SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Öppet hus för framtidens industri!

Gästades av flera framstående aktörer inom Svensk Industri
Innovation och framtidstänk var i främsta rummet den 24:e november på Tallvägen i Södertälje. Vi gästades av flera framstående aktörer inom Svensk Industri.

Sällan har så mycket innovation, kreativitet och framtidstänk varit samlat under samma tak. Under dagen fick våra besökare ta del av allt från högaktuella cobot-lösningar och 3D-printrar till stopptidsmätning och radiostyrd skridsko.

Det var en heldag där våra kunder och samarbetspartners fick en ordentlig rundvandring i vår verkstad och våra nya lokaler. Njuta av god mat och delta i spännande tävlingar. Ett genomgående tema var hållbarhet, säkerhet och robotik.

“Det var en fantastiskt inspirerande dag! Otroligt mycket kunskap, innovation och framtidstänk under samma tak. Stort tack till alla kunder och samarbetspartners som gjorde vårt Öppna Hus till en minnesvärd dag. Tillsammans utvecklar vi framtidens industri.” - Pär Holmgren, VD DynaMate, Enerco Engineering.

Nya lokaler, nya möjligheter
Vårt Öppet Hus firade invigningen av Enerco Engineerings nya lokaler hos DynaMate. Som en del av Enerco Group arbetar vi tillsammans för att stärka svensk industri med hjälp av automation, programmering, robotik och konstruktion.

Svensk industri på plats
Vi är så tacksamma för alla som förgyllde vårt Öppna Hus. Tillsammans utvecklar vi framtidens industri!

Tack till alla medverkande:

AstraZeneca
Globalt, innovationsdrivet bioläkemedelsföretag med fokus på forskning, utveckling och marknadsföring av receptbelagda läkemedel.

ABB
Globalt teknikbolag som skapar produkter, lösningar och tjänster inom bland annat automation, elektrifiering och digitalisering.

Ahlsell
Ledande teknisk distributör i Norden inom installationsprodukter, verktyg och maskiner.

Alfa Laval
Världsledande tillverkare av pumpar, ventiler, värmeväxlare och separatorer.

Carpri
Byggnadsingenjörsbyrå som säljer tjänster med kunskap och personligt engagemang.

Migatronic
Utvecklar och producerar svetsmaskiner och svetsutrustning för proffs.

EIE Maskin
Maskinkomponenter och kompletta lösningar inom transmissioner och linjära system.

RM Bygg
Traditionellt byggföretag som specialiserat oss på renovering av äldre hus.

Scania
Världsledande utvecklare av transportlösningar inklusive lastbilar och bussar.

Schunk
Marknadsledare i Europa av gripdon till industrirobotar samt världens största tillverkare av hydrauliskt expanderande chuckar och svarvchucksbackar.

Söderenergi
Skapar fjärr- och kraftvärme i södra Storstockholm. Med innovativa lösningar tillsammans med kunder inom återvinning och energi.

SE Automation
Automatiserar svensk industri genom systemintegration av robotar och distribution av avancerade automationslösningar.

SIM
Arbetat för att främja intresset för industrihistoria och industriminnesvård.

SPM Instrument
Världsledande inom teknologi för tillståndskontroll.

Heidenhain
Utvecklar och tillverkar linjär- och vinkelgivare, roterande pulsgivare, digitala avläsningar och CNC-kontroller för krävande positioneringsuppgifter.

Högbloms
Utför kontraktstillverkning av produkter inom utvalda affärssegment.

Se när med Karl från SE Automation berättade mer om de många möjligheterna med en kollaborativ robot från Universal Robots: Framtidssäkra din produktion med kollaborativ robot
Kontaktinformation
Postadress
Industri­vägen 21, Box 3
15121 Södertälje
Besöksadress
Tall­vägen 2
15138 Södertälje
Region
Södertälje
Stockholms län
Sverige
Organisationsnummer:
556528-9286
Grundat: 1996
Anställda: 300
Tillsammans utvecklar vi framtidens industri.
Systematik – Effektivisering – Modernisering

Med skräddarsydda helhetslösningar eller punktinsatser levererar vi hållbara tjänster inom underhåll, service och utveckling för industriföretag. Alltid med långsiktighet, helhetsperspektiv och din verksamhets bästa i fokus.

Vi har lång erfarenhet av att tillsammans med våra kunder utveckla och förbättra produktivitet, lönsamhet, säkerhet och arbetsmiljö.

