FREDAG 21 FEBRUARI 2020

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

85 klimatsmarta idéer inskickade till Energy Solution Challenge

Stor succé för Uminova Innovations klimattävling Energy Solution Challenge.
85 bidrag på bara några veckor, och yngsta bidragslämnaren är bara 13 år. Vinnaren får 200 000 kr för att utveckla sin idé. 19 december offentliggörs vem det blir.

– Jag är helt tagen och överväldigad av den respons vi har fått på vår tävling Energy Solution Challenge. Att vi fått in så många idéer och förslag på hur en bättre värld kan skapas med klimatsmarta lösningar är helt enormt, säger Johan Hedengran, affärsutvecklare på Uminova Innovation och ansvarig för tävlingen.

85 bidrag har kommit in från idérika människor där den yngsta är 13 år och den äldsta pensionär. Bredden är stor bland bidragen. Några handlar om hur bostäder och hem kan bli smartare och spara energi, andra ger förslag på energilösningar för industrier och fabriker, eller hur offentlig sektor kan ställas om.

– Roligt är också att så många tagit fram lösningar för att uppmuntra och hjälpa människor att förändra sina beteenden och vanor i vardagslivet, säger Johan Hedengran.

Av de 85 bidragen kommer tio att väljas ut för att bedömas av en finaljury där bland annat Umeå Energi och Skellefteå Kraft ingår. Vem som blir vinnare, och alltså får 200 000 kronor, kommer att meddelas offentligt på torsdag 19 december, kl 12.00, i Uminova Innovations kök.

– Men jag vill betona att alla 85 som skickat in bidrag är vinnare på ett sätt, eftersom många av idéerna kommer att fångas upp av oss i vår inkubator där vi har ett stort fokus på att lyfta fram hållbara lösningar som kan utvecklas till bärkraftiga företag, säger Johan Hedengran.

För ett utvalt antal av bidragsgivarna innebär det att de kan få möta en affärsutvecklare vid Uminova Innovation för att få vägledning om hur idén kan tas vidare.

– På så sätt kan de bli till en del av den omställning som hela samhället behöver göra för att vi ska kunna bygga en mer hållbar värld, säger Johan Hedengran.

Energy Solution Challenge görs i samarbete med med projektet Klimatsmarta Innovationsmiljöer (Energimyndigheten, Arctic Business, Umeå Energi, Skellefteå Kraft och Skellefteå Science City) samt North Sweden Cleantech.

Johan hedengran
Affärsutvecklare
Cleantech och Energy Solution Challenge
johan.hedengran@uminovainnovation.se
070-208 38 88

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2020-02-17
CERTEX Svenska lanserar webshopE.ON och Trianon skapar omställning med mer förnybar energi2019: Ännu ett år av dynamisk tillväxt för arval
2020-02-14
Hanwha Cobots hos LichronLissmacs nyaste maskin SMD 335 Schneider Electric vinner guld för Mureva arbets­lampor LED i iF DESIGN AWARDNy hyresdepå för lyft­utrustning.85 % av eleverna har redan fått erbjudande om jobbMatHem bygger nytt, miljö­certifierat lager i LarsbodaBoden bygger för framtidenWürth ställer ut på Underhållsmässan 2020Besök Walraven på Nordbyggmässan!Nudging skapade säkrare byggarbetsplatsNy typ av konturmätning av gods Ökat intresse för Timbersports nybörjarläger – inte minst bland tjejer
2020-02-13
Produktnyhet Februari 2020 - Kulventil med högt handtagLys upp tillvaron i vintermörkret!Lätt, billigt att framställa och miljövänligt – ett nytt textilt material ser dagens ljusHydroscand utökar sortimentet med saneringssugslang M44Optimering på systemnivå gör internet energisnålareNytt eldrivet arbetsfordon gör fastighetsskötseln tyst och avgasfriSecure Meter AB säljer sin svenska undermätnings­verksamhet Cewe till Infometric ABTechbolaget Codemill tar in 30 miljoner och går globaltArbetsgivarna med de mest engagerade medarbetarna Konstfacks-elev vann skulpturtävling i Einar Mattssons kvarter SkulpturparkenXenits medarbetare får prestigefull utmärkelseTelenor Sverige och Ericsson rustar industrin för 5GECCO blixtljus klass 2 för dig med högre krav
2020-02-12
ABUS Kransystem ställer ut på Underhållsmässan i Göteborg 10-13 mars 2020Midroc deltar på Underhållsmässan!Energisnål pneumatisk närvarogivare lanseras med IO-linkDen är snabb, exakt och har låga vibrationer!Converflex väljer trygg fjärrvärme från ÖrnsköldsvikStor potential i den nya generationens elmätareByxan som förändrar förutsättningarnaAddSecure fortsätter att öka sin geografiska närvaro i EuropaeSite Power Systems får nya ägareProtolabs lanserar nya toleransgarantier för formsprutningSofthouse expanderar och växer ur 3 kontor samtidigtBesked från Mercedes-Benz, sopbilsfavoriten blir eldriven.Hydroscands SlangExpress växer i MalmöNu lanseras Galaxy Z Flip – Samsungs första mobil med vikbar glasskärmBravida förvärvar ventilationsföretag i Kiruna3 steg för att undvika phishing-bedrägerier om coronaviruset Optimera fortsätter att växa, köper Arboga Byggtjänst ABSvenska örter året om!
2020-02-11
Blinto expanderar inom nätauktionshandeln Verizon expanderar sitt internationella 5G-ekosystem med nya 5G Lab i LondonLesjöfors nya vd: ”Vi har både utmaningar och möjligheter för 2020”Nyhet! 1-skärig planfräs som ger en mycket fin ytkvalitetVakuumpumpar från Busch till kinesiska sjukhusOQTR-E – Helt nya tiltrotatorer från OilquickKompakt strypbackventil för trånga utrymmenMaskininvesteringar och ökat miljötänk viktiga prio­riteringar på Emballator i HjoFör att öka nöjdheten storsatsar Engcon på sina slutkunder genom sitt gedigna ambassadörsprogramNu byter vi till framtidens elmätare - ger bättre koll på förbrukningenOutSystems fortsätter att växa i SverigeGapwaves lanserar ny fasstyrd 5G-antennSLU och RISE tecknar nytt samarbetsavtalFinja utsedd till årets leverantörspartner 2019!Tre procents bränslebespar­ing för Wiklund TransportHisstillverkaren Aritco väljer hållbar inredning
Annonser