SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

XL-BYGG Hilmer förvärvar XL-BYGG Torsby

Fokus på att fortsätta växa i Värmland
Sedan tidigare har XL-BYGG Karlstad och XL-BYGG Hilmer ingått ett samgående och nyligen blev klart att de nu förvärvar XL-BYGG Torsby. Målet är en fortsatt stark gemensam expansion och tillväxt med Värmland som huvudmarknad.

Utöver de tre butikerna i Karlstad, Koppom och Torsby finns det även ett sågverk som skapar stora möjligheter till att arbeta med närproducerad skog.

-Vi har en långsiktig målsättning i att fortsätta växa i Värmland, både genom befintliga verksamheter men även via förvärv, säger Jesper Johansson, VD för XL-BYGG Hilmer där numera även XL-BYGG Karlstad och XL-BYGG Torsby ingår.

Genom förvärvet ser man en rad synergier, bland annat en större organisation med möjlighet till ytterligare spetskunskaper men även ett större upptagningsområde och samordningseffekter.

-XL-BYGG Torsby är ett mycket välskött bolag med fantastiska medarbetare och de har en lång historik på den lokala orten. Vårt mål är att fortsätta skapa den bästa bygghandeln i Värmland, säger Karl Andersson, Styrelseordförande XL-BYGG Hilmer.

-Vi är glada över att det är Jesper och Karl som tar över verksamheten ur flera perspektiv. Dels blir det en fortsatt drift inom kedjan och det fortsätter framför allt att vara ett familjebolag som kan drivas vidare i generationer, säger Mikael Ericsson, en av delägarna till XL-BYGG Torsby.

Även centralt från XL-BYGG ser man väldigt positivt på samgåendet och affären visar bland annat på det starka DNA som finns och som bygger på ett starkt entreprenörskap och en vilja att hela tiden vilja göra saker bättre och tillsammans.

-Jag är stolt över det framåttänk som våra entreprenörer ständigt visar upp. I sann XL-anda ser de styrkan i att arbeta tillsammans och de skapar hela tiden de bästa förutsättningarna för kedjan, sina kunder och den lokala marknaden, säger Carl Littlewood, Kedjechef XL-BYGG.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-06-04
Ammann slutför förvärvet Framgångsrikt Konvent och 60-årsfirandeHögkvalitativa packningssatser Specialanpassade mask­inskydd till ECMEC ABtwoday utser Elias Inderberg till ny VD
2024-06-03
Smidig materialhantering med ledstaplareSkärning när material är värmekänsliga ISCAR QUICK-X-FLUTEÄventyret börjar med Lesjöfors gasfjädrarOLSONS breddar programmet
2024-05-31
3D-printing för flexibel och innovativ tillverkning Karlslunds Marina på Dalarö väljer BioDisc® BN Framtidens svetsmetod Välj rätt kompressor för verkstaden Framstående teknik för effektiv kabelinstallation
2024-05-30
Ravema distribuerar ScandiTools Lännen deltar på Svenska Maskinmässan 2024 Nytillverkning av 77 år gammal reservdelDen optimala restaurangbelysningenVi hjälper företag
2024-05-29
Rengör och passiverar svetssömmarRätt borstar till din grävmaskin Volvo CE inviger nya anläggningarHögsta utmärkelse vid Red Dot Design AwardStort intresse för nya Plannja Infinity