SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Äntligen dags för VA-mässan 2022

Den 29–31 mars arrangeras VA-mässan på Elmia i Jönköping
Här visar ledande aktörer inom VA-sektorn sina senaste nyheter och de mest intressanta innovationerna för en mer hållbar framtid.

Äntligen är det dags igen att träffas på VA-branschens starkaste arena. Det är på VA-mässan som branschen träffar sina leverantörer, får ny kunskap och inspireras av innovativa lösningar. VA-mässan är med andra ord mässan för branschen – och samhället.

Frågor som stabil försörjning av samhällsviktiga resurser, hållbara innovationer och framtidens lösningar står i fokus. För att dessa innovationer ska bli verklighet behöver branschen träffas och dela erfarenheter med varandra – därför är VA-mässan en angelägenhet för alla som jobbar inom VA-sektorn.

Framtidens lösningar och innovationer får extra uppmärksamhet i det öppna scenprogrammet på Innovationsscenen i hall B. Här blandas det absolut senaste från branschen i form av panelsamtal, debatter och korta presentationer från innovationsbolag och utställare. Programmet på Innovationsscenen är framtaget i nära samarbete med WIN Water.

– Det är verkligen en förmån för oss på WIN Water att tillsammans med VA-mässan kunna sätta agendan för framtiden. Vi kommer att ta upp brännande heta ämnen för såväl i dag som för i morgon. WIN Water jobbar med innovativa bolag och kan därför ligga ett halvt steg före övriga i branschen, det gör att vi sitter inne med en rätt så bra kristallkula, säger Maria Sätherström Lantz, vd för innovationsplattformen WIN, där WIN Water ingår.

Detta händer på VA-mässan 2022:

• I det öppna programmet på Innovationsscenenstår innovationer i fokus med det absolut senaste från branschen. Programmet pågår under mässans alla dagar och det är kostnadsfritt och ingen föranmälan krävs.

• På Innovationstorget i anslutning till Innovationsscenen ställer några av branschens mest innovativa företag ut – från start ups till scale ups – och visar framtidens lösningar inom ett brett spektrum av områden.

• I det dagliga Seminarieprogrammetpresenterar branschens experter, myndigheter och föreningar aktuella frågor och ämnen. Seminarieprogrammet är framtaget i samarbete med Föreningen Vatten, VA-guiden, Havs- och vattenmyndigheten, SSTT och VA-tidskriften Cirkulation. Föranmälan krävs för att ta del av programmet.

Ackreditera dig här

Alla programpunkter i scenprogrammet hittar du här

Här kan du se hela seminarieprogrammet

För mer information, kontakta:
Linda Aspsjö, kommunikationsansvarig, VA-mässan
E-post: linda.aspsjo@elmia.se
Telefon: +46 36 15 21 15
Kontaktinformation
Postadress
Mäss­vägen 12
55454 Jönköping
Besöksadress
Elmia­vägen 11
55454 Jönköping
Region
Jönköping
Jönköpings län
Sverige
Organisationsnummer:
556354-2413
Grundat: 1989
Anställda: 78
Om Elmia

Elmia AB är ett av Nordens ledande mässföretag och arrangerar årligen olika mässor inom en rad affärsområden, inklusive konferenser, kongresser och event.

Som mötesplats har Elmia en offensiv position - mitt bland människor och företag som antingen har eller söker nya idéer, produkter och tjänster.

Vi nöjer oss inte med att bara vara uppdaterade med allt som händer i din bransch.

Vi vill inspirera, sporra och driva på utvecklingen. Räkna med Elmia som en aktiv partner i din värld.

Kontakter

Lotta Frenssen
+46 36 15 20 38

Filmer

Hur hittar jag nya kontakter inom tillverkningsindustrin?

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2022-06-15
Ny landschef för Ahlsell SverigeMimecast har köpts upp av riskkapitalbolaget Permira Sökmotorn för möbler och inredning i Sverige - FAVIFlyttstädning och annan städning för företagetHelsingborg startar Sveriges första kommunala AI-labbNy utbildning säkrar hållbara affärer i Sydsveriges näringslivElever på Järfälla gymnasium tilldelas BygmastipendietTranpenad förvärvar Eyes4workUltimo ledare inom EAM-teknologiNy Castrol studie i Norden kring nästa bilköpStor skillnad på epostskydd bland nordiska företag Peab utför renoverings­projekt för Helsingfors UniversitetssjukhusTaigatechs AI-lösning redo för marknadenJoanna odlar i ett Elfa-system!
2022-06-14
CAD-Design blir vanligare och vanligareVolvo CE påbörjar testning Ny lasertrackerplattform med ultralång räckviddBättre fiskelycka tack vare hållfast LesjöforsdetaljF-Secures nya allt-i-ett-skydd förenklar säkerheten Lambertsson etablerar nytt kundcenterNP Nilsson förvärvar och växer inom industriellt byggandeNu möts internationell gruvindustri i SkellefteåDigitaliseringen har fått yrkeshögskolan att satsa på fler programmerareOmedelbara offerter på CNC-bearbetningHydroscand Group AB förvärvar Anderstorp Hydraulik ABZipforce lanserar en ny generation portabla elmotorer för cyklarNya allroundmaskiner för effektiv palltransportVärldsledaren inom värmepumpar storsatsar på den svenska marknaden
2022-06-13
Optimal lösning – det är målet för varje projektABB visar upp framtiden för processautomationMöt en av våra anställda: Johan EdbomIndustrirör från Jernbro Företagsfinansiering med stöd av EUAnders utmanar traditionella sätt att utforma fabrikerVärldens första elbilspool med laddning utan sladdVälkommen till lanseringen av Elektronikmässan Stockholm!Ramirent tecknar ramavtal med SinfraFörsta spadtaget för NP Nilssons nya logistikcenter!Ta med hemmakontoret till mässan Advanced EngineeringGKN Aerospace deltar i nytt EU-projektNexer tilldelas ramavtal med IneraNu öppnar Norrbotten Stål
2022-06-10
Enklare att använda teknik för hållbara byggnaderKundcase med 3D-scanner från PhotoneoSchneider Electric tilldelas flera prestigefyllda designpriserTransportbandsreparation på rekordtidVerdion säkrar en ny spek­ulativ möjlighet i Sverige Fördubbling av antal bluff-sms Fortsatt tryck på försörjningstrygghetenABB och Börjessons Lastbilar stöttar utbyggnadenTekniska museets samling fyller 100 årNytt utgångsläge när Science Village ska växaBolist Emmaboda gjorde rekordartad ökning på 4 årDell Technologies i partnerskap med AI Sweden
2022-06-09
Ewellix Nordics expanderarLevererade anläggnings­maskin tillverkad med fossilfritt stål till kundSveriges största laddgata invigdDags att ta vara på industri 4.0-vågen Tysk förpackningstillverkare integrerar ABB:s automatiska pappersprovningStora klimatvinster med utvinning i SverigeXiaomi lyfter och inspirerar unga kreatörer i AfrikaNordomatic fortsätter sin europeiska expansion