SÖNDAG 22 SEPTEMBER 2019

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

WSP förvärvar Orbicon i Danmark och stärker därmed sin närvaro i Norden och på miljöområdet

Förvärvet, som har finansierats med WSPs tillgängliga kassa och kreditfaciliteter, är i linje med WSPs globala strategiska plan.
WSP har förvärvat Orbicon, ett danskt teknikkonsultföretag med 500 medarbetare som verkar i flera olika discipliner och som erbjuder expertis inom miljö, VA och infrastruktur samt anläggning. Orbicon har även en närvaro i Sverige och Arktis.

Förvärvet, som har finansierats med WSPs tillgängliga kassa och kreditfaciliteter, är i linje med WSPs globala strategiska plan. Det kommer att stärka WSPs närvaro i Norden (i synnerhet Danmark) och stärka kompetensen inom miljöområdet.

– Genom den här sammanslagningen kommer vi att kunna uppnå vårt strategiska mål att utöka vår verksamhet i Norden, samtidigt som vi stärker vår kompetens på miljöområdet, säger Magnus Meyer, vd för WSP Nordics. Kombinationen av kompetens och kompatibla kulturer kommer att ge en bra grund för de båda organisationerna att samarbeta effektivt i utvalda projekt, skapa attraktiva och värdehöjande lösningar för våra kunder. Vi ser fram emot att välkomna alla nya kollegor till WSP.

– Att bli en del av WSP är goda nyheter för Orbicon och våra medarbetare, kommenterar Orbicons vd Per Christensen. Genom att gå samman med WSP blir vi betydligt mer konkurrenskraftiga i Norden och får tillgång till ett globalt nätverk och kompetens i världsklass tillhörande ett av branschens ledande företag. Att förknippas med ett team vars verksamhetsmodell och kultur är i linje med vår egen kommer att ge betydande möjligheter för både kunder och medarbetare.

Om Orbicon

Orbicon är ett multidisciplinärt teknikkonsultföretag inom miljö, VA-teknik samt infrastruktur och bygg och är välrenommerat för sina innovativa lösningar inom hållbarhet och klimatanpassning. Företaget, som har en växande närvaro i Norden med en stark position i Arktis, har deltagit i projekt som miljökonsekvensbedömningen för Fehmarn Bält-tunneln, en sänktunnel (som när den är klar blir världens längsta i sitt slag för både väg och järnväg) som kommer att förbinda Danmark med Tyskland; och den tekniska utformningen av FN-staden i Köpenhamn, som har tilldelats EU-kommissionens Green Building-utmärkelse för nya byggnader och LEED:s Platina-certifikat.
För mer information vänligen kontakta,
Isabelle Adjahi
Senior Vice President, Investerarrelationer och kommunikation
WSP Global Inc
Tel: (438) 843-7548
isabelle.adjahi@wsp.com
Magnus Meyer
Vd WSP Norden
Tel: 010-722 87 12
magnus.meyer@wsp.com

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2019-09-12
ITU-programmet får vara kvarTobias Håkansson blir ny regionchef för distrikt ÖresundHager har förstärkt försäljningsteamet i väst med ett par strategiskt viktiga rekryteringarNy undersökning från LTH visarPatrik Settlin utses till ny vd för LitiumPSA:s el- och hybridoffensiv – de första svenska priserna klaraHenkel Norden inleder samarbete med KW PartsKonjunkturvändningen är näraKlimatomställning och kompetensförsörjning i höstens regeringsförklaringAirmees cargocyklar breder ut sig över Stockholm Ökad automation och digitalisering med hjälp från Prevas och RobotlyftetABB inleder byggnation av ny robotfabrik i ShanghaiNy varumärkesprofil för Volkswagen TransportbilarIAAM Sverige arrangerar European Advanced Materials Congress
2019-09-11
Viktigare än någonsin att nätverka på mässgolvetFatpump – Bästa tipsen för ett bra köpStålåret 2019: Nu laddar vi omBesiktningstekniker till Opus i AkallaVälsmord hydraulikinspiration i Borlänge 23-24 oktoberProduktnyhet September 2019 - SortimentväskaRamirent blir totalleverantör till NCC:s bostadsprojekt i ÄngelholmSizes ingår partnerskap med Business Arena StockholmSTIHL invigde expansion av det nordiska huvudkontoretebm-papst lanserar nya fläktar för kommersiella fordonLand Rover Defender - Ikonen är tillbakaEngcon ökar sin omsättning för nionde året i rad BMW visar upp nyheter på IAA Cars i FrankfurtStena Recycling är officiell partner till ASAPRacing och konceptbilarVärldspremiär för Volkswagens nya elbil ID.3
2019-09-10
VBN Components finalist för tyska MM Maschinenmarkts innovationsprisThomas Johansson ny affärsområdeschef för Energi och Industri VästEnkel rörbearbetningGöranssons Maskiner AB i Staffanstorp samarbetar med Beck Maskin Sverige ABPeab bygger nya Storbron i SundsvallBränslecellsdriven dragtruck för framtidens flygplatslogistikNy miljöcontainer unik i att uppfylla uppdaterade krav Diac satsar på framtiden Jobbprognos för svensk industri bland de svagare i Europa​600 byggnadsvårdsexperter räddar miljönAbkati förstärker säljkåren i StockholmNya Hilti DSH 600-X motorkapMexichem - som Wavin är en del av - blir Orbia: To Advance Life Around the WorldFord kommer sälja fler elbilar än diesel- och bensinbilar tillsammans år 2022Nya produkter på ny mark När du vill ha raka svar! FLEX nya digitala vattenpass är här!Vad har olja, solpaneler, lithiumbatterier och en kompisklubb gemensamt?​Mobileye – förarens extra ögonEfterlängtad sliphjälp - ONE+ Batteridrivna FingerslipSnabbare produktion med konverterad nonwoven!Hager stärker sin säljorganisation med Jonas Becker Pressinbjudan: Advanced Biofuels Conference
2019-09-09
Kompakt smartness i ÖvikLesjöfors goes to HollywoodABB öppnar nytt högeffektslabb för lågspänningsprodukterLuna lanserar handverktyg för smidigare säkring Besök Diac Metal AB på Elmia underleverantörsmässaRiksarkitekten – starkt dragplåster till mässan Nordic Property ExpoConrad Elektronik erbjuder nu smidiga inköpslösningar för företagRollco firar 20 år!Sportkläder i återvunnen plast från havet vinner Textilias miljöstipendium 2019 Thermotransferskrivare för industriella applikationer
Annonser