SÖNDAG 15 DECEMBER 2019

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Ökad effektivitet med vagnar istället för ställage

Förädlingsavdelningen på Blåkläder behövde frigöra yta och effektivisera sin produktion.
Tillsammans med Helge Nyberg AB kom man fram till en Ergobjörnvagn som är anpassad helt efter Blåkläders behov och önskemål.

De ville göra sig av med det fasta hyllställaget för mellanlagring och istället ersätta det med plock direkt på vagnar. Därmed sparas inte bara yta, utan även tid och personalens kroppar.

Jeanette Nilsson är VAS-manager på Blåkläder, där VAS står för Value Added Service. Det är här kläderna får logotyper och namn tryckta eller broderade.

Ett av hennes uppdrag är att öka kapaciteten och effektivisera avdelningen, och genom ett samarbete med Helge Nyberg AB har man vunnit stora fördelar.

– Helge Nybergs är bra på att anpassa det man behöver. Jag gillar att man inte är låst till en lösning, utan får det som fungerar bäst just här, säger Jeanette Nilsson.

" – Vi har sparat både tid och kroppar på de här nya vagnarna." Jeanette Nilsson, VAS-manager Blåkläder

Otympliga ställage och många lyft
Syftet med förändringen var att Blåkläder behövde utöka antalet tryckmaskiner. Tidigare stod det fasta hyllställaget som tog upp mycket golvyta och hade hyllplan som gapade tomma.

– Vi hade flera mellanlagringar då lådor flyttades från band till hylla, från hylla till vagn, från vagn till hylla, från hylla till arbetsstation. Det var många lyft och tog mycket tid, säger Jeanette Nilsson.

Smidigt flöde i lokalen
På andra sidan väggen i lokalen finns ett stort robotlager som fyller lådor med artiklar. En låda för varje order, som sedan kommer in till förädlingsavdelningen på en rullbana.

Det finns fyra områden dit lådorna sorteras. Brodyr, dekal, omsömnad och specialpack. Order delas upp i kategorierna enkel, mellan och stor, som syftar på volym.

Mellanorder är den största orderkategorin. Dessa order plockas direkt på en Ergobjörnvagn, som står intill rullbanan.

Varje vagn är en mobil lagerplats som är försedd med en streckkod. Alla lådor som läggs på vagnen scannas in på vagnens streckkod.

– Det gör att vi lätt kan spåra ordern, berättar Jeanette Nilsson.

Specialanpassade vagnar
Ergobjörnvagnarna har anpassats speciellt för Blåkläder med en skena i kortändan och hyllplan helt utan kanter, för att lådan ska kunna glida på lätt. Bredden på vagnen är också anpassad efter lådornas storlek.

– Vagnarna är otroligt lättkörda, säger Jeanette. De har sparat oss både tid och kroppar.

När en vagn är full, körs den några meter till dekalhyllorna. Här ligger kundernas logotyper och märken som ska tryckas på kläderna. Dekalerna stoppas direkt in i rätt låda och sedan parkeras vagnen i väntan på tryck.

När maskinoperatören är redo, hämtar han eller hon en vagn och kan påbörja trycket av dekalerna.

En av Sveriges största
Blåkläder är en av Sveriges största producenter av arbetskläder. De utvecklar, producerar och säljer arbetskläder, handskar och skor för yrkesmänniskor och tillverkar årligen cirka 3 miljoner plagg. Blåkläder agerar på en internationell marknad och har funnits sedan 1959.

Har du fler frågor? Kontakta
Peter Sprigg
CEO

Helge Nyberg AB | Industrivägen 2 | 523 90 Ulricehamn | Sweden
Direct: +46 (0)321 263 13 | Mobile: +46 (0)70 299 20 93
peter.sprigg@helge-nyberg.com | www.helge-nyberg.com
Kontaktinformation
Postadress
Industri­vägen 2
52390 Ulricehamn
Besöksadress
Industri­vägen 2
52390 Ulricehamn
Region
Ulricehamn
Västra Götalands län
Sverige
Orgnr:
556143-2013
Grundat: 1958
Anställda: 35
Välkommen till Helge Nyberg AB

Sedan 1958 utvecklar och tillverkar Helge Nyberg AB vagnar och lätta eltruckar under namnet Ergobjörn för intern materialhantering.

Som specialister förenklar och kostnadseffektiviserar vi lager och logistik för bland annat industri, sjukvård, flygplatser och postorder.

Vi kan materialhantering - Vi är fokuserade. Därför har vi också möjligheten att vara bäst.

