TISDAG 25 FEBRUARI 2020

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Ökad effektivitet med vagnar istället för ställage

Förädlingsavdelningen på Blåkläder behövde frigöra yta och effektivisera sin produktion.
Tillsammans med Helge Nyberg AB kom man fram till en Ergobjörnvagn som är anpassad helt efter Blåkläders behov och önskemål.

De ville göra sig av med det fasta hyllställaget för mellanlagring och istället ersätta det med plock direkt på vagnar. Därmed sparas inte bara yta, utan även tid och personalens kroppar.

Jeanette Nilsson är VAS-manager på Blåkläder, där VAS står för Value Added Service. Det är här kläderna får logotyper och namn tryckta eller broderade.

Ett av hennes uppdrag är att öka kapaciteten och effektivisera avdelningen, och genom ett samarbete med Helge Nyberg AB har man vunnit stora fördelar.

– Helge Nybergs är bra på att anpassa det man behöver. Jag gillar att man inte är låst till en lösning, utan får det som fungerar bäst just här, säger Jeanette Nilsson.

" – Vi har sparat både tid och kroppar på de här nya vagnarna." Jeanette Nilsson, VAS-manager Blåkläder

Otympliga ställage och många lyft
Syftet med förändringen var att Blåkläder behövde utöka antalet tryckmaskiner. Tidigare stod det fasta hyllställaget som tog upp mycket golvyta och hade hyllplan som gapade tomma.

– Vi hade flera mellanlagringar då lådor flyttades från band till hylla, från hylla till vagn, från vagn till hylla, från hylla till arbetsstation. Det var många lyft och tog mycket tid, säger Jeanette Nilsson.

Smidigt flöde i lokalen
På andra sidan väggen i lokalen finns ett stort robotlager som fyller lådor med artiklar. En låda för varje order, som sedan kommer in till förädlingsavdelningen på en rullbana.

Det finns fyra områden dit lådorna sorteras. Brodyr, dekal, omsömnad och specialpack. Order delas upp i kategorierna enkel, mellan och stor, som syftar på volym.

Mellanorder är den största orderkategorin. Dessa order plockas direkt på en Ergobjörnvagn, som står intill rullbanan.

Varje vagn är en mobil lagerplats som är försedd med en streckkod. Alla lådor som läggs på vagnen scannas in på vagnens streckkod.

– Det gör att vi lätt kan spåra ordern, berättar Jeanette Nilsson.

Specialanpassade vagnar
Ergobjörnvagnarna har anpassats speciellt för Blåkläder med en skena i kortändan och hyllplan helt utan kanter, för att lådan ska kunna glida på lätt. Bredden på vagnen är också anpassad efter lådornas storlek.

– Vagnarna är otroligt lättkörda, säger Jeanette. De har sparat oss både tid och kroppar.

När en vagn är full, körs den några meter till dekalhyllorna. Här ligger kundernas logotyper och märken som ska tryckas på kläderna. Dekalerna stoppas direkt in i rätt låda och sedan parkeras vagnen i väntan på tryck.

När maskinoperatören är redo, hämtar han eller hon en vagn och kan påbörja trycket av dekalerna.

En av Sveriges största
Blåkläder är en av Sveriges största producenter av arbetskläder. De utvecklar, producerar och säljer arbetskläder, handskar och skor för yrkesmänniskor och tillverkar årligen cirka 3 miljoner plagg. Blåkläder agerar på en internationell marknad och har funnits sedan 1959.

Har du fler frågor? Kontakta
Peter Sprigg
CEO

Helge Nyberg AB | Industrivägen 2 | 523 90 Ulricehamn | Sweden
Direct: +46 (0)321 263 13 | Mobile: +46 (0)70 299 20 93
peter.sprigg@helge-nyberg.com | www.helge-nyberg.com
Kontaktinformation
Postadress
Industri­vägen 2
52390 Ulricehamn
Besöksadress
Industri­vägen 2
52390 Ulricehamn
Region
Ulricehamn
Västra Götalands län
Sverige
Orgnr:
556143-2013
Grundat: 1958
Anställda: 35
Välkommen till Helge Nyberg AB

Sedan 1958 utvecklar och tillverkar Helge Nyberg AB vagnar och lätta eltruckar under namnet Ergobjörn för intern materialhantering.

Som specialister förenklar och kostnadseffektiviserar vi lager och logistik för bland annat industri, sjukvård, flygplatser och postorder.

