LÖRDAG 22 FEBRUARI 2020

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

WSP förvärvar Orbicon i Danmark och stärker därmed sin närvaro i Norden och på miljöområdet

Förvärvet, som har finansierats med WSPs tillgängliga kassa och kreditfaciliteter, är i linje med WSPs globala strategiska plan.
WSP har förvärvat Orbicon, ett danskt teknikkonsultföretag med 500 medarbetare som verkar i flera olika discipliner och som erbjuder expertis inom miljö, VA och infrastruktur samt anläggning. Orbicon har även en närvaro i Sverige och Arktis.

Förvärvet, som har finansierats med WSPs tillgängliga kassa och kreditfaciliteter, är i linje med WSPs globala strategiska plan. Det kommer att stärka WSPs närvaro i Norden (i synnerhet Danmark) och stärka kompetensen inom miljöområdet.

– Genom den här sammanslagningen kommer vi att kunna uppnå vårt strategiska mål att utöka vår verksamhet i Norden, samtidigt som vi stärker vår kompetens på miljöområdet, säger Magnus Meyer, vd för WSP Nordics. Kombinationen av kompetens och kompatibla kulturer kommer att ge en bra grund för de båda organisationerna att samarbeta effektivt i utvalda projekt, skapa attraktiva och värdehöjande lösningar för våra kunder. Vi ser fram emot att välkomna alla nya kollegor till WSP.

– Att bli en del av WSP är goda nyheter för Orbicon och våra medarbetare, kommenterar Orbicons vd Per Christensen. Genom att gå samman med WSP blir vi betydligt mer konkurrenskraftiga i Norden och får tillgång till ett globalt nätverk och kompetens i världsklass tillhörande ett av branschens ledande företag. Att förknippas med ett team vars verksamhetsmodell och kultur är i linje med vår egen kommer att ge betydande möjligheter för både kunder och medarbetare.

Om Orbicon

Orbicon är ett multidisciplinärt teknikkonsultföretag inom miljö, VA-teknik samt infrastruktur och bygg och är välrenommerat för sina innovativa lösningar inom hållbarhet och klimatanpassning. Företaget, som har en växande närvaro i Norden med en stark position i Arktis, har deltagit i projekt som miljökonsekvensbedömningen för Fehmarn Bält-tunneln, en sänktunnel (som när den är klar blir världens längsta i sitt slag för både väg och järnväg) som kommer att förbinda Danmark med Tyskland; och den tekniska utformningen av FN-staden i Köpenhamn, som har tilldelats EU-kommissionens Green Building-utmärkelse för nya byggnader och LEED:s Platina-certifikat.
För mer information vänligen kontakta,
Isabelle Adjahi
Senior Vice President, Investerarrelationer och kommunikation
WSP Global Inc
Tel: (438) 843-7548
isabelle.adjahi@wsp.com
Magnus Meyer
Vd WSP Norden
Tel: 010-722 87 12
magnus.meyer@wsp.com

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2020-02-17
CERTEX Svenska lanserar webshopE.ON och Trianon skapar omställning med mer förnybar energi2019: Ännu ett år av dynamisk tillväxt för arval
2020-02-14
Hanwha Cobots hos LichronLissmacs nyaste maskin SMD 335 Schneider Electric vinner guld för Mureva arbets­lampor LED i iF DESIGN AWARDNy hyresdepå för lyft­utrustning.85 % av eleverna har redan fått erbjudande om jobbMatHem bygger nytt, miljö­certifierat lager i LarsbodaBoden bygger för framtidenWürth ställer ut på Underhållsmässan 2020Besök Walraven på Nordbyggmässan!Nudging skapade säkrare byggarbetsplatsNy typ av konturmätning av gods Ökat intresse för Timbersports nybörjarläger – inte minst bland tjejer
2020-02-13
Produktnyhet Februari 2020 - Kulventil med högt handtagLys upp tillvaron i vintermörkret!Lätt, billigt att framställa och miljövänligt – ett nytt textilt material ser dagens ljusHydroscand utökar sortimentet med saneringssugslang M44Optimering på systemnivå gör internet energisnålareNytt eldrivet arbetsfordon gör fastighetsskötseln tyst och avgasfriSecure Meter AB säljer sin svenska undermätnings­verksamhet Cewe till Infometric ABTechbolaget Codemill tar in 30 miljoner och går globaltArbetsgivarna med de mest engagerade medarbetarna Konstfacks-elev vann skulpturtävling i Einar Mattssons kvarter SkulpturparkenXenits medarbetare får prestigefull utmärkelseTelenor Sverige och Ericsson rustar industrin för 5GECCO blixtljus klass 2 för dig med högre krav
2020-02-12
ABUS Kransystem ställer ut på Underhållsmässan i Göteborg 10-13 mars 2020Midroc deltar på Underhållsmässan!Energisnål pneumatisk närvarogivare lanseras med IO-linkDen är snabb, exakt och har låga vibrationer!Converflex väljer trygg fjärrvärme från ÖrnsköldsvikStor potential i den nya generationens elmätareByxan som förändrar förutsättningarnaAddSecure fortsätter att öka sin geografiska närvaro i EuropaeSite Power Systems får nya ägareProtolabs lanserar nya toleransgarantier för formsprutningSofthouse expanderar och växer ur 3 kontor samtidigtBesked från Mercedes-Benz, sopbilsfavoriten blir eldriven.Hydroscands SlangExpress växer i MalmöNu lanseras Galaxy Z Flip – Samsungs första mobil med vikbar glasskärmBravida förvärvar ventilationsföretag i Kiruna3 steg för att undvika phishing-bedrägerier om coronaviruset Optimera fortsätter att växa, köper Arboga Byggtjänst ABSvenska örter året om!
2020-02-11
Blinto expanderar inom nätauktionshandeln Verizon expanderar sitt internationella 5G-ekosystem med nya 5G Lab i LondonLesjöfors nya vd: ”Vi har både utmaningar och möjligheter för 2020”Nyhet! 1-skärig planfräs som ger en mycket fin ytkvalitetVakuumpumpar från Busch till kinesiska sjukhusOQTR-E – Helt nya tiltrotatorer från OilquickKompakt strypbackventil för trånga utrymmenMaskininvesteringar och ökat miljötänk viktiga prio­riteringar på Emballator i HjoFör att öka nöjdheten storsatsar Engcon på sina slutkunder genom sitt gedigna ambassadörsprogramNu byter vi till framtidens elmätare - ger bättre koll på förbrukningenOutSystems fortsätter att växa i SverigeGapwaves lanserar ny fasstyrd 5G-antennSLU och RISE tecknar nytt samarbetsavtalFinja utsedd till årets leverantörspartner 2019!Tre procents bränslebespar­ing för Wiklund TransportHisstillverkaren Aritco väljer hållbar inredning
Annonser