Välkommen att kontakta oss!

Senaste annonser från Helge Nyberg AB

Se alla företagets 1 annonser »

Certifieringar

AAA – AFS 2001:1 – ISO 14001:2004 – ISO 9001:2008 – OHSAS 18001

Kontakter

Peter Sprigg
VD
0321-263 00
Yvonne Odd
Marknad
0321-263 00

Nyheter med koppling till företaget

Filmer

Nu lanseras vår smidigaste truck någonsin, Ergobjörn TT-05

Nu lanseras vår smidigaste truck någonsin, Ergobjörn TT-05
Ergobjörn products we love/ Helge Nyberg AB

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2019-12-09
​Högsta säkerhetsbetyg till Nya Renault CapturSkolan som tränar framtida ledare i InstalcoMagdalena Forsberg ny ambassadör för Mitsubishi MotorsBilhandlarnas vardag kommer att hetta till!Trästommar håller ställningarna inom nyproduktion av flerbostadshus3D-modellering med hög byggbarhetÅrets Byggchef 2019 är Jeanette Rhodin KörössyDriftsäkerhet
2019-12-06
Pro 2 - Klassledande strömförsörjningABB och Stena Recycling i nytt miljösmart samarbeteGerdau och SKF i avtal för att förbättra produktiviteten vid brasilianska stålverkNu är det nya majestätiska vattenkraftaggregatet Sofia igång i Åsens kraftverkNy dragtruck för trånga utrymmen: Jungheinrich EZS 130Elvaco breddar utbudet inom LoRaWAN – lanserar fyra nya mätarmoduler till värmemätareAldrig ett tomt batteri!TEKONF – ett kompetent företag inom teknisk konfektionVolvo Group Venture Capital investerar i programvara för autonom mobilitetWingårdhs Arkitekter flyttar till Varvsstaden
2019-12-05
Exacta har förvärvat samtliga aktier i 3P Logistic ABNy version av IRONCAD nu här!SSAB inleder studie i Finland för fossilfri ståltillverkningDe brinner för plåt och senaste teknikenInterroll trummotorer får EHEDG-certifiering för högsta hygienkrav AWS och Verizon levererar 5G Edge Cloud Computing tillsammansDan Nilsson ny standardiseringschef på SISFyra av tio småföretagare har ingen hemsidaSiemens bygger vätgas­anläggning för utsläppsfritt energisystemKraftig 18V kolborstfri gäng­stångskap med extra kraftAllt viktigare med miljö­certifierat byggmaterialSomfy lanserar radiatortermostat för det smarta hemmetStora kostnadsbesparingar efter uppgradering av kondensorer hos drygt 150 butikerProduktnyhet December 2019 - IndustrifördelareDynamics by Sigma öppnar i Storbritannien
2019-12-04
Iscar Chatterfree och Solidmill Damaskus Maskinskydd förvärvar leverantör – stärker sin ledande position i Sverige Troax skapar nya möjligheter – på längden och på höjdenBranäsgruppen startar ett vasst samarbete – tar bort plastsugrören4,5 miljoner till AI-forskning i NorrbottenNu blir det lättare att resa fossilfritt i JämtlandErik ska bidra till att utveckla svensk industriUppsala kommun vinner årets Biogasutmärkelse 2019Visma förvärvar fintech­bolaget InyettEasyfairs renodlar varu­märket Empack och lanserar nya mässan Logistics & AutomationDB Schenker startar nytt i åtta länderCaterpillar lanserar nya bandschaktaren Cat D5 och förenklad namnstruktur
2019-12-03
PR-Plast Investerar för en ljusare framtidMetal Work Sverige AB söker en driven säljareSvenska bilförare väljer helst Volvo V60Peab bygger ut SCAs sågverk i BollstabrukStröman Maskin AB är ny generalagent för Johnston och Beam i SverigePanasonic förvärvar finsk värmepump­verksamhet7 av 10 svenska hantverkare genomgår sällan eller aldrig säkerhetsutbildningar på arbetsplatsen Veeam förutspår teknologi­trenderna för 2020 De är nominerade till Träpriset 2020Rejlers förvärvar Elproj teknik ABVerkstäder uppmanas hjälpa bilägare som är oroliga för brandrisk!Årets XL-BYGG leverantör 2019Så skapar ni en hållbar affärsmodell i 5 stegKylkedjan TESAB växer!En ny generation av axialfläktarVi välkomnar Peter Benjaminsson som ny försäljningschef Bygg
2019-12-02
Ny hemsida räcker inte för att nå ut på nya marknader
Annonser