TISDAG 13 APRIL 2021
Följ oss i sociala medier

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

“Slit och släng”-kulturen äventyrar dina företagsdata

Det har blivit en vana för människor att jaga rätt på de senaste tekniska trenderna. I takt med att tekniken blir en allt viktigare del av vår vardag blir livslängden för våra enheter kortare och kortare, vilket i sin tur skapar en enorm problematik kring spridningen av data.
När teknologins livscykel kortas ned, överlämnar många sina begagnade enheter till second-hand-butiker för vidareförsäljning till nya ägare, utan att reflektera över de data och personliga uppgifter som fortfarande finns kvar.

Många arbetar nu hemifrån och väljer då att använda en persondator för att få jobbet gjort. Detta gör det nästintill omöjligt för verksamheter att kontrollera och hantera sina företagsdata. Med data som nu sprider sig över företagets och medarbetarnas privata enheter brister samtidigt kontrollen över dessa data, särskilt med tanke på att enheterna ofta säljs vidare till ett nytt hem, lämnas kvar i en second hand-butik eller slängs bort.

Som ytterligare tillägg till detta blir arbetsplatstrender som BYOD (Bring Your Own Device) allt populärare, vilket gör det svårare för organisationer att behålla kontrollen över sina data. IT-team har mindre kontroll över de anställdas personliga enheter, varpå det blir en utmaning att skydda dess information. Aspekter som brist på kryptering eller föråldrade operativsystem kan leda till potentiella intrång och dataförluster.

Detta är något som organisationer måste ta hänsyn till när de implementerar sin cybersäkerhetsstrategi. Det innebär att de måste utbilda sin personal kring riskerna med att lämna ifrån sig och kasta bort gamla enheter och upprätta säkra IT-skyddsåtgärder inom organisationen.

Vikten av att utbilda personalen
Det första steget för att hantera detta är för IT-team att utbilda sin personal kring farorna med att använda sina personliga enheter för att arbeta och sedan lämna dem ifrån sig vind för våg. De anställda bör utbildas kring organisationens säkerhetspraxis, samt hur denna kan implementeras och översättas till deras personliga enheter.

En del av detta bör vara att instruera medarbetarna kring hur de raderar innehållet på sina telefoner innan de lämnar dem vidare. Få organisationer beaktar detta idag, men det borde prioriteras av fler. Globalt sett så lämnas t ex ca 14 procent av de begagnade mobiltelefonerna vidare till second hand-butiker.

Anställda bör även utbildas i hur man identifierar potentiella malware-, phishing- eller ransomware-attacker på deras personliga enheter. Att snabbt kunna identifiera dessa hot minskar också risken för att betydelsefulla data hamnar på villovägar.

IT-skyddsåtgärder
Utöver utbildning av personalen, så finns det andra skyddslösningar som IT-team manuellt kan införa för att ytterligare minska riskerna.
Kontinuerliga mjukvaruuppdateringar - om de anställda väljer att använda sina enheter i arbetssyfte måste detta föregås av att dessa uppdateras regelbundet. Var noga med att erbjuda medarbetarna det stöd som krävs för att kunna genomföra uppdateringarna.
Lösenordssäkerhet – för att minimera säkerhetsriskerna, se till att ställa krav på en månatlig obligatorisk lösenordsändring. Se också till att du sätter upp begränsningar kring vilken typ av lösenord som de anställda använder, för att försvåra för potentiella IT-bedragare.
Kryptera data för skydd – smartphones och surfplattor har krypteringsalternativ som ger skydd för lagring. Smarta enheter som är krypterade har en lägre risk att bli hackade.
Rensa all data i enheten - om de anställda väljer att gå vidare till en ny enhet eller sluta använda sin nuvarande, så gäller det för dig att se till att garantera raderingen av alla data från deras gamla enhet och upprätthålla en strikt policy kring enheternas kassering.

Eftersom arbete hemifrån har blivit det nya normala i år blir det alltmer komplicerat att hantera och kontrollera spridningen av företagsdata. Även om de nuvarande trenderna med flexiblare arbetssätt hade förutspåtts komma under de närmaste 5-10 åren, så var organisationer inte beredda på att de skulle komma så plötsligt och bli så frekventa redan i år. När vi ser på framtiden kommer frågan om säker datahantering att bli mer och mer komplex och betydelsefull.

Det är viktigt för IT-team att beakta alla sorters risker när deras företag anammar mer flexibla arbetssätt i den nya framtiden. En stor del av detta är naturligtvis att inse farorna med att använda personliga enheter i arbetssyfte, särskilt när det kommer till att kasta eller lämna dem vidare.
Kontaktinformation

Northern Link PR i Sverige AB

Postadress
Kungs­gatan 60
11122 Stockholm
Besöksadress
Kungs­gatan 60
11122 Stockholm
Region
Stockholm
Stockholms län
Sverige
Orgnr:
556834-7198
Grundat: Ej angivet
Anställda: Ej angivet
Välkommen till Northern Link PR.

