Örebroregionen utsedd till årets kompetenslyft av Intelligent Logistik - industritorget.se
SÖNDAG 05 JULI 2020
Följ oss i sociala medier

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Örebroregionen utsedd till årets kompetenslyft av Intelligent Logistik

Örebroregionen hamnar trea på Intelligent Logistiks lista över Sveriges 25 Bästa Logistiklägen 2020, och ökar till 91 poäng, det högsta poängresultatet någonsin.
Regionen tar också hem utmärkelsen för Årets Kompetenslyft 2020, för sin satsning på ett nytt forskningscentra för hållbar logistik vid Örebro universitet – Center for Sustainable Business, CSB.

- Kompetensfrågan blir en allt viktigare faktor för var logistiketableringar hamnar, ute i Europa är det redan idag en dealbreaker när det kommer till etableringar av nya lager.

Örebroregionen gör allt rätt när det gäller att utveckla sitt nätverk, stärka forskningen, länka samman olika kunskapsområden och stötta företagen inom hållbar och konkurrenskraftig utveckling. Det känns väldigt kul att få lyfta fram ett av Sveriges bästa logistiklägen på ett så viktigt område, säger Hilda Hultén, chefredaktör för Intelligent Logistik.

Att vara topp tre av landets bästa logistiklägen är otroligt hedrande och roligt. Att vi sedan kammar hem mer poäng än tidigare år är ett riktigt styrkebesked. Utmärkelsen ”Årets kompetenslyft” stärker oss i arbetet med Supermodality som vi utvecklat under 2019. Vi får bekräftat på flera sätt just nu att vi är en logistikregion i framkant som har något att erbjuda över alla transportslagen kombinerat med spetsig forskning, säger Victor Sunnliden, Investering och etableringsansvarig för Business Region Örebro.

-Vi ser att vårt långsiktiga arbete med logistikregionen ger effekt. Den starka samverkan som vi har inom Business region Örebro, visar vad vi kan åstadkomma tillsammans. Vi ser att satsningen med Center for Sustainable Business stärker logistiksektorn samtidigt som den gör transportsektorn konkurrenskraftig och hållbar. Utmärkelsen för kompetenslyft är en indikation på att denna satsning visar rätt ambition, säger Irén Lejegren, S, regionråd och ordförande i Business Region Örebro.

Sedan 2005 har Intelligent Logistik årligen listat Sveriges bästa logistiklägen, kriterier har tillkommit och förfinats för att följa de trender som påverkar var lager placeras. Listan kombinerar hårda kriterier som infrastruktur, godsflöden, marktillgång, logistikstock och etableringar med mjukare värden som tillgång till logistikkompetens och regionalt samarbetsklimat, för att ta tempen på Logistiksverige över tid.

Nytt för i år är att kriterierna för godsflöden och geografiskt läge slagits samman till ett gemensamt kriterium, och det geografiska läget viktats ned något. Kriteriet för kompetens och arbetskraft har i sin tur viktats upp i bedömningen, eftersom frågans betydelse växer i logistiksegmentet samt att eltillgång förs in som ett nytt delkriterium under infrastruktur.

Sveriges bästa logistiklägen 2020
1.(1) Storgöteborg 94p
2.(3) Helsingsborgregionen 92p
3.(2) Örebroregionen 91p
4.(4) Östgötaregionen 85p
5.(5) Jönköpingsregionen 81p

