SÖNDAG 23 FEBRUARI 2020

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Örebroregionen utsedd till årets kompetenslyft av Intelligent Logistik

Örebroregionen hamnar trea på Intelligent Logistiks lista över Sveriges 25 Bästa Logistiklägen 2020, och ökar till 91 poäng, det högsta poängresultatet någonsin.
Regionen tar också hem utmärkelsen för Årets Kompetenslyft 2020, för sin satsning på ett nytt forskningscentra för hållbar logistik vid Örebro universitet – Center for Sustainable Business, CSB.

- Kompetensfrågan blir en allt viktigare faktor för var logistiketableringar hamnar, ute i Europa är det redan idag en dealbreaker när det kommer till etableringar av nya lager.

Örebroregionen gör allt rätt när det gäller att utveckla sitt nätverk, stärka forskningen, länka samman olika kunskapsområden och stötta företagen inom hållbar och konkurrenskraftig utveckling. Det känns väldigt kul att få lyfta fram ett av Sveriges bästa logistiklägen på ett så viktigt område, säger Hilda Hultén, chefredaktör för Intelligent Logistik.

Att vara topp tre av landets bästa logistiklägen är otroligt hedrande och roligt. Att vi sedan kammar hem mer poäng än tidigare år är ett riktigt styrkebesked. Utmärkelsen ”Årets kompetenslyft” stärker oss i arbetet med Supermodality som vi utvecklat under 2019. Vi får bekräftat på flera sätt just nu att vi är en logistikregion i framkant som har något att erbjuda över alla transportslagen kombinerat med spetsig forskning, säger Victor Sunnliden, Investering och etableringsansvarig för Business Region Örebro.

-Vi ser att vårt långsiktiga arbete med logistikregionen ger effekt. Den starka samverkan som vi har inom Business region Örebro, visar vad vi kan åstadkomma tillsammans. Vi ser att satsningen med Center for Sustainable Business stärker logistiksektorn samtidigt som den gör transportsektorn konkurrenskraftig och hållbar. Utmärkelsen för kompetenslyft är en indikation på att denna satsning visar rätt ambition, säger Irén Lejegren, S, regionråd och ordförande i Business Region Örebro.

Sedan 2005 har Intelligent Logistik årligen listat Sveriges bästa logistiklägen, kriterier har tillkommit och förfinats för att följa de trender som påverkar var lager placeras. Listan kombinerar hårda kriterier som infrastruktur, godsflöden, marktillgång, logistikstock och etableringar med mjukare värden som tillgång till logistikkompetens och regionalt samarbetsklimat, för att ta tempen på Logistiksverige över tid.

Nytt för i år är att kriterierna för godsflöden och geografiskt läge slagits samman till ett gemensamt kriterium, och det geografiska läget viktats ned något. Kriteriet för kompetens och arbetskraft har i sin tur viktats upp i bedömningen, eftersom frågans betydelse växer i logistiksegmentet samt att eltillgång förs in som ett nytt delkriterium under infrastruktur.

Sveriges bästa logistiklägen 2020
1.(1) Storgöteborg 94p
2.(3) Helsingsborgregionen 92p
3.(2) Örebroregionen 91p
4.(4) Östgötaregionen 85p
5.(5) Jönköpingsregionen 81p

Källa: intelligentlogistik.com/logistiklagen/

Jenny Johansson
Marknadskommunikatör
jenny.f.johansson@orebro.se
019-21 13 78

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2020-02-17
CERTEX Svenska lanserar webshopE.ON och Trianon skapar omställning med mer förnybar energi2019: Ännu ett år av dynamisk tillväxt för arval
2020-02-14
Hanwha Cobots hos LichronLissmacs nyaste maskin SMD 335 Schneider Electric vinner guld för Mureva arbets­lampor LED i iF DESIGN AWARDNy hyresdepå för lyft­utrustning.85 % av eleverna har redan fått erbjudande om jobbMatHem bygger nytt, miljö­certifierat lager i LarsbodaBoden bygger för framtidenWürth ställer ut på Underhållsmässan 2020Besök Walraven på Nordbyggmässan!Nudging skapade säkrare byggarbetsplatsNy typ av konturmätning av gods Ökat intresse för Timbersports nybörjarläger – inte minst bland tjejer
2020-02-13
Produktnyhet Februari 2020 - Kulventil med högt handtagLys upp tillvaron i vintermörkret!Lätt, billigt att framställa och miljövänligt – ett nytt textilt material ser dagens ljusHydroscand utökar sortimentet med saneringssugslang M44Optimering på systemnivå gör internet energisnålareNytt eldrivet arbetsfordon gör fastighetsskötseln tyst och avgasfriSecure Meter AB säljer sin svenska undermätnings­verksamhet Cewe till Infometric ABTechbolaget Codemill tar in 30 miljoner och går globaltArbetsgivarna med de mest engagerade medarbetarna Konstfacks-elev vann skulpturtävling i Einar Mattssons kvarter SkulpturparkenXenits medarbetare får prestigefull utmärkelseTelenor Sverige och Ericsson rustar industrin för 5GECCO blixtljus klass 2 för dig med högre krav
2020-02-12
ABUS Kransystem ställer ut på Underhållsmässan i Göteborg 10-13 mars 2020Midroc deltar på Underhållsmässan!Energisnål pneumatisk närvarogivare lanseras med IO-linkDen är snabb, exakt och har låga vibrationer!Converflex väljer trygg fjärrvärme från ÖrnsköldsvikStor potential i den nya generationens elmätareByxan som förändrar förutsättningarnaAddSecure fortsätter att öka sin geografiska närvaro i EuropaeSite Power Systems får nya ägareProtolabs lanserar nya toleransgarantier för formsprutningSofthouse expanderar och växer ur 3 kontor samtidigtBesked från Mercedes-Benz, sopbilsfavoriten blir eldriven.Hydroscands SlangExpress växer i MalmöNu lanseras Galaxy Z Flip – Samsungs första mobil med vikbar glasskärmBravida förvärvar ventilationsföretag i Kiruna3 steg för att undvika phishing-bedrägerier om coronaviruset Optimera fortsätter att växa, köper Arboga Byggtjänst ABSvenska örter året om!
2020-02-11
Blinto expanderar inom nätauktionshandeln Verizon expanderar sitt internationella 5G-ekosystem med nya 5G Lab i LondonLesjöfors nya vd: ”Vi har både utmaningar och möjligheter för 2020”Nyhet! 1-skärig planfräs som ger en mycket fin ytkvalitetVakuumpumpar från Busch till kinesiska sjukhusOQTR-E – Helt nya tiltrotatorer från OilquickKompakt strypbackventil för trånga utrymmenMaskininvesteringar och ökat miljötänk viktiga prio­riteringar på Emballator i HjoFör att öka nöjdheten storsatsar Engcon på sina slutkunder genom sitt gedigna ambassadörsprogramNu byter vi till framtidens elmätare - ger bättre koll på förbrukningenOutSystems fortsätter att växa i SverigeGapwaves lanserar ny fasstyrd 5G-antennSLU och RISE tecknar nytt samarbetsavtalFinja utsedd till årets leverantörspartner 2019!Tre procents bränslebespar­ing för Wiklund TransportHisstillverkaren Aritco väljer hållbar inredning
Annonser