Vi stöttar företag inom en rad olika branscher:

Verkstadsindustri
Papper/massa/sågverk
Livsmedelsindustri
Stålindustri
Energisektorn
Byggsektorn
Fastighetssektorn
Offentlig sektor
Vår historia
Verksamheten startade 2010 genom en sammanslagning av två dotterbolag och delar ur ett tredje bolag inom Scaniakoncernen. Motivet från Scanias sida var att all verksamhet som inte hade en strategisk koppling till lastbilen skulle placeras i bolaget DynaMate Industrial Services AB. Uppdraget var att skapa ett bolag som skulle bidra till att utveckla branschen runt produktions- och underhållsrelaterade tjänster.

Vid inledningen hade bolaget en stark koppling till Scania som stod för 85% av verksamheten. Idag är tjänsteportföljen bred och kan erbjudas till ett brett spektrum av kunder inom olika branscher.

Under de första åren skedde en konsolidering med syfte att renodla verksamheten utifrån rådande marknadsförutsättningar. Ett flertal förvärv genomfördes under åren 2012 till 2016 med syfte att öka attraktionsvärdet och specialisera tjänsteutbudet. En renodling och specialisering har varit centralt i bolaget för att kunna genomföra en förflyttning uppåt i värdekedjan. Under åren 2017 till 2019 har ytterligare renodling genomförts som inneburit att verksamheter sålts till kollegor i branschen.

Den nya inriktningen för DynaMate växte fram under hösten 2019 och kom då att innehålla verksamheterna Produktion & Underhåll, Automation samt Maskinservice.

Verksamheten inom DynaMate ska framåt kapitalisera på industrins redan genomförda investeringar genom att erbjuda tjänster som tar fasta på producenternas förmåga till leverans av kvalitativa produkter och som påverkar deras slutprodukt. Centralt är utveckling av specialiserade tjänster med ett hållbarhets- och digitaliseringsperspektiv utifrån varje kunds förutsättningar.

Nästa kapitel i DynaMates historia inleddes 2021 när bolaget blev en del av Enerco Group. Enerco har sedan starten 2015 etablerat sig som en innovativ partner för svensk industri och erbjuder tjänster inom teknik- och underhåll. Enercos ägarroll möjliggör för DynaMate att fortsätta utveckla verksamheten med fokus på främst Industri 4.0 och Smart Maintenance.

Certifieringar

ISO 14001:2015 – ISO 9001:2015 – SS-EN 1090-1 – SS-EN ISO 3834-2

Vill du arbeta hos DynaMate AB?

Företaget har för tillfället 3 platsannonser: Service/Underhållsingenjör till DynaMate i SödertäljeSmidesmekanikerVi söker Underhållsingenjör till Gävle/Dalaregionen

Kontakter

Jan Andersson
Verksamhetschef Produktion & Underhåll
0736 22 63 15
Kenneth Glennemo
Verksamhetschef Automation, Maskinservice
070-585 15 44
Pernilla Renman
Platschef Falun
023-661 36 46
David Almér
Platschef Eskilstuna
070-683 09 04
Lars Davidsson
Platschef Värnamo
070-595 38 25
Anders Frost
Platschef Mora
072 570 61 11
Håkan Johnsson
Platschef Södertälje
08-522 933 44
Anna-Lena Magnusson
070 766 13 48
Jobb
073 622 63 15

Filmer

Maximera din produktion med MUR I DynaMate

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-07-01
John Wastring ny vd på Zaptec SverigeKlimatsmartare fästelementstillverkning Effektiv användning av generativ AIDenodo lanserar ny version Wackes stärker organisationen
2024-06-28
Kantvikars betydande roll Kompressorns roll i kylanläggningarOTTO Digital Services för systemSäkerhet med väggrindar och vägbommarNyhet i sortimentet från Western Fabrications
2024-06-27
Födelsedag 60-års Rockwell arrangerar år­ets automationshändelse Optimera kabelhanteringen Saab tecknar kontraktOKQ8 Bank har tecknat ett 3 årigt avtal
2024-06-26
XMOR® revolutionerar grävandetInga maskiner är för stora för ossTrejon lanserar CONDORÅtervunnet material möter AI ROCKWOOL bygger stenullsfabrik i Sverige
2024-06-25
ISCAR LOGIQ6TURN - NYA unika svarvskär Modernt tillverkningssätt för framtidens industriProdukter som sprider glädjeNytt produktsortimentLanserar avancerad kaffebryggningslösning