​Småföretagare blir lugna av att jobba på semestern - industritorget.se
TORSDAG 28 MAJ 2020
Följ oss i sociala medier

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

​Småföretagare blir lugna av att jobba på semestern

Medan de flesta som har semester tar sovmorgon, ligger i hängmattan eller är på stranden jobbar nio av tio småföretagare under sin semester.
Många uppger att de blir lugna av att kolla företagsmejlen eller svara på jobbsamtal, visar en färsk undersökning från Visma.

– Det har aldrig varit smidigare att starta och driva företag. Tack vare modern teknik kan du jobba när och var det passar dig. Det gör det lättare att kombinera jobb och ledighet, säger Boo Gunnarson, företagarexpert på Visma Spcs.

En ny undersökning från Visma visar att nio av tio småföretagare, 87 procent, jobbar under sin semester. Nästan tre av fyra av småföretagarna, 73 procent, kollar av företagsmejlen eller tar jobbsamtal dagligen. Samtidigt tycker de flesta som har svarat på undersökningen, 55 procent, att de blir lugnare av att vara nåbara under semestern.

– Många har insett fördelarna med att jobba digitalt och det är bra. Samtidigt behöver även småföretagare vara lediga och ladda batterierna inför ett nytt arbetsår, säger Boo Gunnarson.

I Sverige finns omkring en miljon registrerade företag. Av dessa är den stora merparten, 96 procent, små företag med upp till nio anställda.

För mer information, kontakta gärna:
Boo Gunnarson, företagarexpert Visma Spcs, 070-872 72 32, boo.gunnarson@visma.com

Tips: Så får du som småföretagare livspusslet att gå ihop under semestern

1. Sätt gränser. Bestäm i förväg när du ska vara ledig och när du ska jobba.
2. Delegera. Om du har anställda som jobbar när du har semester, lita på att de klarar sina arbetsuppgifter och var tydlig med dina förväntningar.
3. Var ärlig. Om du måste svara i telefon och på e-post, tala om för dina nära och kära vilka tider du tänkt jobba, så att de vet vad de kan förvänta sig av dig.
4. Kommunicera att du har semester. Var tydlig med vilka perioder du inte är tillgänglig och vilket datum du kommer tillbaka. Lämna kontaktuppgifter till den som ersätter dig, om det finns en sådan person.
5. Värdesätt tiden med familj och vänner! Ledigheten står inte i vägen för att uppnå dina affärsmål, utan ger dig nödvändig återhämtning och ännu mer kraft att driva ditt företag.

Om undersökningen:
Undersökningen genomfördes via e-post mellan den 1 och 13 maj 2019. Sammanlagt svarade 992 småföretag på frågorna ”Tror du att du kommer att jobba med företaget under din semester?”, ”Hur ofta kollar du företagsmejlen eller tar telefonsamtal som gäller företaget när du har semester?” och ”Upplever du att det är lugnande eller stressande att vara nåbar under semestern?”.

Svaren fördelade sig enligt följande på den första frågan:
- Ja, varje dag (18 procent)
- Ja, sammanlagt flera dagar (45 procent)
- Ja, sammanlagt en dag (8 procent)
- Ja, sammanlagt några timmar (16 procent)
- Nej (13 procent)

Svaren fördelade sig enligt följande på den andra frågan:
- Flera gånger varje dag (28 procent)
- Någon gång varje dag (45 procent)
- Någon gång varje vecka (21 procent)
- Aldrig (6 procent)

Svaren fördelade sig enligt följande på den tredje frågan:
- Mycket lugnande (55 procent)
- Ganska stressande (38 procent)
- Mycket stressande (7 procent)

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2020-05-20
Väderstad lanserar ett nytt innovativt stopphjul till TempoLyckade tester med Litiumjonbatterier Gnosjö Automatsvarvning nomineras till årets klimatprisNu lanseras Verizon Business Data Breach Investigations Report 2020 ABB Power Grids och Stena Recycling i cirkulärt samarbete kring transformatorerFörhoppningsfulla grabbar som investerar för framtidenOKQ8 hjälper Fastighetsägarna MittNords medlemmar till en grönare vardag Ohlssons är den enda certifierade aktören i Skandinavien för underhåll av hydrofilter Dränerande isolerskiva miljövarudeklarerad för ökad transparensLeica Geosystems satsar på uthyrning genom Leica RentalMirola lägger produktionen i SverigeMakita lanserar ny bilningshammare LXT®SeaTwirl får patent i USADells nya Precision Workstations: Mindre, Snabbare, CoolareAtt bygga med limträ har aldrig varit enklareProtolabs utökar kapacitet för 3D-print investerar 12 miljoner euro Tre leveransutmaningar att hantera i CoronatiderLogistic Contractor har rekryterat Johanna Kindlund som teknisk chefMätverktyg för hållbarhetsdata nu tillgängligt för IT produkter
2020-05-19
Finansierings möjlighet för Sveriges industriMagnetgripdon kan lösa uppgifter som andra lyftmetoder inte klararVälj rätt dykrörnorelems nya rullkedjor och kedjehjul boostar kedje­drivare i tunga tillämpningarSaknar du också känslan av att få gå runt på mässor och inspireras?Kommuninvest emitterar 5 miljarder kr i grön obligationPlastförpackningar hetare än någonsin! – Ny förpacknings­konferens i Malmö!Wibax säkrar tillgången till färskt dricksvattenKalmars hittills största sedumtak är på plats!Arbetskraft fördelas om för att hjälpa skogsbruk och lantbruk​Nytt högteknologiskt automationslabb i SkellefteåKalibrering av elsäkerhets­provare hos CA Mätsystem!Smarta val med hållbara lösningar från Procurator PackagingHCL lanserar Virtual Distributed Agile-ramverkDriftsäkerheten avgörande när Borås Schakt AB valde Manitou teleskoplastareZüblin Scandinavia AB och Renta har skrivit ett rikstäckande avtalLK Systems lanserar nytt PushFit-sortiment för både PE-X och PAL
2020-05-18
Ny serie fästen till robotarmarABB levererar laddinfra­struktur till norska ASKOProtek Norr växer genom förvärvVar tredje bil är nu laddbar hos Europcar!Xylem Emmaboda donerar 5000 ansiktsmasker ​Mercedes-Benz bästa generalagent för lastbilar i Sverige. För tredje året i rad!Makita lanserar kolborstfri kapmaskin​Areco Profiles fabrik i Finland återvinner alltLuxbrights tar in 12,5 Mkr och siktar på börsnotering!Inlandsbanan är först i Sverige med ny typ av fjärrmanövrering Vilka symboler vill du visa?GK rustar för hållbarhet och lönsamhetDell introducerar nya XPS 15 och XPS 17
2020-05-15
Nya verktygssystem till robotar ​Swecontekniker mötte framtiden i KonzEtt partnerskap som genererar innovationerVäxande marknad för elektroniklösningarNyanställda på Maskin AB FranssonVad kul att du är nyfiken på modern markbaserad rening!Veeam rapporterar fortsatt årlig tillväxt och ökade marknadsandelarABB och Metsä Fibre tecknar avtal för att leverera elektrifiering och drivteknik till nytt finskt bioproduktbrukSvensk Biogas levererar 100 procent förnybart bränsle till bussarna i NorrköpingRejlers satsar på Management Consulting inom energiSuccé för BioLyftet – utbildningen för företag som vill ställa om till hållbara materialKvinnor går ihop för att bygga och investera hållbartGemensam dataplattform ökar lönsamhet, hållbarhet och innovation
Annonser