MÅNDAG 14 JUNI 2021
Följ oss i sociala medier

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Ölands Vattenskärning installerar jättemaskin med 5-axlig skärning

Ölands Vattenskärning är ett av de ledande vattenskärningsföretagen i Skandinavien. Sedan 1994 har de specialiserat sig inom vattenskärning och installerar nu sin största maskin hittills.
En maskin från Water Jet Sweden med en skäryta på 4 x 15 meter, utrustad med dubbla skärhuvuden varav det ena är Beveljet 60 som klarar upp till 60° vinkelskärning. En skärkapacitet som de mu är ensamma om att kunna erbjuda publikt på skandinaviska marknaden.

Ölands Vattenskärning började för ett par år sedan se ett ökat behov av en maskin med större skäryta och möjlighet till 5-axlig skärning. En sådan maskin skulle komplettera den befintliga anläggningen som redan är utrustad med fyra olika vattenskärningsmaskiner från Water Jet Sweden.

Samtidigt, på andra sidan Kalmarsund, planerade företaget TBS Yard att avveckla sin verksamhet. TBS Yard hade sedan 2013 nischat in sig på tillverkning av sandwichkonstruktioner till fartygsindustrin och för det ändamålet investerat i en stor maskin från Water Jet Sweden. En kraftfull Grand-maskin på 4 x 15 meter med dubbla skärhuvuden varav ett 5-axligt Beveljet 60.

Grand maskinen har servats regelbundet och var i mycket gott skick med bibehållen prestanda. Flera företag var intresserade av att ta över den stora maskinen, men Ölands vattenskärning drog till slut det längsta strået.

Water Jet Swedens serviceteam anlitades för att flytta maskinen till den nya platsen, vilket innebär en nyckelfärdig leverans. Maskinen ses över och rengörs, packas ihop och transportera säkert, samt installeras med funktionskontroll, för att säkerställa att allt fungerar som det skall när maskinen väl är på plats. Finns behov utförs även en kompletterande operatörsutbildning.

- Det är vanligt att kunder vänder sig till oss för den här typen av uppdrag, just för att vi gör hela paketet och säkerställer att allt fungerar, berättar Ronny Martinsson, Chef för Kundservice på Water Jet Sweden. Flytten av en stor maskin blir extra komplex med lastning, lossning, bredlast mm. Vi tog helhetsansvar, ordnade med transport och genomförde också kompletterande utbildning av vinkelskärningen, summerar Ronny.

Som legotillverkare är Ölands Vattenskärning nu ensamma om att erbjuda en bearbetningskapacitet med 60 m2 stor skäryta kombinerat med vinkelskärning 0-60°.
Kontaktinformation
Postadress
Teknik­vägen 4
37238 Ronneby
Besöksadress
Teknik­vägen 4
SE-37238 Ronneby
Region
Ronneby
Blekinge län
Sverige
Orgnr:
556516-9066
Grundat: 1992
Anställda: 40
Välkommen till Water Jet Sweden!
Water Jet Sweden grundades 1993 och har med åren blivit Europas ledande tillverkare av vattenskärningsmaskiner. Vårt huvudkontor ligger i Ronneby, Blekinge, vid Sveriges sydkust.
Water Jet Sweden ska utveckla, tillverka och marknadsföra avancerade lösningar för vattenskärning och tillhandahålla ett eftermarknadsutbud med hög kvalitet på service och reservdelar. Vår vision är att vara ett tydligt förstahandsval för kunder över hela världen som söker lösningar med vattenskärning baserat på hög kvalitet, högt tekniskt innehåll och hög servicestandard.
Vår verksamhet bygger på kärnvärden som kvalitet, hållbarhet och kundnytta. Genom ett globalt nätverk av återförsäljare och dotterbolag står vi våra kunder till tjänst i mer än 40 länder.
Välkommen att kontakta oss!

