Ölands Vattenskärning installerar jättemaskin med 5-axlig skärning - industritorget.se
LÖRDAG 28 NOVEMBER 2020
Följ oss i sociala medier

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Ölands Vattenskärning installerar jättemaskin med 5-axlig skärning

Ölands Vattenskärning är ett av de ledande vattenskärningsföretagen i Skandinavien. Sedan 1994 har de specialiserat sig inom vattenskärning och installerar nu sin största maskin hittills.
En maskin från Water Jet Sweden med en skäryta på 4 x 15 meter, utrustad med dubbla skärhuvuden varav det ena är Beveljet 60 som klarar upp till 60° vinkelskärning. En skärkapacitet som de mu är ensamma om att kunna erbjuda publikt på skandinaviska marknaden.

Ölands Vattenskärning började för ett par år sedan se ett ökat behov av en maskin med större skäryta och möjlighet till 5-axlig skärning. En sådan maskin skulle komplettera den befintliga anläggningen som redan är utrustad med fyra olika vattenskärningsmaskiner från Water Jet Sweden.

Samtidigt, på andra sidan Kalmarsund, planerade företaget TBS Yard att avveckla sin verksamhet. TBS Yard hade sedan 2013 nischat in sig på tillverkning av sandwichkonstruktioner till fartygsindustrin och för det ändamålet investerat i en stor maskin från Water Jet Sweden. En kraftfull Grand-maskin på 4 x 15 meter med dubbla skärhuvuden varav ett 5-axligt Beveljet 60.

Grand maskinen har servats regelbundet och var i mycket gott skick med bibehållen prestanda. Flera företag var intresserade av att ta över den stora maskinen, men Ölands vattenskärning drog till slut det längsta strået.

Water Jet Swedens serviceteam anlitades för att flytta maskinen till den nya platsen, vilket innebär en nyckelfärdig leverans. Maskinen ses över och rengörs, packas ihop och transportera säkert, samt installeras med funktionskontroll, för att säkerställa att allt fungerar som det skall när maskinen väl är på plats. Finns behov utförs även en kompletterande operatörsutbildning.

- Det är vanligt att kunder vänder sig till oss för den här typen av uppdrag, just för att vi gör hela paketet och säkerställer att allt fungerar, berättar Ronny Martinsson, Chef för Kundservice på Water Jet Sweden. Flytten av en stor maskin blir extra komplex med lastning, lossning, bredlast mm. Vi tog helhetsansvar, ordnade med transport och genomförde också kompletterande utbildning av vinkelskärningen, summerar Ronny.

Som legotillverkare är Ölands Vattenskärning nu ensamma om att erbjuda en bearbetningskapacitet med 60 m2 stor skäryta kombinerat med vinkelskärning 0-60°.
Kontaktinformation
Postadress
Teknik­vägen 4
37238 Ronneby
Besöksadress
Teknik­vägen 4
SE-37238 Ronneby
Region
Ronneby
Blekinge län
Sverige
Orgnr:
556516-9066
Grundat: 1992
Anställda: 40
Välkommen till Water Jet Sweden!
Water Jet Sweden grundades 1993 och har med åren blivit Europas ledande tillverkare av vattenskärningsmaskiner. Vårt huvudkontor ligger i Ronneby, Blekinge, vid Sveriges sydkust.
Water Jet Sweden ska utveckla, tillverka och marknadsföra avancerade lösningar för vattenskärning och tillhandahålla ett eftermarknadsutbud med hög kvalitet på service och reservdelar. Vår vision är att vara ett tydligt förstahandsval för kunder över hela världen som söker lösningar med vattenskärning baserat på hög kvalitet, högt tekniskt innehåll och hög servicestandard.
Vår verksamhet bygger på kärnvärden som kvalitet, hållbarhet och kundnytta. Genom ett globalt nätverk av återförsäljare och dotterbolag står vi våra kunder till tjänst i mer än 40 länder.
Välkommen att kontakta oss!