Källa: intelligentlogistik.com/logistiklagen/

Jenny Johansson
Marknadskommunikatör
jenny.f.johansson@orebro.se
019-21 13 78

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2020-06-18
Veeam visar hur de hjälper verksamheter att ta sina molndatastrategier till nya nivåer på VeeamON 2020 Logistik finns överallt - oavsett om du är logistiker eller inte Vindkraftsparken i Sunne tas i drift lagom till midsommarHär utvecklas nästa generations 5G-nät Henrik Johannesson ny styrelseordförande för Eurobattery MineralsNominera en gruvinnovation till Swedish Mining Innovation Award 2020
2020-06-17
Stor amerikansk efterfrågan på tråddetaljer i medicinsk utrustningMOTOMAN MH900Elfordon skapar nya risker för landets verkstäderSafe Control Materialteknik utökar sin ackreditering med två nya metoderAdvanced Engineering flyttar till våren 2021Ny VD på ELKO - Peter Wotz tar över från 1 juli Reviderad standard för bränslecellerFörnyat avtal resulterar i minskade utsläpp om 6 500 ton koldioxid årligenLEJS – Animation av elektrisk linjärenhet med korta cykeltiderMartin & Servera inför strategisk ruttplanering för optimerade transporter – tar hjälp av DescartesSäkra lasten lätt, snabbt och säkert med ErgolashWibax rengör för maximal produktionskapacitet på SunpineÅTERHÄMTNINGEN DRÖJER FÖR KEMI- OCH PLAST- OCH GUMMIINDUSTRINWibax fortsätter jobba för ett fossilfritt Sverige
2020-06-16
EDMOLIFT TILLKÄNNAGER NYTT DIGITALT KONCEPTPumpen som först skär sönder och sedan pumpar iväg, Netzsch såklart.Stålproduktionen minskade i majKonditionsanalys – Vad gäller egentligen?Framtidstron i handeln på väg tillbaka efter coronarasetSommarens största järnvägsarbeten – för punktligare tågresorPressinbjudan till Elmiadalen
2020-06-15
Energihantering allt viktigare i företagens hållbarhetsarbete, rapport från Schneider Electric​Miljonstöd för att nå helt fossilfria byggskivor och byggelement i träMRF justerar prognosen för tunga lastbilar (>16 ton)141 startup-bolag får dela på 42 miljonerAlgeco förvärvar WexusDEHNclip – ny klämma för armeringsjärn som halverar monteringstiden vid installation!Internationellt logistikföretag skapar hållbara transporter i Malmö hamnSolör Bioenergi förvärvar Vasa Värme
2020-06-12
Standardmässigt traverser upp till 42 m. spännvidd.CiRo XL maximerar livslängden på robotkablage Protolabs lanserar ny tjänst - levererar CNC-frästa delar från stora block på bara en dagSpridarplattor – höjer prestanda och sänker kostnader!Lansering av unik kunskapsdatabas för produktion och tillverkningKoldioxidavtryck från olika typer av avloppsreningsverkAluminium i slutet kretslopp har sparat 350.000 ton CO2-utläpp Tillverkningsindustrin drabbas hårt i andra vågen av pandemin
2020-06-11
Effektiv montering av små komponenter i medicinsk utrustning och elektronikprodukterStora Enso Paper AB, Nymölla Mill, har förlängt sitt avtal med JernbroFöråldrade teknologier hindrar IT-moderniseringNy uppfinning gör grävmaskinsförare 30 % snabbareHur mobil teknik kan lätta på bördan av covid-19 för transport- och logistikföretagNu byggs Beijers nya IT-organisation – ”Vi ska stärka våra kunder”
2020-06-10
VBN Components ökar takten med Swedish ScaleupsJMHZ2 – Animation av kompakt parallellgripdonPaulig-koncernen går över till CHEP:s koldioxidneutrala lastpallarOzon i ventilationskanaler och dess hälsoeffekterYstaMaskiner AB presenterar den helt nya släntklippare serien Scorpion 530/630 S samt 530/630 Plus modeller från GreenTec A/S.Poly presenterar ny flaggskeppsprodukt inom Blackwire-familjen – Blackwire 8225Vilka är de tretton största säkerhetshoten i din inkorg?
2020-06-09
DENIOS säkra lösning för tillverkning av handspritKonjunkturbarometer för andra kvartalet 2020 En driftsättning på ett företagshus i StockholmSvensk teknik tvättar speglar för väldens största spegelteleskop i ChileElmia lanserar ny mässa - Elmia MatbrukAI högsta prioritet för svenska företag​Kia är största märke för privatköpare – går starkare än marknaden
Annonser