Certifieringar

ISO 9001:2008 – ISO 9001:2015

Kontakter

Peter Ruden
Försäljning
0457 - 455 460
Klas Wallström
Marknadschef
0457-45 54 40
Christian Svensson
Försäljning
0457-45 54 75

Filmer

Historien om Water Jet Sweden

Historien om Water Jet Sweden
Water Jet Annual Show 2016
Waterjet Annual Show 2014
Buildning av water jet sweden machine in 3 minutes

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2021-06-03
Har du också sett fördelen med IO-Link?Serviceteknikern Emma gillar att vara ute i fältCertifierad ballåsning till Western BalvagnarHögre upplösning med nya boost-serienMicke stärker upp servicen av Merlo i Stockholms­områdetSmidig integration med kompletta verktygssystemABB stärker satsningen på att minska koldioxid­utsläppenEnormt intresse för 3D-printad elsparkcykelBosch lanserar ergonomiska excenterslipar för proffsEndress+Hauser utmanar den traditionella industrinI Trollhättan är assisten störst av alltGör en SWAPP® till mer hållbara förpackningar! Pernilla har fått en ny kollega
2021-06-02
PON Equipment bygger världens största batteri-elektriska grävmaskiner - utrustade med CEJN’s ultraFLOWEcoStruxure Micro Data Centers med IP- och NEMA-klassning är tillgängliga i EuropaNya resecentrum i Sundsvall får markvärme från LKMaterialbristen lamslår svensk industriFramtidens industriarbetare är inte mest hotad - det är fotomodellenFörvärv av kroatiska Spacva gör Bjelin till Europas största tillverkare av ekfanérNya Daily: det smarta fordonet som tar lätta transporter till nya höjderSå gör nätverksjätten Cisco sin molnresaEY:s Andreas Bliersbach med på prestigefylld listaDachser satsar på större lastutrymme
2021-06-01
Vi byter namn!Anmäl dig till vårt webbinariumBusch Vacuum Solutions nominerade till priset Rudolf Diesel Nya investeringar i TYRI:s eget EMC-laboratorium Entreprenör lanserar innovativ diskhandske med hjälp av crowdfunding Geomatikk-gruppen förvärvar finska tech-bolaget Keypro OyIgår invigdes nytt landmärke på LandvetterXL-BYGG lanserar XL-PadeltourAhlstrom-Munksjö lanserar FiltEV®
2021-05-31
Schneider Electric lanserar Easy Rack-serien i Europa Vibrationsdämpare förlänger livslängden för tunga applikationer inom bl. a sten- och gruvindustrinHem med solceller på taken från BoKlok säljstartas i Linköping!Altech breddar sortimentet av diffusionstäta anslutningsslangarNytt nätverk skall stärka europeisk edtechMakita lanserar nytt 18V multiverktygLeverans av Komatsu WA500-8 Stone Handler till Bilfrakt Bothnia AB.Hydroscand ser ett ökat intresse för att förebygga slangbrott
2021-05-28
Välkommen till vårt andra webbinarium om stållinorTraktorer för 200 miljoner kronor – försäljningen på Klaravik fortsätter att ökaEtt nytt flaggskepp bland svarvsorter bildar en ny generationNy Pneumatisk slipmaskin för smalbandNy version av ePI – uppdaterad och förbättrad design!Marknadens bredaste kedje- och kabelsortiment för robotapplikationerFlexibla produkter med hjälp av Prodtimes produktkonfiguratorStora Enso avyttrar bruk i tyska SachsenVägen till framgång byggs med en Komatsu väghyvelNy försäljningschef på LAPP Miltronic ABFantasi och gedigna material möts när Lisebergs upplevelsehotell växer framNu startar Sveriges modernaste fyllnings­anläggning för köldmediaNy VD för XL-BYGG Lundgrens i KalmarRabbalshede Kraft och Solkompaniet erbjuder investeringsfri solel
2021-05-27
SMC gillar IO-LinkIndustrilås expanderar i FrankrikeVäderstad köper USA-baserade AGCO-AMITY JV LLC. Ny lösning förenklar tidsregistrering och löneadministration för små och medelstora företagKRAUSZ väljer IBECO som exklusiv agent för HYMAX produkter även i NorgeBosch lanserar ny ergonomisk kap-/geringssåg i BITURBO-serienDet fortsätter uppåt!Arevo släpper världens första 3D-printade elsparkcykel – helt i kolfiberkomposit
Annonser