SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Äntligen blir Storvik IF tillgängligt för fler

Tack vare stöd från XL-Hjälpen
Storvik IF:s klubbanläggning är en mycket populär mötesplats för boende i området och lockar människor i olika åldrar. Anläggningen kommer snart kunna besökas av ännu fler tack vare XL-BYGG:s samhällsinitiativ XL-Hjälpen. Storvik IF har blivit utvald bland föreningar från hela landet för att få sitt drömprojekt genomfört – handikappanpassning av både entrédörr och toalett.

XL-BYGG genomförde XL-Hjälpen för första gången 2019 och intresset för initiativet har vuxit sig starkare för varje år. XL-BYGG-handlarna har en stark lokal närvaro och XL-Hjälpen är ett engagerande sätt att ge tillbaka till lokalsamhället. En jury från XL-BYGG har i år gått igenom ett stort antal nomineringar inskickade ifrån hela landet för att välja ut vinnare. Juryn har fokuserat på projekt som bidrar till samhörighet, inkludering och glädje för många.

En av de föreningar som valts ut är Storvik IF. Den fina klubbanläggningen är mycket omtyckt men det saknas en ramp upp till entrén, även entrédörr och toalett behöver handikappanpassas för att ge alla åtkomst till föreningslokalen.

”Det här kommer bli jättebra både för Storvik, för oss och även för Sandviken. Nu kommer även rörelsehindrade att komma in på anläggningen. Som det är idag är det rätt svårt, exempelvis går dörren åt fel håll. Vi kommer att sätta dit en ny dörr som öppnas med knapp, en ny handikappanpassad toalett och även en ramp”, säger Roger Schröder platschef på XL-BYGG C24 Bygg.

Storvik IF:s klubbanläggning har stor betydelse för de som bor i området och många olika föreningar möts där. Storvik IF själva har aktiviteter som skidor-, fotboll, friidrott, orientering, innebandy och en nystartad mountainbike-grupp. Även andra föreningar, utöver Storvik IF själva, använder klubbanläggningen till exempelvis möten, schackklubb och ungdomslokal.

”Det här är väldigt omtumlande. Jag blev riktigt överraskad för jag hade nästan glömt bort att jag anmält oss dit. Att få det här stödet av XL-Hjälpen betyder jättemycket för Storvik. Det är väldigt mycket ungdomar som träffas där, men även många äldre använder Storviks klubbanläggning, exempelvis för att spela schack. Som det är idag är det svårt att ta sig in om du är rörelsehindrad. Det är en liten ingång till kansliet och även toaletterna är små”, säger Mona Holmgren, kassör Storvik IF.

Juryns motivering:
”Storvik IF:s föreningslokal är och ska vara en plats som alla har glädje av. Många föreningar använder lokalen till möten alltifrån friidrottare till schackintresserade. Vi är mycket glada att få möjlighet att hjälpa föreningen förverkliga sin byggdröm. Storvik IF kommer att få en ramp upp mot entrén och såväl ytterdörr som toalett kommer att handikappanpassas. På så sätt kommer ännu fler kunna kan komma in i lokalen och delta i olika aktiviteter.”

Projektet beräknas att genomföras under sommaren och kommer att dokumenteras och publiceras på xlhjalpen.se. Där finns även mer information om XL-Hjälpen, övriga vinnare samt motiveringar. 

För mer information kontakta:

Roger Schröder, Platschef XL-BYGG C24
Email: Roger@c24bygg.se Tfn: 026-4208904

Mona Holmgren, kassör Storvik IF
Email: mholmgren66@gmail.com Tfn: 070-7903993

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2023-09-25
Ett enklare sätt att böja plåtPrecision i varje skär och böjTruckutbildning för företagSolcellsmontörerna väljer infästning av högsta kvalitetDags för höstens roligaste skolutmaning
2023-09-22
Optimera ytjämnheten Volvos nya slaggskopa är redo för heta uppgifterTotalleverantör inom last och truck i GöteborgAutomatisering och fjärrstyrning?Luft är en framtidsbransch
2023-09-21
Tre år sedan lanseringen av Maeda MC285CB-3Trådbondning Ny maskin i Sveriges största tillväxtregion60 år av Busch vacuum solutionsSällsynt Massey Ferguson-traktor
2023-09-20
Rodin & Co AS tillkännager strategiskt förvärv Plåt & Ventföretagens vd lämnar sin rollInvesterar för framtiden i laserskärning Öka produktiviteten och drifttiden Skogsbruk - Kraftfullt & robust
2023-09-19
En innovativ lösning för fasadtvätt Utökar erbjudandet inom vätskeanalysStålåret 2023Att jobba med aluminium är att jobba med lösningarHans Sohlström ny VD och koncernchef för Stora Enso