Vi kan materialhantering - Vi är fokuserade. Därför har vi också möjligheten att vara bäst.

Välkommen att kontakta oss!

Senaste annonser från Helge Nyberg AB

Se alla företagets 1 annonser »

Certifieringar

AAA – AFS 2001:1 – ISO 14001:2004 – ISO 9001:2008 – OHSAS 18001

Kontakter

Yvonne Odd
Marknad
0321-263 31
Göran Nylen
0321-263 00

Filmer

Nu lanseras vår smidigaste truck någonsin, Ergobjörn TT-05

Nu lanseras vår smidigaste truck någonsin, Ergobjörn TT-05
Ergobjörn products we love/ Helge Nyberg AB

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2020-02-18
Sivers IMA lanserar spjutspetsteknologi med en ny 5G mmWave Dual Quad Beamformer ICLedande elbilsexperter startar konsultbolagGARO lanserar ny egenutvecklad snabbladdareStockholmsmässan byter bränsle och minskar sin klimatpåverkanGolvlim med 40% lägre koldioxidavtryck sätter ny standard i branschenSchneider Electric expanderar sitt partnernätverk ebm-papst nya fläkt AxiEco Protect har utvecklats för applikationer med krav på hög tryckstabilitetBulten lanserar BUFOeTorell Pump lanserar en ny excenterskruvpump för dosering
2020-02-17
Korrekt förberedelse och planering för topproduktionFlera möjligheter och ett större sortiment av KIPP KulspärrbultarNy katalog från DENIOS med miljösmart utrustning för kemikaliehanteringPumpstation för dränvatten Kährs lanserar den ultimata guiden för golv till detaljhandelnNorrbottens mest digitala byggföretagNya produkter till BMI Sveriges TaksäkerhetssystemVindkraften räcker för att ersätta kärnkraftBring satsar offensivt på e-handelArtificiell intelligens hittar sjukdomsrelaterade generEn supervecka i Linköping för miljönBlue Partner fortsätter att växa!CERTEX Svenska lanserar webshopE.ON och Trianon skapar omställning med mer förnybar energi2019: Ännu ett år av dynamisk tillväxt för arval
2020-02-14
Hanwha Cobots hos LichronLissmacs nyaste maskin SMD 335 Schneider Electric vinner guld för Mureva arbets­lampor LED i iF DESIGN AWARDNy hyresdepå för lyft­utrustning.85 % av eleverna har redan fått erbjudande om jobbMatHem bygger nytt, miljö­certifierat lager i LarsbodaBoden bygger för framtidenWürth ställer ut på Underhållsmässan 2020Besök Walraven på Nordbyggmässan!Nudging skapade säkrare byggarbetsplatsNy typ av konturmätning av gods Ökat intresse för Timbersports nybörjarläger – inte minst bland tjejer
2020-02-13
Produktnyhet Februari 2020 - Kulventil med högt handtagLys upp tillvaron i vintermörkret!Lätt, billigt att framställa och miljövänligt – ett nytt textilt material ser dagens ljusHydroscand utökar sortimentet med saneringssugslang M44Optimering på systemnivå gör internet energisnålareNytt eldrivet arbetsfordon gör fastighetsskötseln tyst och avgasfriSecure Meter AB säljer sin svenska undermätnings­verksamhet Cewe till Infometric ABTechbolaget Codemill tar in 30 miljoner och går globaltArbetsgivarna med de mest engagerade medarbetarna Konstfacks-elev vann skulpturtävling i Einar Mattssons kvarter SkulpturparkenXenits medarbetare får prestigefull utmärkelseTelenor Sverige och Ericsson rustar industrin för 5GECCO blixtljus klass 2 för dig med högre krav
2020-02-12
ABUS Kransystem ställer ut på Underhållsmässan i Göteborg 10-13 mars 2020Midroc deltar på Underhållsmässan!Energisnål pneumatisk närvarogivare lanseras med IO-linkDen är snabb, exakt och har låga vibrationer!Converflex väljer trygg fjärrvärme från ÖrnsköldsvikStor potential i den nya generationens elmätareByxan som förändrar förutsättningarnaAddSecure fortsätter att öka sin geografiska närvaro i EuropaeSite Power Systems får nya ägareProtolabs lanserar nya toleransgarantier för formsprutningSofthouse expanderar och växer ur 3 kontor samtidigtBesked från Mercedes-Benz, sopbilsfavoriten blir eldriven.Hydroscands SlangExpress växer i Malmö
Annonser