Certifieringar

ISO 9001:2008 – ISO 9001:2015

Kontakter

Peter Ruden
Försäljning
0457 - 455 460
Klas Wallström
Marknadschef
0457-45 54 40
Christian Svensson
Försäljning
0457-45 54 75

Filmer

Historien om Water Jet Sweden

Historien om Water Jet Sweden
Water Jet Annual Show 2016
Waterjet Annual Show 2014
Buildning av water jet sweden machine in 3 minutes

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2020-11-16
Green Cargo och Schenker AS i samarbete med ny miljösmart lösning för tempererat godsABB tar hem priset för Bästa Elnyhet för andra året i radSkarpare lösning för rakelbladProtolabs nya e-handelsplattform ger utvecklingsingenjörer ännu snabbare service och ökad flexibilitetBäst i landet på klimatförbättrad betongDesignstolen ”Straw” - en hållbar uppstickare med skandinavisk touchZert skräddarsyr utbildningar inom riskbedömning och CE-märkningPandemin har snabbat på företags resa mot “IT-kanten”
2020-11-13
Spara energi med Intelligent VakuumteknikEn bilturné på 200 mil i norr med Jörgen WedmarkNCC undertecknar kontrakt för Lisebergs nya vattenparkKrandagarna 2020 – CERTEX med som föreläsareNya online-mätningar möjliggör effektivare och mer kostnadseffektiva uppstarter.Givande dialog om Sörgraninge mångfaldsparkBolt blir Europas största mikromobilitetsleverantör nästa år – siktar på att ha 130 000 elsparkcyklar i mer än 100 städer
2020-11-12
Fullspäckat digitalt seminarium om smarta industrilösningarDigitala checklistor underlättar vardagen100 gånger kvalitet med Trygg plåtMotala Verkstad Groups verksamhet i AB Motala Verkstad utser VD för framtidenSödra lanserar Wood Solutions för växande partnerskap inom hållbart träVälkommen till ett webbinarium om Trygg plåtDe utsågs till Svealands främsta entreprenörerArvals resultat för tredje kvartalet: +7% tillväxt för den finansierade vagnparken
2020-11-11
Smart Manufacturing och Logistics & Automation Malmö ställs in på grund av pandeminDurma Fiberlaser erbjuder tre olika optionerAnimation av digital flödesvakt för vatten - PF3WB/C/S/R Nu ska södra Sveriges främsta entreprenör utsesMimecast: Tre av fyra medarbetare äventyrar företagets IT-säkerhetCTEK E-Mobility lanserar nästa generations elbilsladdare Honeywell och Vertiv satsar på hållbara datacenter
2020-11-10
Den tunnaste rotationsenheten med elektrisk bromsHälften fortsätter permittera - stora variationer hos underleverantörernaVolvo presenterar F-generationens ECR50 - enastående mångsidighet och användarvänlighetSmart vattennät hjälper Anglian Water att förebygga vattenbristBoliden Rönnskär – världsledande på metallåtervinningFörpackningsändring och ny färgkodning på Q&E-ringarNy rapport: 2,6 miljoner laddbara personbilar kan rulla på svenska vägar inom tio årJönköping Energi investerar i företaget Primrock tillsammans med fyra energibolagNy rapport pekar på behovet av hybrida molnlösningar som möjliggör kontinuerlig drift
2020-11-09
Schuchardt Maskin AB är med och skapar nästa generations teknikerTAMTRON VANN UPPHANDLING OCH FÅR INSTALLERA ÄNNU ETT RFID-SYSTEMTruckar - Vilka regler är det som gäller, och vilka risker finns det?Hanterbara förpackningar för extraktionskåp.ComboExcelsior® - en ny hoppfällbar IBC anpassad internationell logistik.Industriell Switch med fiberopikVärldens största MarTech-grupp förvärvar AI-företagSå ställer du in rätt temperatur i dina olika rum hemmaDynabook lanserar portégé x30w-j – världens lättaste evo-certifierade 13-tums hybriddator med 11:e generationens intel-processor​
2020-11-06
Stranda AB har investerat i en bäddfräsmaskin av fabrikatet MTE från Mekana Maskin AB.Flexibla kylvätskeslangar hos ElesaAssemblin är märkesoberoende och säljer även nya elmotorer av önskat fabrikat. Tvåhandsdon med extra funktioner - S-2HAND-OAX00676 Snabb montering utan verktygBAGAs styrelseordförande är Blekinges kandidat till GuldklubbanLK Systems levererar till SkiStar Lodge Hundfjället, SälenLogistiksektorn efter Brexit
2020-11-05
E-handelsjätten Komplett effektiviserar internlogistikenFramtidens fordonsindustri - behöver ny kompetensABB använder återvunnen plast i tillverkningen av lock till installationsdosorDHL uppgraderade sin terminal i TrondheimÖkad effektivitet med visuellt planeringsverktygAD Plast – superautomatiserat med förarlösa truckar
Annonser