna vara transparenta mot marknaden kring produkternas miljöpåverkan och att driva förbättringsarbetet internt. Golvavjämning var det produktområde där man var först ut med att EPD-verifiera produkter och det arbetet har skapat plattformen för det fortsatta arbetet.

När Weber började med att verifiera golvprodukterna 2011 var man banbrytande och Weber är fortfarande den enda svenska tillverkaren av golvavjämningsprodukter som tillhandahåller EPD:er. De första EPD:erna kom i samband med en ny serie golvprodukter som togs fram under namnet Nordic Sustainable Flooring. Fokus där var att minska miljöavtrycket och att sänka produkternas koldioxidavtryck. Sedan dess har produkterna verifierats i omgångar. Hösten 2019 togs en tredje generation av EPD:er fram där resultatet visade på ytterligare förbättringar.

-Sedan den första omgången med EPD:er har vi i vårt förbättringsarbete minskat koldioxidavtrycket med 20 % för dessa produkter, berättar Anders Anderberg, Marknadsutvecklingschef på Weber. Förbättringarna har åstadkommits genom förändringar i råvaror och transporter till fabriken men också genom förändringar i fabriksprocessen.

Weber har nyligen fått branschens kvalitetsstämpel som Auktoriserat Golvföretag vilket visar att man uppfyller sitt engagemang i hållbarhetsfrågor i praktiken.

Anders Anderberg
Market Development Manager
Golvavjämning
anders.anderberg@weber.se
08-625 61 05

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2020-05-15
Nyanställda på Maskin AB FranssonVad kul att du är nyfiken på modern markbaserad rening!Veeam rapporterar fortsatt årlig tillväxt och ökade marknadsandelarABB och Metsä Fibre tecknar avtal för att leverera elektrifiering och drivteknik till nytt finskt bioproduktbrukSvensk Biogas levererar 100 procent förnybart bränsle till bussarna i NorrköpingRejlers satsar på Management Consulting inom energiSuccé för BioLyftet – utbildningen för företag som vill ställa om till hållbara materialKvinnor går ihop för att bygga och investera hållbartGemensam dataplattform ökar lönsamhet, hållbarhet och innovationRedan nu måste vi rusta för kommande kriser i industrin
2020-05-14
Kom igång och producera snabbt och enkelt med DATRON neoBillyften levererar för J BilVet du varför ren luft och hanterad luft är så viktigt för din industris välbefinnande? Tjugo nya ställplatser byggs på ElmiaRadiomodul för enkel integrationNya betongmetoder kan spara 50 miljoner per årDigital signering via Verified i Kontek HRMFAST Deck Mate - för perfekta skruvrader!Naturstensföretag prisas för miljövänliga leveranserMedvind för Ramirents vindkraftsprojekt när intresset ökarCramo AB lanserar ny appfunktion med fokus på arbetsmiljö och säkerhetHemSol lanserar unik onlineresurs för solcellerTeknikutbildarna och C-con i samarbete Facebook LinkedIn TwitterLedande batteritillverkaren GS Yuasa etablerar bolag i SverigeSolcellsparken börjar växa fram på GärstadCisco vill krossa långlivade säkerhetsmyter i ny rapportProtolabs lanserar nytt 3D-printingmaterial och ny teknologi för de allra minsta detaljernaPeab bygger bostäder i EsboStålproduktionen minskade i april
2020-05-13
Med 40 års erfarenhet och ny teknik skapas nya möjligheterDigital körjournal ger mer tid till kundernaFörsta IOT OUT OF THE BOX levererade till kundHydroscands smidiga tryck­luftslang finns nu i butik och webbutikInnovativ konsulting med inriktning på användandet av ConTech inom byggbranschen.Nya Hyundai i10 lanseras i samarbete med Rädda BarnenDet nya Gotlandsflyget presenterar sin VDNatali Engstam Phalén utsedd till en av framtidens kvinnliga ledareVehco byter namn till AddSecureMischa Moszkowicz ny marknadschef på XL-BYGGHär är årets Drömjobbare!Ingen extra kostnad att gå över till elfärjorSpecial-Elektronik förstärker sin position inom AV-teknik och utökar sin säljkår​Renault största elbilsmärket i aprilLindab lanserar TEKNOsim 6.0Gaser centrala i världens största polarexpedition
2020-05-12
Kompakt lösning för kantpressrobotiseringSträckfilmsmaskinen PallPack 2000F ökar plantskolans produktivitetProducera mer konkurrens­kraftigt med en CobotPrima Power presenterar Prima@HomeSwecons diplomerade servicetekniker gör kundupplevelsen ännu mer premiumFörsta vindkraftstornet i trä står klartParker lanserar IQAN-XC4x-expansionsmodulfamiljen för att utöka de hydrauliska maskinstyrningsfunktionernaUponor lanserar nytt värme- och kabelskyddsrörFörsta spadtaget för Örebro läns största markförlagda solparkGyproc Monteringshandbok i ny upplagaNorconsult samarbetar internationellt i nytt uppdrag för Svenska KraftnätViktiga standarder för ångturbiner under omarbetningRobotar kan hjälpa företag i regionenNya krav när litiumjonbatterierna tar över50% mer utrymme i distributionsboxar med Siemens nya RCBO-switcharFörarlösa transportsystem (AGV) vilka är möjligheterna?
Annonser