MÅNDAG 01 MARS 2021
Följ oss i sociala medier

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

7 tips för att skydda ditt företag mot cyberhot

Cybersäkerhet blir allt viktigare i samhället. Cyberkriminella hittar ständigt nya metoder för att komma åt uppgifter eller information, därmed är det oerhört viktigt att du regelbundet förbättrar på cybersäkerheten hos ditt företag.
Det spelar egentligen ingen roll hur stort eller litet företag du har, eller hur mycket känslig information du hanterar, att ta dessa hot på allvar är ett måste oavsett vad.

Med nedanstående tips får du en bra grundläggande säkerhet för ditt företag, men för bästa möjliga resultat bör du diskutera dina behov med en säkerhetsfirma som specialiserar sig på dessa tjänster.

7 saker du kan göra för att skydda ditt företag
Använd en VPN. En VPN ger ett grundläggande skydd, detta eftersom att all kommunikation mellan enheten och omvärlden krypteras. Detta bidrar med både säkerhet och anonymitet, samt att det blir betydligt svårare för hackare att snappa upp de paket som skickas till och från din dator. En extra bonus är att en VPN ger tillgång till flera servrar runt om i världen, vilket öppnar upp nya dörrar vad gäller innehåll och material (det som egentligen är begränsat till ett visst land eller region).

Träna dina anställda (och dig själv). Ge dig själv och dina anställda den utbildning som behövs. På det sättet kan ni undvika att falla för några av de vanligaste metoderna, exempelvis phishing. Det här är en investering som är värd varenda krona, samt kräver inte särskilt mycket tid eller möda. Passar perfekt som utbildningsmaterial för en rolig konferens eller liknande.

Begränsa åtkomst till känslig information. Alla dina anställda behöver inte ha tillgång till alla uppgifter och information, det är som upplagt för katastrof. De flesta program har möjlighet att begränsa vilka som har tillgång till vad, något du bör utnyttja. Se till att endast de som verkligen måste ha tillgång har det. Tänk noggrant igenom vilka som behöver åtkomst och inte.

Använd brandväggar och antivirusprogram. Det här är grundläggande, men ack så viktigt. Brandvägg är nästan alltid inbyggd i operativsystemet, men antivirusprogram måste du för mestadels köpa separat. Se till att du utforskar marknaden för att hitta ett alternativ som passar för dig. Här gäller det att inte snåla, även om många av de billigare alternativen är utmärkta. Läs recensioner, betyg och innehållsförteckning för att få en uppfattning om vilket som är bäst för dig.

Gör bakgrundskoll på dina anställda. Om du hanterar känslig information bör du alltid göra en bakgrundskoll på dina anställda. Detta kan exempelvis vara att begära ett utdrag från belastningsregistret, eller att be om fullständig information om tidigare anställningar. Du bör även be om referenser som du kan kontakta för att få mer information, exempelvis tidigare arbetsgivare.

Ha en försäkring mot cyberintrång. Om du trots dina försiktighetsåtgärder råkar ut för ett cyberintrång kan det vara en bra idé att ha en försäkring, annars kan det stå dig väldigt dyrt. De flesta försäkringsbolag erbjuder någon form av säkerhet för cyberintrång, se till att du diskuterar detta med ditt försäkringsbolag.

Skapa en plan ifall det värsta händer. Ifall det värsta händer måste du ha en plan för vad du ska göra. Det är betydligt bättre att skapa en plan innan detta händer istället för efter, annars kommer du att förlora värdefull tid, vilket kan leda till värre resultat. Exempelvis om du råkar ut för ett cyberintrång kan det vara en bra idé att veta vad du ska göra för att stoppa det, alternativt vem du ska höra av dig till för att få stopp på det eller för att få fast hackarna.

Utöver detta finns det massvis med andra saker du kan göra. Om du hanterar väldigt känsliga uppgifter bör du kontakta någon form av säkerhetsbyrå som kan hjälpa dig med att hitta rätt typ av system och metoder för att skydda företaget på bästa sätt. Alternativet är att du anställer någon som är proffs på detta.