Vi hjälper företag med nordiska ambitioner.
När det gäller PR och kommunikation, strävar Northern Link PR att vara det bästa valet för företag med svensk eller helt nordiska ambitioner.

Vi ser vikten av meddelanden, strategi och taktik som är nära i linje med dina affärsmål. Därför har vi etablerat kompetens inom en rad tjänster som kan utvecklas och anpassas beroende på din unika situation.

Välkommen att kontakta oss.

Kontakter

Henrik Aare
Kontaktperson
070-598 22 82

Nyheter med koppling till företaget

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2021-03-30
Tetra Pak agerar mot nedskräpning och för en hållbar framtidSwerock lanserar ECO-Ballast
2021-03-29
OilQuick bäst igen!Utvidgningen fortsätter Material och miljö Mambu blir den första sharia-kompatibla SaaS-bankplattformenViya från SAS Institute ger dataanalys åt alla – nu också på Microsoft AzureCTEK lanserar en ny elbilsladdare - NJORD GO NJORD GO är en liten och smidig laddare som erbjuder snabb och säker EV-laddning Vanliga varningstecken på dataintrång ignoreras alltför oftaMikael 3D-printar innovativ skidstav av råvaror från skogenKB Components expanderar i Centraleuropa
2021-03-26
SourceMe:s vision om tillverkningsindustrins nästa generationABUS utvidgar radiostyrningsprogrammet ABURemoteLesjöfors Fjädrar ställer om till fossilfritt och sänker utsläpp med upp till 90 procentÄr ditt företag intresserad av formeln för en IT-driftslösning som verkligen gör skillnad?HCL Technologies lanserar ASM 2.0-ramverk för att omvandla applikations­hanteringen i den digitala eranSafe Control Materialteknik 2021 – firar 20 år och 2 miljoner framgångarAlicat scientific lanserar coda – en ny typ av coriolis massflödesinstrumentProtolabs lanserar ett unikt hackathon i hållbarhet för designingenjörerHar ergonomin hos industri­arbetare glömts bort?Coval GVMAX HD, Mångsidigt vakuum för alla branscherNy rapport från F-Secure: CISO-rollen har skiftat från IQ till EQNy rapport om cybersäkerhet för styrelseledamöter
2021-03-25
Ny HR-roll behövs i pandemins kölvattenAC-D – Ny modulär luftbehandling, helt utifrån dina behovKostnadsfri kompetenshöjning genom Veldi – ansök redan idag!Europeisk VD-allians förespråkar ambitiös klimatstrategiFIEPOS - Framtidens spänningsaggregatVeeam offentliggör nya förbättringar i sitt ProPartner-nätverk i EMEAABB-robotar förbättrar produktiviteten vid Nestlés brasilianska anläggningar med över 50 procentSM-finalerna i bandy 2021Red Bull Racing trimmar Formel 1-teamet med avancerade molnlösningar för dataanalysTA Associates köper majoritetsandel i Unit4 i affär värderad till 2 miljarder dollarBetala hur och var du villEtteplan introducerar HowTo
2021-03-24
Tillförlitlig strömförsörjning med nya kompakta nätaggregat från Schneider Electric Verizon utökar kundupplevelse- och kontaktcenter-erbjudandet med Genesys CloudNytt forskningsprojekt med klimatskyddsmål för pappersindustrinE.ON tecknar ramavtal med RejlersSolör Bioenergi med i satsningen på fjärrvärme i EkeröVarje vätska har ett fingeravtryck – och nu kan det mätas i realtid Södras nya fabrik för KL-trä närmar sig – ökar kapaciteten med tio gångerNytt grepp för att försöka minska klimatoroHCL stödjer företagens flytt till molnet med hjälp av RISE with SAPtado° släpper en rad nya funktioner i sin app TCS ska hjälpa Skanska att bli mer digitalt avanceradeRejlers förnyar ramavtal med Agder Energi i NorgeSTIHL lanserar ny grov­dammsugare för konsumenter
2021-03-23
Nytt webinarium om logistik­fastighets­marknaden i Norden ABB och ETH utökar samarbetet för att främja forskningen om framtidens robotarVertiv underlättar för partner med nya stödfunktionerKyltorn med EC-fläktarna AxiBlade hjälpte företag i tappningsindustrin att spara energiSveriges snabbaste superdator för AI är invigdLambertsson expanderar i Umeå – nu går flytten till nya större lokalerHållbar logistik och självledarskap skapar nya jobbmöjligheter i VästeråsUnik forskarutbildning lockar nya doktoranderCaroline Szyber ny styrelse­ordförande för CM-bolagen
2021-03-22
DENIOS Webinar belyser riskerna kring litium­batterierStockholm Norviks hamn är Årets bygge 2021Coronapandemin har fått offentliga verksamheter att satsa mer på distansarbete och molnlösningarHCL stödjer företagens flytt till molnet med hjälp av RISE with SAPStort genombrott för ”viktlös” energilagring
Annonser