SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Årets plåtslagare 2024

En eftertraktad och väl fungerande arbetsduo
Joakim Mauritzsson och Michael Jönsson har tilldelats den prestigefyllda utmärkelsen ”Årets plåtslagare”. Det var två glada och rörda plåtslagare som tog emot priset under evenemanget Leverantörernas afton i Växjö Konserthus, inför en stor mängd plåtslagarkollegor och branschleverantörer.

I vanliga fall brukar utmärkelsen delas ut till en person, men denna gång hade juryn alltså svårt att skilja de två bästa kandidaterna åt, och därför fick både Michael Jönsson och Joakim Mauritzsson komma upp på scenen för att ta emot medaljer, diplom, blommor samt ett stipendium på vardera 12 500 kronor av stiftelsens ordförande, Thord Blomquist.

– Jag är förstås oerhört glad över att få ta emot detta pris och jag har egentligen bara en sak att säga och det är tack. För det känns verkligen fint att få en uppskattning i form av detta pris, sa Michael Jönsson.

Och kollegan, Joakim Mauritzsson, höll med:

– Det är jättekul och en stor ära att få denna utmärkelse. Jag uppskattar också att vi fick dela på priset eftersom jag och Michael har jobbat så tätt ihop och samarbetat med flera olika objekt.

Deras gemensamt utförda uppdrag har blivit mycket lyckade och resulterat i att plåtslagarduon har blivit extra eftertraktade av beställarna. Michael och Joakim har till exempel utfört tekniskt krävande arbeten på objekt som Malmö Rådhus, Malmö stadsbibliotek samt ett fantastiskt arbete med lackad aluminium på Caroli kyrka i Malmö.

Efter avslutad gymnasieutbildning år 2002, började Michael Jönsson på Plåtexpressen i Malmö för att därefter börja sin nuvarande anställning på Helsingborgs Byggplåt.
Företaget har genom åren tagit emot mycket beröm från beställare och besiktningsmän gällande Michaels arbeten och det är många som har velat rekommendera Michael Jönsson till Årets plåtslagare 2024.

Joakim Mauritzsson inledde sin yrkesbana på BPA plåt i Helsingborg, flyttade sedan till Plåtexpressen i Malmö för att 2007 börja sin nuvarande anställning på Helsingborgs Byggplåt.
Joakim beskrivs vara företagsam, driven och lösningsorienterad, och både Joakim och Michael har dessutom varit delaktig i utbildning av företagslärlingar.

Joakim och Michaels arbetsgivare, Jimmy Wallberg, vd på Helsingborgs Byggnadsplåt, kommenterar utmärkelsen:

– Det känns fantastiskt kul att båda två fick utmärkelsen, de är de värda, och jag är naturligtvis mycket stolt över att Michael och Joakim är anställda hos oss, säger Jimmy Wallberg.

– Båda två har en mycket hög kompetensnivå och de levererar alltid med samma fina kvalitet och med ett slutresultat som håller högsta klass.

Fakta Årets plåtslagare
Det är Stiftelsen Plåtslagaryrkets fond som varje år utser en yrkespersonlighet värd titeln ”Årets plåtslagare”. Utmärkelsen är till för att främja yrkeskunnandet och vinnaren ska bland annat ha utfört: ”Förtjänstfulla insatser som kännetecknas av ett stort yrkeskunnande och arbetsinsatser av hög plåtslageriteknisk kvalitet.”
Stipendiet delas ut i samverkan och med lika delar från Stiftelsen Plåtslagaryrkets Fond, Plåt & Ventföretagen och Lindabfonden.

Fakta Helsingborgs Byggplåt
Helsingborgs Byggplåt, som grundades 2005, var från början ett traditionellt plåtslageri som år 2010 utökade tjänsteerbjudandet till att även inkludera papptak, takpannor, shingeltak med mera. För att bredda kompetensen inom tak och tätskikt ytterligare startades två år senare, Bra Tak Entreprenad Skåne AB. I dag är Helsingborgs Byggplåt en totalentreprenör för husets yttre skal med tak, fasad och fönster. Företagsgruppen omsätter i dag cirka 120 miljoner och har ett 50-tal medarbetare.
Företaget har kontor och verkstad i både Helsingborg och i Malmö och utför totalentreprenader i hela Skåne.

Läs mer på företagets hemsida!

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-06-17
Teknikchef firar tre decennier IT-utrustning blir liggande i förråd Främjar hållbarhet med återbrukad inredningAWS miljardsatsar på AI-startupsKraven på luft- och ventil­ationsflöden missförstås
2024-06-14
Vollenweider Entre­prenad AB drar full nytta Kompakta och okapslade motion controllersPonsses nya lösningarFinja Betong tar emot förnyat certifikatTre nya partners på Delphis kontor
2024-06-13
Enklare och effektivare TIG-svetsningKalorimetrisk flödesgivare med displayFulltaliga utbildningarFokus på hållbarhet och låg energiförbrukning GodEl & 1KOMMA5° lans­erar solcellssamarbete
2024-06-12
Hjälper till att förbättra industriella pumparsonnen i nytt partnerskap med Tibber Sigtunaskolans nya belysning sparar energi STRATO lanserar ny hemsidebyggarePax8:s nya marknads­plats använder AI
2024-06-11
Befintlig produkt, men i nytt material Volvo CE presenterar utökad flottaMagasinera i StockholmHLR utbildning StockholmFiberlaserteknik i plåtbearbetningsindustrin