Slutord
Cyberintrång är ett allvarligt problem, inte minst för företag som hanterar känsliga uppgifter och information. Därmed är det viktigt att du tar de nödvändiga stegen för att skydda företaget. Med dessa sju tips får du ett bra grundläggande skydd som gör det betydligt svårare för hackare att komma åt känslig information och uppgifter i ditt företag, därmed bör du se till att du implementerar samtliga metoder omedelbart.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2021-02-17
Rikard Wiedenborg ny Affärschef Service & Reservdelar för Swecon i SverigeReparationsstation för industriell användning hos ConradDefa lanserar användar­vänlig laddkabel för extrema klimatDynatrace lanserar Cloud Automation-modul till sin Software Intelligence-plattformLängre räckvidd med kraftfulla och tysta stamkvistare från STIHLNordisk turnaround ger fördelar under oförutsägbart Corona-år
2021-02-16
Liedholms fortsätter att investeraMelin & Carlsson förvärvar Tranåsföretaget Tubex ABFa-Tec satsar på PEMA Svetsautomation från IntercutEn guide till glidstyrningar för robottillämpningarFörflytta mer till mindre kostnad med uppdaterade EC250E och EC300E från VolvoKomponenter för transport­band: sortimentet utökasTOSIBOX® lanserar nya Lock 200-serienYIT förstärker inom stadsutveckling med SpacemakerNu blir alla Harmony tryckknappar från Schneider Electric trådlösa och batterifriaNästan 90 procent av alla företag kommer att investera i NextGen-teknik till följd av COVID-19Hur påverkas medarbetarna av distansarbete?Vi har väntat på en maskin i den här storleken
2021-02-15
Hexagon lanserar R-evolution, en ny affärsenhet fokuserad på en hållbar framtidNy taxiaktör i Uppsala vill erbjuda snabba och prisvärda resorNytt Linde-försäljningsställe i KirunaMartin Evertsson ny vd för Norvatek och affärsområdeschef för Uniwater Pumping StationsNu tas nästa steg i utvecklingen av ny kärnkraft i SverigeVad gör en konstruktör på emb-papst?Arkitekt får teknisk-naturvetenskapliga fakultetens pedagogiska prisAbetong nyanställer i Falkenberg – rekordår följs upp med ytterligare satsning2020: Ett framgångsrikt år av tillväxt för arvalInbjudan till lanserings­evenemangNCC och Svenskt Vatten föreslår insatser för att modernisera Sveriges VA-system
2021-02-12
Repay Mitt AB i Köping expanderar med större lagerytor!Från transparent återvunnen ädelmetall till den finaste produkten för teknisk, industriell eller kemisk tillämpning.  Ny produktkatalog med spännande nyheter!Fulspola inte!Doosan och Hyundai Construction får samma ägareChefer tror att 5G kommer hjälpa den ekonomiska återhämtningen från COVID-19-pandeminDe okända skälen till att molnet tar över och konsekvenserna av detIvanti utser Erik Randles till ny global kanalchef SAS Institutes hackathons ska bidra till innovationer över hela världen – det startade i Norden för fyra år sedanKärleksfälgar till alla hjärtans dagHydroscand utökar sorti­mentet av spiralsugslangMECA+ i Östersund är nu en Godkänd BilverkstadKallt och torrt väder ger höga elpriserCroisette fortsätter växa inom Digital FörvaltningPonsse AB öppnar servicecenter i Uddevalla
2021-02-11
Vakuumpumpar för pneumatisktransportPOWERTEX lastsurrning – fri från Cr6+AFF/AM/AMD/AMK – Ledningsfilter i enlighet med ISO8573OLA driftsätter robot- och automationslösningar från ABB vid megafabriken för elmopeder i IndienRekordår för Combitech med kraftigt ökat resultatSå här övervinner du svårigheterna med pulverblandningLFV och Vattenfall i samarbete om den fossilfria flygplatsenFramgångar för Ouman AB trots ovanligt år: Utökad kundstock med 25 procent Veeam växte med 22 procent under 2020 då efterfrågan på moderna lösningar för dataskydd ökade bland företag av alla storlekar
2021-02-10
Cell Impact utökar maskinparken med avancerat matningssystemVi säkrar transporter och batterilivslängd i Sesam 800 sändarnaFörsta kunderna att beställa Volvos eldrivna kompaktmaskiner på bauma 2019 får sin leveransSCA deltar i stor satsning på autonom skogsföryngringNy simulator för bromssträcka förbättrar säkerheten och minskar nödvändigt robotutrymme med upp till 25 procentDynabook ansluter sig till IGEL ready-programmet som teknikpartner för klintenheterValeo förbinder sig att uppnå koldioxidneutralitet 2050Trenderna som påverkar företagen under 2021Solör satsar i Nora och levererar fossilfri fjärrvärme
Annonser